واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /نشست خبري مديران سه شركت كشتيراني/ * خريد ٢٠٠ دستگاه كانتينر يخچالي * تشكيل شركتهاي مشترك حمل و نقل با شركاي كويتي و اماراتي
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بازرگاني
مديرعامل شركت كشتيراني والفجر و درياي خزر و نيز مديرعامل شركت حمل و نقل تركيبي شركت كشتيراني ايران در نشست مشترك خبري گزارشي از فعاليتها، پيشرفتها و نيز عملكرد چند ماهه شركتهاي خود را ارائه كردند.
به گزارش خبرنگار بازرگاني ايسنا، سعيدي ـ مديرعامل شركت كشتيراني والفجر ـ با بيان اينكه اين شركت براي حمل بار خطوط جديدي براي صادرات ايجادكرده است عنوان كرد: اين خطوط از بندرعباس به بندر سلطانقابوس پايتخت عمان، بوشهر به بندر دمام (عربستان سعودي)، بوشهر به بحرين و بوشهر به كويت راهاندازي شده و با ايجاد اين خطوط شاهد افزايش ميزان و تنوع صادراتي بودهايم.
به گفته وي ميزان صادرات به ويژه صادرات ميوه و ترهبار و فرآوردههاي يخچالي در مدت مذكور از رشد مطلوبي برخوردار بوده و با راهاندازي اين خطوط امكان تامين مواد غذايي حجاج ايراني هم فراهم شده است.
وي با اشاره به خريد 200 دستگاه كانتينر يخچالي از سوي اين شركت از توسعه خطوط كانتينر بر خبر داد و افزود: اين خطوط در حال حاضر به بندرعباس و دوبي فعالاند و به زودي از بندر عسلويه نيز اين سرويسها ارائه ميشود.
همچنين اين سرويسها از بندعباس، چابهار، كراچي، دبي ـ خرمشهر و موندرا در هند به شكل منظم انجام ميگيرد.
سعيدي از سه برابر شدن ظرفيت ناوگان كشتيراني والفجر در چند سال آينده خبر داد و گفت: در حال حاضر اين شركت با اضافه كردن چهار فروند كشتي كانتينربر به ظرفيت 1100 TEU زمينه و زيرساخت لازم را براي توسعه حمل و نقل كانتينري فراهم كرده و اولين كشتي كانتينري نيز دهم شهريورماه به ناوگان اضافه ميشود و تا ديماه امسال هر چهار فروند فعاليت خود را آغاز ميكنند.
به گفته وي با خريد اين كشتيها ظرفيت ناوگان به حدود TEU5500 افزايش مييابد كه پنج برابر ظرفيت فعلي خواهد بود.
مديرعامل شركت كشتيراني والفجر با اشاره به افزايش صادرات پتروشيمي از بندر امام(ره) عنوان كرد: به زودي شاهد حمل و نقل اين محصولات از بندر عسلويه نيز خواهيم بود.
سعيدي با اشاره به تشكيل شركتهاي مشترك حمل و نقل با شركاي كويتي و اماراتي خبر داد كه بر اساس توافق اين شركت با دولت راسالخيمه يكي از شيخنشينهاي امارات شركت مشتركي تشكيل ميشود و با توجه به مبادله موافقتنامه ايجاد شركت مشترك با شركاي بخش خصوصي با عمان به زودي اين شركت نيز شروع به فعاليت خواهد كرد.
در اين نشست خبري جمشيد خليلي ـ مديرعامل كشتيراني درياي خزر ـ نيز با بيان اينكه اين كشتيراني با در اختيار گرفتن كشتي مسافربري ميرزاكوچكخان و ايران بشير در سال 68 فعاليت خود را شروع كرده است عنوان كرد: در حال حاضر اين شركت داراي 10 فروند كشتي بوده و ظرفيت ناوگان آن 53 هزار تن است.
به گفته وي كل واردات غير نفتي كشور در چند سال گذشته از طريق شمال كشور 5/5 ميليون تن بوده كه كشتيراني خزر 20 درصد آن را حمل كرده است.
خليلي با اشاره به فضاي رقابتي موجود در درياي خزر در خصوص حمل كالاها عنوان كرد: در حال حاضر كشتيراني خزر با 120 كشتي روسي در حال رقابت است و بايد در پنج سال آينده با افزايش ناوگان 40 درصد از سهم حمل و نقل محمولهها را به خود اختصاص دهد.
وي با اشاره به حمايتهاي وزارت بازرگاني و سازمان توسعه تجارت از رشد صادرات به كشورهاي CIS عنوان كرد: با تشويقهاي انجام شده سال گذشته 40 درصد صادرات ايران به CIS از طريق كشتيراني خزر انجام گرفت و همچنان در حال رشد است.
وي مشكل اصلي اين كشتيراني را قيمت سوخت دانست و گفت: شركت ملي نفت سوخت را به نرخ ميانگين درياي مديترانه به اين كشتيراني پيشنهاد ميكند كه هرتن گازوئيل 1050 دلار در اختيار كشتيها قرار ميگيرد و به اين ترتيب 40 تا 50 درصد هزينه سفر كشتي به هزينه سوخت اختصاص مييابد.
همچنين ياسري ـ مديرعامل شركت حمل و نقل تركيبي ـ نيز با اشاره به شكل گيري اين شركت در سال 83 هدف از ايجاد آن را تكميل زنجيره ارزش عنوان كرد.
وي گفت: به دليل نبود سرويسهاي عنكبوتي ريلي در ايران امكان تكميل زنجيره حمل و نقل دورـ دور در كشور وجود ندارد و بايد براي اين منظور حمل كانتينري و توسعه واگنها دردستور كار قرار گيرد.
ياسري افزود: در حال حاضر 456 واگن ملكي در اختيار اين شركت است كه 200 دستگاه آن با سرمايهگذاري بانك تجارت از كشور اوكراين خريداري شده است.
وي تاكيد كرد كه براي استفاده از حمل و نقل تركيبي متاسفانه ناوگان ريلي سهم خوبي در جابهجايي كانتيتر ندارد و در حال حاضر 23 درصد حمل كانتينر در بخش ريلي از سوي اين شركت انجام ميشود.
مديرعامل شركت حمل و نقل تركيبي برلزوم توسعه استفاده از راهآهن و فراهم شدن زيرساختها تاكيد كرد و افزود: با توجه به يك قطعه بودن خطوط ريلي و كمبود در بخش لوكوموتيوها اين خطوط امكان ارائه سرويس همزمان در دو بخش مسافري و باري ندارند.
وي تاكيد كرد كه سالانه بايد دو ميليارد دلار در بخش ريلي سرمايهگذاري شود تا اين بخش براي استفاده حمل بار آماده شود و علاوه بر آن تعداد واگنها نيز بايد به حداقل هزار واگن افزايش يابد تا حمل و نقل سودده شود.
به گفته او در سه سال گذشته در دسترسي به شبكه ريلي با 30 درصد رشد مواجه بوديم در حالي كه در افزايش كانتينرها در اين مدت شاهد رشدي نبودهايم.
ياسري ادامه داد: با توجه به راهاندازي قطار برنامهاي بندعباس ـ تهران و بندرعباس ـ سرخس نرخ حمل و نقل كالاها در اين مسيرها 50 درصد با حمل و نقل كالاها در مسيرهاي جادهاي تفاوت نشان ميدهد اما متاسفانه با توجه به عدم اعتمادي كه به بخش ريلي وجود دارد برخي محدوديت ها موجب ميشود كه صاحبان كالا از ريل استفاده نكنند.
انتهاي پيام
سه شنبه 29 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]