واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: سرمايه گذاري هاي گسترده دولت آمريكا براي ساخت سلاح هاي هوشمند
ساخت سلاح هاي مبتني بر فناوري ارتباطات و اطلاعات مهم ترين هدفي است كه امروزه در ارتش آمريكا دنبال مي شود.
ميثم لطفي: دولت آمريكا براي تضمين موفقيت در كشورهاي عراق و افغانستان ميلياردها دلار سرمايه گذاري كرده و با صرف هزينه هاي فراوان تجهيزات و ادوات نظامي فراواني را به اين كشورها انتقال داده است هم اكنون به اين نتيجه رسيده كه با ادامه دادن جنگ تن به تن و استفاده از سلاح هاي نظامي و جنگي نمي تواند اهداف خود را محقق كند. اين كشور به تازگي طرحي را با نام «توليد سلاح هاي آينده» آغاز كرده است. به واسطه اين طرح تاكنون دو سلاح با نام Bliss و White Sands Missile Range توليد و به صورت آزمايشي مورد استفاده قرار گرفته است.
مقامات بلندپايه ارتش آمريكا معتقدند استفاده هرچه بيشتر از فناوري هاي نوين اين امكان را براي آنها ايجاد مي كند تا در كوتاه مدت هزينه هاي خود را به ميزان قابل توجهي كاهش دهند اما اين كاهش هزينه ها براي دوره زماني طولاني تر هنوز به درستي مشخص نشده است.
مجلس آمريكا طرح تقويت هر چه بيشتر ارتش اين كشور و توسعه سيستم هاي نظامي سايبر را با سرمايه گذاري 8/2 ميليارد دلار به وزارت دفاع اين كشور ارائه داده است. اين رقم نسبت به بودجه پيش بيني شده در كاخ سفيد براي رشد سلاح هاي سايبر در آمريكا 867 ميليون دلار كمتر است.
به هر حال اين طرح هنوز به تصويب نرسيده است و بر اين اساس احتمال مي رود كه دولت آمريكا در تصويب نهايي آن رقم ياد شده را افزايش دهد.
«سيلوستر ريس» يكي از نمايندگان مجلس آمريكا در اين باره مي گويد: «ساخت سلاح هاي
" تصويب اين طرح براي پرداخت 8/2 ميليارد دلار به وزارت آمريكا منوط به طرح هاي پيشنهادي در سيستم ساخت سلاح هاي آينده دارد. ... "
مبتني بر فناوري ارتباطات و اطلاعات مهم ترين هدفي است كه امروزه در ارتش آمريكا دنبال مي شود و سرمايه گذاري هاي فراواني روي آن انجام شده است. من در حال انجام مذاكرات فراوان با مقامات ارشد ارتش آمريكا هستم تا اهميت سلاح هاي هوشمند و پيشرفته را براي همه نمايان كنم. تاكنون نمونه هاي آزمايشي از برخي انواع اين سلاح ها ساخته شده است و ما مي كوشيم هر چه سريع تر آن را به توليد انبوه برسانيم.»
پس از تصويب نهايي مجلس سناي آمريكا براي سرمايه گذاري روي نسل جديد سلاح هاي هوشمند، تفاوت هاي كاخ سفيد و مجلس اين كشور براي دستيابي به اين قبيل سلاح ها به طور واضح مشخص خواهد شد. اين طور كه اخبار رسيده نشان مي دهد، احتمال مي رود قانون ياد شده تا پايان ماه ژوئن از سال جاري ميلادي به تصويب برسد تا ارتش آمريكا با يك سرمايه گذاري گسترده اقدامات خود را براي توليد اين سلاح ها آغاز كند.
«ايك اسكلتون» رئيس كميته خدمات نظامي آمريكا گفت: «پس از پنج سال جنگ مستمر در عراق و افغانستان، ارتش آمريكا توان خود را از دست داده است و تنها با استفاده از ابزارها و فناوري هاي نوين مي توان اين توان را به آنها بازگرداند. فقدان تجهيزات مجهز و پيشرفته بزرگ ترين مشكل پيش روي ارتش آمريكا محسوب مي شود. اگر ما بتوانيم اين مشكل را حل كنيم، به طور قطع خود را به يكي از بزرگ ترين نيروهاي نظامي جهان تبديل خواهيم كرد تا تهديدهاي جهاني را از بين ببريم.»
تصويب اين طرح براي پرداخت 8/2 ميليارد دلار به وزارت آمريكا منوط به طرح هاي پيشنهادي در سيستم ساخت سلاح هاي آينده دارد. اين طور كه پيش بيني مي شود، از تابستان سال آينده نخستين سلاح هاي هوشمند آمريكا در اختيار سربازان اين كشور قرار خواهد گرفت.«فورت بيلس» مدير طرح توليد سلاح هاي آينده معتقد است هدف خود را به خوبي مشخص كرده و به همين خاطر اگر دولت آمريكا سرمايه گذاري هاي خود را در اين بخش كاهش دهد بازهم اختلالي در اين زمينه به وجود نخواهد آمد و در نهايت اين سلاح ها توليد خواهد شد.
در حالي كه ارتش آمريكا دستيابي به سلاح هاي پيشرفته و هوشمند را مهم ترين اولويت خود براي مقابله
" «گرگ موگل» مدير مركز تحقيقات پيشرفته فناوري ارتش آمريكا در اين رابطه مي گويد: «اين افراد مي توانند شرايط سخت و بحراني را در انواع مصدوميت هاي پزشكي كه حين جنگ پيش مي آيد شبيه سازي كنند.»... "
با تهديدهاي جهاني مي داند، ديگر كشورهاي جهان نيز مي كوشند با پيگيري اقدامات مشابه، هر چه سريع تر ساخت اين سلاح ها را آغاز كنند.
ارتش آمريكا در حال حاضر به دنبال آن است تا از بازي هاي كامپيوتري و افكت هاي تصويري هاليوودي نيز براي آموزش پزشكان خود بهره ببرد.
آسوشيتدپرس در يكي از گزارش هاي جديد خود به برنامه نويسان بازي هاي كامپيوتري و توليدكنندگان جلوه هاي ويژه تصويري هاليوود نويد داد ارتش آمريكا به دنبال استخدام آنهاست تا با كمك اين افراد بتواند طرح دنياي مجازي خود را براي آموزش پزشكاني كه قصد حضور در مناطق جنگي و نظامي را دارند تكميل كند.
«گرگ موگل» مدير مركز تحقيقات پيشرفته فناوري ارتش آمريكا در اين رابطه مي گويد: «اين افراد مي توانند شرايط سخت و بحراني را در انواع مصدوميت هاي پزشكي كه حين جنگ پيش مي آيد شبيه سازي كنند.»
او ادامه مي دهد: «وقتي مي بينيد مرد عنكبوتي مي تواند به راحتي از ساختمان هاي بلند بالا برود، چرا نتوان از همين فناوري براي ايجاد بيماراني استفاده كرد به عنوان مثال پاركينسون دارند و دچار ناتواني هاي حركتي شده اند. همچنين زماني كه يك شخصيت كامپيوتري در بازي يا حتي در فيلم مي ميرد، مي توان از همان گرافيك براي شبيه سازي افراد آسيب ديده استفاده كرد تا پزشكان بتوانند روي آن كار كنند.»
بايد به اين نكته توجه كرد ارتش آمريكا سال هاست از فناوري شبيه سازي براي آموزش خلبانان خود استفاده مي كند تا نحوه درست نبرد را به آنها بياموزد اما اين نخستين باري است كه شبيه سازي پزشكي نيز تجربه مي شود و ارتش آمريكا آن را به كار مي گيرد.
هم اكنون سيستم شبيه سازي جديدي به نام Caves روي كار آمده است كه كارآموزان را در شرايط و محيط هايي سخت قرار مي دهد تا واقعيت مجازي را تجربه كنند. تعداد اين سيستم ها در آمريكا فقط 10 عدد است با وجودي كه ميليون ها دلار براي آنها هزينه شده است هنوز كيفيت لازم را ندارند.
علاوه بر اين، آزمايشگاه تحقيقاتي ارتش آمريكا(ARL) و دانشكده علوم و مهندسي نانو در دانشگاه آلباني(CNSE) نيز به منظور ايجاد يك همكاري تحقيقاتي جديد توافقنامه اي امضا كردند كه توسعه و تجاري سازي حسگرها و ابزارهاي الكترونيكي نانويي را تسريع مي كند و اين امكانات را در اختيار سربازان آمريكا در سراسر دنيا مي گذارد.
مركز ملي نوآوري و تجاري سازي فناوري نانو(NNICC) كه مقر اصلي آن در مجموعه فناوري نانوي CNSE قرار دارد، قابليت ها و منابع ARL و CNSE را به منظور توسعه و عرضه محصولات و كاربردهاي فناوري نانو ادغام مي كند.
" هم اكنون سيستم شبيه سازي جديدي به نام Caves روي كار آمده است كه كارآموزان را در شرايط و محيط هايي سخت قرار مي دهد تا واقعيت مجازي را تجربه كنند.... "
به اين ترتيب، ارتش ايالات متحده مي تواند عملكردهاي رزمي خود را ارتقا داده و سيستم هاي حفاظت از نظاميان را تقويت كند. از طريق NNICC، دانشمندان مراكز ARL و CNSE مي توانند براي توسعه نسل جديدي از ابزارها، ساختارها و سيستم هاي نانويي، پروژه هاي تحقيقاتي مشترك داشته باشند.
«جان ميلر» مدير آزمايشگاه تحقيقاتي ارتش ايالات متحده در اين باره مي گويد: «اين توافقنامه يك همكاري مشترك بين دو سازمان برجسته ايجاد مي كند. با توجه به اهميت بسيار زياد فناوري هاي الكترونيكي در بخش هاي تجاري و دفاعي اين همكاري به برقراري تحقيق، توسعه و كاربردي سازي فناوري مدرن نانوالكترونيك براي كاربردهاي آينده ارتش كمك مي كند.» اين توافقنامه حين دومين نشست سالانه «همگرايي در تحقيقات و تجاري سازي بين المللي در آلباني» (CIRCA08) كه توسط دانشكده نانوي دانشگاه آلباني برگزار شد، امضا شد. در اين نشست، 150 مدير اجرايي برجسته از شركت ها و سازمان هاي پيشرو جهاني در زمينه نانوالكترونيك حضور داشتند. CNSE نخستين واحد دانشگاهي در دنياست كه به تحقيق، توسعه، آموزش و گسترش جنبه هاي نوظهور علوم و مهندسي نانو، نانوزيست فناوري و اقتصاد نانو اختصاص داده شده است. اين مركز در سال 2007 از سوي مجله Small Times به عنوان برترين واحد دانشگاهي در زمينه فناوري نانو و ميكرو انتخاب شد.
در كنار اين مسائل چند شركت پيشرو در عرصه تحقيقات ربوتيكي در آمريكا نيز ربوت نظامي جديد براي ارتش اين كشور توليد كرده اند كه بيشتر آن در شركت iRobot به همراه مركز تحقيقات و توسعه Metal Storm طراحي شده است و قابليت هاي مختلفي را در اختيار نظاميان آمريكا مي گذارد. اين ربوت از حيث شكل ظاهري شباهت زيادي به ربوت ترميناتور دارد و هنوز نام مشخصي براي آن انتخاب نشده است.
گفته مي شود از اين ربوت فوق مدرن براي گشت زني هاي كنترل مرزي و نواحي شلوغ و پرجمعيت استفاده خواهد شد. محققاني كه در پروژه طراحي و ساخت اين ربوت حضور دارند اعلام كردند از اين محصول براي انجام طيف گسترده اي از ماموريت هاي نظامي استفاده خواهند كرد. استراتژي نهفته در طراحي و ساخت اين ربوت كمك به نظاميان در كنترل بيشتر نواحي مرزي و نقاط پر جمعيت است. اين احتمال وجود دارد اين ربوت در آينده نزديك به مجموعه ربوت هاي نظامي آمريكا كه در عراق و افغانستان مستقر هستند ملحق شود.
سه شنبه 29 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 454]