واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نويسنده: حسن عبدالحليم رد پاي اسراييل در بحران گرجستان
خبرگزاري فارس: رژيم اشغالگر قدس شش ماه پيش و به دنبال اعتراض رسمي روسيه به اقدام اين رژيم در تجهيز ارتش گرجستان به سلاحهاي پيشرفته نظامي اعلام كرد كه كمكهاي تسليحاتي خود به تفليس را كاهش داده و قراردادهاي نظامياش تنها سلاحهاي دفاعي را در بر ميگيرد.
با آغاز درگيري در قفقاز بار ديگر مناقشات در خصوص اقدام رژيم صهيونيستي در فروش اسلحه به گرجستان و تاثير آن بر مناسبات اين رژيم با روسيه بالا گرفته است. دولت رژيم اشغالگر قدس به ويژه وزارت خارجه اين رژيم از وزارت امنيت خواست تا در موافقت خود با قراردادهاي نظامي گزينشي عمل كند و از برانگيختن خشم روسيه بپرهيزد.
وزارت امور خارجه "اسرائيل" در ادامه به وزارتخانه مذكور هشدار داد كه روسيه در واكنش به اقدام تل آويو در تجهيز ارتش گرجستان به سلاح و مهمات، ايران و كشورهاي عربي را به سلاح هاي پيشرفته مجهز خواهد كرد.
روزنامه عبري زبان "يديعوت آهارانوت" به نقل از يك منبع امنيتي صهيونيست اعلام كرد: "پر واضح است سلاح اسرائيلي كه در دست نيروهاي ارتش گرجستان است، حكم پارچه قرمزي را دارد كه يك فرد در مقابل يك گاو خشمگين تكان مي دهد."
رژيم اشغالگر قدس شش ماه پيش و به دنبال اعتراض رسمي روسيه به اقدام اين رژيم در تجهيز ارتش گرجستان به سلاح هاي پيشرفته نظامي اعلام كرد كه كمك هاي تسليحاتي خود به تفليس را كاهش داده و قراردادهاي نظامي اش تنها سلاح هاي دفاعي را در بر مي گيرد. گفتني است كه روسيه اين اعتراض را بعد از آني مطرح كرد كه نيروي هوايي اش، چهار هواپيماي بدون خلبان ساخت اسرائيل را در مرزهاي هوايي گرجستان هدف قرار داد.
گزارش هاي موجود نشان مي دهد كه نقش رژيم صهيونيستي در ماجراي گرجستان تنها به فروش سلاح هاي پيشرفته به اين كشور محدود نمي شود ؛ بلكه افسران صهيونيستي نيز در آموزش نظامي نيروهاي گرجي مشاركت داشتند و شركت هاي اسرائيلي فعال در زمينه توليد اسلحه نيز در اين كشور حضور پيدا مي كردند. گفتني است كه دستگاه هاي اطلاعاتي و امنيتي رژيم صهيونيستي حضور گسترده اي در گرجستان به ثبت رساندند و برخي آنها نيز رسما نمايندگاني در اين كشور داشتند.
در گزارش روزنامه صهيونيستي مذكور آمده است: "فروش اسلحه به گرجستان از هفت سال پيش و از زماني آغاز شد كه شماري از يهوديان گرجي به اسرائيل مهاجرت كردند و بعد از آن شركت هاي اسرائيلي در ساختار نظامي و سياسي اين كشور نفوذ نمودند."
در حال حاضر، گرجستان تمايل فراواني براي ورود به جبهه آمريكايي ـ اسرائيلي و پيوند با اين جبهه دارد ؛ ولي اين تنها عامل نفوذ صهيونيست ها در گرجستان نبوده است، بلكه دو عامل ديگر نيز در اين ميان نقش داشته اند ؛ اول اينكه ديويد كزرچويلي، وزير دفاع گرجستان اسرائيلي است و به راحتي به زبان عبري سخن مي گويد و نقش مهمي را در تعميق همكاري هاي امنيتي، سياسي و رسانه اي ميان تفليس و تل آويو داشت و حتي بستر مناسب را براي امضاي قراردادهاي ويژه خريد سلاح و تبادل تجارب نظامي فراهم كرد. روزنامه عبري زبان "يديعوت آهارانوت" به نقل از منابع صهيونيستي مي نويسد: "در خانه وزير دفاع گرجستان هميشه به روي كساني كه پيشنهاد فروش سلاح هاي اسرائيلي مي دادند، باز بود."
عامل دومي كه باعث گسترش نفوذ صهيونيست ها در گرجستان شد، تيمور ياكاشويلي، وزير امور ايالت هاي جنوبي گرجستان بود. اين فرد كه يك يهودي صهيونيست به شمار مي رود، نقش مهمي را در رابطه ميان گرجستان و اسرائيل داشت و در جريان جنگ به خاطر اين ارتباط به خود مي باليد و مي گفت: "سربازان گرجي همچون شير مي جنگند ؛ زيرا پرورش يافته دست اسرائيلي ها هستند." ؛ البته بخت با وي يار نبود.
بسياري از شخصيت هاي صهيونيستي از درهاي باز گرجستان به خوبي استفاده كردند كه از جمله اين افراد مي توان "روني ميلو" از وزراي اسبق رژيم صهيونيستي و برادرش "شلومو ميلو" مدير كل بخش صنايع نظامي اين رژيم و سرلشكر "گال هرش" فرمانده تيپ الجليل در زمان حمله اسرائيل به لبنان در سال 2006 اشاره كرد كه بعد از انتقادات شديد از عملكردش و نيز پس از آنكه به عنوان يكي از مسئولان شكست تل آويو در جنگ شناخته شد، از منصب خود كناره گرفت. سرتيپ "يسرائيل زئيو"، فرمانده اسبق منطقه غزه و يكي از ناظران احداث ديوار نژادپرستانه حائل در كرانه باختري نيز از ديگر همقطاران برادران ميلو و گال هرش بود.
در مه سال گذشته، رژيم صهيونيستي قراردادهايي را با گرجستان به امضا رساند كه مربوط به فروش تجهيزات نظامي دفاعي بود كه از آن جمله مي توان به دستگاه هاي ويژه فعاليت هاي اطلاعاتي و رايانه هاي پيشرفته اشاره كرد. داو ويكولين، از صاحبان شركت صهيونيستي "اوتنتيكو" كه ويژه خدمات مسافرتي است، مي گويد: "اسرائيلي ها ـ به صورت مستقيم و غير مستقيم ـ سرمايه گذاران اصلي در اقتصاد گرجستان هستند."
قراردادهاي نظامي كه ميان اسرائيل و گرجستان منعقد شده است (بر اساس گزارش روزنامه عبري زبان يديعوت آهارانوت)
* قرارداد: فروش هواپيماهاي بدون خلبان هرمس 450
توليدكننده: شركت البيت معرخوت
بر اساس اين قرارداد، طرف گرجستاني هواپيماهاي بدون خلبان هرمس 450 از رژيم صهيونيستي دريافت كرد. اين هواپيماها كه براي مقاصد اطلاعاتي به كار مي روند، مي توانند به مدت بيش از بيست ساعت مداوم در هوا پرواز كنند. سرعت پرواز اين هواپيماها 170 كيلومتر در ساعت است و مي توانند دستگاه هاي فيلمبرداري و ارتباطي با وزن 150 كيلوگرم را با خود حمل كند.
* قرارداد: فروش سامانه موشكي متحرك موسوم به "لينكس"
توليدكننده: سازمان صنايع نظامي اسرائيل
بر اساس اين قرارداد، طرف گرجستاني سامانه موشكي قدرتمندي را دريافت كرد كه توان نشانه گيري آن بالا و ارزان است و براي مسافت هاي دوربرد قبال استفاده مي باشد. اين سامانه موشكي را مي توان بر روي كاميون ها نصب كرد و اهدافي با فاصله 45 تا 150 كيلومتر را هدف قرار داد. دقت نشانه گيري اين سامانه 10 متر است.
* پيشرفته سازي هواپيماهاي سوخوي 25
توليدكننده: شركت البيت معرخوت
بر اساس اين قرارداد، طرف گرجستاني هواپيماهاي سوخوي 25 كه توسط رژيم صهيونيستي پيشرفته سازي شده است، را دريافت مي كنند. اين پيشرفته سازي شامل نصب كابين هاي مدرن و پيشرفته و سيستم هاي دفاعي جديد بر روي هواپيما مي باشد كه براي مقابله با جديدترين سلاح ها طراحي شده است.
* فروش اسلحه تبور
توليدكننده: سازمان صنايع نظامي اسرائيل
بر اساس اين قرارداد، گرجي ها تفنگ هاي مدرن اسرائيلي را دريافت كردند كه بسيار كوچك و سبك است.
...........................................................................
منبع: مركز اطلاع رساني فلسطين
دوشنبه 4 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 189]