واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: شرکت سوزوکی در سال 1999 موتوری را به بازار عرضه کرد که عنوان سریعترین دوچرخه موتور دار جهان را به خود اختصاص داد که می توانست سرعت خود را به 312 کیلومتر در ساعت برساند و رکورد غول سرعت جهان یعنی Honda CBR XX را با اختلاف سرعت 16 کیلومتر در ساعت را به نام خودش ثبت کند .
در سال 2000 حدود 30 نفر جان خود را در سوانح رانندگی با این موتورسیکلت از دست دادند ، نظریه های مختلفی داده شد تا آنکه قانون جدیدی به نام محدودیت سرعت به ثبت رسید که باید ماکزیمم سرعت موتورها بروی 299 کیلومتر در ساعت قفل شود. در همان سال شرکت کاوازاکی محصول جدیدی را با نام ZX12 را روانه بازار کرد. به گفته طراحان و سازندگان آن رکورد پر سرعت ترین موتورسیکلت جهان که سرعتی معادل 312 کیلومتر در ساعت بود را خواهد زد اما در واقعیت کاملا" دهان ها باز ماند به دلیل آنکه 6 کیلومتر در ساعت هنوز مانده بود تا رکورد شکنی کند اما سرعت اش بروی عدد 306 کیلومتر در ساعت ثابت شد.
نام محصول شرکت سوزوکی که تا به امروز پر سرعت ترین موتورسیکلت جهان بوده ، Suzuki Hayabusa می باشد که در زبان ژاپنی به معنی شکارچی می باشد .
در سال های 1999 تا 2002 میلادی پمپ بنزین Hayabusa خارج از مخزن سوخت بود که همین امر یک نقص برای پر سرعت ترین موتور جهان به حساب می آمد. در سال 2002 طراحان این محصول ، جایی را درون مخزن سوخت برای پمپ بنزین در نظر گرفتند که با اندکی تغییر در سیستم انژکتور آن در حدود 10 اسب بخار به توان خروجی موتور افزودند وماکزیمم توان خروجی آن به 179 اسب بخار رسید که با تست ماکزیمم سرعت ( بدون محدودیت سرعت ) توانست عدد 325 کیلومتر در ساعت را ثبت کند .
سوزوکی اولین شرکتی بود که موتورسیکلتی با حجم بالا را تولید کرد البته تا زمانی که شرکت کاوازاکی محصولی با نام ZX14 را تولید و به بازار عرضه کرد که حتی با وجود 100 سی سی حجم بیشتر از سوزوکی هایابوسا نتوانست رکورد پر سرعت ترین موتورسیکلت جهان را نصیب خود کند.
تا سال 2007 هایابوسا بدون هیچ تغییری در طراحی ظاهر و پیشرانه تولید شد تا اینکه در سال 2008 سوزوکی و طراحان اش نسل جدیدی از هایابوسا را با کمی تغییر از جمله بهینه سازی سیستم موتوری و شاسی آن تولید کردند. سیستم سوخت رسانی آن کاملا" جدید شد و برای هر سیلندر 2 انژکتور در نظر گرفتند.
این مقاله را به معرفی و آزمایش پرسرعت ترین موتورسیکلت جهان Suzuki Hybusa مدل 2009 که در شهر شیراز تست شده اختصاص داده ایم و در ادامه بیشتر با این نمونه بی نظیر آشنا خواهید شد.
در نمای ظاهری آن با وجود تغییرات فراوان بازهم اصالت را در چهره اش می توان دید. در نمونه جدید و تغییرات در نمای ظاهری اش بدنه کمی سبکتر شده است. رنگ شاسی، رینگ ها و پوسته موتور مشکی رنگ می باشند که با رنگ زیبای فلاپ های بدنه ظاهرش کاملا" دگرگون شده است. اگزوز های بزرگ آن بروی نمای کناری تأثیر گذاشته که در زیبایی آن نقش مهمی دارد. از جلو که به هایابوسا نگاه می کنیم غوز دماغه جلو ، چراغ جلو و چراغ راهنماهای آن توانسته اند در کنار کایت های پوششی بدنه که از جنس پلاستیک می باشد و ورودی های هوا زیبایی ظاهر را چندین برابر جلوه دهد و فاصله را با رقیبان بیشتر کند.
همخوانی چراغ جلو و چراغ خطر عقب آن یکی از بهترین ایده هاست زیرا نشان می دهد که طراح بر اساس یک اصل و پایه جلو می رود.
نحوه قرارگیری راننده پشت فرمان و ترک عقب بسیار عالی و راحت می باشد به طوریکه موتورسوار در هر سایز و حجم بدنی که باشد به راحتی می تواند بروی هایابوسا تسلط داشته باشد. زمان تست پشت سر راننده که نشستم حس کردم راحتی صندلی و نحوه قرارگیری آن از بیشتر موتورهای خیابانی بهتر است . به آرامی شروع به حرکت کردیم ، عقربه های دورسنج و کیلومترسنج کم کم بالا می آمدند تا اینکه راننده دسته گاز را تا انتها پیچاند . با عملکرد بسیار خوب سیستم کلاچ در هنگام تعویض دنده معکوس، مشخص بود که چه شتاب باور نکردنی دارد زیرا با محکم گرفتن باک آن، حس جدا شدن از روی موتور را داشتم که در حقیقت چنین گشتاوری فوق العاده بود. با شتاب بالای آن احساس می شد که تمام اجسام ایستاده اند. با سیستم اگزوز Yoshimura از جنس الیاف کربن که بروی نمونه تست شده نصب بود هنگام گاز دادن صدای زیبا و هیجان آوری به گوش می رسید . غوز دماغه جلو و زوایای عضلانی عقب موتورسیکلت بعلاوه هواکش های آن تأثیر بسیاری بروی آیرودینامیک آن داشتند .
هندلینگ و چسبندگی نمونه تست شده با وجود لاستیک های اسلیک Micheline DIABLO در اندازه های 120/70R17 در جلو و 190/50R17 در عقب بسیار خوب بود که با وجود چنین لاستیکی هرزگردی لاستیک عقب هنگام شتابگیری ناگهانی به حداقل رسیده بود.
تعادل آن در شرایط مختلف بسیار عالی و فوق العاده بود. با ترمزهای ناگهانی، سیستم ترمز آن با وجود دو دیسک ترمز 310 میلیمتری و قطر 5.5 میلیمتری که بروی چرخ جلو و یک دیسک به قطر 290 میلیمتر بروی چرخ عقب که توسط 4 پیستون برای هر پمپ روغن تغذیه می شدند، بسیار سریع عمل می کرد تا درصد بروز هرگونه خطر احتمالی را کمتر کند. در زمان سواری سیستم تعلیق کاملا" نرم عمل می کرد و بازده بالای آن از نمونه قبلی بیشتر شده است.
تمامی موتورسوارانی که پشت فرمان هایابوسا نسل جدید نشسته اند به دلیل توانایی های بالای آن در تمام شرایط رانندگی آنرا تحسین می کنند.
لازم به ذکر است که برای درک بهتر این مقاله نیاز به یکبار تجربه رانندگی با این موتورسیکلت است . پیشرانه Hayabusa 2009 یک نمونه 4 سیلندر خطی همراه 16 سوپاپ، جفت میل سوپاپ از بالا ( DOHC ) و حجم 1349 سی سی بوده که می تواند ماکزیمم توان 197 اسب بخار در دور موتور 10000 دور در دقیقه تولید و ماکزیمم گشتاوری برابر با 103 فوت در دور موتور 7600 دور در دقیقه را از طریق زنجیر به چرخ عقب انتقال دهد که با این پیشرانه و پشتیبانی یک گیربکس 6 سرعته، Hayabusa می تواند در مدت زمان 2.6 ثانیه سرعت خود را از 0 به 100 کیلومتر در ساعت برساند. ماکزیمم سرعت این موتورسیکلت ( با محدودیت سرعت ) برابر 299 کیلومتر در ساعت می باشد.
کیلومتر سنج، دور موتور سنج، آمپر بنزین و آب، همگی عقربه ای می باشند که این امر یک تفاوت با موتورسیکلت های هم رده اش می باشد. یک صفحه دیجیتالی کوچک در بین کیلومترسنج و دور موتورسنج قرار دارد که دنده درگیر و کیلومتر کارکرد موتور را نمایش می دهد.
ابعاد Suzuki Hybusa 2009 برابر است با :
طول : 2195 میلیمتر
عرض : 740 میلیمتر
ارتفاع بلندترین نقطه موتور تا زمین : 1170 میلیمتر
ارتفاع صندلی تا زمین : 705 میلیمتر
فاصله دو محور : 1485 میلیمتر
وزن این موتورسیکلت با مخزن پر سوخت و آب برابر 250 کیلوگرم که در مقایسه با مدل قدیمی هایابوسا بدلیل لوازم بکار رفته در آن حدود 5.3 کیلوگرم سبکتر شده است که البته بدلیل کسب رتبه برتر در حفاظت محیط زیست وزن سیستم اگزوز برای جلوگیری از آلایندگی ها افزایش پیدا کرده است. نمونه تست شده با داشتن سیستم اگزوز Yoshimura که از جنس الیاف می باشد در حدود 19 کیلوگرم از نمونه فابریک خود سبکتر شده است.
حجم باک آن برابر 21 لیتر و حجم مخزن روغن آن بدون ***** روغن برابر 3.5 لیتر می باشد.گارانتی این موتور 12 ماه بوده و قیمت اش هم برابر 13,199$ است .
لازم به ذکر است که بروی مچی سمت راست یک شاسی قابل تنظیم تعبیه شده است که می توان با آن وضعیت سوخت رسانی آنرا تغییر داد به گونه ای که :
حالت A ( حالت اسپرت ) : سوخت رسانی با توان بالا صورت می گیرد.
حالت B ( حالت شهری ) : قدرت سوخت رسانی کمتر از حالت اسپرت صورت می گیرد.
حالت C ( حالت جاده ای ) : در این حالت سوخت رسانی برای مسافت های طولانی تنظیم می شود.
نمونه تست شده دارای یک سری لوازم سفارشی می باشد، از جمله :
صفحه کیلومتر اسپرت تولید هایابوسا و همرنگ کایت های بدنه، سیستم هواکش K&N، لاستیک های اسپرت میشلن، دسته های ترمز و کلاچ اسپرت هایابوسا
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 663]