تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):وصول به خداوند عزوجل سفری است که جز با عبادت در شب حاصل نگردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828744866




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نگاهی به فیلم سبز و سفید و سرخ ساخته محمد رضا هاشمیان


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: [/font]

[font=tahoma]


فتح پرچم

امیرحسین بهبهانی

فیلم مستند سبز و سفید و سرخ ساخته محمد رضا هاشمیان روایتی است از سیر تحول رنگ و سمبل پرچم ایران که در سینما سپیده اکران شده است.
همان طور که در فیلم گفته می شود، پرچم کارایی‌های بسیاری دارد. و بنا به اینکه کجا و در چه مراسمی برافراشته شود معانی متفاوتی با خودش می آورد. پرچم در جنگ، پرچم در میتینگ‌ها، پرچم در سردر سفارتخانه ها. پرچم همیشه جلوتر از همه وارد مکان می شود. پرچم نمادی است از قدرت، صلح، جنگ. نمادی است از یک کشور، یک منطقه و خیلی چیزهای دیگر.
کارگردان تغییرات رنگ و سمبل پرچم را از ایران باستان تا به امروز دنبال می کند. اما این تحولات تا قبل از مشروطه و قانونی شدن رنگ پرچم، هیچگاه یکسان نبوده است و شاهان بنا به سلیقه ای که داشتند هر رنگ و شمایلی به آن پرچم می دادند تا نمادی از قدرت آنان باشد. و فتح پرچم یک شاه، یعنی فتح قدرت او.
اما متاسفانه کارگردان عنان ماجرا از دستش خارج می شود و به مانند کسی که هذیان می گوید از مطلبی به مطلبی دیگر می‌رود. او در اکثر اوقات فراموش می‌کند که موضوع اصلی فیلم همانا تغییر رنگ و سمبل پرچم است. بیشترِ وقتِ فیلم به روایت تاریخ و به قدرت رسیدن شاهان می گذرد. اما حتی در گزینش تاریخ نیز فقط به دوران‌های پر قدرت ایران اشاره می‌کند. و با از دست رفتن پرچم ایرانیان در جنگ قادسیه و افتادن آن به دست اعراب و نزول قدرت ایران، دیگر کارگردان به تحول رنگ پرچم ایران هیچ اشاره‌ای نمی کند و از روی دوره ای تقریبا هزار ساله بدون هیچ تحلیلی می گذرد تا به دوران صفوی می رسد. با بوجود آمدن پادشاهی صفوی و به قدرت رسیدن مجدد ایران کارگردان سعی دارد دوباره سیر تغییر پرچم ایران را نشان دهد. البته در آخر اشاره‌ای به عوض شدن رنگ پرچم جمهوری اسلامی می کند که رنگ سبز آن در بعضی موارد به رنگ آبی در آمده بود. که البته این مورد هم جای تامل دارد.
اما یکی دیگر از ایراداتی که به این فیلم می توان گرفت استفاده از فیلم‌های داستانی در فیلم مستند است. فیلم مستند بر اساس مستندات شکل می‌گیرد. اما در فیلم داستانی، طراحی صحنه و لباس و دکور از تخیل طراحان آن شکل می‌گیرد. و استفاده از فیلم سینمایی در فیلم مستند کاری است کاملا اشتباه و ارزش فیلم را پایین می‌آورد.
گفتار فیلم در بعضی از دقایق از بی‌طرفی خارج می شود و لحنی متلک وار نسبت به موضوع یا شخصی می گیرد تا بلکه بتواند از این طریق لبخندی بر لب تماشاگر بیاورد. مثالی از فیلم که عکسی از ناصرالدین شاه که در حال اصلاح سبیلش است و با گفتار این گونه همراه است: "وقت خود را به اصلاح امور می پرداخت" فارق از اینکه او شاهی خوب یا بد بوده چه لزومی دارد متلک وار به شخصی که اصلا موضوع فیلم نیست در فیلم مستند این گونه اشاره شود. اما در جایی از فیلم به ماجرایی اشاره می کند و در آن گفته می شود در دوران صفوی نقش شیر برروی پرچم به صورت یک اصل در می‌آید ولی یکی از شاهان صفوی چون در سال گوسفند به دنیا آمده بود دستور می‌دهد که شیر را برداشته و عکس گوسفند را جای آن بگذارند. روایت این ماجرا علاوه بر مستند بودن، خنده را به لب تماشاگر می‌آورد.
مطالبی تحلیلی در مورد رنگ پرچم و سمبل آن و تغییر سمبل پرچم در قدیم لابه لای روایت تاریخ گم می شود. در مورد شکل گیری پرچم حال حاضر نیز کارگردان به جای مصاحبه با طراح آرم جمهوری اسلامی با اولین تولید کننده پرچم مصاحبه می کند و ما دلایل سیاسی و اجتماعی این تغییر را نه از زبان سیاستمداران آن زمان و نه از طراح آن نمی شنویم.
تحقیق فیلم یکی از نقاط قوت فیلم بود که نشان از حساسیت زیاد کارگردان داشت که متاسفانه کارگردان نتوانسته بود از این تحقیق در فیلم استفاده مناسب کند. و در مورد تدوین نیز این اتفاق افتاده بود. گرچه فیلم ریتم خوبی داشت و استفاده های خوبی از فیلم‌های آرشیوی شده بود، اما تدوین فیلم می توانست با حذف خیلی از سکانسها، فیلم را از هذیان گویی و از این شاخه به آن شاخه پریدن‌های کارگردان کم کند و در راستای بهتر جلوه دادن فکر اصلی فیلم کمک کند، اما این اتفاق نیافتاده بود. استفاده از انیمیشنهای دو بعدی و سه بعدی از نقاط قوت فیلم بود.
در مجموع فیلم به جای روایت رنگ و سمبل روی پرچم و چگونگی به وجود آمدن آن، به تاریخ و به مسائل حاشیه‌ای پرچم و فتح پرچم شاهان توسط یکدیگر، می پرداخت.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 339]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن