واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: زيمبابوه
با فرا رسیدن تجدید حیات طبیعت و عید نوروز و به منظور آشنا شدن مردم زیمبابوه با فرهنگ و تمدّن ایرانی به همّت رایزنی فرهنگی ايران برنامه های ذیل اجرا گردید .
ویژه برنامه تلویزیونی نوروز در شبکه سراسری سیما و برنامه صبح بخیر زیمبابوه
به منظور ترویج فرهنگ و رسوم تمدّنی ایران در روز 88/12/27 اسدی موحّد رایزن فرهنگی سفارت ج.ا.ایران در برنامه تلویزیونی صبح بخیر حاضر و درباره تاریخ نوروز باستان گفتگو نمود
وي گفت: نوروز و آیین های باشكوه آن، مسیری سه هزار ساله و پرپیچ و خم را پیموده تا به ما رسیده است. «نوروز» كهنسالترین آیین ملی در جهان است كه جاودانه مانده و یکی از عوامل تداوم فرهنگ ایرانیان (آرین های جنوبی) است. آیین های برگزاری این جشن بزرگ در عصر حاضر با سه هزار سال پیش تفاوت چشمگیر نكرده و به همین دلیل، عامل وحدت فرهنگی ساكنان ایران زمین به شمار می رود كه آن را در هرگوشه از جهان كه باشند، یكسان برگزار می كنند و بزرگ می دارند.
وی در بخشی از سخنان خود به مفهوم نوروز از بعد معنوی اشاره کرد و گفت : واژه (عيد) در قرآن كريم تنها يكبار در آيه 114، سوره مائده آمده است: (عيسي ابن مريم گفت بارالها! اي پرودگار تو ما از آسمان مائده اي فرست تا اين روز براي ما و كساني كه پس از ما آيند روز عيد مباركي گردد و آيت و حجتي از جانب تو براي باشد، كه تو بهترين روزي دهندگاني.عيسي بن مريم اين دعا را آن هنگام كه حورايون به او گفته بودند كه: اي عيسي ابن مريم، آيا خداي تو مي تواند براي ما از آسمان مائده فرستد؟ عيسي در پاسخ آنان مي گويد: اگر ايمان آورده ايد از خدا بترسيد! و هرگز شك در قدرت خدا و يا شك در اجابت دعاي پيغمبر خدا نكنيد. حواريون گفتند (ما شك نكرده ايم ليكن) مي خواهيم كه از آن مائده آسماني تناول كنيم تا دل هاي ما مطمئن شود (و بر يقين ما بيفزايد) و تا به راستي عهدهاي تو پي بريم و بر آن گواه باشيم.
اسدی موحد در ادامه به تاریخ پیدایش نوروز پرداخت و اثرات اجتماعی آن را بیان کرد.
تشریح فلسفه هفت سین در تلویزیون زیمبابوه
رایزنی فرهنگی با همّت بعضی از ایرانیان لوازم هفت سین را فراهم نموده و در استدیو برنامه صبح بخیر زیمبابوه به نمایش گذاشته شد . آقای اسدی موحّد به توضیح و فلسفه اخلاقی و فرهنگی هر کدام از سبب ها پرداخت و گفت: این سفره یک سفره خیالی و پوچ و بی معنی نیست، بلکه نشانه ای از آن است که در آغاز سال که روز و سال نو می شود ما نیز نفس خویش راتهذیب کنیم و بر آن تزکیه ارج نهیم تا خداوندی که هفت آسمان را آفریده و هفت دریا را زیر آن نشانده ، بدین وسیله هفت نماد را فرا روی ماقرار داده و به ما نشان می دهدکه به کدامین وجه زندگی خویش را سپری کنیم و با نشستن و برخاستن در کنار این سفره، اسطوره عشق و صفا و پاکی ای را که درآن وجود دارد، در جسم و روح خود منعکس کنیم. شایان ذکر است که این برنامه مورد توجه واقع شد.
مصاحبه رادیویی با رادیو برنامه مذهب
با توجه به نقش مهم رادیو در آفریقا در اطلاع رسانی و تنویر اذهاب رایزن فرهنگی کشورمان در یک مصاحبه رادیویی 88/12/28به ابعاد تاریخی اجتماعی و فرهنگی نوروز پرداخت و گفت: از آنجایى كه عيد نوروز ريشه در سنتهاى ما ايرانىها دارد و اين موضوع به زمانهاى بسيار دور برمىگردد، پس از اسلام، بنا به نوشته مورخين، با اندك تغييراتى كه در آن به عمل آمدهاست، تاكنون در بين ايرانيان جاودانه است.
بنابراين در صدر اسلام ايرانىهایى كه در مركز خلافت به سر مىبردند، طبق سنت ملىشان به اين عيد پاى بند بودند و هداياى نوروزى را براى سلاطين خود مىبردند. پس ازامويان، عباسيان مورد توجه بعضى از مردم بودند و ايرانىها با مراجعه به دربار آنها، هدايایى را به آنها تقديم مىكردند.
اسدی موحد با اشاره به مستندات دینی خاطر نشان کرد:عید نوروز در فرهنگی اسلامی نیز مورد تائید و تاکید است بنابراين عيد نوروز مانند بسيارى از سنتهاى ملى كه با شئون اسلامى مخالفتى نداشتهاست، پس از اسلام درميان ايرانيان باقى ماندهاست.
وی به برکات اجنماعی این عید بزرگ اشاره کردو گفت: يكى از سنتهاى حسنه و با ارزش عيد نوروز كه تا روز سيزده رايج است، ديد و بازديدها است كه ميان فاميل، دوستان انجام مىگيرد و در كتب روایى ما به عنوان «صله رحم» نام برده شدهاست. البته لازم است، در اين باره به اولويتهایى توجه داشت:
- ديدار از خانواده شهدا و جانبازان.
- ديدار از بستگان نزديك.
- ديدار از دوستان.
- عيدى دادن مخصوصاً به نونهالان.
- آشتى دادن برادران و خواهران دينى و رفع كدورت از بين آنها.
مصاحبه رادیویی با شبکه sfm در برنامه هنر
اسدی موحّد به مدّت سی دقیقه 89/1/4ابعاد هنری و ادبی نوروز را تشریح کرد و به فلسفه هفت سین و آثار آن اشاره و افزود:
سین اول، سنجد
سنجد نماد سنجیده عمل کردن است.سنجد را بر این باور بر سفره می گذارند که هرکس با خویشتن عهد کند درآغازسال هرکاری را سنجیده انجام دهد.سنجد نشانه گرایش به عقل است؛ احترام به تفکر و ترویج و خردمندی.
سین دوم، سیب
دومین سینی که برسفره می نهند سیب است که نماد سلامتی و عشق می باشد.
سین سوم، سبزه
سبزه پس از سنجد و سیب بر سر سفره گذاشته می شود که نشانه خرّمی و شادابی و خوش اخلاقی است.سبزی با خود شادابی ، نیکویی و سرزندگی را به همراه می آورد. رنگ سبز ارتعاش افکار ما را موزون نگه می دارد و به ما آرامش می دهد.
سین چهارم، سمنو
سمنو مظهر صبر و مقاومت و عضو عدالت و قدرت است.
سین پنجم، سیر
سیر به نشانه رعایت حدود و مرزهاست. به سفره هفت سین راه یافته تا پای را از گلیم خویش بیرون ننهیم .سیر نماد مناعت طبع است یعنی انسان باید همواره با قناعت بر جهان بنگرد. پس سیر که نشانه قناعت و یادآور امتناع از تجاوز است را بر سر سفره می نهیم تاانسانی عاقل ،سالم ،شاداب، قوی و قانع باشیم.سیرچشمی و چشم سیری از بزرگ ترین صفات انسان برتر است.
سین ششم، سرکه
سرکه نماد پذیرش ناملایمات و نماد رضا و تسلیم است.واقف بر این نکته هستیم که زندگی پیوسته توام با رنج و مشقت و زحمت است و هیچ انسان متعهد و با مسئولیتی نیست که بدون دغدغه بتواند به زندگی ادامه دهد.خداوند، زمین و آسمان و انسان را آسوده و بی غم نیافرید و در هر مشقتی که می رسد ،حکمتی نهفته است و سرکه گویای تسلیم در برابر حکمت خداوند بزرگ و حکیم است.
و سین هفتم، سماق آخرین سین سفره هفت سین سماق است.سماق نمادصبر و بردباری وتحمل دیگران است.صبر به انسان می آموزد که درگذر زندگی، خستگی راباید خسته کرد و کامیابی را باید یافت.
پس بیایید با ایمان به چنین ارزش هایی سال نو را آغازکنیم و با گرایش به عقل و غلبه بر ترس و اضطراب، تصمیم بگیریم زندگی را ازنو بسازیم
برگزاری جشن نوروز ویژه ایرانیان و شیعیان علاقه مند به فرهنگ ایرانی اسلامی
با عنایت به اینکه اهتمام به آداب و رسوم ایرانی باعث ایجادعلقه و همگرایی بین ایرانیان و علاقه مندان به نظام ج.ا.ایران می باشد به همّت رایزن فرهنگی سفارت ج.ا.ایران و اعضای محترم سفارت بویژه جناب آقای گلستانه جشن نوروز با حضور ایرانیان و شیعیان هندی و پاکستانی برگزار گردید .
مراسم با تلاوت قرآن کریم و قرائت دعا ویژه سال تحویل آغاز و سپس اسدی موحّد با استناد به روایات معصومین به اهمیّت نوروز اشاره کرد .
مراسم با اجرای تئاتر و سرود توسط دانش آموزان مدرسه ادامه یافت و پس از اجری چند برنامه نشاط آور، جشن با پذیرایی شام پایان یافت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 404]