واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: وزير ارشاد: عدالت و اميد بايد به راهبرد عصر انتظار تبديل شود
فرهنگي. داخلي . وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي از مضامين عدالت و اميد به عنوان محرك و انگيزه براي پيشرفت و تعالي بشريت ياد كرد و گفت: عدالت و اميد بايد به راهبرد عصر انتظار و گفتمان مهدويت تبديل شود.
محمد حسين صفار هرندي روز پنجشنبه درهمايش تبيين و تشريح برنامههاي نخستين جشنواره سراسري هنري عدالت و اميد كه با حضور مديران كل ارشاد استانها در تالار وحدت تهران برگزار شد به غلبه گفتمان مهدويت در عصر حاضر اشاره كرد و افزود: گفتمانهاي غالبي در جهان در دوره اخير بوده اند كه امتحان خود را پس دادند كه آخرين آن همان نسخه اخرالزماني ليبرال دمكراسي بوده كه از آن تعبير به پايان جهان شده است.
وي افزود: طراحان اين گفتمان امروز به شكست آن اعتراف دارند و اعلام مي كنند نسخه ليبرال دمكراسي با آن مشخصاتي كه آنها تعريف ميكردند اگر نسخه شفا بخشي بود، مردم خودشان از آن استقبال ميكردند و چه ضرورتي داشت كه با چماق بر سر مردم بكوبند تا آنها مجبور به قبول آن شوند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي اظهارداشت: چرا براي منتقل كردن ليبرال دمكراسي به كشورهايي مثل عراق و افغانستان مجبورند صدها هزار نيروهاي نظامي شان را بياورند و هر روز بستههاي جنازه شان را از آن كشورها خارج سازند؟ صفار هرندي گفت: خودشان ميگويند كه اينها نشاندهنده ناتواني اين ايده گفتمان و يا راهبرد است كه به نظر ميرسد اين بالغترين نمونه گفتماني عصر حاضر در صحنه عمل امتحان خود را با نمره مردودي پس داده و تمام شده است و از اين به بعد بايد به دنبال يك ايده جديد باشند و چيز جذاب تري بياورند تا جهان پذيراي آن باشد.
وي افزودآ: اعتقاد ما اين است كه تنها يك گفتمان غالب، فراگير و ناظر به تاريخ مصرف ابدي در دنياي ما و دنياي معاصر ما ميتواند غلبه داشته باشد و آن گفتمان مهدويت است.
به گفته وي، عدالت و اميد دو مضمون برجستهاي است كه در گفتمان مهدويت وجود دارد وهمين دو كفايت ميكند كه اين گفتمان را جاذبه فوق العاده بخشد زيرا آن چيزي كه بشر امروز به شدت از فقدانش رنج ميبرد و به دنبال به دست آوردنش است همين دو مضمون عدالت و اميد است.
وي افزود: عصر انتظار براي رسيدن به جامعه مهدوي در واقع يك دوره گذار است و براي گذار از اين دوره به يك سري راهبرد و استراتژي نياز است و آن عدالت و اميد است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي فلسفه شكلگيري ايده جشنواره عدالت و اميد را سخنان سال گذشته رهبر معظم انقلاب اسلامي در جمع اعضاي هيات دولت و تاكيد مقام رهبري به مسير دولت در اين راستا عنوان كرد و گفت: ايشان فرمودند دولتي كه تشبه به حد اعلايي از حكومت الهي ميجويد طبعا بايد در مسيرعدالت و اميد قدم بردارد كه خوشبختانه دولت همين مضامين را براي كار خويش انتخاب كرده است.
صفار هرندي با بيان اينكه در جامعه مهدوي همه چيز بايد در نقطه كمال آن تعريف شود گفت: امروز تمهيدات فرهنگي براي تدارك يك محصول فرهنگي و هنري ميتواند همانند تيري به قلب دشمنان باشد و اگر اين طور نگاه شود كه اين تيرها چه شاني دارند آن وقت تداركي كه براي كار فرهنگي مان انجام مي دهيم با كارهاي عادي مان بسيار متفاوت خواهد شد.
وي افزود: اگر چه يك تكاليفي به صورت عادي در قبال سينما، تئاتر، موسيقي، كتاب و مطبوعات براي اين وزارتخانه پيش روي ما قرار گرفته است اما اگر قرار است به سمت جامعه امام زماني رهنمون شويم و جزو سربازان آن حضرت تلقي شويم، تمامي وظايف ما بايد ناظر بر محتواي متناسب با عصر انتظار باشد.
وي اظهار داشت: البته اتفاقهايي در حيطه كاري ميافتد كه بيگانه از روح حقيقي اسلامي و ديني است كه ما حواسمان هست كه براي انتقال يك مفهوم بايد كارتدريجي صورت گيرد اما مهم اين است كه اين حركت از جايي آغاز شود صفار هرندي گفت: دركارهاي توليدي بايد سمت و سوي آرمانهاي حضرت ولي عصر (عج) در دستور كار قرار گيرد و اين فلسفه وجودي جشنواره عدالت و اميد است.
وي افزود: نگاهمان اين نبوده كه پيشينيان ما چند جشنواره را بنيان گذاشتند و حالا اگر دو جشنواره را از خود برجاي نگذاريم خسارتي است، خدا مي داند كه چنين چيزي در ذهن و دل ما نگذشته است بلكه آن چيزي كه محور اصلي اين انتخاب بوده اين است كه جشنواره را بايد متمايز از همه كارهاي گذشته و در جهت تحقق آرمانها برگزار كنيم .
وي بهرهگيري از مسجد و ظرفيتهاي آن براي نيل به اين هدف ضروري دانست و گفت: مساجد قرارگاههاي تاكتيكي مسلمانان و بهترين مكان براي ساماندهي نيروهاي اجتماعي به شمار ميآيد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: به هيچ وجه از اين ظرفيت كانون فرهنگي هنري مساجد نبايد غافل شد زيرا استعدادهايي در اين كانون وجود دارد كه مي توانند به اين جريان به خوبي استمرار بخشند.
صفار هرندي با بيان اين مطلب كه تحقق مضامين عدالت و اميد بايد با محتواي فرهنگي هنري جلوه گر شود توجه بيشتر بر توليدات فرهنگي هنري با مضامين عدالت را مورد تاكيد قرار داد و گفت: در اين زمينه عقب ماندگي هايي مشاهده ميشود كه بايد نسبت به جبران آن اقدامات لازم صورت گيرد و اين جشنواره هنري عدالت و اميد ميتواند آغازي براي جبران اين نوع عقب ماندگيها باشد.
وي با اشاره به اينكه حركتهايي كه سنگ بناي آن در اين دوره بنا نهاده ميشود در دورههاي بعد نيز ادامه مييابد، گفت: بارها عرض كردم جابجايي قدرت و دولت در نظام ايران اسلامي كه منبعث از مردم است كاملا طبيعي است اما مضمون فرهنگي حاكم بر اين نظام و دولتها نميتواند چند تا باشد.
وي افزود: در جمهوري اسلامي روح حاكم فرهنگي همين مضامين اعتقادي و ديني است و هر دولتي كه برود و بيايد، همين مضامين دنبال خواهد شد.
وي با بيان اين مطلب كه اجازه كودتاي فرهنگي به كسي داده نميشود، افزود: اگر در گذشته گاهي با شلختگي يك اشتباهاتي رخ داده ديگر در آينده چنين اتفاقي نخواهد افتاد.
پنجشنبه 31 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]