واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: وزير نيرو خبر دادافزايش قيمت برق در دستور كار دولت
خاموشيها در ماه رمضان كاهش مييابدگروه انرژي – غزاله طايفه: طرح افزايش قيمت برق، كاهش خاموشيها از اول شهريورماه و در آستانه ماه رمضان، ظرفيت نيروگاههاي برق آبي، توان توليد برق، هدرروي برق، تامين برق در زمستان امسال، واردات برق از ارمنستان و ميزان خاموشيهاي اعمال شده از جمله محورهاي صحبتهاي پرويز فتاح، وزير نيرو در نشست خبري روز گذشته و در آستانه هفته دولت بود.
به گزارش دنياي اقتصاد فتاح در خصوص طرح افزايش قيمت برق گفت: از سال 83 تاكنون و با مصوبه مجلس هفتم قيمتها در بخش انرژي تثبيت شد. درحالحاضر قيمت تمام شده برق 77 تومان است؛ در حاليكه با قيمت 10 تومان به بخش خانگي،
22-20 تومان به بخش صنعت و 15 ريال به بخش كشاورزي فروخته ميشود. وي افزود: امروزه افزايش قيمتها را در همه بخشها داشتهايم؛ در حاليكه قيمتها در بخش انرژي همچنان ثابت است. به همين دليل وزارت نيرو با اجازه دولت قيمت تمام شده آب و برق را از ابتداي امسال براي آگاهي مشتركان در قبوض درج كرد.
وي ادامه داد: براساس برنامه چهارم توسعه، وزارت نيرو تعرفههاي جديد برق را تهيه و به دولت ارائه كرده است و دولت هم ميخواهد بحث هدفمند كردن يارانهها را مشخص و سپس تعرفههاي جديد را به مجلس ارائه كند.
كاهش خاموشي در ماه رمضان
فتاح با بيان اينكه از اول شهريورماه شاهد روند كاهشي خاموشيها هستيم، اظهار داشت: از اول شهريور و با شروع ماه رمضان مصرف برق تاحدودي كاهش مييابد و به همان ميزان خاموشيها هم كم ميشود. علاوه بر اين در آخر شهريور و اوايل مهرماه خاموشيها به حداقل خواهد رسيد كه البته اين بهمعني اين نيست كه كمبود نداريم.
ميزان خاموشيها
وزير نيرو در مورد ميزان خاموشيهاي اعمال شده توضيح داد: ميزان مصرف برق در كل كشور 95 ميليارد كيلووات ساعت بوده كه از اين مقدار 5/1 ميليارد كيلووات ساعت سهم خاموشيها بوده است.
توان توليد برق
فتاح با بيان اين مطلب كه توان توليد برق در كشور 34هزار مگاوات است، گفت: مصرف ما در روز سهشنبه 29 مردادماه 34هزارو 230 مگاوات بوده است و اگر وضعيت مصرف به همين صورت باشد و مشكلي پيش نيايد خاموشي نخواهيم داشت.
تامين برق زمستان
فتاح در پاسخ به اين سوال كه آيا در زمستان امسال مشكل كمبود برق خواهيم داشت يا خير، گفت: بحث سوخترساني به نيروگاهها به خصوص تامين گاز در زمستان مسالهاي است كه هر سال مطرح بوده است. امسال نيز با هماهنگي كه با وزارت نفت انجام شده مشكلي براي تامين سوخت نيروگاهها نداريم.
وي افزود: درحالحاضر 71درصد مخازن مازوت و 65درصد مخازن گازوئيل پر شده است و برنامهريزي ما اين است كه تا نيمه مهرماه اين مخازن به طور كامل پر شود.
فتاح در مورد توافق وزارت نيرو با شركت ملي گاز در مورد تامين گاز گفت: قرار است شركت ملي گاز در زمستان روزانه 30ميليون مترمكعب گاز به ما بدهد كه اين ميزان در سال گذشته 20ميليون مترمكعب بوده است.
وي افزود: با بهرهبرداري از دو فاز 9 و 10 پارس جنوبي و واردات گاز از تركمنستان مجموعا 100-90ميليون مترمكعب گاز به ظرفيت توليد افزوده خواهد شد و سهم ما از اين افزايش توليد 10درصد بوده است.
واردات برق از ارمنستان
فتاح درخصوص واردات برق از ارمنستان گفت: كشور ارمنستان تنها كشوري است كه برق اتمي دارد و شبكه آن هم به همين دليل پايدارتر است.
وي افزود: در حال حاضر از اين كشور 250مگاوات برق وارد ميكنيم كه اين ميزان به 400-300مگاوات ميتواند افزايش مييابد.
وي همچنين از توافق ايران و ارمنستان براي احداث يك سد بر روي رودخانه مرزي ارس با دو نيروگاه خبر داد.
پيك مصرف برق
فتاح درخصوص پيك مصرف برق گفت: ششم مرداد ماه پيك مصرف برق كشور با ميزان 37هزار و 548مگاوات اتفاق افتاد كه اين ميزان در سال گذشته 34هزار و 894مگاوات بود كه نشان از رشد مصرف برق ميدهد.
توزيع لامپ كممصرف
فتاح با بيان اينكه امسال 100ميليارد تومان براي توزيع لامپ كممصرف در بودجه پيشبيني كرديم، گفت: تا امروز بالاي 11ميليون رشته لامپ در سطح كشور توزيع شده و قرار است در شهريور ماه 9ميليون رشته ديگر به بازار عرضه شود.
وي افزود: پيشبيني ما اين است كه در نيمه دوم سال بين 30 تا 40ميليون لامپ كممصرف به بازار عرضه شود.
هدر روي برق
فتاح هدر روي برق در شبكه انتقال و توزيع را 18درصد عنوان كرد كه از اين ميزان 4درصد سهم انشعابهاي غيرمجاز و 14درصد سهم شبكه است.
وي با بيان اينكه سال گذشته 7/1درصد هدرروي كاهش يافته است، ابراز اميدواري كرد كه امسال 2درصد ديگر نيز از اين ميزان كاهش يابد.
آماري نداريم
فتاح در خصوص ضرر واحدهاي تجاري و صنايع در مورد خاموشيها گفت: در اين مورد هنوز آماري نداريم ولي قطعا ميزان خسارات ناشي از خاموشيها را استخراج خواهيم كرد.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا آمار 230ميليارد توماني فولادسازان ناشي از خاموشي را قبول داريد يا خير گفت: اين آمار را نميتوان دقيقا قبول كرد.
پنجشنبه 31 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]