واضح آرشیو وب فارسی:آشپز آنلاین: آیا برای رفع گلو درد، با آب نمک غرغره می کنید؟ یا این که برای به خواب رفتن یک لیوان شیر ولرم می خورید؟هر کدام ما در زندگی به یکی از این درمان های خانگی و استفاده از مواد طبیعی عمل کرده ایم. امروزه متخصصان بر این باورند که بیشتر این درمان ها مورد تایید و کارساز است.
در این مطلب از «prevention» متخصصان به چند درمان خانگی موثر اشاره کرده اند که خواندن آن جالب خواهد بود. البته آن ها تاکید می کنند این درمان ها جایگزین توصیه های پزشک نشود.
▪ گوجه فرنگی: خوردن روزی ۲ تا ۳ عدد گوجه فرنگی مانع بوی بد دهان می شود. این ناراحتی به علت تولید ترکیب های بد بوی سولفور توسط باکتری ها رخ می دهد. این باکتری ها در محیط های عاری از اکسیژن مانند پشت زبان رشد می کند. گوجه فرنگی حاوی ترکیبی به نام ionones است که قادر به بی بو کردن ترکیب سولفور است.
▪ ماست: روزی یک کاسه ماست بخورید تا باکتری مفید و فعال موجود در آن باکتری های بوزا را از بین ببرد. علاوه بر آن باکتری های مفید در ماست به معده کمک می کنند تا حبوبات و لبنیات بهتر هضم شود.
▪ هویج: اگر احساس می کنید دهان شما بو گرفته، هویج خام بجوید. اغلب باقی ماندن غذاهای فاسد شده بین دندان ها بوی بد دهان ایجاد می کنند با جویدن، ترشح آب دهان تحریک می شود و برای از بین بردن بقایای غذاها کمک می کند. فیبر موجود در هویج عملکرد مسواک را برای پاک سازی دندان و لثه دارد.
▪ سرکه: کبودی هنگامی رخ می دهد که به علت ضربه وارد شدن رگ های خون آسیب ببیند و با تجمع خون در زیر پوست باعث درد، ورم و تغییر رنگ پوست می شود. سرکه با افزایش جریان خون در نزدیکی سطح پوست، خون جمع شده را از قسمت کبود بدن برطرف می کند. کافی است پارچه ای آغشته به سرکه خنک به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه روی کبودی قرار دهید.
▪ پیاز: پیاز رنده شده با کمی نمک را به مدت ده دقیقه روی کبودی پوست قرار دهید. پیاز منبع غنی نوعی رنگ دانه گیاهی است که خاصیت ضدالتهابی دارد. چند روز مانده به زمان قاعدگی روزی نصف پیاز خام بخورید. در این زمان هورمون ها نوسان پیدا می کنند و عنصر کروم موجود در پیاز می تواند تاثیر متعادل کننده ای برای هورمون ها داشته باشد. یک برش پیاز خام را به عنوان کمپرس سرد روی گردن قرار دهید تا سردرد که به علت کشیدگی گردن به وجود آمده از بین برود.
▪ تربچه قرمز: برای رفع بوی نامطبوع بدن، آب چند عدد تربچه را بگیرید و پس از دوش گرفتن و خشک کردن به زیر بغل و پا بمالید. تربچه خاصیت ضد باکتریایی و ضدقارچی دارد.
▪ جوش شیرین: برای از بین بردن بوی بدن و بوی پا کمی از آن به قسمت های لازم بمالید.
▪ آلوئه ورا: آب این گیاه ماده ای شیمیایی دارد که با تحریک روده ها، از یبوست جلوگیری می کند.
▪ خیار: این گیاه غنی از مایعات و فیبر است و دارای خاصیت ملین است کافی است روزی یک چهارم یک خیار را بخورید.
▪ شیرین بیان: تاثیر ملین خفیفی دارد.
▪ آویشن: این گیاه حاوی ماده ای فعال به نام تیمول است که نوعی ماده ضدعفونی کننده قوی است. غرغره کردن با چای آویشن در رفع سرماخوردگی و گلودرد موثر است.
▪ روغن نارگیل: علت اغلب شوره سر عفونت های قارچی است. روغن نارگیل نیز حاوی اسید است که خاصیت ضدویروسی و ضدقارچی دارد. کافی است هفته ای چند بار روغن نارگیل را به موها ماساژ دهید و سپس کامل بشویید.
▪ سیب: سیب پوست کنده شده را رنده کنید و به مدت ۲۰ دقیقه در هوای آزاد قرار دهید تا قهوه ای شود، سپس بخورید. پکتین موجود در سیب از اسهال پیش گیری می کند و التهاب را کاهش می دهد.
▪ زردچوبه: روغن نارگیل مخلوط شده با پودر زردچوبه را به روی قسمت های بدن که اگزما دارد بمالید و روزی ۳ بار هر دفعه بگذارید به مدت ۵ دقیقه بماند. این ادویه حاوی ماده ای شیمیایی به نام کورکومین است که خاصیت ضدالتهابی و آنتی اکسیدان دارد.
▪ چای: کمپرس با پارچه آغشته شده با چای دم کرده نیز در درمان اگزما موثر است. تانین موجود در چای عملکرد منقبض کننده دارد که در کاهش التهاب موثر است. چای بابونه خاصیت تسکین دهنده التهاب هاضمه ای نفخ و انقباض عضلانی دارد. برای به دست آوردن تسکین کامل از سوزش سردل روزی چند لیوان از این چای بخورید.
▪ ریحان: ترکیبی موجود در این گیاه به نام یوجینول، با از بین بردن باکتری معده از درد، حالت تهوع، اسهال و گرفتگی عضلات می کاهد چای دم کرده و تازه آن برای رفع ناراحتی گوارشی موثر است.
▪ توت فرنگی: مصرف روزانه این میوه خطر بروز سکته و بیماری قلبی را کاهش می دهد.
▪ میخک: برای تسکین از درد بدن، چند قطره روغن میخک به آب وان اضافه کنید. خاصیت طبیعی تسکین دهنده این ادویه با جذب شدن به پوست، گردش خون را افزایش می دهد و در نتیجه عضلات را شل می کند.
▪ موز: برای رفع استرس و اضطراب یک موز بخورید. یک موز متوسط علاوه بر سیر کردن، مقدار قند خون را بالا می برد و ۳۰ درصد ویتامین B۶ روز را تامین خواهد کرد. ویتامین B۶ به مغز کمک می کند تا سروتونین نوعی هورمونی که احساس خوب ایجاد می کند را ترشح کند.
▪ کشمش: در هر ۶۰ عدد کشمش یک گرم فیبر و ۲۱۲ میلی گرم پتاسیم وجود دارد که برای کاهش فشار خون بالا و حفظ سلامتی قلبی عروقی مفید است.
▪ زردآلو: مصرف روزی ۴ زردآلو مانع تراکم ماده معدنی در ادرار و تشکیل سنگ کلیه می شود.
▪ گلابی: فیبری که به شکل پکتین در این میوه موجود است با از بین بردن کلسترول مضر، خطر بروز بیماری قلبی را از بین می برد.
▪ انجیر: برای درمان نقرس، ۴ عدد انجیر را در آب خیس کنید و پس از له کردن به طور مستقیم روی قسمت مورد نظر بمالید و با پارچه تمیز به مدت یک ساعت بپوشانید. نقرس به علت تراکم اسیداوریک در مفصل ها به وجود می آید و خاصیت قلیایی موجود در این میوه با تراکم اسیداوریک مقابله می کند. علاوه بر آن مصرف روزی ۴ انجیر خشک با نرم و منظم کردن روده ها مانع بازگشت بواسیر خواهد شد.
▪ سیب زمینی: مصرف یک سیب زمینی متوسط حاوی ۳۷ گرم کربوهیدرات باعث بالا رفتن میزان هورمون های سروتونین و تسکین سردردهای عصبی خواهد شد.
پيوست ها:
a4a049c8d57ad5a20afb5bf33d70eb48.jpg [ 16.93 KiB | بازديد 195 بار ]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آشپز آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 583]