واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: مصرفگرايي و اشرافيگري مانع دروني انقلاب اسلاميمسئول بسيج دانشگاه علامه طباطبايي: مبارزه با تجملگرايي اصل مسلم قرآني است
گروه سياسي: مبارزه با تجملگرايي اصل مسلم قرآني است و در آيه 45 سوره واقعه «إِنَّهُمْ كَانُوا قَبْلَ ذَلِكَ مُتْرَفِين»، واژه «مترفين» بيانگر كساني است كه با غرور از ثروتهايي كه حق همه مردم است استفاده ميكنند. .
احسان ياوري، مسئول بسيج دانشجويي دانشگاه علامه طباطبايي در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامي در خصوص ثروتاندوزي و مصرفگرايي را نشان از توجه ايشان به آفات فراروي انقلاب دانست.
وي يكي از بزرگترين آفتهاي انقلاب اسلامي را بينش دنياگرايي و تجملطلبي در ميان برخي افراد خواند و توضيح داد: عواقب مادي و معنوي و تبعاتي كه متوجه جامعه است ميتواند خسارت بزرگي به انقلاب اسلامي كه برآمده از خواست مردم است وارد كند و معنويت، وحدت اسلامي و ملي ما را سست كند.
ياوري به پيشينه تاريخي تجملگرايي در ميان مسلمانان پرداخت و عنوان كرد: انحطاط مسلمانان ارتباط مستقيمي با فساد اقتصادي حاكمان اموي و ساير حكومتهاي بعد داشت و در اين ميان با فتح كشورهاي همسايه اعراب آداب و خصلت مادي آنها در ميان مسلمانان رسوخ پيدا كرد.
وي ادامه داد: بسياري از مشكلات اخلاقي كه موجب تنزل انسان ميشود و به خود اجازه ميدهد حق ديگران را زير پا بگذارد سرمنشاء آن تفكر دنياطلبي است كه راه را براي وارد شدن در حيطه جمعآوري ثروت به هر صورتي باز ميكند.
اين فعال دانشجويي با بيان اينكه بنيانگذار انقلاب اسلامي در بيانات خود هميشه عليه خوي تجملگرايي موضع ميگرفت، گفت: امام(ره) تجملگرايي و كاخنشيني را مانند هم ميدانست و ثروتاندوزي را مانع هر گونه پيشرفت علمي كشور ميدانست و اين نشانگر آن است كه از ابتداي انقلاب امام دغدغه داشت كه نگذارد مسير انقلاب اسلامي با تجملگرايي برخي افراد به انحراف كشيده شود.
وي با بيان اينكه در هر اجتماعي گروهي حريصانه سعي در تجاوز به حقوق ديگران دارند گفت: با توجه به اينكه ثروت خود وسوسه ميآورد و بسياري از افراد در مواجهه با آن كنترل خود را از دست ميدهند اين بر عهده حاكمان است كه نگذارند عدهاي فضا را براي نيات شوم خود مساعد ببينند.
ياوري خطري را كه امروز نظام با آن روبرو است، خطر رفاهزدگي دانست و ابراز داشت: اين رذيله موجب ميشود كه عدهاي به خاطر ثروتي كه از راه نامشروع به دست آمده خود را برتر از ديگران بدانند و حتي چنان شود كه در قضاوتي كه بين آنها و مردم عادي ميشود به خاطر ثروتشان حق به آنها داده شود و اين عامل در ايجاد شكاف بين مردم و مسئولان تأثير بسزايي دارد.
وي با اشاره به اينكه مبارزه با تجملگرايي اصل مسلم قرآني است اظهارداشت: در آيه 45 سوره واقعه «إِنَّهُمْ كَانُوا قَبْلَ ذَلِكَ مُتْرَفِين» واژه مترفين بيانگر كساني است كه با غرور از ثروتهايي كه حق همه مردم است استفاده ميكنند.
مسئول بسيج دانشجويي دانشگاه علامه طباطبايي اضافه كرد: اگر بخواهيم طبق تعاليم ديني نظر دهيم بايد گفت دلباختگي نسبت به ماديات كه موجب فسادهاي زيادي براي جامعه ميشود حرام است ولي استفاده و بهرهگيري درست از امكانات نقطه مقابل تجملگرايي است و طريق معقولانه است.
وي در پايان با اشاره به اينكه تجملگرائي در جامعه يك بيماري محسوب ميشود گفت: در كنار آنكه بايد با كساني كه به ثروتهاي بادآورده رسيدهاند و آرامش اقتصادي كشور را برهم ميزنند برخورد شود اما نبايد از ياد ببريم كه كشف ريشههاي اين بلاي اجتماعي و درمان اساسي آن بهترين كار است.
جمعه 1 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 227]