واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: با رعايت نكات ساده بهداشتي ، وبا قابل پيشگيري است
رئيس اداره بيماريهاي منتقله از آب و غذاي وزارت بهداشت، تاكيد كرد: گرچه بيماري وبا ميتواند مرگ آور باشد، اما با رعايت نكات ساده بهداشتي، ميتوان به آساني از آن پيشگيري كرد.
زهرايي، امروز در گفتگوي اختصاصي با شبكه خبر، با اشاره به نقش كليدي مردم و رعايت بهداشت فردي در بروز بيماريهاي اسهالي از جمله وبا، درباره امكان بروز اين بيماريها در تمام فصول سال هشدار داد و گفت: بيماري وبا، يك بيماري بومي در كشورهاي همسايه و ايران است و همه ساله، شاهد اين بيماري در كشورمان هستيم.
رئيس اداره بيماريهاي منتقله از آب و غذاي وزارت بهداشت، با اشاره به نقش كليدي مردم در بروز بيماريهاي اسهالي از جمله وبا افزود: رعايت نكات بهداشتي ساده، ميتواند در عدم بروز اين بيماريها بسيار موثر باشد؛ بر اين اساس، با ناديده گرفتن موارد ساده بهداشتي، سالانه چند هزار بيماري اسهالي و مسموميت غذايي گزارش ميشود.
زهرايي افزود: بيش از 40 سال است در كشور، مواردي از وبا مشاهده ميشود و آخرين همه گيري وبا در سال 1371 بود كه تعداد 9 هزار و 800 نفر به آن مبتلا شدند.
معاون وزارت بهداشت تصريح كرد: تعداد موارد گزارش شده گاهي زياد و گاهي خيلي محدود و كم است؛ خوشبختانه بعد از سال 84 كه تعداد هزار و 137 نفر مبتلا به اين بيماري را در كشور داشتيم، در
دو سال گذشته، تعداد مبتلايان به وبا بسيار كاهش يافته است.
رئيس اداره بيماريهاي منتقله از آب و غذاي وزارت بهداشت در اينباره ادامه داد: كاهش آمار مبتلايان به وبا، به معناي ناديده گرفتن بهداشت نيست؛ چرا كه وبا، يك بيماري بومي است و هميشه در كشورهاي همسايه مانند افغانستان، پاكستان و عراق وجود داشته است و احتمال انتقال آن به كشور ما نيز هميشه وجود دارد.
زهرايي گفت: در حال حاضر، تعداد بيماري وبا مشاهده شده در جامعه، محدود است و حالت همه گيري ندارد.
اين مقام وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشكي در ادامه افزود: تعداد افراد مبتلا به اين بيماري، 77 نفر گزارش شده است و اين تعداد در سطح كشور، پراكنده است و مختص به يك شهر نيست.
رئيس اداره بيماريهاي منتقله از آب و غذاي وزارت بهداشت با بيان اينكه "سلامت آب آشاميدني، به طور مرتب در تمام مناطق كشور كنترل ميشود"، افزود: مسئولان بهداشتي به طور مرتب سلامت منابع آب آشاميدني را كنترل ميكنند؛ همچنين توليد، عرضه و توزيع كنندگان مواد غذايي نيز در كنترل بازرسان بهداشتي قرار دارد.
دكتر مرداني، متخصص بيماري هاي عفوني، نيز در گفتگوي تلفني با شبكه خبر، با توجه به فصل گرما و شيوع مواردي از وبا در كشور، مردم را به رعايت دقيق اصول بهداشتي، به ويژه در زمينه مصرف آب هاي آشاميدني و سبزي ها توصيه كرد.
اين عضو هيئت علمي "دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي" با بيان اينكه "در فصل تابستان، با عفونت هاي اسهالي بيشتري در جامعه مواجه هستيم"، گفت: عمده انتقال بيماري وبا، مدفوعي ـ دهاني است.
مرداني افزود: يكي از بهترين راه هاي پيشگيري از بيماري وبا، استفاده از آب جوشيده است و افزون بر آن، شستن دست ها با صابون، پيش از غذا و بعد از رفتن به دستشويي، از نكاتي است كه با رعايت آن، از ابتلا به بيماري وبا جلوگيري مي شود.
اين متخصص بيماري هاي عفوني، با اشاره به علائم وبا از جمله اسهال آبكي بدون تب، استفراغ، دردهاي شكمي و بي اختياري مدفوع گفت: با استفاده از برخي داروهاي خوراكي و سرم خوراكي ORS، اين بيماري به راحتي كنترل مي شود.
چهارشنبه 30 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 457]