واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /اين حرف كهنهشدني نيست؛ دربارهي تقوا/ فرازهايي از بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامي؛ هرچه مسؤوليت ما بالاتر باشد، تقواى بيشترى لازم داريم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: انديشههاي امام و رهبري
به مناسبت حلول ماه شعبانالمعظم، پايگاه اطلاعرساني دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيتالله العظمي خامنهاي، اقدام به انتشار ويژهنامهاي كرده است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، ايسنا، آنچه در پي ميآيد، بخشي از اين ويژهنامه با عنوان
« اين حرف كهنهشدني نيست؛ دربارهي تقوا» است كه به بخشهايي از بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامي ميپردازد.
***
در تمام مراحل زندگى يك جامعه و يك فرد، تقوا از ضروريترين نيازهاست و در تمام دوران- دوران مبارزه و پيروزى، هنگام جهاد، هنگام سازندگى و در مراحل مختلف- براى جامعهى دينى و ملت مسلمان، تقوا ضرورى است...
تقوا چيست و چگونه مىشود در ابعاد مختلف زندگى، باتقوا بود؟
تقوا، عبارت است از اجتناب و پرهيز از خطا و گناه و اشتباه و آلودگى و ناپاكى و انحراف از راه و پيروى از هوسها، و دل سپردن به خط مستقيم تكليف و وظيفه. در ميدانهاى مختلف، همه بايد با تقوا باشند، تا موفق بشوند. تقوا، شرط توفيق در هر راهى است؛ مخصوص دين هم نيست؛ منتها تقواى دينى، روشن و واضح و شيرين و خوشعاقبت است.
يك نوجوان، بدون تقواى خاص محيط و وضعيت شغلى و كارى خود، نمىتواند به هدف درس خواندن برسد. بايد از اشتباه و هوس و بازيگوشى و سرگرمى به كارهايى كه او را از فعاليت خودش باز مىدارد، اجتناب بكند. اين تقواى اوست. يك زن در داخل خانه و يك مرد در محيط كار نيز همين طورند. يك مؤمن كه مىخواهد راه خدا را بپيمايد و در صراط مستقيم حق حركت بكند، بايد با تقوا باشد، تا بتواند رضاى الهى را كسب كند، از نورانيت الهى استفاده نمايد، به مراحل عالى معنويت برسد و به حاكميت دين خدا دست پيدا بكند. تقوا، براى فردى كه در راه دين و ايمان حركت مىكند، يعنى رعايت كردن تكليف دينى و دل ندادن به هوسها و شهوات و منحرف نشدن از راه خدا.
در هر جا كه هستيد، هر شغلى كه داريد، هر مسؤوليتى كه بر عهده گرفتهايد، هر شأنى از شئون اجتماعى را كه دارا هستيد، در درجهى اول بايد همتتان اين باشد كه رضاى خدا را تحصيل كنيد و وظيفهى الهى را انجام بدهيد. اين تقواست. اين كه درصدد انجام تكليف باشيد و از انحراف و بىراه رفتن پرهيز بكنيد، همان تقواست. اگر اين احساس در شما پيدا شد و اين همت و تلاش را كرديد، اولين قدم را كه برداشتيد، خداى متعال براى قدم دوم به شما كمك خواهد كرد.
هرچه مسؤوليت ما بالاتر باشد، تقواى بيشترى لازم داريم. در ميدان جهاد هم تقواست كه انسان را پيروز مىكند. در ميدان مبارزه با استكبار هم كه شما ملت سالها بودهايد و مثل اين روزها در سال 57 به پيروزى رسيديد، تقوا شما را پيروز كرد؛ تقواى آن رهبر كه جز به امر الهى و تكليف شرعى، به هيچ چيز ديگرى نينديشيد، و تقواى شما آحاد ملت كه براى خاطر خدا، از هوسها و منافع شخصى خود گذشتيد.
يادتان است كه آن روزها چهطور همه دل در گرو هدفى مقدس داشتند؛ كسى از خود يادش نبود، كسى به فكر مالاندوزى نبود، كسى به فكر زياد كردن ثروت نبود، كسى به فكر شغل و مقام نبود، كسى به فكر جلو افتادن از ديگران نبود؛ هر كسى احساس مىكرد تكليف شرعى و اسلامى و انقلابياش چيست، آن را انجام مىداد. امروز هم همين كار را بايد بكنيم.
اگر امروز در جامعهى ما، كسانى به فكر سوءاستفاده باشند، به جاى رفاه ملت، رفاه خودشان را در نظر بگيرند و بىاعتنا به منافع ملت باشند، بىتقوايى كردهاند. كسانى كه در ميان مردم مسؤوليتهاى بزرگى بر دوش دارند، اگر وقت و عمر خودشان را در غير راه انقلاب و مسؤوليت انقلابىاى كه بر عهدهشان است، مصرف بكنند، بىتقوايى كردهاند.
دلسپردن به هوسها و لذتهاى آنى زندگى و پيروى از آنها، در وقتى كه با پيمودن هدفهاى والا و بلند منافات دارد، بىتقوايى است؛ همان چيزى است كه يك ملت را به زانو در مىآورد، و تقوا آن چيزى است كه يك ملت را سربلند مىكند. ما به تقوا احتياج داريم.
تقواست كه لطف و رحمت خدا را به شما متوجه مىكند. تقوا و پرهيزگارى و جديت در راه خداست كه بركات الهى را جلب مىكند. «وَ لَوْ أنّ أهلَ القُرى امَنُوا و اتّقَوْا لَفَتَحْنا عَلَيهِم بَرَكاتٌ مِن السّماءِ وَ الأرْضِ» تقوا، شما را در مقابل استكبار و قدرتهاى ظالم پيروز مىكند. تقوا، پيام شما را در ذائقهى ملتهاى مظلوم شيرين مىكند. تا حالا هم هرچه پيروزى و پيشرفت بوده است، ناشى از تقواى با تقواها و پرهيزگاران بوده است.
هرچه ميزان تقواى ملت ما از لحاظ كيفيت و كميت افراد با تقوا بالاتر برود، پيروزى و موفقيت ما سريعتر و زودتر خواهد بود. لذا در نمازهاى جمعه، خطباى جمعه موظفند كه هر هفته مردم را به تقوا دعوت كنند؛ چون اين حرف، كهنهشدنى نيست.
خطبه اول نماز جمعه 19 / 11 / 69
انتهاي پيام
يکشنبه 3 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]