تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به کوچکی گناه نگاه نکنید بلکه به چیزی [نافرمانی خدا] که برآن جرات یافته اید بنگ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850313273




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مسئولان در گفتگو با مهر:ضعف فكري جوامع ؛ عامل رشد خرافات


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مسئولان در گفتگو با مهر:ضعف فكري جوامع ؛ عامل رشد خرافات
خبرگزاري مهر - گروه دين و انديشه: ارتقاي آگاهيهاي عمومي و ساماندهي سخنرانيهاي ديني از راهكارهاي مقابله با رشد خرافات و ادعاهاي دروغين است كه كارشناسان طي گفتگوهايي ضمن تأكيد بر كوتاهي در اين زمينه، بر مسئوليت جدي مسئولان و اقشار مختلف مردم براي مقابله با اين پديده مخرب تأكيد كردند.

دبيركل مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي با تأكيد بر اينكه ارتقاي آگاهيهاي عمومي راهكار مقابله با ادعاهاي دروغين است، بر ضرورت فعاليتهاي پيشگيرانه براي جلوگيري از ظهور مدعيان دروغين تأكيد كرد و گفت: بايد با مقابله قاطع، فرصت تأثيرگذاري را از مدعيان گرفت.

مدعيان دروغين نبايد فرصت تأثيرگذاري داشته باشند

آيت الله محمدعلي تسخيري دبيركل مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي با اشاره به اينكه گسترش بدعت و خرافات در واقع از بين بردن تفكر عقلي سالم و بازگشتن از اصول شريعت و بازگرداندن جامعه از مسير متعادل است، اظهار داشت: اين به معناي افتادن در دام شبهات و بدعتها است، بنابراين طبيعي است كه بايد حركت سازنده اي داشته باشيم تا بتوانيم با اين بدعتها مقابله كنيم.

وي با اشاره به اينكه بايد مانع چنين انحرافاتي شويم و خرافات و بدعتها را كه ضدعقلانيت هستند از بين ببريم، تصريح كرد: بايد با آگاهي سازي و آگاهي دادن به توده هاي مسلمان، حركت فعال علماي اسلامي و در حقيقت تعليمات صحيح در ارتباط با مهدويت از مدعيان دروغين مهدويت بكاهيم.

دبيركل مجمع بين المللي تقريب مذاهب اسلامي با تأكيد بر اينكه مردم بايد به سوي مراجع تقليد و به علماي آگاه جهان اسلام بروند، افزود: خود مردم نيز بايد مطالعه و پژوهش كنند و فعاليت هر شخص مدعي را نشنوند و از ادعاهاي دروغين برحذر باشند.
وي با اشاره به اينكه مدعيان دروغين كه امروز در ايران، عراق و جاهاي ديگر فعاليت مي كنند افزايش يافته اند، گفت: به اينها نبايد فرصت تأثيرگذاري داد.

آيت الله محمدعلي تسخيري با بيان اينكه مسئولان بايد بر اساس موازين اسلامي عمل و از اين حركتها و خرافات به هر نحوي جلوگيري كنند، اظهار داشت: راديو، تلويزيون ملي، رسانه هاي گروهي و همه دستگاههاي مرتبط بايد در زمينه فعاليت مدعيان دروغين هوشيار باشند و زمينه هرگونه فعاليت آنها را از بين ببرند.

ضعف فكري جوامع عامل رشد خرافات است

رئيس جامعه المصطفي با تأكيد بر عقلاني و منطقي بودن دين اسلام و ضرورت توجه به معيارهاي شناخت حقيقت از خرافه، يادآور شد: ضعف بنيانهاي فكري و اخلاقي يك جامعه مي تواند بستر رشد و گسترش خرافه را فراهم كند.

حجت الاسلام عليرضا اعرافي رئيس جامعه المصطفي در رابطه با زدودن خرافات از جامعه گفت: براي دور كردن خرافات از جامعه بايد به ملاك و شاخص تشخيص خرافه از حقيقت توجه كنيم چرا كه خرافه التزام قلبي و عملي به چيزي است كه هيچ دليلي براي اثبات آن وجود نداشته و پايه استدلالي ندارد.

وي افزود: درحالي كه مستندات و ادله خرافات محكم نيست با سه معيار مي توان ميان خرافه و حقيقت تمايز قائل شد دليل اول اينكه امر مدنظر از نظر عقلي واضح و روشن باشد، دليل دوم اينكه علم و دانش بشري مارا به سوي آن راهنمايي كند و يا به عنوان دليل سوم كه ادله اجتهادي عقلي و نقلي ما را به پايه استدلالي آن برساند. قرآن همواره بر تمايز ميان خرافه و حقيقت تأكيد كرده و از آنجا كه دين ما عقلاني و منطقي است اسلام نسبت به خرافه حساسيت نشان داده و قرآن آن را مورد نكوهش قرار داده است.

حجت الاسلام عليرضا اعرافي رئيس جامعه المصطفي راهكار پاك شدن خرافه از جامعه را تقويت بنيان معرفتي و گسترش علم و انديشه و همچنين اطلاع رساني مناسب دانست، تا بتوان با اتكا به آن مانع از رشد انحراف و خرافات شد. در دنياي معاصر كه علم و معنويت در كنار يكديگر از اهميت بالايي برخوردار هستندباز با خرافات رو به رو هستيم به طوري كه مي توان استدلال كرد در مسئله وجود خرافه در دنياي قديم و جديد تمايزي به وجود نيامده و پيشرفتهاي جديد نتوانسته خرافه را از بين برده و براي متوازن كردن جامعه و اعضاي جامعه بشري كارساز نبوده است.

حجت الاسلام اعرافي همچنين اظهار داشت: يكي از عرصه هايي كه در تاريخ اسلام شاهد وجود و بروز خرافات در آن هستيم مسئله مربوط به منجي و مهدويت است. بسياري از اين خرافات در بستر يك امر طبيعي شكل مي گيرند كه در اين مورد نيز مي توان به اصل اعتقاد به منجي در همه اديان الهي اشاره كرد.

وي افزود: در همه اديان الهي اعتقاد به منجي در انديشه بشري تبيين شده و اين امر مستند به ادله قطعي بوده اما گاهي افرادي مدعي منجي بودن و ارتباط با منجي مي شوند كه نمونه هاي آن در اسلام از 100 مورد هم متجاوز است. با توجه به آموزه هاي امام زمان و ائمه هدي شناخت منجي تنها از ميان علائمي كه آنها فرموده اند ميسر مي شود و در غير اين صورت بايد ساير مدعيان را تكذيب كرد.

سخنرانهاي ديني بايد ساماندهي و رده‌بندي شوند

رئيس دانشگاه اديان و مذاهب با تأكيد بر اينكه مسئولان فرهنگي بايد دامنه گسترده‌اي براي ارائه آموزه‌هاي ديني داشته باشند، گفت: افراد ناشايست نبايد تريبونهاي تبليغاتي را به دست گيرند، سخنرانها و مبلغان ديني بايد ضمن ساماندهي، رده‌بندي شوند.

حجت الاسلام سيد ابوالحسن نواب رئيس دانشگاه اديان و مذاهب با اشاره به اينكه مسئله خرافات در دين و رشد آن معلول علتي است كه بايد علت را پيدا كرد، اظهار داشت: عدم مطالعه دقيق و همچنين فعاليت نامناسب دستگاههاي ديني از عوامل جهل و ضعف در مسائل ديني است .

حجت الاسلام نواب با بيان اينكه وقتي جامعه اي به غذا نياز دارد، اگر غذاي سالم به او ندهند، بايد از غذاي ناسالم استفاده كند، تصريح كرد: تبيين اين مسائل در جامعه نياز است و زماني كه خلأيي پيدا مي شود اطلاع رساني درستي انجام نمي گيرد و افراد جاهل و شياد دخالتهاي بي جا مي كنند.

رئيس دانشگاه اديان و مذاهب با بيان اينكه همه خود را در مسئله دين صاحبنظر مي دانند، افزود: در رشته اي مانند پزشكي تنها پزشكان مي توانند اظهارنظر كنند، اما در مسائل ديني همه اظهار نظر مي كنند كه اين آفت بزرگي به شمار مي رود. افرادي هم هستند كه با سوء استفاده از ناآگاهي مردم آنها را اغفال مي كنند.

وي با بيان اينكه مردم ايران عشق سرشاري به اهل بيت (ع) دارند و بسياري از اين نقطه محبت سوء استفاده مي كنند، يادآور شد: جامعه ما داراي فرهنگ شرقي و غربي است. در هر جا كه روحاني كم باشد، فرهنگ عميق و دين وجود ندارد. بنابراين بايد كار روحانيت ساماندهي شود.

حجت الاسلام نواب با بيان اينكه مردم وظيفه دارند سطح فرهنگ خود را با مطالعه بالا ببرند، گفت: دست اندركاران امر دين موظف هستند با گسترده كردن فعاليتها و تعميق و ساماندهي دقيق در اين خصوص فعاليت كنند.

تبيين مهدويت بايد با روايات معتبر صورت گيرد

حجت الاسلام حسين علوي مهر مدير دانشنامه قرآن پژوهي با اشاره به اينكه دين به ويژه دين اسلام براي هدايت بشر است، اظهار داشت: اين دين بر اساس حق و حقيقت و مطابق با واقعيت است. يعني منطبق با خواسته هاي دروني بشربوده و آن را هدايت مي كند. اگر انسان از اين قوانين پيروي كند، هدايت مي شود.

وي با اشاره به اينكه خرافات امور غيرواقعي، فريبنده و متكي بر حدس و گمال و ظن است كه قابل استفاده نيست، تصريح كرد: در قرآن آمده پيروي از حدس انسان را به حق نمي رساند. بنابراين نبايد از ظن و گمان پيروي كرد. يكي از مسائلي كه در تشيع مطرح است، مسئله مهدويت است كه در تمام اديان به آن توجه شده است.

حجت الاسلام علوي مهر با بيان اينكه بسياري از علماي اهل تسنن مسئله مهدويت را قبول دارند و معتقدند كه مردي از اهل بيت ظهور و هدايت را گسترش مي دهد، يادآور شد: اهل سنت سندهايي درباره حضرت مهدي (عج) دارند كه بيهقي شافعي ، ابن خلكان، حمدالله نصر مستوفي، ابوالوليد محمد بن شحنه حنفي ، ابن طولون ، ابن هيثم مكي ، سليمان بن ابراهيم حنفي و زركلي معروفترين كساني هستند كه به تولد حضرت مهدي (عج) اعتراف كرده اند.

مدير دانشنامه قرآن پژوهي با بيان اينكه در بسياري موارد نبايد به برخي مسائل مربوط به حضرت مهدي (عج) مانند عصر ظهور، علائم شخصيتهاي اطراف حضرت مهدي پروبال داد، افزود: بايد درباره اموري صحبت كرد كه قطعي بوده و از روايات معتبر استناد شده اند.

وي با تأكيد بر اينكه اگر مسائل را بر اساس حق بدانيم، نبايد هرگونه صدايي را شنيد، چرا كه انگيزه براي مطرح كردن اصل مهدويت فراوان است، گفت: مردم منتظر اقامه عدل و حق هستند تا در جهان عدالت رخ دهد. وجود چنين انتظاري در ميان مردم باعث مي شود عده اي انگيزه هايي پيدا كنند و جرياناتي به نام مهدويت به وجود آيد.

حجت الاسلام علوي مهر با اشاره به وظايف مسئولان يادآور شد: در سمينارها و همايشهاي مختلف نياز به شفاف سازي مباحث مهدويت نيست مانند اينكه ظهور حضرت مهدي كي و چگونه است؟، ياران او چه كساني هستند؟، از اموري هستند كه نبايد زياد به آن پرداخته شود. بنابراين تنها بايد اصل مهدويت، اعتقاد به آن، وظايف و تكاليف منتظر را گوشزد كنند و از تبيين ديگر مباحث بپرهيزند.

همه مردم براي مقابله با خرافات مسئول هستند

رئيس مركز رسيدگي به امور مساجد با تأكيد بر اينكه اقشار مختلف مردم در مقابله با انواع خرافاتها و بدعتها مسئول هستند، گفت: خرافات و بدعت در دراز مدت عقايد و اعتقادات ديني مردم را از بين برده و سقوط جامعه را به دنبال دارد.

حجت الاسلام حسين ابراهيمي رئيس مركز رسيدگي به امور مساجد با اشاره به اينكه خرافات موجب انحراف است و عقايد ديني را از بين مي برد، اظهار داشت: از بين رفتن عقايد ديني، مردم را نيز از بين مي برد و انحطاط و سقوط آنها را به دنبال دارد.

رئيس مركز رسيدگي به امور مساجد با بيان اينكه انحراف به اعتقادات صحيح مردم لطمه وارد مي كند، تصريح كرد: كسي كه عقيده درستي ندارد، عمل درستي هم ندارد. بنابراين اين امر به ساير اقشار جامعه نيز تسري يافته و مردم را به انحطاط و سقوط مي كشاند.

وي با اشاره به حديثي از حضرت محمد (ص) افزود: پيامبر اكرم مي فرمايد هرگاه خرافات و بدعتها ظهور كرد بر عالم و انديشمند واجب است حقيقت را روشن كند و در اختيار مردم بگذارد و اگر اين كار را نكرد نفرين و لعنت خدا بر او باد كه از علمش براي اصلاح جامعه استفاده نكرده است.

رئيس مركز رسيدگي به امور مساجد با تأكيد بر اينكه خرافات مشكلات بزرگي را به دنبال دارد، يادآور شد: خرافات موجب بدعت مي شود، بدعت سقوط جامعه را به دنبال داشته، دين را از بين برده و مردم را به نابودي مي كشاند.

حجت الاسلام ابراهيمي با اشاره به اينكه راهكار حقيقي مبارزه با اينگونه فعاليتها عقايد صحيح، آيين صحيح و دين صحيح است و بايد براي مردم به درستي بيان شوند، اظهار داشت: بر علما و انديشمندان واجب است كه تعاليم صحيح را براي مردم و جامعه بيان كنند. در اين صورت جايي براي خرافات نمي ماند. حقيقت نور است و هر جا كه خرافات نباشد نور و روشنايي در آن وجود دارد، خرافات و بدعت در دراز مدت عقايد و اعتقادات ديني مردم را از بين مي برد.

وي با اشاره به اينكه همه مردم در مقابله با انواع خرافاتها و بدعتها مسئول هستند، يادآور شد: دو گروه در اسلام موظفند براي جلوگيري از مسائل اين چنيني فعاليت كنند يكي عامه مردم كه وظيفه امر به معروف و نهي از منكر را دارند و بخش ديگر مربوط به خواص است كه حقيقت را براي مردم تبيين كنند. اين افراد كارشناسان دين، علما و انديشمندان هستند كه بايد مسائل حقيقي و ديني را به توده مردم بياموزند.

مقابله با خرافات مورد كوتاهي قرار گرفته است

رئيس مركز مطالعات فرهنگي ايران و عرب با اشاره به اينكه افراط و تفريط عامل دوري از حقيقت و بروز و ظهور خرافات است، گفت: در ايران اسلامي براي مقابله با فعاليتهاي مخرب ناشي از خرافات و افراط و تفريط كوتاهي شده و فعاليتهاي مناسبي صورت نگرفته است .

دكتر محمد علي آذرشب رئيس مركز مطالعات ايران و عرب مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي در رابطه با ضرورت مبارزه با خرافه گفت: براي مبارزه با اين پديده بايد اسلام را با ديدگاه علمي و اصولي در جامعه ارائه كنيم ، چرا كه اگر از راه علم و دانش منحرف شويم خرافات ميان جامعه گسترش خواهد يافت. دين اسلام به عنوان يك دين جامع و فراگير داراي اصولي است كه براي جلوگيري از ترويج خرافات بايد به آن رجوع كرد.

دكتر آذرشب گفت: اگر به صورت ذوقي و سليقه اي بخواهيم با دين برخورد كنيم مشخص نيست كه كار دين به كجا خواهد رفت، به طوري كه از قرآن و سنت كامل دور مي مانيم. درحالي كه دين ما داراي مرجعي براي ارائه افكار اسلامي است و همانطور كه پيامبر اكرم فرمونده اند اگر به كتاب خدا و عترت تمسك جوئيم گمراه نخواهيم شد.

وي با اشاره به اينكه گاهي با دين برخورد سليقه‌اي شده و تمام خرافات از اين رويكرد نشأت گرفته است، گفت: جامعه ايران اسلامي به دين علاقمند است اما تاكنون در سطح وسيع اين آگاه سازي به وجود نيامده كه با خرافات، دين ذوقي و سليقه اي برخورد كنيم. اين كوتاهي در جامعه حس مي شود.

وي در رابطه با راهكارهاي جلوگيري از ترويج افكار مدعيان دروغين مهدويت نيز يادآور شد: اگر در هر مسئله اي افراط و تفريط صورت بگيرد از اصل و حقيقت آن دور مي شويم. به طوري كه افراط و تفريط هر دو به اصل موضوع صدمه وارد مي كنند.

اين استاد دانشگاه تهران تصريح كرد: عده اي به قدري در اين مسئله افراط مي كنند كه گويي كل مسئله اسلام مسئله امام زمان (عج) است درحالي اي كه وي تنها بخشي از طرح كلي انديشه اسلامي است. اين افراط و تفريط ها به واقع مي تواند عده اي را دچار توهم كند.

وي با اشاره به اينكه قيام امام حسين و مسئله امام عصر دو مسئله مهم در تشيع است گفت: بايد از افراط و تفريط دوري كرد تا مورد هدايت قرار گيريم . اين افراط و تفريط ها مي تواند به تشيع ضربه وارد كرده و جامعه از نتيجه و بهره اي كه خداوند در نظر داشته دور خواهند ماند و هدف اصلي به خطر مي افتد.
 چهارشنبه 30 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 277]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن