واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: با هنرمندان قرآني؛ محمد احصايي / 23 ناصر آراسته:استفاده از طيفهاي رنگيِ زياد ويژگي هنر احصايي است
گروه هنر: احصايي در كارش از رنگ فراوان استفاده نميكند بلكه از طيفهاي رنگيِ زياد استفاده ميكند بدين صورت كه ممكن است از چندين رنگ استفاده كند كه توناليتههاي مختلف داشته باشد و داراي سايهروشنهاي مختلفي باشد.
«ناصر آراسته» نقاش در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) درباره آشنايي و دوستي خود با استاد احصايي بيان كرد: در دوران تحصيلم در دانشكده هنرهاي زيباي دانشگاه تهران در حدود سالهاي 1344 و 45 يعني سالي كه وارد دانشكده شدم، با احصايي آشنا شدم. استاد يكي از دوستان شريف و خوب من در دوران دانشجويي تا به امروز است. البته در زمان تحصيل در دانشكده با هم همكلاس نبوديم ولي با هم ارتباط داشتيم.
ويژگيهاي تكنيكي آثار احصايي
اين نقاش و استاديار دانشگاه درباره آثار احصايي گفت: آثار احصايي از ساختار دلنشيني برخوردار است. او با خط، نقاشي كرده و هنر خطنقاشي را به شكل زيبايي به صورت هنرهاي تجسمي و به صورت نقاشي دلنشين درآورده است. الهام اوليهاش خط بوده و بهطور كلي، آن ساختاري كه بايد در نقاشي باشد، در آثارش وجود دارد.
مدرس دانشگاه تهران در ادامه خاطرنشان كرد: احصايي جلوههاي طبيعت را كه در هنر گرافيك و نقاشيخط و ديگر آثارش ديده ميشود، از نقاشي گرفته و آن را به صورت مجموعه زيبا و دلنشين خلق كرده كه هر بينندهاي را مجذوب خود ميكند.
وي استاد احصايي را از شاخصترين هنرمندان نقاشيخط دانست و افزود: كساني چون زندهرودي، افجهاي، كابلي و اساتيد ديگر خوشنويسي نيز به شكلي ديگر در اين هنر تتبع كردهاند اما احصايي ويژگيهاي منحصر بهفردي دارد؛ به عبارتي ديگر احصايي، هنرمندي صاحب سبك است، سبكي كه خودش به وجود آورده و در نهايت تبديل به شيوه كارياش شده است؛ او در كارش از رنگهاي فراوان استفاده نميكند بلكه از توناليتههاي(طيف رنگي يا رنگبندي كلي) رنگيِ زياد استفاده ميكند، بدين صورت كه ممكن است از چندين رنگ استفاده كنيم كه توناليتههاي مختلف داشته باشد و داراي سايهروشنهاي مختلفي باشد و اين ويژگي منحصر بهفرد كار احصايي است.
شاخصه مهم هنر احصايي
وي در ادامه افزود: احصايي خيلي خوب ميتواند خطها و سطوح را منظم و به راحتي تنظيم كرده و بكشد و اين در حالي است كه يك دست بسيار قوي و پشتوانه فكري محكمي ميخواهد كه بتواند اين فرمها را به صورت كمپوزوسيون(تركيببندي) تزئيني زيبا درآورد.
دارنده نشان دكترا از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي آثار احصايي را از منظر اقتصاد هنر چنين ارزيابي كرد: معيارهاي شاخصي كه در كار هنري بايد باشد، در كار احصايي وجود دارد و در حراجيهاي كريستيز دبي و در مركز مزايده هنرهاي معاصر ساتبي (sothebys) در لندن به آثار احصايي بها داده و قيمتگذاري ميكنند كه قيمت آنها بالاي يك ميليون دلار است، البته باز هم به نظر من با توجه به ارزش هنري اين آثار، اين قيمت كم است.
ارزيابي آثار هنري احصايي در اقتصاد هنر
آراسته درباره ويژگي معنوي هنر احصايي اذعان كرد: معنويت است كه هنر احصايي را شاخص ميكند. وقتي وي در زمينه خط قرآني كار ميكند به عنوان يك عاشق كار ميكند و اين خصيصه است كه كار او را شاخص ميكند. همچنين او انساني با خدا، معنوي، وارسته و با گذشت است و كمكهايي كه ميكند به او انرژي زيادي ميدهد و همين امر است كه در كنار تبحر او در تكنيكهاي هنري، كارش را ارزنده كرده است.
وي ادامه داد: احصايي با تمركز كار ميكند، چون معنويت باعث تمركز در كارش ميشود به همين دليل كارش روزبهروز بهتر ميشود و البته اين عشق در هر كسي به وجود نميآيد. خدا بايد خيلي انساني را دوست داشته باشد تا اين نعمت را به او ارزاني كند.
نقش معنويت در هنر احصايي
مدرس دانشگاههاي تربيت معلم، تهران، الزهرا و آزاد در پاسخ به خبرنگار هنرهاي تجسمي ايكنا مبني بر ذكر اساتيد و كساني را كه احصايي از آنها پيروي ميكرده، گفت: اطلاع دقيقي از اساتيد او ندارم ولي به هر حال فكر ميكنم كه كارش را از استادان حرفهاي آغاز كرده است.
آراسته در پايان گفتوگوي خود خاطرنشان كرد: استاد احصايي يكي از نقاشان بنام ايران است كه كارش داراي سبك است. دنيا، او و هنرش را شناخته كه اين باعث افتخار و مباهات ما است. احصايي هنرمندي شريف است و من كارهايش را بسيار دوست دارم و مورد تاييدم است.
درباره ناصر آراسته:
ناصر آراسته، نقاش و استاديار دانشگاه در سال ۱۳۷۹ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نشان دكترا دريافت كرد. آراسته در سال ۱۳۴۴ از هنرستان نقاشي هنرهاي زيباي پسران و در سال ۱۳۴۹ از دانشگاه تهران، دانشكده هنرهاي زيبا با درجه ممتاز فارغالتحصيل شد. وي هماكنون مدرس دانشگاههاي تربيت معلم، تهران، الزهرا و آزاد است و از سال ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۸ عضو هيأت علمي و مدير گروه نقاشي دانشكده هنر دانشگاه الزهرا بوده است. ناصر آراسته، متخصص خبره شوراي ارزيابي هنرمندان كشور در رشتههاي «تاكسيدرمي»، «ديوراماسازي» و «هنرهاي تجسمي» است. آراسته از سال ۱۳۵۲ تا سال ۱۳۵۶ مدير آتليه نقاشي سازمان حفاظت محيط زيست در قسمت «ديوراماسازي» بوده است. آراسته در طول زندگي هنرمندانهاش بيش از ۲۰۰۰ تابلوي نقاشي رنگ روغن، آبرنگ و پاستل در سبكهاي مختلف خلق كرده است و به مدت حدود ۴۰ سال مديريت آموزشگاه آزاد هنري «پل» را به عهده داشته است. وي سالها نيز در بخش دكورسازي و صحنهآرايي تلويزيون فعاليت داشته است. بيش از ۷۰ نمايشگاه انفرادي و گروهي از سال ۱۳۴۳ تاكنون در كشورهاي مختلف جهان، نگهداري آثار نقاشي در گنجينه موزه هنرهاي معاصر، موزه امام علي(ع)، موزه تاريخ طبيعي و شهرداري تهران و... برنده اول مسابقات نقاشي دانشگاهها و بورس تحصيلي به كشورهاي فرانسه و ايتاليا در سال ۱۳۴۵، برنده اول مسابقات نقاشي دانشكده هنرهاي زيباي دانشگاه تهران و جايزه مخصوص رياست دانشگاه در سال ۱۳۴۹، برنده ديپلم افتخار مسابقات نقاشي نمايشگاه گل و گياه سال ۱۳۷۱، استاد راهنماي بيش از يكصد رساله و پروژه نهايي با دانشجويان رشته نقاشي...
سه شنبه 5 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 874]