واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: سهم صندوقهاي سرمايهگذاري در رونق بورس
معاون نظارت بر نهادهاي مالي سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: صندوقهاي سرمايهگذاري فرصت مناسبي را براي ورود سرمايهگذاران خارجي مهيا كردهاند.
به گزارش پايگاه اطلاعرساني بازار سرمايه، دكتر با بيان اينكه نرخ ارز در ايران روند ثابتي را دنبال ميكند، افزود: در چنين شرايطي، بازدهي 15 تا 20 درصدي هم براي سرمايهگذاري خارجي مناسب است.
وي يكي از مشكلات ورود سرمايهگذاران خارجي به بازار سرمايه ايران را نبود گزارشهاي مالي شركتهاي بورسي به زبان انگليسي اعلام كرد و افزود: آنان منابع كافي را براي تجزيه و تحليل وضعيت شركتهاي بورسي ندارند.
دكتر محسني با اشاره به اينكه سرمايهگذاران خارجي ميتوانند از طريق صندوقهاي سرمايهگذاري به طور غيرمستقيم وارد بازار سرمايه ايران شوند، اظهار داشت: تعدادي از آنان ترجيح ميدهند به طور مشترك با ايرانيان وارد بازارسرمايه شوند. صندوقهاي سرمايهگذاري امكان اين مشاركت بين خارجيان و ايرانيان را فراهم آورده است.
وي به بازدهي مطلوب صندوقهاي سرمايهگذاري اشاره و اظهار اميدواري كرد كه در آينده نزديك سرمايهگذاران خارجي از طريق اين صندوقها وارد بازار سرمايه شوند.
معاون نظارت بر نهادهاي مالي سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: صندوقهاي سرمايهگذاري در سهام در مدتكوتاه فعاليت خود بيش از 570 سرمايهگذار حقيقي را جذب كردهاند.
دكتر محسني با بيان اينكه 50 سرمايهگذار حقوقي نيز درصندوقهاي سرمايهگذاري فعال هستند، اظهار داشت: بر اساسآخرين آمارها، نزديك به 60 درصد سرمايه اين صندوقها متعلق به سرمايهگذاران حقيقي بوده كه اين امر نشان دهنده استقبال سرمايهگذاران از صندوقهاي سرمايهگذاري است.
وي به بازدهي مطلوب صندوقهاي سرمايهگذاري اشاره كرد و افزود: متوسط بازدهي صندوقها در اين مدت بيش از 43 درصد بوده كه برخي از آنها بازدهي بيش از 70 درصدي را تجربه كردهاند.
دكتر محسني يكي از مزاياي صندوقهاي سرمايهگذاري را وجود پرتفوي متنوع آنها اعلام كرد و گفت: اين موضوع ميتواند به ساماندهي بازار سرمايه كمك شاياني كند.
وي با بيان اينكه صندوقهاي سرمايهگذاري بايد از آغاز سومين ماه فعاليت خود پرتفوي متنوعي داشته باشند، اظهار داشت: خوشبختانه اكثر صندوقها، اين الزام را رعايت كردهاند به طوري كه وجوهي كه وارد بازار شده بين شركتهاي مختلف، توزيع گرديده است. وي گفت: درحال حاضر بحثهايي مطرح است مبني بر اينكه ضمانت بازخريد پيش از سررسيد اوراق مشاركت برداشته شود و اين اوراق صرفاً در بورس اوراق بهادار معامله شوندكه راهكار مناسب براي آن اين است كه صندوقهاي سرمايهگذاري نظير صندوق كارآفرين، براي معامله اوراق مشاركت در بورس تشكيل شود.
وي ادامه داد: با توجه به اينكه واحدهاي سرمايهگذاري اين صندوقها قابل ابطال است (حتي در شرايطي كه پرتفوي آنها نقدشونده نباشد)، مشكل سرمايهگذاران غيرحرفهاي حل خواهد شد به طوري كه نگراني سرمايهگذاران بابت نقدشوندگي داراييهايشان بر طرف ميشود.
نظارت دقيق بر صندوقها
دكتر محسني به نظارت دقيق بر صندوقهاي سرمايهگذاري اشاره كرد وگفت: معاونت نظارت بر نهادهاي مالي سازمان بورس و اوراق بهادار با بكارگيري نرمافزارهاي پيشرفته بر تمامي فعاليتهاي صندوقهاي سرمايهگذاري از جمله صدور، ابطال، نحوه محاسبه ارزش خالص دارايي، خريد و فروش اوراق بهادار نظارت دارد.
وي با بيان اينكه هر يك از صندوقهاي سرمايهگذاري داراي متولي است، اظهار داشت: متولي بر عملكرد اركان مختلف صندوق نظارت داشته و مسئول اجراي دقيق برنامههاي صندوق است تا حقوق سرمايهگذاران تضييع نشود.
دكتر محسني درمورد تفاوتهاي صندوقهاي سرمايهگذاري كوچك با سايز بزرگ گفت: در صندوقهاي سرمايهگذاري با سايز بزرگ، وجوه بيشتري از سرمايهگذاران جمعآوري ميشود. وي افزود: مدير ثبت به اركان صندوقهاي سرمايهگذاري با سايز بزرگ افزوده شده است تا اطمينان سرمايهگذاران براي سرمايهگذاري افزايش يابد.
عضو هيات مديره سازمان بورس و اوراق بهادار به سرمايهگذاري متنوعتر صندوقهاي فوق در بازار سرمايه اشاره كرد و اظهار داشت: سرمايهگذاران در اين صندوقها به دليل حجم زياد سرمايه، ميتوانند كارمزد كمتري را به اركان صندوق پرداخت كنند.
دكتر محسني اظهار اميدواري كرد كه نخستين صندوق سرمايهگذاري با سايز بزرگ با سرمايهاي معادل 50 ميليارد تومان تا پايان تابستان امسال فعاليت خود را در بازار سرمايه آغاز كند.
معاون نظارت بر نهادهاي مالي سازمان بورس و اوراق بهادار، فرمتهاي استانداردي را طراحي كرده است تا متقاضيان تأسيس صندوقهاي سرمايهگذاري اطلاعات خود را در قالب اين فرمها به سازمان ارسال كنند.
دكتر محسني گفت: نمايش اطلاعات صندوقهاي سرمايهگذاري درسايتهاي مرتبط با بازار سرمايه به زودي فراهم خواهد شد تا سرمايهگذاران بتوانند به سهولت از نحوه فعاليت اين صندوقها مطلع شوند.
عضو هيات مديره سازمان بورس و اوراق بهادار با بيان اينكه كارشناسان معاونت نظارت بر نهادهاي مالي اين سازمان مطالعات زيادي را در اين زمينه انجام دادند، افزود: پيشنويس مقررات مربوط به مجوز مشاوره سرمايهگذاري و سبدگرداني تدوين شده است كه اميدواريم در سه ماه آينده اين مقررات نهايي شود تا اين سازمان بتواند مجوزهاي لازم را به متقاضيان بدهد.
دراين صورت مشاوران سرمايهگذاري ميتوانند به مديريت صندوقهاي سرمايهگذاري بپردازند كه اين موضوع عامل مهمي درجهت افزايش تعداد و ارزش اين صندوقها خواهد بود.
موسسات رتبهبندي تا پايان سال
معاون نظارت بر نهادهاي مالي سازمان بورس و اوراق بهادار از تصويب مقررات مؤسسات رتبهبندي در ماههاي آتي خبر داد و گفت: چند درخواست تشكيل مؤسسهرتبهبندي از سوي اشخاص ايراني و خارجي به سازمان بورس و اوراق بهادار ارائه شده است.
وي افزود: متقاضيان ميتوانند پس از تصويب مقررات مؤسسات رتبهبندي و احراز شرايط لازم، مجوز فعاليت خود را از سازمان دريافت كنند.
دكتر محسني اظهار داشت: با توجه به اينكه برخي از ابرازهاي نوين مالي نظير اوراق مشاركت يا صكوك نيازمند رتبهبندي هستند، لذا پيشبيني ميشود كه بازار مناسبي در انتظار اين مؤسسات باشد.عضو هيات مديره سازمان بورس و اوراق بهادار با بيان اينكه شركتهاي تأمين سرمايه تواناييهاي فراواني در بازار سرمايه دارند، گفت: تاكنون از پتانسيلهاي اين شركتها به طور كامل استفاده نشده است. وي به حضور كمرنگ شركتهاي تأمين سرمايه در عرضههاي اوليه سازمان خصوصيسازي اشاره كرد و افزود: به نظر ميرسد تاكنون تعامل لازم بين اين شركتها با سازمان خصوصيسازي در عرضههاي اوليه وجود نداشته است.
انتظار ميرود كه سازمان خصوصيسازي از تخصص شركتهاي تأمين سرمايه در عرضههاي اوليه در زمينه قيمتگذاري، بازاريابي اوراق بهادار و تعهد پذيرهنويسي استفاده كند.
دكتر محسني با بيان اينكه شركتهاي تأمين سرمايه در تمام دنيا مسئوليت عرضههاي اوليه شركتها را برعهده دارند، گفت: اين شركتها با تشكيل سنديكاهايي ميتوانند وارد عرصه تعهد پذيرهنويسي شوند.
وي ادامه داد: روال عرضههاي اوليه شركتها در دنيا بدينگونه است كه شركتهاي تأمين سرمايه براي تعيين قيمت، وارد رقابت با يكديگر ميشوند و هر شركت تأمين سرمايه يا سنديكايي از آنها كه با قيمت بيشتري تعهد پذيرهنويسي را انجام دهد، مسئوليت عرضه اوليه را بر عهده خواهد گرفت.
عضو هيات مديره سازمان بورس و اوراق بهادار با بيان اينكه شركتهاي تأمين سرمايه نوين و امين مذاكرات خوبي را با نهادهاي مالي داخل و خارج از كشور انجام دادهاند، افزود: اميدواريم در آينده شاهد راهاندازي نهادهاي مالي نويني مانند صندوق سرمايهگذاري در سهام، صندوق سرمايهگذاري زمين و ساختمان و بازارگرداني از سوي اين دو شركت باشيم.
امكان عرضه سيمان در بورس
يك كارشناس صنعت سيمان گفت: براساس برنامهريزي انجام شده براي اجراي طرحهاي جديد، توليد سيمان در آذرماه با مازاد روبرو خواهد شد و به اين ترتيب امكان عرضه اين محصول در بورس فراهم ميشود.
علي محمد بُد در گفتوگو فارس با اشاره به رشد 17 درصدي تحويل سيمان توسط كارخانهها طي چهارماه امسال در مقايسه با مدت مشابه سال قبل گفت: ميزان توليد در اين مدت 20 درصد رشد داشته و به اين ترتيب بازار سيمان وضعيت مطلوبي را داراست.
وي ميزان توليد سيمان را در كشور طي سالجاري 48 ميليون تن پيشبيني كرد و افزود: با فرا رسيدن ماه رمضان و شروع توليد طرحهاي توسعهاي سيمان، ميزان عرضه اين محصول بيشتر از ميزان تقاضا خواهد بود و اين مسئله عاملي براي كاهش قيمت سيمان در بازار آزاد محسوب ميشود.
وي ادامه داد: به اين ترتيب دلالان تا حدي از بازار سيمان خارج خواهند شد و به همين دليل، هماكنون زمان مناسبي براي خروج كامل سيمان از سبد حمايتي دولت است.
وي همچنين با تأكيد بر لزوم آزادسازي جابجايي كلينكر بين كارخانههاي سيمان تصريح كرد: هماكنون قيمت هر تن كلينكر 45 هزار تومان است كه در صورت آزاد بودن جابجايي اين محصول بين واحدهاي سيماني، با احتساب هزينه حمل و سايش، قيمت نهايي تبديل كلينكر به سيمان در حد قيمت بازار آزاد سيمان خواهد بود و به همين دليل انگيزهاي براي سوءاستفاده ازكلينكر مازاد موجود دركشور وجود ندارد. وي كلينكر موجود در كارخانهها را در تيرماه دو ميليون و 400 هزار تن عنوان كرد و افزود: حدود يك ميليون تن از اين كلينكر، مازاد محسوب ميشود كه در صورت تبديل آن به سيمان، بازار سياه سيمان بطور كامل از بين خواهد رفت. وي با اشاره به بهرهبرداري از طرحهاي سيمان ساروج اصفهان، ساروج بوشهر، زرين رفسنجان و سبزوار طي سالجاري اظهار داشت: با افتتاح طرحهاي جديد مازاد سيمان موجود در كشور طي سالجاري بين 4/1 تا دو ميليون تن خواهد بود و به اين ترتيب بايد به دنبال صادرات سيمان باشيم.
اين كارشناس صنعت سيمان ادامه داد: براي رونق صادرات سيمان بايد عوارض صادرات از 100 هزار تومان به 30 يا 40 هزارتومان كاهش يابد.
در صورتي كه رشد مصرف سيمان در كشور طي امسال 13درصد باشد حدود 9/2 ميليون تن مازاد سيمان خواهيم داشت و اگر رشد مصرف به
15 درصد برسد حدود 5/1 ميليون تن مازاد سيمان خواهيم داشت كه اين موضوع توجه به صادرات سيمان به منظور جلوگيري از رسوب اين محصول در كارخانهها را ضروري ميسازد.
وي با بيان اينكه هماكنون جابجايي كلينكر از مناطق كممصرف به استانهاي پرمصرف نيازمند اخذ مجوز از وزارت بازرگاني است تصريح كرد: در حال حاضر اختلاف قيمت موجود بين كارخانه و بازار آزاد سيمان 15 تا 20 هزار تومان است كه در صورت تبديل كلينكر مازاد كشور به سيمان، اين اختلاف قيمت برطرف خواهد شد.
وي با اشاره به تحويل 15 ميليون تني سيمان توسط كارخانهها طي چهار ماه اول امسال تأكيد كرد: كارخانههاي سيمان بايد امكان عرضه مستقيم سيمان را به قيمت دولتي به مصرفكنندگان خرد داشته باشند تا از اين طريق بازار آزاد سيمان كنترل شود.
مذاكره با خريداران خارجي سهام مخابرات
مديرعامل شركت مخابرات ايران گفت: پيشبيني استقبال شركتهاي خارجي از خريد سهام اين شركت، خارج از وظايف مخابرات است و مذاكره با آنها در اين باره بر عهده مخابرات نيست.
صابر فيضي با اشاره به اين كه براساس قوانين، شركتهاي خارجي ميتوانند متقاضي خريد سهام شركت مخابرات باشند، گفت: به دليل اين كه عرضه بقيه سهام مخابرات به بورس، خارج از حيطه وظايف اين شركت است در نتيجه مخابرات در اين خصوص پيگيري نخواهد كرد.
وي افزود: سازمان خصوصيسازي بايد جوابگوي متقاضي خارجي در زمينه خريد سهام شركت مخابرات باشد.
مديرعامل شركت مخابرات عرضه بقيه سهام شركت مخابرات را نيز خارج از وظايف اين شركت دانست و گفت: اخذ تصميمات كلي در اين باره نيز برعهده سازمان خصوصيسازي است.
پنج درصد سهام شركت مخابرات نوزدهم مرداد با رقم 1500 ريال كشف قيمت شد و 5 درصد سهام بقيه اين شركت در قالب سهام ترجيحي و 20 درصد در قالب سهام عدالت عرضه خواهد شد.
اين در حالي است كه سرمايه مخابرات براي ورود به بورس 45 هزار ميليارد ريال ارزيابي شده است.
پنجشنبه 31 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 271]