واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: کنسرت شهرام ناظری در مبان استفبال بسیار گرم حاضران شب گذشته در تالار سلطان ولد شهر قونیه برگزار شد.
http://www.aftab.ir/news/2007/dec/16/images/a8dea36f60277ac771da6250b9b7b8fe.jpg
قبل از شروع برنامه خانم اسین چلبی (از نوادگان مولانا) به روی سن آمد و طی سخنان کوتاهی گفت : مهمترین پیام مولانای بزرگ وحدت و پرهیز از تفرقه بوده است و من خوشحالم که ما در این جمع با یک دل و یک نیت گرد هم آمده ایم و مقام والای مولانا را ارج می نهیم.
پس از سخنان چلبی شهرام ناظری برای دریافت نشان طلایی سماع به روی صحنه رفت و ضمن دریافت این نشان از سوی اسین چلبی به عنوان رئیس افتخاری مرکز مولانا پژوهی وابسته به دانشگاه سلجوق در ایران معرفی شد.
سپس از حمیدرضا نوربخش دعوت شد تا برای ایراد سخن به روی سن برود. مدیر عامل خانه موسیقی ضمن خیر مقدم به حاضران در سالن گفت : سال گذشته خانه موسیقی به مناسبت سال مولانا به پیشباز این موضوع رفت و با تجلیل از دو هنرمند(شهرام ناظری و کیخسروپورناظری) که بیشتر در زمینه آثار و افکار مولانا کار کرده بودند برای این سال نیز برنامه هایی را تدارک دیده بود که این مراسم یکی از آنها است.
نوربخش در ادامه ضمن پوزش و عذرخواهی از میهمانان به علت کمبود جا گفت : در ابتدا قرار بود این کنسرت در تالار بزرگتری برگزار شود ولی متاسفانه به علت برخی ناهماهنگیها آن سالن مهیا نشد.
وی در پایان ضمن تشکر از همکاری دفتر موسیقی معاونت هنری ارشاد و رایزنی فرهنگی از شهرام ناظری و گروه مولوی تشکر کرد و گفت : این برنامه صرفا حرکتی فرهنگی بوده و بدون فروش بلیت و به صورت رایگان برگزارشده است.
قبل از آغار کنسرت شهرام ناظری نیز با اشاره به عظمت روح مولانا از حضور در جمع مشتافان ابراز خوشحالی کرد و گفت: من در چند سال گذشته نشانهای مختلفی گرفته ام اما این نشان برای من از همه آنها مهمتر است.
در ادامه برنامه ، موسیقی با مقدمه واسطوره در دستگاه نوا آغاز شد و قطعانی چون مثنوی معنوی، شیدا شدم، قفل زندان در بخش نخست اجرا شد و در بخش دوم شهرام ناظری با سه تار وباهمراهی دف به خواندن آواز و تصنیف پرداخت.
این برنامه ساعت بیست آغازو در ساعت ۲۲ به پایان رسید.
● حاشیه
- علاوه بر خواهران چلبی، معاون وزیر فرهنگ ترکیه، شهردار منطقه سلجوق، رئیس دانشگاه سلجوق ودیگر مقامات محلی حضور داشتند.
- این برنامه با استفبال بسیار زیاد مخاطبان مواجه شد به طوری که از ساعتها قبل از آغاز برنامه مردم پشت درهای سالن به انتظار ایستاده و در زمان اجرای برنامه نیز بیش نیمی از ظرفیت سالن روی زمین ویا کناره های سن نشسته بودند.
- برخی از تورها برای حضور مسافرانشان در این کنسرت مبادرت به فروش بلیت کرده بودند در صورتی که این برنامه به صورت رایگان برگزار شده بود.
- ورود دکتر الهی قمشه به سالن با تشویق گرم مردم و دست زدنهای آنها مشخص شد.
- محمدعلی چاووشی(ناشر موسیقی) طی سخنانی با بیان اینکه اشعار مولوی را باید به زبان مادری اش بخوانیم گفت ای کاش در کنار مزار مولانا با کمک دو کشور ترکیه و ایران دانشگاه بین المللی زبان و ادبیات فارسی تاسیس شود.
- پس از پایان کنسرت بنا به درخواست مردم شهرام ناظری تصنیف اندک اندک را اجرا کرد.
شهرام ناظری گفت: باید پل دوستی و فرهنگی بین خوی و قونیه هرچه سریعتر ایجاد شود.
ناظری در بازدید از بارگاه مولانا در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در تركیه، ادامه داد: برگزاری جشنواره و كنگرهی بینالمللی شمس تبریزی در محل مقبرهی او در خوی، اهمیت این موضوع را به همه اثبات كرد و بعد از این، مسؤولان كشور باید با تسریع در روند احیا و بازسازی مقبرهی شمس تبریزی در خوی، آنرا به یك مجموعهی فرهنگی، گردشگری و بینالمللی در حد نام و شخصیت شمس تبدیل كنند و این پل دوستی و فرهنگی نیز سریعتر ایجاد شود.
وی پیام مولانا به شمس را خطاب به مردم جهان و پیام عشق دانست و بیان كرد: مولانا مردم دنیا را به وحدت، یكپارچگی و دوست داشتن فرا میخواند.
ناظری دربارهی نشانها و مدالهایی كه در سال مولانا به او داده شدهاند، اظهار داشت: كلید طلایی مقبرهی شمس تبریزی در خوی، نشان شوالیه كشور فرانسه و نشان مولانا، هدایا و نعمتهای الهیاند كه در این سال فرخنده، نصیب من شدهاند.
وی افزود: امیدوارم این همه لطف مردم و مسؤولان جهان را بتوانم پاسخ دهم و خادمی قوی برای اشاعهی فرهنگ و اندیشهی مولانا و شمس در جهان باشم.
http://www.aftab.ir/news/2007/dec/17/images/87d36b3a155f6a5227f74a5ea023cc05.jpgبازدید شهرام ناظری از مجموعهی فرهنگی بارگاه مولوی و پاسخ دادن او به احساسات مردم حاضر در قونیه از دیگر برنامهها بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]