واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: پزشك خانواده مسئول اصلاح نظام سلامت كشور است
وزير بهداشت و درمان امروز در همايش بزرگداشت روز پزشك و تقدير از پزشكان خانواده و تيم سلامت نمونه در جمع خبرنگاران، گفت: اگر قرار است اصلاح و تغييري در سيستم و شبكه نظام سلامت و بخش بهداشت و درمان صورت بپذيرد، به نوعي پزشكان خانواده مسئول اصلاح اين امر در كشور هستند.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران، دكتر "كامران باقري لنكراني" وزير بهداشت و درمان و آموزش پزشكي در گفتگو با خبرنگاران ضمن ارزيابي مثبت از روند رو به رشد پزشك خانواده در روستاهاي كشور، افزود: به هر حال سيستم نظام ارجاع و پزشك خانواده يك سيستم نوين و جديدي در كشور ما محسوب مي شوند كه توانسته است با حركت رو به رشد خود در طول سه سال گذشته فعاليت هاي قابل توجهي را در كشور به عرصه ظهور برساند.
وي پوشش 95 درصدي اين طرح در تمامي روستاهاي كشور، همچنين پوشش 23 ميليون نفري از جمعيت كشور در سيستم پزشك خانواده را از جمله برنامه هاي مثبت صورت گرفته، اجراي طرح پزشك خانواده در كشور برشمرد و گفت: هم اكنون طرح پزشك خانواده توانسته است با پوشش 95 درصدي خود در جمعيت روستاهاي زير 20 نفر اقدامات قابل توجهي از جمله افزايش ميزان طول عمر روستاييان، بحث كاهش مرگ و مير مادران باردار، مرگ و مير نوزادان، كنترل بيماري هاي عفوني و ارتقا سطح سلامت روستاييان را به اجرا در آورد كه اميدواريم با پوشش صد در صدي اين طرح در روستاهاي كشورمان، شاهد موفقيت هاي بيشتري در زمينه هاي گوناگون باشيم.
دكتر لنكراني در ادامه با اشاره به تكريم حكيم ابوعلي سينا و مراسم بزرگداشت روز پزشك و تقدير از پزشكان خانواده و تيم سلامت نمونه كشور، تصريح كرد: اميدواريم اين تقدير يك تقدير مبنايي و به عنوان جهت گيري اصلي در نظام سلامت كشور در زمينه گسترش اين طرح مورد توجه مسئولان قرار گيرد.
*حلقه مفقوده نظام سلامت كشور با حضور پزشكان خانواده كشف مي شود
همچنين معاون سلامت بهداشت و درمان در ادامه با بيان اين مطلب كه حلقه مفقوده نظام سلامت به دست پزشكان خانواده است، گفت: با حضور و استقرار تيم پزشك خانواده شامل پزشك عمومي ماما، بهيار، ساير اعضاي تيم بهداشتي و درماني حلقه مفقوده نظام سلامت كشور در زمينه ارائه خدمات درماني مطلوب به روستاييان كشور كشف مي شود.
دكتر امامي رضوي، در سخنراني خود در مراسم همايش بزرگداشت روز پزشك و تقدير از پزشكان خانواده و تيم سلامت نمونه كشور كه امروز صبح در سالن همايش هاي رازي با حضور پزشكان خانواده سراسر كشور برگزار شد، افزود: در طول سال هاي بعد از انقلاب با ايجاد شبكه نظام بهداشتي و درماني و تمام ساختارهاي زير مجموعه آن كه در تمامي مراكز درماني شهرها و روستاهاي كشور صورت مي گيرد، حلقه مفقودي وجود داشت كه اين حلقه مفقوده مربوط به حضور نداشتن پزشكان مجرب و متخصص در روستاهاي كشورمان بود.
وي ادامه داد: با اجراي سيستم پزشك خانواده و سيستم نظام ارجاع كشور كه هم اكنون به نوعي بيش از 3 سال از عمر آن نمي گذرد، اين حلقه به نوعي كشف شده و در واقع زنجيره و حلقه هاي سيستم بهداشتي و درماني كشور به هم اتصال يافته و اين زنجيره كامل شده است.
دكتر امامي رضوي در عين حال حفظ و گسترش سيستم پزشك خانواده را به نوعي يكي از اركان مهم مسئولان و بخش بهداشت و درمان دانست و اظهار داشت: در صورت پوشش 100 درصدي طرح نظام ارجاع و حفظ و گسترش آن در واقع مي توان آن جايگاه مطلوب كشور در زمينه كنترل بيماري ها را به نوعي در كشور ايجاد كرد.
معاون سلامت وزارت بهداشت و درمان در ادامه سخنان خود با تاكيد كرد بر تغيير ديدگاه درمان محوري به سلامت محوري و افزايش بودجه پزشكان خانواده در نظام و سيستم ارجاع را از جمله مباحث مهم اين طرح عنوان و اشاره كرد: با توجه به امضاي تفاهم نامه اي درباره افزايش حقوق پزشكان خانواده كشور كه هفته گذشته با حضور وزراي وزارت بهداشت و رفاه صورت گرفت، به نظر مي رسد به نوعي اين مشكل افراد برطرف شود اما در زمينه تغيير ديدگاه پزشكان از درمان محوري و سلامت محوري نقش پزشكان خانواده مي تواند بيش از بيش موثر باشد زيرا كه اين افراد مي توانند با ارائه انواع آموزش هاي لازم و آگاه سازي به افراد در زمينه پيشگيري و كنترل بيماري ها نقش قابل توجهي را ايفا كنند.
وي تصريح كرد: در عين حال بايد تلاش كرد تا مشكلات ديگر اين افراد برطرف شود زيرا كه اين افراد مي توانند در بخش بهداشت و درمان و نظام سلامت كشور نقش موثري را ايفا كنند.
*نبايد به مردم وعده ارايه خدمات بهداشتي و درماني دروغين داد
همچنين، عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي در ادامه همايش بزرگداشت روز پزشك و تقدير از پزشكان خانواده، گفت: در زمينه ارايه خدمات بهداشتي و درماني، نبايد به مردم وعده ارايه خدمات درماني اروپايي داد زيرا كه ظرفيت و بودجه كشور ما محدود بوده و قابليت اجرايي اين نوع خدمات را ندارد.
دكتر مسعود پزشكيان، عضو كميسيون بهداشت و درمان در سخنراني خود در مراسم بزرگداشت روز پزشك و تقدير از پزشكان خانواده نمونه كشور، افزود: دغدغه مسئولان در زمينه ارايه خدمات مطلوب درماني بايد براي همه مردم اعم از غني و فقير، خاص و غير خاص يكسان باشد و اين طور نباشد كه براي گروهي خاص از افراد كه به محض بروز يك بيماري يك بودجه كلان براي كنترل آن صرف مي شود.
وي گفت: ذهن مسئولان جامعه بايد بر مبناي عدالت در درمان براي همه مردم باشد و در واقع بايد اين نگاه عادلانه در سراسر كشور و براي افراد يكسان باشد.
وي تأكيد كرد: هم اكنون در كشور در يك شهر خاص مانند تهران كه يك بيمارستان مجهز دولتي به مردم ارايه خدمت مي كند، انتظار مي رود كه اين خدمات مانند خدمات كشورهاي اروپايي و آمريكايي باشد، اين در حالي است كه افراد بي شماري در دور افتاده ترين نقاط كشور حتي از دسترسي به امكانات اوليه بهداشتي محروم هستند، اين عدالت نيست.
عدالت يعني تقسيم نيروي انساني در مراكز درماني به صورت يكسان، عدالت يعني ارايه امكانات بهداشتي و درماني و يكسان در تمامي شهرها و روستاها، عدالت يعني اخذ تعرفه يكسان براي همه و عدالت يعني تعيين سرانه يكسان براي تمامي افراد كشور اعم از روستايي و شهري.
دكتر پزشكيان اظهار داشت: ما قادر نيستيم از مصرف به سرانه برسيم بلكه بايد از سرانه به مصرف حركت كنيم، ما حق نداريم تجهيزات وارد كنيم و عنوان كنيم كه دولت هزينه آن را مي دهد كه در اين صورت جامعه مبدل خواهد شد به يك جامعه پا محوري عدالتي كه تمام اقشار از بخش هاي آن اعم از بهداشت و درمان، فرهنگي، اقتصادي و سياسي ناراضي هستند.
عضو كميسيون بهداشت و درمان ادامه داد: هم اكنون در بخش بهداشت و درمان وزارت رفاه سياست گذار، سازمان نظام پزشكي تصميم گيرنده و وزارت بهداشت اجرا كننده است كه اصلاً چنين چيزي اشتباه است و تا زماني كه اين مسئله برطرف نشود، مشكلات همچنان پابرجا بوده و نمي توان جوابگوي نيازها و مسائل مردم بود.
وي درباره نقش پزشك خانواده، ارزيابي و عملكرد آن در كشور تصريح كرد: همزمان با اجراي طرح پزشك خانواده مقرر بود كه در عرض سه ماه براي تمامي افراد تحت پوشش پرونده پزشكي تشكيل شود كه هم اكنون پس از گذشت سه سال، تنها براي 50 درصد افراد پرونده تشكيل شده است.
عضو كميسيون بهداشت و درمان تنها راه نجات مشكلات بخش بهداشت و درمان را اجراي طرح پزشك خانواده با منابع تعريف شده دانست و تصريح كرد: هر زمان كه وزارت بهداشت به عنوان يك سازمان سياست گذار در امر سلامت كشور معرفي شد و منابع و بودجه مناسب در اختيار اين نهاد قرار گرفت، مي توان انتظار حل مشكلات بخش سلامت كشور را داشت؛ پزشك خانواده قرار نيست تا پايان فعاليت خود در روستاها مستقر باشد بلكه بايد آن را گسترش داد كه با وضع موجود اين امر به نوعي غير ممكن است.
وي در پايان سخنان خود از زحمات ايثارگرانه پزشكان قدرداني و تصريح كرد: پزشكان واقعي پزشكان خانواده هستند كه به نوعي با زحمات ايثارگرانه خود در روستاها مشغول ارايه خدمت به مردم مي باشند.
*عدالت و اطمينان در درمان با حضور پزشك خانواده ميسر است
همچنين، در پايان رئيس دانشگاه علوم پزشكي ايران گفت: در حال حاضر عدالت و اطمينان در درمان و مديريت سيستم سلامت و بخش بهداشت و درمان در كشور با حضور پزشك خانواده ميسر است.
دكتر فتحي، رئيس دانشگاه علوم پزشكي ايران در سخنراني خود در مراسم بزرگداشت روز پزشك و تقدير از پزشكان خانواده و تيم سلامت نمونه كه امروز در سالن همايش هاي رازي برگزار شد، افزود: طرح پزشك خانواده از كنار مردم و از ميان مردم در دور افتاده ترين مناطق دسترسي به امكانات و خدمات بهداشتي و درماني اوليه به صورت پايلوت در سال 64 آغاز شد كه هم اكنون با گذشت بيش از 20 سال تأخير، امروز شاهد اجراي آن در كشور به صورت رسمي هستيم.
وي بيان كرد: با توجه به شعار دولت نهم، مبني بر اجراي عدالت در تمامي زمينه ها مي توان به جرأت اعلام داشت كه عدالت در سلامت و اطمينان در درمان و مديريت سلامت جز با حضور پزشكان خانواده امكان پذير نيست و حضور اين افراد در اجراي اين اقدامات نقش بسيار متمايز و قابل توجهي را دارد.
وي با بيان اين مطلب كه در طول اين دوره سه ساله اجراي طرح پزشك خانواده، توانسته ايم به موفقيت و جايگاه بسيار والايي در سيستم كنترل بيماري ها در كشور نائل شويم، تأكيد كرد: اگر چه پزشكان به نوعي در اين طرح دچار مشكلات متعددي هستيم اما مي توان با صبر و همكاري و همدلي يكديگر به نوعي با اين مشكلات مبارزه كرد.
دكتر فتحي، در ادامه با اشاره به نقش سازمان ها و ارگان در جهت پيشبرد اهداف پزشك خانواده و سيستم نظام ارجاع در كشور، خاطرنشان كرد: با مشاركت ساير ارگان ها و سازمان ها و همكاري مسئولان قطعاً مي توان به موفقيت هاي بيشتري در زمينه اجراي طرح پزشك خانواده نائل شد.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي ايران در ادامه طرح اورژانس و مديريت بحران و بهداشت روان را از جمله پيشنهادهاي دانشگاه هاي علوم پزشكي ايران در روند اجراي سيستم نظام ارجاع و تربيت نيرو در اين زمينه ذكر و تصريح كرد: اين طرح ها به وزارت بهداشت و درمان ارسال شده و هم اكنون منتظر تأييديه وزارت بهداشت در اين زمينه هستيم./اص
شنبه 2 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]