واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: تاكيد عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي بر بازنگري در مباني نظام آموزش و پرورش
تهران / واحد مركزي خبر / مكتوب 1387/05/31
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي بر لزوم بازنگري مستمر در مباني نظام آموزش و پرورش تاكيد كرد .
به گزارش خبرنگار واحد مركزي خبر ، حسن رحيم پور ازغدي در همايش علمي برنامه درسي ملي در اردوگاه شهيد باهنر گفت : براي بازنگري مستمر در مباني تعليم و تربيت كشور بايد در حوزه آموزش و پرورش كرسي دائم نقد و نظريه پردازي ايجاد كرد و به روش علمي توليد دانش شود .
وي بر لزوم نقد نظام آموزش و پرورش مبتني بر دو نگرش پيشين و پسين تاكيد و اضافه كرد : نظام تعليم و تربيت بايد به لحاظ مباني نظري و هم آثار عملي و هم خروجي عملكردش به طور مستمر نقد و بررسي شود .
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي افزود : تحول در آموزش و پرورش ما نيز به مفهوم اصلاح در نظام تعليم و تربيت پيشرفته امروزي بايد مبتني بر شرايط جديد ، مباني و غايات اسلامي و ضرورتها و نيازهاي جامعه ايراني ايجاد شود .
دكتر رحيم پور ازغدي همچنين باتاكيد بر بررسي برونداد نظام آموزشي وآسيب شناسي آن گفت : از دو جنبه نظري و عملي بايد به بررسي برونداد نظام تعليم و تربيت پرداخت به نحوي كه بايد دانست نيروهاي تربيت شده ما چقدر از مهارت و خلاقيت ديني ، سياسي و كارآمدي براي جامعه برخوردارند .
وي با تبيين تاريخچه تشكيل نظام آموزش و پرورش كشور بر اساس ديدگاه غربزدگاني مانند ميرزا ملكم خان گفت : وي و مانند او جز نظريه پردازان رفورم و تفكر غربي در نظام آموزش و پرورش كشور بودند در حالي كه براي تحول اساسي در نظام تعليم و تربيت بايد با استفاده از مباني خود و با حوصله وارد عرصه نظريه پردازي شويم اما تاكنون نه فقط در اين باره بحث نكرده ايم بلكه به كپي برداري پرداخته ايم .
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت : براي اين كار بايد از انسان شناسي و معرفت شناسي آغاز و اهميت ارتباط فلسفه آموزش و پرورش با معرفت شناسي ، فلسفه علم ، روانشناسي ، اخلاق و علوم سياسي را مشخص و درباره نياز خود به نوع مدرسه و روشهاي آموزشي در كرسي هاي علمي و تخصصي بحث كنيم.
رحيم پور ازغدي با انتقاد از بي توجهي به مراكز تربيت معلم گفت : چندي پيش در شوراي عالي انقلاب فرهنگي براي تغيير نام اين مراكز تلاش مي شد به نحوي كه به جاي ارتقاي جايگاه و حل مسائل آن در صدد پاك كردن صورت مساله بودند در حالي كه اين شورا ، ضرورت ساماندهي مشكلات مراكز تربيت معلم به عنوان مهمترين دانشگاه كشور را تصويب كرد .
اين استاد دانشگاه افزود : زاويه تغيير در مباني در ابتدا بسيار جزئي است اما پس از 50 سال و با تربيت يك نسل ، تغييرات اساسي روي مي دهد و تغيير آن گاه تا چند قرن و لزوم تغيير در چند نسل ممكن نيست و بايد به اين موضوع توجه داشت كه نسلها موجودات آزمايشگاهي نيستند .
رحيم پور ازغدي با اشاره به مجوز دادگاه هاي آمريكا به معلمان براي حمل سلاح در كلاسهاي درس گفت : اين رويداد نتيجه نظام آموزشي 60 سال پيش است كه با شعار رفورم و تحول در نظام آموزش و پرورش آمريكا مطرح شد .
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي منشا تفاوت آموزش و پرورش اسلامي و غربي را تفاوت در نگرش آن ها به انسان دانست و گفت : اين كه در نظام تعليم و تربيت جنبه آيت الله العظمايي انسان را مبنا قرار دهيم يا ندهيم دو نوع نظام آموزش و پرورش اسلامي يا سكولار ازآن حاصل مي شود .
رحيم پور ازغدي با تاكيد بر لزوم سرعت بدون شتاب زدگي در توليد سند برنامه درسي ملي افزود : درتدوين اين سند به فضاي با ثبات نياز است و با اتصال به شوراي عالي انقلاب فرهنگي مي توان اين كار را انجام داد .
پنجشنبه 31 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 234]