واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: بازنگری استراتژی تجاری با جهاد اقتصادی/ آغاز خیز جدید اقتصادی
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران با ارایه توصیههایی برای تحقق چارچوبهای جهاد اقتصادی گفت: استراتژی تجاری کشور باید بر مبنای جهاد اقتصادی بازنگری شود تا تجارت کشور در مسیر خیزش اقتصادی قرار گیرد.
یحیی آل اسحاق در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: واقعیت این است که اگر تحلیلی از روند انقلاب اسلامی داشته باشیم، مشاهده میشود که در مقاطع مختلف زمانی، کشور اولویتهایی را در حوزههای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، امنیتی و سیاسی تعیین کرده است؛ به نحوی که در سالهای اول پیروزی انقلاب اسلامی، اهمیت مسائل امنیتی و استقرار نظام مطرح شد که با مجاهدت مردم و درایت و رهبری امام راحل و عزم ملت، کشور توانست بهترین اقتدار را در منطقه علیرغم تمامی محدودیتهای جهانی کشورهای استکباری بر علیه نظام، کسب کند.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران افزود: در این میان، علیرغم استکبار جهانی و گذراندن 8 سال دوران جنگ، کشور توانست با مجاهدت و جهاد، استقرار یابد و امروز ایران در منطقه، حرف اول را بزند و کار به جایی هدایت شود که هیچ فعل و انفعالی در منطقه شکل نگیرد، مگر به گونهای همراهی و عمل و عکسالعمل ایران را در پی داشته باشد.
وی تصریح کرد: در این میان البته هزینههای فراوانی صورت گرفته که تعداد شهدا، جانبازان و خسارتهای جنگی نمونهای از سرمایهگذاریهای مالی، جانی و زمانی بوده که انجام شده است؛ ولی آثار آن، اقتدار کشور ایران است که مایه افتخار جهان و منطقه و تمامی احرار عالم است. این، تنها یک مرحله از دوران انقلاب اسلامی ایران است.
به گفته آل اسحاق، مرحله دوم در حوزههای سیاسی متمرکز است که در این حوزه نیز، ایران با گذراندن مشکلات عدیدهای که استکبار جهانی با انواع و اقسام دخالتها، جنگ نرم و سرد، فشار گروههای ضدانقلاب و اغتشاشات و تعارضات داخلی تلاش کرده بود برای ایران ایجاد کند، امروزه موفقیت را در این حوزه تجربه میکند و شاهد هستیم که در حوزههای سیاسی، بینالمللی، داخلی و ملی، اقتدار ایران زبانزد است و هم اکنون، کشورمان یکی از مستقلترین، آزادترین و مردمیترین حکومتهای جهانی است و متجاوز از دهها انتخابات خوب را پشت سر گذاشته است که این امر، نمونه کاملی از یک کشور اسلامی آزاد، با تمامی آزادیهای لازم و متصور برای مردم یک کشور است.
وی اظهار داشت: هم اکنون ایران کشوری مستقل، آزاد، توانا، مردممدار است و در تمامی حوزههای سیاسی عملکرد مثالزدنی دارد؛ اگرچه هزینههای زیادی در این راه صورت گرفته است، اما ایران در حوزه سیاست داخلی و خارجی، از اقتدار بالایی برخوردار است، البته این مهم جز در سایه جهاد و همدلی، وحدت و رهبری مقام معظم رهبری و نیز همراهی تمامی نخبگان، خبرگان و دلسوزان و تاثیرگذاران جامعه اعم از دولت و مجلس و تمامی نخبگان میسر نشده است.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران خاطرنشان کرد: در این میان، نخبگان با درک صحیح از حوزه سیاسی کشور، داغ برخی دخالتها را به دل دشمنان اسلام نهادند، به نحوی که استکبار با تمام توان و هنر و برخوردها نتوانست ضربهای به ملت ایران وارد آورد و تیر او به سنگ خورد.
وی گفت: حوزه سوم که یکی از مهمترین حوزهها به شمار میرود، حوزه اقتصاد است که امروزه همانطور که مقام معظم رهبری امسال به آن اشاره داشتهاند، اولویت نظام است و حوزه اقتصاد، یکی از حوزههای اولویتدار کشور به شمار می رود و کشور در دو مرحله، با جهاد و کوشش و همدلی توانست با همت و کار، دلسوزی، درایت و وحدت کار را پیش برد؛ البته باید در این حوزه نیز با رویه جهادی وارد شویم و همانطور که در دو حوزه دیگر موفق بودهایم، در این حوزه نیز موفق شویم.
به اعتقاد آل اسحاق، در این مرحله از حیات نظام جمهوری اسلامی ایران، اولویت با مسائل اقتصادی است و ضرورت داشتن اقتدار در این حوزه مدنظر قرار گرفته است؛ اما این امر به نوعی نیاز به انجام یک عمل جهادی دارد.
وی اظهار داشت: تفاوت عمل جهادی با دیگر شیوهها این است که جهاد در حد کوشش اعلا و با هدف مشخص است که با توجه به عنایات الهی کار مضاعفی در مسیر اطاعت از اوامر خدا با زحمت کشیدن و تلاش حداکثری کردن صورت گیرد و همگام با آرمانهای اسلامی و ایرانی در مسیر رضای خداوند متعال انجام شود.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران افزود: در مسیر جهاد اقتصادی، تمامی کارها باید با نیت خالص و الهی انجام شود و این جهاد به عنوان یک وظیفه دینی، اسلامی، الهی و ایرانی مورد توجه قرار گیرد تا عنوان جهاد برای آن متصور شود. این درحالی است که جهاد یعنی از همه چیز گذشتن است و جهاد در حوزه اقتصادی نیز، به این مفهوم است که به مجرد اعلام جهاد باید آنچه که در توان داریم از فکر، عمل و ایمان و آرمان را با هم تلفیق کرده و با کوشش ملی وارد عرصه شویم تا بتوانیم همچون دو عرصه دیگر، موفقیت های لازم را کسب کنیم.
آل اسحاق گفت: واقعیت این است که در حوزه اقتصادی، ایران دارای توانمندی های بالقوه ای است. با این تفاوت که اگرچه استکبار در حوزه نظامی تصور می کرد که ایران در حوزه نظامی به لحاظ نیروی انسانی و سلاح و توان محدود است، اما امروزه در مورد توانمندی های بالقوه اقتصادی ایران، این تصور وجود ندارد و توانایی ها، قابل قیاس با مسائل نظامی کشور در سالهای ابتدایی پیروزی انقلاب نیست.
وی اظهار داشت: ایران هم اکنون منابع انسانی غنی در پتانسیل 5 میلیون فارغ التحصیل دانشگاهی دارد و یکی از جوانترین کشورهای منطقه به شمار می رود، از سوی دیگر، ایران یک موقعیت خوب تاریخی دارد و اتصالاتش به 15 کشور همسایه، به گونه ای است که دروازه طلایی برای ورود به حوزه اقتصادی این 15 کشور به شمار می رود، ضمن اینکه در کنار این امر وضعیت منابع انرژی، معادن، آب و هوا و موقعیت جغرافیایی عواملی هستند که برای رشد و توسعه اقتصاد لازم است.
این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: ایران کشوری است که به تعبیر یونسکو 7 هزار سال قدمت دارد و همواره در تاریخ کره زمین، روزی وجود ندارد که کشوری به نام ایران نبوده باشد، به این معنا که ملت ایران تمامی حوادث تاریخی را از سر گذرانده است و اجازه نداده تا حتی یک روز، نام ایران از تاریخ دنیا حذف شود. از سوی دیگر، در مقطعی از تاریخ، نصف جهان بر اساس مدیریت و تدبیر ایرانیان اداره می شده است و امروزه، مرکز و مرجع و امید بسیاری از کشورها و مردم جهان است و می تواند با جهش بالا، ضمن جبران عقب ماندگیها، در منطقه و جهان، اول باشد.
وی ادامه داد: ظرف سی سال اخیر، علیرغم تمامی مشکلات و محدودیتها، ایران توانسته زیربناهای خود را برای پرش و خیزش بالا آماده کند و ایرانی شود که امروزه توانایی حضور در صحنه های مختلف علمی، اقتصادی و منطقه ای را برای خود مهیا کرده است.
به گفته آل اسحاق، اینکه دشمن نگران حرکت ایران است، به دلیل این است که می داند اگر فضا عادی شود و حمایتی هم صورت نگیرد و تنها سنگها از سر راه ملت ایران برداشته شود، جمهوری اسلامی ایران آنچنان نمودی در دنیا خواهد یافت که وصف ناشدنی است، به همین دلیل است که امروزه سنگاندازی های بسیاری بر سر راه پیشرفت ملت ایران صورت می گیرد.
وی افزود: ایران موقعیتهای مناسبی در حوزه اقتصادی دارد و زیربناهای خود را از منابع انرژی، معادن، نیروی انسانی و سلوک، رفتار مدبرانه و موقعیت جغرافیایی فراهم کرده است تا بتواند جهش داشته باشد. هیچ کشوری نیست که از ایران طلبکار باشد و ایران، بدهی اش را نپرداخته باشد، بنابراین ایران کشوری با صداقت، تعهد و استعداد و توانمندی است که در کنار اقتدار توانسته زمینه های جهش بزرگ را برای خود فراهم کند.
آل اسحاق گذری هم به موقعیت جغرافیایی ایران زد و گفت: ایران به لحاظ موقعیت جغرافیایی، هاب منطقه و مرکز اتصالات جهانی در حوزه های بری و بحری است و البته در تئوریهای جهانی که از خاورمیانه به عنوان قلب دنیا یاد شده است، ایران مرکز به شمار می رود و به نوعی ایران، قلب دنیا محسوب می شود، این یک واقعیت است و تعارف نیست.
وی اظهار داشت: علت نگرانی عظیم جهانی از خیزش مردم ایران، درک این واقعیت ها است. از سوی دیگر بالقوههای ایران با توان و برخورد جهادی می تواند بالفعل شود. بنابراین اینکه رهبری مطرح کرده اند که جهاد اقتصادی صورت گیرد، با توجه به دو تجربه ای است که در حوزه های نظامی و سیاسی به دست امده است و در حوزه های اقتصادی نیز قابل تحقق است.
به گفته رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران، ایران به شرط برخورد جهادی می تواند از تمامی توانایی های خود استفاده کرده و وعده حق خدا را که عزت برای خدا، رسول خدا و مومنان است محقق کند. ایران اسلامی نیز مصداقی از وعده خدایی به مومنان است و حتما، قطعا و جزما فرصت بزرگی در مقابل ملت ایران به شمار می رود که اگر به حول و قوه الهی با عزم مردم، تدبیر مسئولان و هدایت و رهبری مقام معظم رهبری با جهاد همراه شود، پیروزی تضمین شده را مقابل خود خواهد دید.
وی به الزامات تحقق این موضوع اشاره کرد و گفت: برای تحقق موفقیت ها باید ایمان و یقین را سرلوحه کار قرار داد و با برخورد جهادی تلاش کرد تا موفق بود. از سوی دیگر، آنطور که تجربه سی ساله نشان داده است در جنگ، علیرغم توانایی های جهانی که ایران را در یک سوی جنگ و دنیا را در سوی دیگر جنگ قرار داده بود، داشتن وحدت عملی و نظری در حوزه جنگ موفقیت را حاصل کرد، البته همگان نیز معتقد بودند که باید از کشور دفاع کرد، بنابراین در مورد جهاد اقتصادی نیز با نگاه و نظر رهبری باید کارها را پیش برد، لذا جنگ به صورت وحدت و انسجام و منسجم در مقابل دشمن پیروزی را به دنبال دارد.
آل اسحاق خاطرنشان کرد: در جنگ، هر فردی از شهر و روستا، کاسب و بازاری، دانشگاهی و روحانی وارد شدند و نقش آفرینی کردند، بنابراین همانطور که در حوزه سیاسی با وحدت نظر همگان تلاش کردند که نقش دشمن و فتنه را از بین ببرند، در حوزه اقتصادی نیز باید همینگونه باشد و در سایه مقام معظم رهبری و با تدبیر ایشان، وحدت و انسجام و همراهی ضامن موفقیت جهاد اقتصادی شود.
وی با بیان اینکه، مقام معظم رهبری در حوزه اقتصادی خطوط اصلی را مشخص کرده اند، گفت: ایشان معتقدند که در حوزه اقتصادی باید مبنای عمل، تولید صادرات گرا باشد یعنی تولید برای صادرات به منظور تامین منافع ملی در دستور کار قرار گیرد، از سوی دیگر ایشان حتی علم را نیز باید دیدگاه تجاری سازی مدنظر دارند و این نشان می دهد که برخورد اقتصادی با تولیدات علمی مدنظر است، بنابراین باید در تمام حوزه ها به ویژه اقتصادی و تجاری، اولویت اول تلاش برای اعتلای کشور باشد.
آل اسحاق گفت: استراتژی تجاری کشور باید متناسب با اهداف جهاد اقتصادی تغییر کند و بر مبنای درونزای بروننگر، تعریف شود، یعنی با توجه به امکانات داخلی، نگاهها به بازارهای منطقه ای و جهانی در تولیدات معطوف شود، ضمن اینکه تولید برای بازار منطقه و جهان و رفاه داخلی مدنظر قرار گیرد. بنابراین در حوزه تجارت خارجی باید استراتژی مدونی در نظر گرفته شود که براساس آن، استراتژی صادرات محور و درونزای بروننگر، مدنظر قرار گیرد.
وی ادامه داد: برای تحقق این اهداف باید تمامی الزامات تحقق این دیدگاهها یعنی حضور در صحنه پیمانهای اقتصادی، منطقهای و جهانی مدنظر قرار گیرد و سیاستهای تجاری تعامل با دنیا در دستور کار باشد، در این میان تقابل و جدا شدن از اقتصاد جهانی مدنظر نیست و تصور اینکه توسعه اقتصادی بدون تعامل با اقتصاد جهانی محقق شود، غلط است.
آل اسحاق گفت: استراتژی تجاری، نمونه ای از تعامل با مسائل اقتصادی جهانی است که باید بازنگری شود. به این معنا که بازنگری در استراتژی تجاری، در حوزه های جهاد اقتصادی که تعالی اقتصاد به شمار می رود، یکی از ضرورت ها است.
وی افزود: بسترهای خوبی در حوزه داخلی برای رشد و جهاد در سال گذشته فراهم شده است که نتیجه 30 سال تجربه کشور در مسائل اقتصادی است و آن، تصویب و ابلاغ دو قانون عمده سیاستهای اصل 44 قانون اساسی و هدفمند کردن یارانهها است که این دو قانون می تواند پایه خوبی برای ترقی بزرگ اقتصادی شود.
آل اسحاق تصریح کرد: این دو قانون، مراحل مختلف تصویب را گذرانده و ابلاغ شده اند و می توانند پایه موفقیت را به خوبی فراهم کنند.
وی اظهار داشت: در حوزه هدفمند کردن یارانه ها نیز علیرغم اینکه کشور هزینه های زیادی را برای اجرای این قانون متصور شده بود، اما با کمترین هزینه عمل شد و فواید آن در مقابل هزینه ها، بسیار ناچیز بود. این رویکرد می تواند منابع عظیمی را آماده کرده و شفافیت لازم را ایجاد کند، از سوی دیگر این دو قانون پایه خوبی برای یک خیزش و جهاد اقتصادی به شمار می رود که البته تشکل های اقتصادی، عمدتا باید سهم اصلی را به عهده گیرند.
آل اسحاق گفت: تشکل های اقتصادی باید متوجه باشند که یکی از پایه های عمده جهاد اقتصادی به شمار می روند، به این معنا که اگر قرار است افسران میدانی و عملیاتی جهاد اقتصادی تعیین شوند، تشکلهای اقتصادی در صف اول قرار می گیرند و نقش کلیدی دارند. بنابراین تشکل ها باید قبول کنند که در این مقطع تاریخی، مسئولیت بزرگی به عهده آنها نهاده می شود که اگر زمان را به درستی درک کرده و برای آن تدبیر کنند، با تدوین برنامه منسجمی می توانند جهاد اقتصادی را محقق کنند.
وی خطاب به تشکل های اقتصادی گفت: در مسیر جهاد اقتصادی اگر نتوانید زمان را درک کرده و مسئولیت را به خوبی به انجام رسانید، بدهی بزرگی به تاریخ و اقتصاد کشور خواهید داشت، بنابراین امروزه وظیفه ملی، میهنی و تاریخی به عهده شما گذاشته شده است.
آل اسحاق اتاقهای بازرگانی را نیز یکی دیگر از پایه های اصلی پیاده سازی جهاد اقتصادی دانست و خاطرنشان کرد: اتاقهای بازرگانی سراسر کشور باید بدانند که فعالیت آنها در سال جهاد اقتصادی باید متفاوت از حتی دوره گذشته باشد و باید سکوهای خوبی را که برای آنها در برنامه پنجم توسعه در نظر گرفته شده است را به خوبی درک کرده و در سال جهاد اقتصادی از آن بهره گرفت.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران گفت: اتاقهای بازرگانی باید بدانند که در این مقطع تاریخی حساس، با وحدت نظر و انسجام و بدون فوت وقت باید اولویت بندی کرده و با نگاه ملی، دینی، تاریخی، انقلابی و اسلامی و نیز بدون جزءنگری نام خوبی را در تاریخ اقتصادی کشور برای خود به یادگار بگذارند، چراکه تاریخ همواره زنده است و تمامی اقدامات بشری در طول زمان، مورد قضاوت نسل ها قرار می گیرد.
وی اظهار داشت: در این میان تمامی افرادی که در معرض فرصت و تهدید قرار می گیرند، نقش آفرین خواهند بود و به نظر می رسد با اعلام به جا و به موقع مقام معظم رهبری، افسران و مسئولان میدان جهاد اقتصادی باید همانند فعالان حوزه های نظامی و سیاسی که از خود افتخار به جای گذاشتند، نقش آفرینی کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]