تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اگر خداوند بوسیله تو یک نفر را هدایت کند برای تو بهتر است از دنیا و هر آنچه د...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826630582




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ايران در تاجيكستان سد و نيروگاه مي سازد


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: ايران در تاجيكستان سد و نيروگاه مي سازد


سرمايه ، منظر ويسي: در حال حاضر ايران به منظور بسط و گسترش همكاري هاي سياسي، اقتصادي و فرهنگي با كشور تاجيكستان اقدام به ساخت تونل انزاب(استقلال) وشروع به ساخت سد و نيروگاه سنگ توده 2 كرده است كه اين پروژه بعد از گذشت يك سال 21 درصد پيشرفت داشته است. حضور پيمانكاران ايراني دربرخي از پروژه هاي انرژي كشور تاجيكستان طي سنوات اخير شايد بتواند آينده اي مطمئن را براي تامين انرژي اين كشور رقم زند.

اين در حالي است كه منابع اساسي آب آسياي مركزي در تاجيكستان و قرقيزستان موجود است اما به دليل عدم استفاده از اين پتانسيل خصوصاً در ايجاد نيروگاه هاي برقابي براي تامين برق موردنياز، اين كشور با محدوديت هاي فراواني به لحاظ تامين آب و برق مردم خود روبه رو است تا جايي كه فرآيند تصفيه براي آب مصرفي اين كشوراعمال نمي شود و اين آب قابل شرب نيست.
با اينكه وسعت تاجيكستان يك دهم وسعت ايران است اما بيش از سه برابر كشورمان پتانسيل احداث نيروگاه هاي برقابي دارد به نحوي كه ايران پتانسيل احداث بيش از 40 هزار مگاوات نيروگاه برقابي دارد كه تاكنون هفت هزار مگاوات نيروگاه نصب شده و كشور تاجيكستان پتانسيل احداث 100 هزارمگاوات نيروگاه برقابي دارد كه تاكنون چهار هزار مگاوات از آن مورد بهره برداري قرار گرفته است.
هم اكنون 76 هزارمگاوات از پتانسيل برقابي كشور تاجيكستان شناخته شده و كشورهاي متعددي از جمله ايران، چين و روسيه براي احداث اين نيروگاه ها اعلام آمادگي كرده و در حال اجراي برخي از پروژه ها هستند.
هم اكنون توليد برق از منابع فسيلي در تاجيكستان دو درصد و از منابع برقابي 98 درصد است به نحوي كه اين كشور در مجموع سالانه 17 ميليارد كيلووات ساعت برق توليد مي كند كه در فصل زمستان نيز مشكلاتي را به لحاظ تامين برق مردم خود دارد.
در مقابل اين كشور در فصل تابستان و بهار مازاد توليد برق داشته است كه آن را به كشورهاي همسايه به ويژه ازبكستان صادر مي كند و در مقابل در فصل پاييز و زمستان كه از توليد نيروگاه هاي برقابي اين كشور به علت كاهش ميزان آب كاسته مي شود، برق وارد مي كنند.
در مجموع مي توان گفت واردات برق اين كشور چهار ميليارد و 359 ميليون كيلووات ساعت و صادرات برق آن سه ميليارد و 974 ميليون كيلووات ساعت است.
در پي اراده سياسي دو كشور ايران و تاجيكستان براي بسط و گسترش همكاري هاي سياسي، اقتصادي و فرهنگي پيمانكاران ايراني در زمينه آب و برق به اين كشور وارد شده و پروژه هايي از جمله تونل انزاب
(استقلال) و سد و نيروگاه سنگ توده 2 را در حال اجرا دارند كه از جمله پروژه هاي مهم و استراتژيك اين كشور به شمار مي رود.
احداث تونل استقلال در تاجيكستان توسط شركت سابير در سال 2006 به پايان رسيد كه اجراي آن از اهميت بسياري براي تاجيكستان برخوردار بوده و به عنوان سمبلي از همكاري دو كشور از آن ياد مي شود. ارزش اين پروژه 39 ميليون دلار است كه 8/7 ميليون دلار آن توسط دولت تاجيكستان، 10 ميليون دلار در قالب كمك توسعه اي جمهوري اسلامي ايران و حدود 2/21 ميليون دلار نيز وام جمهوري اسلامي ايران است.
اين تونل از مهم ترين پروژه هاي راه و ترابري تاجيكستان است كه مردادماه سال گذشته رسماً با حضور رئيس جمهوري اسلامي ايران افتتاح شده است. اين تونل بخشي از بزرگراه دوشنبه- تاشكند، جنوب و شمال جمهوري تاجيكستان را پس از قرن ها انتظار به هم پيوند داده و امكان ارتباط زميني بين پايتخت كشورهاي آسياي ميانه را فراهم كرده است.
پروژه قرن
در اين راستا اصلان رجبي نماينده سابير در تاجيكستان در اين رابطه گفت: «در تاجيكستان ايراني ها را به نام تونل انزاب مي شناسند و احداث اين تونل دستاوردهاي ارزشمندي به لحاظ اقتصادي براي مردم اين كشور است به نحوي كه اين پروژه به «پروژه قرن» در اين كشور معروف شده است.»
وي افزود: «در حفاري اين تونل 69 پرسنل ايراني و 510 پرسنل تاجيكي حضور دارند اما اين پروژه منافع مالي براي شركت سابير نداشته و تنها توانسته توان صدور خدمات فني و مهندسي ايران را در آسياي ميانه اثبات كند.»
رجبي گفت: «اين درحالي است كه صرفه اقتصادي كه سابير از اجراي اين پروژه در اين كشور داشته اين بوده كه اميدوار به اخذ پروژه هاي بيشتر از اين كشور باشد تا بتواند به نوعي با حضور بيشتر خود سودآوري را رقم زند.»
وي اظهار داشت: «البته اين اتفاق نيز رخ داده و بانك توسعه اسلامي پروژه راه شاقون- زيغر را در مرز تاجيكستان وافغانستان و در امتداد راه تاجيكستان به چين به مهندسان سابير سپرده است.»
به گفته اين مقام مسوول در سابير، ارزش اين پروژه 46 ميليون دلار است كه از محل اعتبارات بانك توسعه اسلامي انجام خواهد شد ضمن اينكه شركت سابير براي مناقصه آبياري و زهكشي دنقره نيز كه پروژه اي 50 ميليون دلاري در 70 كيلومتري شهر دوشنبه است حضور يافته و در يك ماه آتي تكليف آن مشخص مي شود. يكي ديگر از پروژه هايي كه پيمانكاران ايراني را در كشور تاجيكستان به خود مشغول كرده طرح سد و نيروگاه سنگ توده 2 است. سد و نيروگاه برقابي سنگ توده 2 در جنوب غربي تاجيكستان و در فاصله 180 كيلومتري جنوب شرقي دوشنبه پايتخت تاجيكستان روي رودخانه وخش واقع شده است، اين رودخانه يكي از بزرگ ترين رودهاي تاجيكستان با آورد متوسط سالانه 20 ميليارد و 500 ميليون مترمكعب داراي پتانسيل توليد هشت هزار و 950 مگاوات برق است.
سد سنگ توده 2 نيز سدي خاكي با هسته مركزي بوده و طول تاج آن 385 متر و حجم كل مخزن آن 5/66 ميليون متر مكعب است.
ابتداي مذاكرات ايران و تاجيكستان براي همكاري در امر احداث سد و نيروگاه سنگ توده 2 به سال 81
بر مي گردد كه با امضاي يادداشت تفاهم درباره تاسيس شركت پروژه سنگ توده 1 بين وزارت نيرو ايران و وزارت انرژي تاجيكستان حالت رسمي به خود گرفت.
در اين راستا وزارت نيرو مقدمات لازم براي تاسيس شركتي به نام شركت پروژه سنگ توده 2 را با سهام شركت هاي ايراني فراهم كرده و آن را به ثبت رسانده است. اين پروژه به صورت ، مالكيت، بهره برداري و انتقال (BOT) اجرا مي شود و نهايتاً قرارداد خريد برق اين طرح در حضور روساي جمهور دو كشور به امضا رسيده است.
مطابق قرارداد زمان اجراي پروژه پنج سال است كه بايد تا سال 1390 به بهره برداري برسد. به دليل مشكلات ناشي از كمبود برق در فصول سرد، تاجيكستان علاقه مند به كاهش دوره اجرا از پنج سال به سه سال است كه عملاً با توجه به ابعاد و شرايط خاص طرح، غيرقابل دسترس است.
قرارداد اجراي پروژه احداث نيروگاه برقابي سنگ توده 2 به ارزش 256 ميليون دلار بين دو كشور به امضا رسيده و از اين رقم 180 ميليون دلار به صورت اعتبار 10 ساله از سوي ايران در اختيار اين پروژه قرار مي گيرد و 40 ميليون دلار نيز دولت تاجيكستان تامين مي كند. الباقي اعتبار نيز از سوي شركت پروژه تامين خواهد شد.
اهميت اجراي اين پروژه براي تاجيكستان به نحوي است كه اين كشور خواهد توانست علاوه بر تامين برق مورد نياز خود در كشور، هرساله مقداري برق نيز به كشورهاي ديگر صادر كند.
-
پيشرفت 21 درصدي پروژه سنگ توده2
بهزاد اصلاحچي با اشاره به اهميت اجراي اين پروژه براي دولت تاجيكستان گفت: «عمليات حفاري اين پروژه از سال گذشته آغاز شده و تاكنون 21 درصد پيشرفت فيزيكي داشته كه اميد مي رود بدون بروز مشكل، ظرف مدت تعيين شده به بهره برداري كامل رسد.»
مديرعامل شركت سنگاب
(پروژه سنگ توده 2) افزود: «با توجه به شرايط سخت آب و هوايي منطقه به خصوص در زمستان، تمامي تجهيزات و ماشين آلات مورد نياز پروژه به صورت دست اول و نو از شركت هاي ايراني خريداري شده و به سايت اجراي پروژه انتقال يافته است. اين درحالي است كه دولت اين كشور علاقه مند به تحويل پروژه دو سال زودتر از موعد مقرر است كه عملاً امكان پذير نيست.» به گفته وي اين نيروگاه برقابي در سال پاياني پروژه يعني 1390 مي تواند دو واحد 110 مگاواتي را براي توليد برق پيش رو داشته باشد.
اصلاحچي در خصوص مقرون به صرفه بودن پروژه به قيمت تعيين شده براي فروش برق آن توسط مجري اشاره كرد و افزود: «به ازاي توليد هر كيلووات ساعت برق سه سنت در قرارداد در نظر گرفته شده كه با توجه به پتانسيل غني اين كشور و منطقه پروژه به لحاظ بارندگي و تامين آب مورد نياز سد و نيروگاه برقابي سنگ توده 2 قطعاً ميزان توليد برق بيشتر و به ازاي آن پروژه مقرون به صرفه خواهد بود.» وي تصريح كرد: «اگر دولت تاجيكستان توانايي خريد برق از اين پروژه را نداشته باشد سنگاب طبق قرارداد مي تواند برق توليدي را به كشورهاي همسايه بفروشد، اين درحالي است كه گارانتي خريد برق نيز از دولت اين كشور دريافت شده است. ضمن اينكه اين پروژه در مجلس تاجيكستان نيز به تصويب رسيده و قطعاً رديف بودجه اي در بودجه سنواتي اين كشور دارد.»
 چهارشنبه 30 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن