واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: چالش مجلس و دولت فراقوه اي شد
سرمايه، فرزانه آئيني: با گسترش دامنه كشمكش هاي اخير دولت و مجلس برسر بحث مدرك تحصيلي علي كردان، اظهارات اسفنديار رحيم مشايي و جدي شدن استيضاح برخي وزرا، چالش نمايندگان با كابينه محمود احمدي نژاد فراقوه اي شد.با در صدر اخبار قرار گرفتن ادعاي جمعي از نمايندگان اصولگرا درباره جعلي بودن مدرك دكتراي افتخاري علي كردان و به دنبال آن انتشار زمزمه درخواست استعفاي وي از وزارت كشور و همچنين اظهارات اسفنديار رحيم مشايي معاون رئيس جمهوري و رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري درباره دوستي با مردم اسرائيل و صف آرايي مجلس و صدور بيانيه 200 نماينده براي بركناري وي از سوي احمدي نژاد و در نهايت پيگيري ضعف وزراي نيرو، آموزش و پرورش، بازرگاني، بهداشت و درمان، ارتباطات و وزير امور خارجه در قالب طرح استيضاح آنان سه چالش مذكور بهارستان با دولت را گسترش داده است. همين امر سبب شده پيگيري مسائل و اخبار مذكور از سوي اذهان عمومي، مسوولان و مقامات كشور را وادار به اعلام موضع در اين موارد كند.
لذا طرح اين مسائل در محافل خبري، سياسي و حتي تريبون نماز جمعه از سوي مقامات و صاحبنظران كشور موجب شده اين كشمكش ها و لفاظي ها از سطح چالش هاي دو قوه فراتر برود.
واكنش صريح و تند احمد خاتمي در مقام خطيب نماز جمعه تهران به اظهارات رحيم مشايي و تاكيد وي بر عذرخواهي مشايي از مردم، دستور كتبي و رسمي علي اردشير لاريجاني رئيس مجلس به علي عباسپور رئيس كميسيون آموزش و پرورش براي تحقيقات درباره اصالت مدرك تحصيلي كردان براي اعلام نظر قطعي و شفاف قوه مقننه در اين باره و همكاري وزارت علوم با مجلس در اين زمينه و پيش بيني صاحبنظران از دخالت براي توقف پيگيري استيضاح وزرا از سوي نمايندگان از جمله مواردي است كه با استناد به آنها مي توان گفت چالش هاي مذكور به مسائل فراقوه اي تبديل شده اند.
اين در حالي است كه دولت و در راس آن محمود احمدي نژاد بدون توجه به جنجال هاي خبري مطرح شده و خط و نشان كشيدن منتقدان و مخالفانش در اين موارد در بحبوحه انتقاد به اظهارات مشايي و درخواست مكرر مقامات براي بركناري وي، پنجشنبه پيش همگام با اسفنديار رحيم مشايي (معاونش و رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري) راهي تركيه شد. احمدي نژاد پيش از اين نيز پس از ارائه مدارك و اسناد از سوي مخالفان وزارت كردان بر وزارت كشور در تاييد جعلي بودن دكتراي افتخاري كردان اين اسناد را كاغذپاره خواند و با اعلام اينكه «براي خدمتگزاري نياز به كاغذپاره نيست» از كردان در برابر نقدها و اتهام هاي مجلس حمايت كرد.
هم اكنون نمايندگاني چون احمد توكلي، حسين فدايي، عليرضا زاكاني، علي مطهري و روح الله حسينيان و... براي اثبات جعلي بودن مدارك تحصيلي كردان دست به كار شده اند و درصددند مجلس و دولت را براي بركناري كردان متقاعد كنند و از سوي ديگر بحث استيضاح وزرايي چون آموزش و پرورش با دقت از سوي جمع صدنفري نمايندگان دنبال مي شود و استيضاح وزير بازرگاني نيز از سوي الياس نادران و ديگر چهره هاي اقتصادي مجلس در دست اقدام است و در مورد چالش سوم مجلس با دولت كه در انتقاد به اظهارات مشايي است نيز 200 نماينده خواستار بركناري مشايي شده اند.
به همين منظور توجه به اظهارات اخير محمدرضا باهنر نايب رئيس دوم بانفوذ مجلس در اين باره خالي از لطف نيست چرا كه وي بارها در تصميم گيري هاي حساس مجلس نقش خود را ثابت كرده است.
باهنر پنجشنبه پيش در مقام دبير كل جامعه مهندسين در گفت وگو با خبرنگاران در واكنش به اظهارات رحيم مشايي با تاكيد بر اينكه مشايي بايد به خاطر اين سخنان از ملت عذرخواهي كند و حداقل كاري كه مي تواند بكند اين است كه استعفا دهد، گفت: «فكر مي كنم ضرورت دارد رئيس جمهوري نسبت به اين مساله بي تفاوت نباشند و با كساني كه با تكيه بر مناصب مهم كشور چنين حرف هايي مي زنند، برخورد كنند.»
به گزارش آفتاب وي همچنين در خصوص نهايي شدن و سرانجام استيضاح برخي از وزرا در مجلس گفت: «هيات رئيسه تلاش خود را براي متقاعد كردن نمايندگان طراح استيضاح به كار خواهند گرفت تا طرح هاي مذكور متوقف شوند و استيضاح كنندگان با وزراي مربوطه به تفاهم برسند.»
نايب رئيس مجلس در بخش ديگري از سخنانش نيز با اشاره به اتفاقات پيرامون مدرك وزير كشور گفت: «اعتقاد دارم راي اعتماد به وزرا نبايد پس لرزه داشته باشد چراكه اگر قرار باشد بعد از هر انتخابي مدتي پيش لرزه و مدتي پس لرزه باشد، سنگ روي سنگ بند نمي شود.»
-
رحيم مشايي: به من چه ربطي دارد
اگرچه حضور رحيم مشايي در كنار رئيس جمهوري در سفر به تركيه را مي توان به حساب حمايت كامل وي از مشايي گذاشت اما اين اقدام احمدي نژاد در حالي صورت مي گيرد كه مسوولان و جناح هاي سياسي، سخنان مشايي را يكصدا محكوم مي كنند.
موضع گيري در قبال اظهارات مشايي تنها چالش دولت و مجلس است كه مسوولان در خارج از مجلس نمايندگان را همراهي مي كنند. در همين راستا ديروز احمد خاتمي خطيب نماز جمعه تهران در واكنش به اظهارات رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري مبني بر اينكه ملت اسرائيل دوست مردم ايران است با تاكيد بر اينكه طبق مواضع رسمي ايران چيزي به نام مليت اسرائيلي وجود ندارد، گفت: «گويند اين مردم اسرائيل هستند كه آتش بيار معركه دولت شان هستند. ابداً ملت اسرائيل را به رسميت نمي شناسيم و فقط و فقط ملت فلسطين است.»
به گزارش ايسنا احمد خاتمي با طرح اين سوال كه آيا درست است برخي مقامات اجرايي بگويند ما دوست مردم اسرائيل هستيم و مردم آمريكا برترين ملت ها هستند، تصريح كرد: «با توجه به اينكه اين حرف بازتاب نادرست بين المللي داشته است، گوينده اين سخن بايد به سرعت حرفش را پس بگيرد و از مردم ايران عذرخواهي كند نه اينكه بگويد «براي بار هزارم هم اين را مي گويم». اين چه حرفي است. ملت ايران اجازه نمي دهد كسي از جايگاه مسووليت، موضعي خلاف سياست هاي ترسيم شده از سوي امام و رهبري اتخاذ كند.»تاكيد صريح احمد خاتمي از تريبون نماز جمعه بر اعلام اظهار پشيماني رحيم مشايي در كنار درخواست هاي مكرر نمايندگان براي استعفا يا بركناري وي از سوي رئيس جمهوري در حالي صورت مي گيرد كه معاون رئيس جمهوري (رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري) پنجشنبه پيش قبل از سفرش به تركيه طي نامه اي به غلامعلي حدادعادل رئيس كميسيون فرهنگي معترضان به سخنان اخيرش را سست عنصر، وامانده و منفعل و بريده ناميد و برخورد آنها را سياسي دانست و خطاب به حدادعادل تاكيد كرد: «هرچند برخورد اين عده راهي براي شكاف در صفوف انقلابيون و ارزشمداران جست وجو كرده است، اما اين مكري است كه به نتيجه نخواهد رسيد.»
مشايي همچنين ديروز در حاشيه همايش مهدويت با تاكيد بر اينكه نظراتم را درباره مواضعم به شكل مكتوب به كميسيون فرهنگي ارائه كرده ام، بحث قانع نشدن اعضاي كميسيون از پاسخ وي را رد كرد. وي همچنين درباره تجمع چهارشنبه گذشته دانشجويان در مقابل سازمان ميراث فرهنگي براي استعفاي مشايي گفت: «به من چه ربطي دارد؟»
دومين بحثي كه اين روزها در قالب چالش دولت و مجلس نمود پيدا كرده، عزم جدي نمايندگان تازه نفس مجلس هشتم براي استيضاح وزراي احمدي نژاد است چرا كه طرح استيضاح وزراي آموزش و پرورش، ارتباطات، نيرو، بازرگاني، بهداشت و درمان و امور خارجه يكي پس از ديگري در دستور كار جمعي از نمايندگان قرار گرفته است. همين امر سبب شده عضو هيات رئيسه مجلس پيش بيني كند اصرار نمايندگان براي استيضاح وزرا ممكن است به دخالت مقام معظم رهبري بينجامد.» محمدرضا ميرتاج الديني با اشاره به اينكه اصرار نمايندگان به استيضاح وزرا در مجلس هفتم با دخالت مقام معظم رهبري متوقف شد، گفت: «تكرار همين روند در مجلس هشتم نيز ممكن است به دخالت ايشان بينجامد تا مانع از انجام آن شوند.»
وي تاكيد كرد: «فكر نمي كنم استيضاح هيچ وزيري به سرانجام برسد.»
دوشنبه 28 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 205]