تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكات عقل تحمّل نادانان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850034762




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

استفاده بهينه از كانونهاي مساجد براي گسترش فرهنگ ديني مورد تاكيد قرار گرفت


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: استفاده بهينه از كانونهاي مساجد براي گسترش فرهنگ ديني مورد تاكيد قرار گرفت
داخلي. اجتماعي. فرهنگي.

جمعي از دست‌اندركاران و اساتيد حوزه و دانشگاه در حاشيه همايش سراسري انديشه‌هاي آسماني در مشهد بر استفاده بهينه از ظرفيت كانونهاي فرهنگي هنري مساجد در گسترش فرهنگ ديني تاكيد كردند.

مسوول مركز بين‌المللي تبليغ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در همين خصوص به خبرگزاري جمهوري اسلامي گفت: مساجد علاوه بر فضاسازي عمومي براي مردم و جامعه، نخبه‌پروري را در دستور كار خود قرار دهند.

حجت‌الاسلام حميد محمدي افزود: شناسايي استعدادها در ميان مخاطبان مسجد و كانونهاي فرهنگي هنري مساجد مهم است و ايجاد تعلق خاطر مردم نسبت به مسجد، شاخص ارزيابي در موفقيت كانون و مسجد است.

مسوول رشته‌هاي تخصصي حوزه علميه قم تاكيد كرد: بايد به نقطه‌اي برسيم كه هرگاه مردم ظاهرا در مسجد حضور ندارن، روح و قلبشان در مسجد و خانه خدا باشد كه اين در سالم‌سازي فضاي جامعه و بازدارندگي از فساد كمك مي‌كند.

وي با تقسيم‌بندي مسجد به سه بخش دارالذكر، دارالعلم و دارالفكر گفت:
بايد مهمترين محورهاي فعاليت مساجد اين سه كاركرد باشند و كاركردهاي اصلي مساجد كاركرد عبادي، تربيتي، آموزشي، فرهنگي، اجتماعي و سياسي است كه مي‌تواند موثرترين نهاد اجتماعي سياسي باشد.

اين نويسنده علوم قرآني، ترويج عبوديت را هدف آرماني فعاليت مساجد دانست و اظهار داشت: فهم دين، ابلاغ آن و اجرا در عرصه مختلف اجتماعي سه مرحله ترويج عبوديت هستند.

يك مسوول در دبيرخانه تشخيص مصلحت نظام نيز گفت: جوانان عضو كانونهاي فرهنگي هنري مساجد بايد نقش ديده‌بان را در شناسايي آسيبهاي فرهنگي داشته باشند و اين آسيبها را به علماي ديني منتقل كنند.

حجت‌الاسلام عبدالحسين خسروپناه اضافه كرد: در دوران دفاع مقدس جوانان مسجدي با حضور در جايگاه ديدباني، رزمندگان را از خطرات احتمالي دشمن آگاه مي‌ساختند و امروز نيز بايد اعضاي كانونهاي مساجد همين نقش را در شناسايي آسيبها و خطرات فرهنگي داشته باشند.

رييس كميته فرهنگي، اجتماعي كميسيون بررسي و تامين نيازهاي ديني دبيرخانه مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: امروز چند آسيب جدي در حوزه ديني و اجتماعي جوانان را تهديد مي‌كند كه ترويج موسيقي مبتذل، تشكيل گروههاي منحرف، توسعه فرقه‌هاي صوفيه و همچنين گرايش به روشنفكري سكولار از جمله اين تهديدات هستند.

نماينده مردم مشهد در مجلس شوراي اسلامي نيز از فعالان كانون فرهنگي و هنري مساجد به عنوان اسوه و پرچمداران معنوي جامعه ياد و بيان كرد: حضور فعالان مسجدي در عرصه‌هاي معنوي، مقدمه نيل به جامعه مطلوب مي‌باشد و زمينه ظهور حضرت مهدي(عج) را فراهم مي‌كند.

عفت شريعتي كوهبنايي گفت: مساجد تسريعگر توسعه معنويت در جامعه و جوانان مسجدي واسطه انتقال معنويت از مسجد به جامعه هستند و آنان موظف به تلاش در جهت تكامل جامعه‌اند و تكامل جامعه در گرو همت و تلاششان است.

وي افزود: در شرايطي كه دشمن در مسير حركت ملت به سوي آينده سنگ‌اندازي مي‌كند تقويت نيروهاي مسجدي تضمين‌كننده آينده كشور است.

او رشد علمي، معنوي، صنعتي و فرهنگي را مقدمه تحقق جامعه مطلوب خواند و گفت: جوانان مسجدي بايد خود را مجهز به علم و معنويت كنند و با تعليم و تزكيه ابزار تحقق جامعه مطلوب را فراهم سازند.

يكي از وعاظ و اساتيد حوزه و دانشگاه نيز گفت: مساجد بايد پايه‌گذار نشاط ديني مورد قبول شرع مقدس اسلام در جامعه باشند و فعالان فرهنگي مساجد با برخورد شادي‌آفرين خود با مردم مي‌توانند نشاط را در جامعه توسعه دهند.

حجت‌الاسلام محمدكاظم راشد يزدي افزود: حيات معنوي جامعه توسط مساجد تامين مي‌شود و جوانان مسجدي بايد با ملايمت مسايل ديني و اعتقادي را براي افراد حاضر در مسجد طرح كنند.

اين كارشناس امور خانواده اضافه كرد: در ارزيابي انگيزه‌هاي رفتارهاي ديني اخلاص اهميت ويژه‌اي دارد و اگر فعاليت‌هاي اعضاي كانونهاي مساجد در طريق الهي با اخلاص صورت پذيرد منشا اثر در جامعه خواهد بود.

حجت‌الاسلام راشد يزدي عمل به اصول ديني و اخلاق خوش را از ويژگيهاي مهم براي فعالان فرهنگي مساجد برشمرد و گفت: انجام يك كار خطا در مكاني مثل مسجد اثر منفي آن را چندين برابر مي‌كند لذا بايد طوري در مساجد عمل شود كه هيچگونه اشكال و نقصي در فعاليت مسجد مشاهده نشود.

وي گفت: هم‌اكنون حضور مساجد نقش چنداني در زندگي فردي و اجتماعي برخي از افراد ايفا نمي‌كند لذا به نظر مي‌رسد امروز نيز باز بايد جايگاه آنان همانند دوران ابتداي انقلاب اسلامي احيا شود.

يكي از اساتيد حوزه و دانشگاه تهران نيز گفت: در دنياي امروز كه رسانه‌ها جهت‌دهنده افكار عمومي مردم هستند فعالان مسجدي بايد از اين ابزار در جهت اهداف خود بهره گيرند.

دكتر سيدحسين ميرباقري افزود: فعالان كانون‌هاي فرهنگي هنري مساجد را كانون نشر معارف ديني و ترويج آموزه‌هاي قرآني قرار دهند.

وي با اشاره به جايگاه كانونهاي فرهنگي هنري مساجد در نشر و معارف الهي خطاب به فعالان كانونها بيان كرد: در جامعه امروز ما ابزار شيطاني بسياري براي فريب جوانان وجود دارد لذا بايد با كوشش و راهكارهاي جديد در مقابل اين ابزارها ايستاد.

يكي از اعضاي مجلس خبرگان رهبري هم گفت: ارايه تعريفي دقيق از فرهنگ و هنر موجب تعيين ماموريتهاي مساجد در بخش كانونهاي فرهنگي هنري است.

آيت‌الله محمدتقي مصباح يزدي با تشريح جايگاه تاريخي مساجد در ترويج فرهنگ اسلامي افزود: در سيره نبوي مسجد پيغمبر محور كليه فعاليت‌هاي اجتماعي بود اما هم‌اكنون با توجه به توسعه شهرها و افزايش حجم فعاليت‌هاي اجتماعي بايد با همان هدف كاركرد عبادي و آموزشي مسجد را تقويت كنيم.

رييس مووسسه آموزشي پژوهشي امام‌خميني(ره) گفت: در ايران تا قبل از دوران ستم‌شاهي مساجد و مدارس در جوار هم به تكميل نقش آموزشي و عبادي جامعه مي‌پرداختند اما با هجمه فرهنگ غربي امور ديني ما به سمت سكولاريزه شدن و جدايي دين از ديگر امور اجتماعي پيش رفت.

وي اضافه كرد: در سالهاي بعد از انقلاب با اضافه شدن پسوند اسلامي به نام بسياري از وزارتخانه‌ها و نهادها محور فعاليت فرهنگ اسلامي قرار گرفت.

اين استاد حوزه علميه قم اظهار داشت: كانونهاي فرهنگي هنري مساجد با هدف مقابله با تهاجم فرهنگي تشكيل شده‌اند و بايد مراقب تضعيف باورها و ارزشهاي ديني از سوي فرهنگ غربي باشند.

عضو مجمع تشخيص مصحلت نظام نيز راه مقابله با ناتوي فرهنگي كه عليه انقلاب در سطح بين‌المللي بوجود آمده را تشكيل كانونهايي فعال و برنامه‌ريز در مساجد برشمرد و گفت: بايد به سوي برنامه‌هاي فرهنگي ايجابي و اثباتي برويم و طوري اذهان جوانان و اوقات فراغت آنان را با اين برنامه‌ها غني كنيم تا مانع از نفوذ توطئه‌هاي بيگانه شويم.

دكتر محمدحسين مظفر با اشاره به اينكه مسجد يكي از حلقه‌هاي فرهنگ‌ساز در مهندسي فرهنگي نظام اسلامي است گفت: بين كانونها و نهادهاي فرهنگ‌ساز جامعه موازي‌كاريهاي بسياري وجود دارد لذا براي رسيدن به جايگاه فرهنگي مناسب در جامعه بايد يك تقسيم كاري هدفمند بين اين زنجيره كارهاي فرهنگي هماهنگ در راستاي اعتلاي اهداف نظام صورت گيرد.

وي ادامه داد: در سند چشم‌انداز ‪ ۲۰‬ساله نظام، تربيت انسانهايي با ويژگيهاي ايثارگري، تدين، ايمان، فداكاري، مشاركت‌جويي و پاسخگو ترسيم شده كه براي پرورش اين افراد، مساجد مي‌توانند مهمترين نقش را داشته باشند.

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام تاكيد كرد: وقتي انسان جامعي را در كانونهاي مساجد پرورش دهيم مي‌توانيم شاهد توسعه پايدار براي رشد و تعالي جامعه در همه ابعاد باشيم.

وي گفت: كانونهاي فرهنگي مساجد وظيفه برنامه‌ريزي عملي و عيني براي تعيين ارتباط ميان مساجد را دارند و بايد بستري را براي جمع شدن افراد گوناگون با تخصصهاي متفاوت در كنار هم فراهم كنند.

مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و دبير ستاد عالي كانونهاي فرهنگي و هنري مساجد نيز نقش مهم مساجد و از جمله اين كانونها را در زمينه‌سازي گسترش هر چه بهتر و موثرتر فرهنگ و معارف ديني در جامعه مورد تاكيد قرار داد.

حجت‌الاسلام حميدرضا ارباب سلمياني ادامه داد: امروزه كه معاندان از همه توان خود براي نفوذ ترفندها و گسترش تهاجم فرهنگي استفاده مي‌كنند كانونهاي فرهنگي و هنري مساجد بايد با شناخت دقيق رسالت خود در مقابله با اهداف دشمنان از طريق ترويج معارف ديني، با اين اهداف ددمنشانه مقابله كنند.

همايش سراسري انديشه‌هاي آسماني با حضور ‪ ۱۲‬هزار نفر از برگزيدگان كانونهاي فرهنگي و هنري مساجد سراسر كشور در قالب ‪ ۱۰‬دوره از ‪ ۲۶‬تير ماه آغاز شده و تا دوم شهريور ماه ادامه دارد.ك/‪۴‬
 چهارشنبه 30 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 226]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن