تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):علم میراث گرانبهائی است و ادب لباس فاخر و زینتی است و فکر آئینه ای است صاف.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830974752




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

از تو ممنونیم که سینما را مجددا زنده کردی!»


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان:
[تصویر: 2yknqbsd0or5zg1bcsf.jpg]

روز گذشته وب سایت IMDb که معتبرترین سایت در زمینه رتبه بندی فیلمهای تاریخ سینما محسوب می شود، در نظرسنجی از کاربرانش که به صورت مداوم انجام می شود، فیلم «جدایی نادر از سیمین» ساخته اصغر فرهادی را در جمع سه فیلم برتر تاریخ سینما در ژانر درام معرفی کرد و امروز نیز این فیلم توانست در لیست 250 فیلم برگزیده تاریخ سینمای جهان این سایت معتبر قرار بگیرد.

قرار گرفتن یک فیلم ایرانی در فهرست فیلم‌های برتر تاریخ سینمای جهان، آن هم در روزهای نخست سال نود، می‌تواند نوید آغاز یک دوره‌ی بکر و تازه برای سینمایی ایران باشد که همیشه رویایی فتح بازارهایی جهانی را در سر پرورانده است.
خبرگزاری «رویترز» نیز با انعكاس خبر نمایش فیلم «جدایی نادر از سیمین» این فیلم را شایسته دریافت خرس طلای برلین و موجب هیجان این رویداد سینمایی دانست. «رویترز» با اشاره به اینكه فیلم‌های بخش رقابتی جشنواره برلین كه تا امروز نمایش یافته‌اند، نتوانستند مورد توجه منتقدان قرار بگیرند، ساخته جدید فرهادی را نقطه عطف جشنواره برلین نام برد.

از این‌ها گذشته، اصغر فرهادی که چندی پیش در نشریات سینمایی از نگاه منتقدان و سینماگران ایرانی به عنوان کارگردان برتر دهه‌ی هشتاد سینمای ایران برگزیده شده بود، برای اولین بار نیز موفق شد تا فیلمی از ایران را در رده بهترین‌های تاریخ سینمای جهان قرار دهد.
چندی پیش نیز «نانی مورتی»، کارگردان نام‌دار سینمای جهان، حق توزیع و پخش جدیدترین ساخته‌ اصغر فرهادی را در ایتالیا خریداری کرد. تا از طریق کمپانی خود، «ساچر فیلم»، این فیلم را در ماه ژوئن (خرداد ماه) به‌طور گسترده در سینماهای ایتالیا به نمایش درآورد. و نیز در سینماهای فرانسه، آلمان و انگلیس نیز به نمایش عمومی درآید.

برخلاف رویکردی که مدتی ‌است در برخی رسانه‌ها به وجود آمده و اصرار دارد با توسل به نوعی نمادجویی تاریخ گذشته، نماد‌های خاصی از این فیلم دریافت و پیام‌های مخصوصی از آن بیرون بکشد و با همان‌ شدت آن را قضاوت کرده و محاکمه کند، فیلم فرهادی اما فقط یک زاویه جدید و واقعی به زندگی است و شاید تنها تقصیرش همین واقعگرایی مفرطش باشد که چنین روی روح و روان مخاطب بومی اثر می‌گذارد.

از طرفی دیگر با استقبالی که مخاطبان غیر ایرانی که از این فیلم از خود نشان داده‌اند، می‌توان عنوان کرد که دنیای که فرهادی خلق می‌کند بازنمای یک دنیایی امروزی‌است و چندان وابسته به فضای جغرافیایی نیست و می‌تواند جهان شمول نیز باشد، حرف‌های خود فرهادی نیز چنین نگاهی را تایید می‌کند.

اصغر فرهادی در نشست خبری این فیلم در روزهای جشنواره‌ی برلین عنوان کرد که: «جدایی نادر از سیمین بعد جهانی دارد و داستان آن محدود به ایران نیست. ما آنچه انجام می‌دهیم را با استانداردهای گذشته مقایسه می‌كنیم. آن استانداردها را دیگر نمی‌توان مستقیما به‌كار برد،‌ درنتیجه هیچ استانداردی وجود ندارد كه شما بتوانید به‌عنوان الگوی كارهایتان قرار دهید.یك فرد امروزی با یك زندگی مدرن مشكلات عدیده‌ای دارد، بنابراین من فكر می‌كنم انسان‌ها به دنبال تعریف جدیدی از زندگی هستند.»

وقتی فرهادی با خرس طلایی برلین به ایران بازگشت به افتخارش مراسمی در خانه‌ی سینما برگزار شد و مدیر عامل خانه‌ی سینما با بیان اینکه سینمای ایران تنها و تنها سفیر سرزمین ایران در آن سوی مرزها است در ستایش فرهادی و آخرین فیلمش سخن گفت.

عسگر پور گفت: « نویدبخش روزهای خوب پیش روی سینمای ایران است. در طبقه‌بندی‌های مرسوم منتقدان فیلم‌‌های سینمایی عموما به کارهای گیشه‌پسند و یا جشنواره‌ای تقسیم می‌شوند، اما در مقاطعی با فیلم‌هایی روبرو می‌شویم که این قاعده‌ها و تقسیم‌بندی را پشت سر می‌گذارد. از دوستانی که قاعده‌ها را می‌شکنند و تعاریف مرسوم را به تعاریفی جدیدتر می‌رسانند باید سپاسگزار بود.»

این یعنی تولد سینمایی با قابلیت‌های استقبال داخلی و خارجی، بی تردید «جدایی نادر از سیمین» بالاتر از استانداردهای سینمایی ایران است و با قرار دادن آینه‌ای در مقابل مخاطب ایرانی، نگاه او را به خودش برمی‌گرداند و از این منظر نه تنها هیچ باجی به مخاطب نمی‌دهد بلکه اورا درگیر مسئله‌ای اساسی چون دروغ و اخلاق می‌کند، و در ادامه با واگذاری پایان‌هایی منحصر به فرد، مخاطب را در روند فیلم شرکت می‌دهد.

پایان تلخی که در سینمایی فرهادی شاهدیم تنها یک پایان تلخ نیست، بیشتر تجربه‌ی سخت و سنگینی از حس مشارکت و مسئولیت است برای مخاطب، آن هم مخاطبی که به انفعال و نتیجه‌گیری‌های رایج سینمای کلاسیک و گیشه عادت کرده است، هرچند این پایان تلخ بهتر از یک تلخی بی‌پایان است.

این فیلم، بیشتر از تمامی کمدی‌های بزن و بکوب و ملودرام‌های دختر پسری که گاهی در میان لودگی‌هایشان پیام‌های مستقیم اخلاقی ارائه می‌دهند و یا برای اثبات حسن نیت و با مایه‌هایی از ریاکاری مفرط و آشکار، شعار‌های جامعه پسندانه سر می‌‌دهند و با خلق موقعیت‌های شرم آور سنگ ارزش‌ها و اخلاقیات را به سینه می‌زنند به فکر اجتماعی است که در آن ساخته شده است.

تا اینجای کار شاید فرهادی همچون کیارستمی سینماگر مطرح و معروف جهانی نباشد، تا اینجای کار شاید نامش در بین صد سینماگر تاثیرگذار جهان جایی نداشته باشد، اما در نوع خودش پدیده‌ای متفاوت است سینمای کیارستمی تنها مخاطبان خاص را به خود جذب می‌کند و سال‌هاست که نمایش عمومی داخلی نداشته است.

اما سینمای فرهادی از این منظر یک پدیده است که توانسته موجی از استقبال داخلی را به وجود آورد و سینمای ایران را جان تازه‌ای بدهد، خود کیارستمی وقتی داشت جایزه‌ی فرهادی را در خانه‌ی سینما به او می‌داد با تواضع گفت: «من از تو ممنونم که این سینما را مجددا زنده کردی!»

زنده بودن سینمایی که چند سالی بود چندان خبری در عرصه‌های جهانی از آن نبود و به یک نوع خاموشی گرفتار بود و از طرفی دیگر در فضای داخلی با بحران مخاطب روبرو بود واقعا غنیمت و ارزنده است و به قول رخشان بنی اعتماد به یادمان می‌آورد که سینمای ایران هنوز وجود دارد.

بنی اعتماد در یادداشت خود نوشته بود: «فیلم «جدایی نادر از سیمین» را دیده‌ایم، می‌بینیم و همچنان خواهیم دید تا یادمان نرود که هنوز سینمای ایران وجود دارد.»





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 283]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن