واضح آرشیو وب فارسی:حيات: رييس بنياد شهيد و امور ايثارگران :درصدد افزايش ميزان سلامت جانبازان هستيم
تهران - حيات
معاون رييس جمهور و رييس بنياد شهيد و امور ايثارگران گفت: به دنبال افزايش سلامت و كاهش از كارافتادگي جانبازان، فارغ از درصد جانبازي هستيم.
به گزارش خبرنگار حيات، حسين دهقان در جمع خبرنگاران ضمن بيان اين مطلب افزود: بنياد شهيد و امور ايثارگران اساسا سياست كاهش درصد جانبازي را دنبال نمي كند، بلكه به دنبال ارتقاي ميزان سلامت جانبازان و كاهش توسعه ضايعات و ازكارافتادگي آنان است.
وي درصدهاي تعيين شده جانبازان را درصدهاي مبناي جانبازي خواند و گفت: درحال حاضر هيچ درصد جانبازي كاهش نمي يابد و اگر كسي به دنبال افزايش درصد خود است، مدارك و اسناد وي ارزيابي مي شود كه درصورت وجود مغايرت به او فرصت داده خواهد شد اين نقص را تكميل كند كه دراين فرصت نيز درصد وي كاهش نمي يابد.
دهقان در پاسخ به اين سوال كه چرا برخي مسوولان كاهش درصد جانبازي را تاييد مي كنند گفت: محكمه عدل الهي تنها محكمه اي است كه عملكرد افراد به درستي در آن ارزيابي خواهد شد ضمن اينكه درمورد كاهش درصد جانبازي برخي افراد غيرمسوولانه، بدون اطلاع و بدون نظر كارشناسي در رسانه ها اظهارنظر مي كنند.
معاون رييس جمهور و رييس بنياد شهيد و امور ايثارگران گفت: بانك اطلاعات درماني جانبازان تا پايان شهريور سال جاري ايجاد مي شود.
حسين دهقان افزود : با ايجاد اين بانك، اطلاعات درماني جانبازان سراسر كشور، پرونده هاي الكترونيكي آنها و كليه خدماتي كه دريافت كرده اند ساماندهي مي شود كه اين مساله انقلاب بزرگي در اين حوزه محسوب مي شود.
وي با اشاره به جنبه اطلاعاتي و مديريتي اين بانك گفت: از نظر اطلاعاتي، اين بانك به صورت مستمر درحال به روزرساني است و از جنبه مديريتي مي توان براي مديريت درمان جانبازان از آن بهره برداري كرد.
دهقان همچنين از پوشش پزشك سلامت والدين شهدا تا پايان شهريور سال جاري خبر داد و افزود: والدين شهدا تا پايان شهريور سال جاري، جانبازان پرخطر تا پايان سال 87 و همسران شهدا تا سال آينده تحت پوشش طرح پزشك سلامت قرار خواهند گرفت.
وي به جزييات اين طرح اشاره كرد و افزود: در طرح پزشك سلامت، تست كامل پزشكي از افراد مشمول طرح گرفته مي شود، يك پزشك عمومي به صورت هفتگي يا ماهيانه وضعيت درماني آنان را به طور خاص تحت نظر خواهد گرفت و درصورت نياز، آنان را به پزشك متخصص ارجاع خواهد داد.
دهقان با اشاره به بهره گيري از متخصصان خارجي در درمان جانبازان تصريح كرد: درحال حاضر متخصصان خارجي با تجربه در زمينه هاي مختلف با توجه به درخواست جانبازان هر دو الي سه ماه يكبار به دعوت بنياد شهيد و امور ايثارگران به كشور سفر مي كنند و جانبازان را مورد معاينه قرار مي دهند.
وي به ويژگي هاي اين طرح اشاره كرد و گفت: وارد كردن دانش و فناوري پزشكي روز دنيا به كشور، كاهش عوارض اعزام جانبازان به خارج از كشور و ايجاد تعامل مناسب با جانباز در بخش درمان آنها ويژگي حضور متخصصين خارجي براي درمان جانبازان در كشور است ضمن اينكه اعزام جانبازان براي درمان را به هيچ عنوان محدود نكرده ايم و براساس تشخيص كميسيون پزشكي اعزام جانبازان همچنان ادامه دارد.
دهقان خاطرنشان كرد: درحال حاضر تمامي خانواده ها و والدين شهدا تحت پوشش بيمه درماني و تكميلي بنياد شهيد و امور ايثارگران هستند ضمن اينكه جانبازان و خانواده ها آنان نيز تحت پوشش كامل بيمه درماني هستند.
وي ادامه داد: جانبازان 25 درصد به بالا و خانواده هايشان نيز از بيمه تكميلي بهره مند مي شوند، ضمن اينكه امسال سعي كرديم والدين شهدا را به خاطر سن بالا، به ويژه در بيماري هاي صعب العلاج تحت پوشش كامل بيمه اي قرار دهيم.
دهقان درمان جانبازان را عاجل ترين، فوري ترين و مهم ترين نياز آنان دانست و گفت: در بخش پيشگيري و درمان جانبازان در سه سال گذشته فعاليت هاي بنياديني صورت گرفته است كه از آن جمله مي توان به تخصصي و استاندارد شدن كميسيون پزشكي اشاره كرد. به اين معنا كه مبناي تشخيص درصد جانبازان متكي برآيين نامه اي است كه براساس تخصص هاي داخلي و خارجي تهيه شده است ضمن اينكه اعضاي كميسيون پزشكي افراد متخصصي هستند كه صلاحيت آنها تاييد شده است.
وي با اشاره به پزشك مشاور براي جانبازان گفت: درحال حاضر سيستمي طراحي شده است كه جانبازان مي توانند از پزشك مشاور براي آگاهي به حقوق خود و دفاع منطقي از آن بهره مند شوند.
وي از ايجاد مراكز تخصصي درماني بنياد شهيد و امور ايثارگران در كشور خبر داد و افزود: مراكز تخصصي درد و تشنج كه حال حاضر در برخي مناطق به ايثارگران خدمات مي دهد با مشاركت طرف خارجي ايجاد و فعاليت مي كنند كه اميدواريم تا دهه فجر سال جاري اين مراكز فعاليت خود را به طور رسمي آغاز كنند.
دهقان ادامه داد: مراكز جامع توانبخشي فرهنگي در سراسر كشور درحال احداث هستند كه تاكنون پيشرفت 30 درصدي در اين طرح داشته ايم و اميدواريم در سال آينده بتوانيم اين مراكز را به خدمت بگيريم.
وي تصريح كرد: سعي كرده ايم اين مراكز براساس نيازهاي داخلي و تخصص هاي داخلي و خارجي طراحي شود و درحال حاضر به جز در سه استان كه مشكل زمين داشته ايم در ساير استان اين مراكز طراحي و ساخت آنها آغاز شده است.
وي به پرداخت مطالبات سنوات گذشته ايثارگران در قالب سهام اشاره كرد و افزود: مطالبات سنواتي ايثارگران تا قبل از سال 83 در قالب سهام به مبلغ 450 ميليارد تومان توسط دولت تصويب شده است كه با اجرايي شدن اين مصوبه، مطالبات پرداخت خواهد شد.
دهقان از پوشش تمامي عقب افتادگي هاي سنواتي درخصوص مسكن ايثارگران خبر داد و گفت: براساسا توافقاتي كه با وزارت مسكن و شهرسازي داشته ايم تمامي جانبازان و ايثارگراني كه برمنباي ضوابط قانوني موجود تا پايان شهريور سال 83 شناسايي شده اند و مشمول طرح مسكن مي شوند تا پايان سال از خدمات مربوط به اين بخش بهره مند خواهند شد.
وي همچنين افزود: قرار است ساير ايثارگراني كه در دايره دريافت خدمات مسكن بنياد شهيد و امور ايثارگران قرار نمي گيرند نيز در قالب طرح مسكن مهر خدماتي در اين خصوص دريافت كنند.
دهقان با اشاره به وضعيت اشتغال جامعه ايثارگري از برنامه هاي اين حوزه خبر داد و گفت: بانك اطلاعاتي وضعيت شغلي ايثارگران سراسر كشور كه درحال ورود به بازاركار هستند با توجه به علايق، تحصيلات و توانمندي هاي آنان ايجاد شده است.
وي ادامه داد: در سال 86، 97 هزار نفر از ايثارگران واجد شرايط اشتغال بودند كه 14 هزار نفر آن فرزند شهيد و بقيه ساير افراد جامعه ايثارگري بودند كه موفق شديم 60 هزار فرصت شغلي براي آنان ايجاد كنيم.
دهقان با اشاره به اينكه اميدواريم تا پايان سال جاري عقب افتادگي خود را در حوزه اشتغال جامعه ايثارگري جبران كنيم، گفت: در بسياري از استان ها از جمله خراسان شمالي و گيلان اصلا ايثارگر بيكار نداريم.
وي با اشاره به اينكه در بخش فرهنگي سعي كرديم برنامه اي متفاوت از سنوات گذشته داشته باشيم افزود: در حوزه نشر، برگزاري نمايشگاه هاي هنري و توليد فيلم و سريال فعاليت هاي فرهنگي غيركليشه اي را انجام داده ايم با اين ديد كه بتوانيم با زبان جديد و حفظ اصالت موضوع ايثارگري، فرهنگ ايثار و شهادت را ترويج دهيم.
معاون رييس جمهور و رييس بنياد شهيد و امور ايثارگران گفت: طرح شاهد فضايي است كه بسترهاي حمايتي ارتقاي تحصيلي جامعه ايثارگري را ايجاد مي كند.
حسين دهقان افزود: طرح شاهد بر مبناي دستور حضرت امام (ره) شكل گرفت كه بحث آموزش فرزندان شهيد از مقطع دبستان تا دانشگاه برعهده بنياد شهيد است كه اين طرح از سال 81 به بعد علاوه بر فرزندان شاهد، فرزند جانبازان 50 درصد به بالا، آزادگان و خانواده هاي شاهد را نيز تحت پوشش قرارداد.
وي از توسعه اين طرح در سه سال گذشته خبر داد و گفت: ارتقاي خبرهاي محتوايي طرح شاهد در راستاي توسعه اين طرح انجام گرفت، به طور مثال در سال جاري فرزندان جانبازان 25 تا 49 درصد نيز از سهميه ورودي دانشگاه بهره مند شدند كه يازده هزار فرزند جانباز براي اولين بار از امتياز اين طرح استفاده كردند.
دهقان همچنين ساماندهي مديريت مدارس شاهد را از ديگر موارد توسعه طرح شاهد برشمرد و افزود: تقويت بنيه علمي دانش آموزان شاهد و ايثارگر باعث ترميم تركيب ورودي هاي شاهد و ايثارگر به دانشگاه ها شده است، ضمن اينكه حضور فرزندان شاهد و ايثارگر در مقطع تحصيلات تكميلي نيز افزايش يافته است.
وي ادامه داد: در طرح شاهد مشاوره تحصيلي را با مشاوره شغلي هم پا كرده ايم به اين معنا كه انتخاب رشته هاي تحصيلي دانش آموزان شاهد و ايثارگر علاوه براينكه مطابق با علايق آنان صورت مي گيرد با توجه به زمينه هاي شغلي موجود در جامعه تعيين خواهد شد، كه اين روند باعث رشد 30 درصدي افزايش ورودي فرزندان شاهد و ايثارگر به دانشگاه ها شده است.
دهقان تصريح كرد: در سنوات گذشته، ارزيابي دانشجويان شاهد و ايثارگر مستقل از ساير دانشجويان انجام مي شد درحالي كه در دوسال گذشته ارزيابي آنها نيز توسط وزارت علوم و همسان با ساير دانشجويان انجام مي شود كه در سال گذشته از 69 نفر داشجوي برتر كشور 17 نفر از دانشجويان شاهد و ايثارگر بوده اند.
وي خاطرنشان كرد: تلاش بنياد شهيد و امور ايثارگران براي ارتقاي تحصيلي و توانمندسازي بعد ايثارگري براي دستيابي آنان به شغلي پايدار و مطمئن است.
وي از تجليل زندانيان سياسي پيش از انقلاب خبر داد و افزود: در دهه فجر امسال قصد داريم مراسم تجليل از زندانيان سياسي قبل از انقلاب را با ابعاد جهاني برگزار كنيم.
دهقان از اعطاي نشان هاي ايثار به خانواده شهدا و ايثارگران خبر داد و گفت: از سال گذشته اعطاي اين نشان ها آغاز شده است كه تاكنون 23 نفر از ايثارگران اين نشان را دريافت كرده اند و اميدواريم تا پايان سال 19 نفر باقي مانده نيز اين نشان را از رييس جمهور دريافت كنند.
وي با اشاره به دوره رياست خود در بنياد شهيد و امور ايثارگران گفت: در اين مدت سه هزار مورد ملاقات حضوري انفرادي با اعضاي جامعه ايثارگري داشته ام و در تمام اين مدت خدمتي كه به ايثارگران كردم خدمت بي منتي بود كه انجام آن را عبادت مي دانستم و سعي كردم اين فرهنگ را نيز در ميان همكاران سازمان حاكم كنم، ضمن اينكه سعي كردم آنچه قانون تا به امروز براي ايثارگران تعيين كرده است درمورد آنان محقق سازم.
پايان پيام
سه شنبه 29 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]