واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: مديركل داروي وزارت بهداشت: شربت ترياك بايد وارد بازار شود
مدير كل داروي وزارت بهداشت گفت: شربت ترياك با توجه به فراواني جمعيت معتادان در كشور ما نياز جامعه است و بايد وارد بازار شود، توزيع آن بايد در مراكز خاص باشد و البته متادون نيز بايد به صورت آزاد در داروخانهها توزيع شود.
اكبر عبداللهي در گفتوگو با فارس درباره شربت ترياك افزود: شربت ترياك يك ماه پيش از وزارت بهداشت مجوز توليد گرفت و اگر مراحل مطالعات باليني آن در جمعيتي كه لازم است موفق باشد، مجوز عرضه به بازار را خواهد گرفت.
مدير كل نظارت بر دارو و مواد مخدر وزارت بهداشت ادامه داد: من نميدانم چرا مسئله شربت ترياك اين قدر در جامعه ما بزرگ شده است، شربت ترياك دارويي است كه در تمام فارماكوپهها وجود دارد البته ورود آن به بازار يك چالش كارشناسي است و موافق و مخالف دارد، عدهاي ميگويند اگر قرار است هر روز به معتادان شربت ترياك بدهيم، چه فرقي دارد، همان ترياك را مصرف كنند اما اين تفكر اشتباه است و ما بايد تنوع درمان اعتياد را در كشور بپذيريم.
وي اضافه كرد: مسئله اعتياد در كشور ما با خيلي از كشورها قابل مقايسه نيست، بالاخره در كشوري كه آمار رسمي معتادان آن 2 تا 3 ميليون نفر است و آمار غير رسمي بيش از اين ميزان است، بايد برنامهاي متناسب با اين وضعيت براي كنترل اعتياد در كشور داشته باشيم و نميشود اين وضع را با كشوري كه 100 هزار معتاد دارد مقايسه كرد.
وي گفت: گر چه مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر دسترسي 40 دقيقهاي به مواد مخدر را كه دبير انجمن داروسازان گفته بود، تكذيب كردند اما اين يك واقعيت ملموس است كه دسترسي به مواد مخدر قاچاق بسيار آسان است.
وي افزود: با اينكه برخي كارشناسان مخالف ورود شربت ترياك به بازار هستند، من در اين مورد با ستاد مبارزه با مواد مخدر موافقم و فكر ميكنم، شربت ترياك بايد وارد بازار شود، براي پيشگيري از نشت آن به جامعه هم روشهايي هست وگرنه همين الان هم جوانان ما سراغ داروي مخدر ترامادول ميروند، مگر ميتوانيم كنترل كنيم.
وي گفت: ترياك خودش يك ماده مخدر اعتيادآور است اما متادون اين طور نيست و يك بار مصرف آن 48 ساعت فرد را اقناع ميكند، ما ميتوانيم متادون را كاملاً آزاد كنيم و دسترسي به آن در همه داروخانهها امكانپذير باشد، در اين صورت عدهاي از معتادان خود به خود به سمت جايگزين كردن متادون به جاي ترياك، هروئين و مرفين ميروند.اين كار باعث ميشود بازار قاچاق متادون كه تا 100برابر قيمت آن در بازار، به فروش ميرسد برچيده شود.
وي افزود: اكنون كه متادون در مراكز خاص توزيع ميشود و افراد شناسايي ميشوند، عده زيادي سراغ آن نميروند، خيلي از معتادان به خاطر آبرويشان نميخواهند شناسايي شوند، اما اگر آزاد شود از آن استفاده ميكنند، به خصوص اينكه ما هنوز دستگاه ديسپنسر براي توزيع كنترل شده متادون مايع نداريم.
وي ادامه داد: راه حل اين است كه اين بگير و ببندي كه اكنون براي توزيع متادون وجود دارد، پس از آزاد شدن آن براي توزيع شربت ترياك اعمال شود و كنترل و نظارت دقيقي در توزيع آن باشد، در اين صورت با بالانس توزيع اين 2 دارو، امكان كنترل بازار مواد مخدر در كشور وجود دارد.
عبداللهي گفت: توزيع شربت ترياك براي معتادان از سوي دولت يك درمان اجتماعي مناسب براي جامعه است، وقتي معتاد بابت هروئين و مرفينش، خانه و زندگياش را ميفروشد، اگر ترياك را مجاني در اختيارش قرار دهيم كه خانه و زندگيش را نفروشد آيا اثرات اجتماعي بيشتري ندارد.
وي افزود: اگر متادون به راحتي و در همه جا در اختيار معتادان باشد، آيا ديگر جوانان به سمت مصرف غير قانوني داروهايي مثل ترامادول و ساختن تركيبات عجيب و غريب از آن ميروند وقتي متادون آزاد شود، فرد معتاد بدون اينكه نگران آبرويش باشد، مقدار مصرف روزانه يا 2 روزش را از داروخانه ميگيرد و ديگر سراغ بازار قاچاق نميرود. چرا معتادان كه جمعيت قابل توجهي هستند مواد سالم تهيه نكنند.
وي گفت: چقدر با توزيع سرنگ مخالفت شد، اما مزايا و معايب آن بررسي شد و سرانجام تصويب شد، چون نتيجه گرفتيم كه اين كار بهتر از آن است كه معتادان هر آشغالي را توي رگشان بزنند، در مورد متادون هم مخالفت بود، اما به نظر من متادون بايد آزاد شود و شربت ترياك نيز بايد در مراكز خاص در اختيار معتادان قرار گيرد.
وي افزود: در كشور هلند، متادون آزاد است و ماري جوانا نيز آزاد است، جالب است كه آمار معتادان آن با ساير كشورهاي اروپايي فرقي ندارد.
وي گفت: به طور سنتي مردان براي تقويت جنسي از ترياك استفاده ميكنند، اين مسئله ريشه فرهنگي دارد، متادون اين كار را نميكند، به همين علت عدهاي از ترامادول استفاده ميكنند، حتي ميدانم كه برخي جوانان ترامادول را با داروهاي ديگر تركيب ميكنند و داروهاي عجيب و غريب ميسازند، در حالي كه براي اين كار و مسائل جنسي، داروهاي بسيار بهتر و سالمتري در بازار وجود دارد كه داروخانهها التماس ميكنند اما مشتري ندارد.
وي افزود: توزيع كنترل شده شربت ترياك به صورت مايع از طريق دستگاههاي ديسپنسر به نفع جامعه است. از طرفي در ندامتگاهها و زندانها به وفور از طريق همراهان زندانيان ترياك و ساير مواد مخدر وارد ميشود، چرا خودمان به معتادان در زندان شربت ترياك ندهيم از وضع فعلي كه بدتر نيست.
شنبه 2 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]