تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):من براى (احياى) مكارم و نيكى‏هاى اخلاقى مبعوث شدم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805558574




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

قرارداد انرژي امضا نشد


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: قرارداد انرژي امضا نشد


سرمايه: رئيس جمهوري ايران بدون دستيابي به توافق جدي در حوزه نفت و گاز با تركيه سفر دوروزه خود به اين كشور را به پايان رساند.محمود احمدي نژاد در اولين سفر خود به تركيه پس از عهده دار شدن سمت رياست جمهوري ايران، پنجشنبه گذشته با همراهي منوچهر متكي وزير امور خارجه، پرويز فتاح وزير نيرو، غلامحسين نوذري وزير نفت و اسفنديار رحيم مشايي رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري وارد استانبول شد. رحيم مشايي معاون رئيس جمهوري در حالي در اين سفر احمدي نژاد را همراهي مي كرد كه چهارشنبه گذشته 200 تن از نمايندگان مجلس در اعتراض به سخنان وي در مورد دوستي ايران با «ملت اسرائيل»، با صدور بيانيه اي خواستار بركناري او شدند.

احمدي نژاد و هيات همراه پس از ورود به استانبول در كاخ چراغان استانبول مورد استقبال رسمي رئيس جمهوري تركيه قرار گرفتند. پس از پايان آيين استقبال، مذاكرات مشترك روساي جمهور دو كشور در خصوص گسترش روابط دوجانبه و موضوعات مورد علاقه آغاز شد. از جمله مهم ترين اهدافي كه براي سفر رئيس جمهوري ايران به تركيه عنوان شده بود، قرارداد تبديل شدن تفاهمنامه سال گذشته براي توسعه ميدان گازي پارس جنوبي و صادرات گاز بود. سال گذشته ايران و تركيه تفاهمنامه اي را امضا كردند كه بر اساس آن توسعه فازهاي 22 ، 23 و 24 پارس جنوبي به تركيه واگذار شود. در اين تفاهمنامه، طرفين توافق كرده بودند كه ايران بخشي از گاز خود را از طريق تركيه به اروپا صادر كند و تركيه نيز در قبال آن در اجراي سه طرح ميدان گازي پارس جنوبي مشاركت كند. براساس اين تفاهمنامه، همچنين تركيه توافق كرده بود كه گاز تركمنستان از طريق خاك ايران و تركيه به اروپا برسد.
همچنين ايران در سال 1996 قراردادي با تركيه براي صادرات گاز به آن كشور امضا كرده و صادرات گاز ايران از سال 2001 آغاز شده است. در چند سال گذشته صادرات گاز ايران به تركيه برخي مواقع به خصوص در فصل زمستان قطع شده و علت اصلي آن افت فشار گاز بوده است. بنابراين مهم ترين موضوعات گفت وگوي روساي جمهوري ايران و تركيه مي توانست در اين زمينه ها باشد.
با اين حال پيش از سفر رئيس جمهوري ايران به تركيه وزارت خارجه آمريكا ضمن مخالفت با هر گونه قرارداد انرژي تركيه با ايران اعلام كرد: «واشنگتن مخالف هر قراردادي است كه موجب كاهش فشارها بر ايران شود.»
به گزارش روزنامه فايننشال تايمز، آمريكا در خصوص هرگونه امضاي قرارداد انرژي تركيه با ايران به مقام هاي آنكارا هشدار داد و اعلام كرد امضاي قرارداد انرژي بين تهران و آنكارا، تلاش هاي آمريكا براي منزوي كردن جمهوري اسلامي ايران را بي اثر خواهد كرد. وزارت خارجه آمريكا ضمن مخالفت با هر گونه قرارداد انرژي تركيه با ايران اعلام كرد: «واشنگتن مخالف هر قراردادي است كه موجب كاهش فشارهاي بين المللي بر ايران شود.»
وزارت خارجه آمريكا تاكيد كرد: «مخالف هر گونه قرارداد اقتصادي كشورهاي مختلف با ايران هستيم. اكنون وقت گسترش روابط و همكاري هاي تجاري با ايران نيست. اكنون وقت آن است كه كليه كشورها از جمله تركيه با جامعه بين الملل براي افزايش فشار بر ايران همكاري كنند.» بنابراين برخلاف آنچه پيش بيني مي شد دو طرف در زمينه نفت و گاز به توافق جدي دست نيافتند. روساي جمهور ايران و تركيه، در پايان ملاقات خود اعلام كردند براي دست يافتن به توافق نهايي درباره انعقاد قرارداد گازي، به زمان بيشتري نياز است.
محمود احمدي نژاد رئيس جمهور ايران علت امضا نشدن قرارداد انرژي بين ايران و تركيه را «زمان بر بودن» قراردادهاي نفت و گاز عنوان و ابراز اميدواري كرد كه اين قراردادها در كوتاه ترين زمان ممكن عملياتي شود. احمدي نژاد در گفت وگو با خبرنگاران گفت: «قراردادهاي بزرگ نفت و گاز معمولاً قراردادهاي زمان بر هستند و اين گونه قراردادها با ديگر قراردادهاي تجاري كه كالايي خريده مي شود، متفاوتند و سرمايه گذاري در اين خصوص ظرافت هايي دارد كه معمولاً عملياتي شدنش زمان مي برد.»
وي شامگاه جمعه در پايان سفر دو روزه خود به تركيه گفت: «ما به توافق هاي مهمي در زمينه گاز طبيعي و برق دست
يافته ايم و اگر خداوند بخواهد به زودي توافق ها را تكميل مي كنيم.» در همين حال عبد الله گل، رئيس جمهوري تركيه در پايان سفر محمود احمدي نژاد به استانبول گفت كه ايران و تركيه براي نهايي كردن قرارداد گازي خود به زمان بيشتري نياز دارند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، عبدالله گل رئيس جمهوري تركيه به يك شبكه تلويزيوني خبري داخلي تركيه گفت: «ما مي خواهيم پروژه را پيش ببريم اما مي بينيم تداركات هنوز آماده نيست و از وزير انرژي خواسته ايم كارهاي بيشتري انجام دهد.» با اين حال رسانه هاي غربي عامل اصلي به امضا نرسيدن قراردادهاي انرژي ميان تهران و آنكارا را مخالفت آمريكا عنوان كردند اين در حالي است كه رئيس جمهوري تركيه اين موضوع را به شدت رد كرد.گل در سخنان خود با شبكه تلويزيوني داخلي تركيه همچنين به صورت غيرمستقيم به مخالفت آمريكا اشاره كرد و گفت: «بدون شك تركيه متحداني دارد. بدون شك تركيه با ايران اختلافاتي درباره برخي موضوعات دارد اما ما افسوس خواهيم خورد اگر برخي تصور كنند كاري را كه انجام مي دهيم، به اين دليل است كه كسي به ما گفته آن را انجام بدهيم.»
-
امضاي پنج سند همكاري
در سفر احمدي نژاد به تركيه پنج سند همكاري ميان مقامات عالي رتبه دو كشور در حضور روساي جمهور ايران و تركيه امضا شد.پس از پايان مذاكرات رسمي هيات هاي عالي رتبه ايران و تركيه پنج سند همكاري در زمينه هاي مبارزه با تروريسم، مواد مخدر و جرائم سازمان يافته و همچنين همكاري در زمينه هاي زيست محيطي و گردشگري، كتابخانه هاي ملي و حمل ونقل در حضور احمدي نژاد و عبدالله گل به امضا رسيد. روساي جمهور ايران و تركيه پس از مذاكرات طولاني و امضاي اسناد، پنجشنبه گذشته در يك كنفرانس مطبوعاتي به صورت مشترك شركت كردند. رئيس جمهور تركيه با اشاره به توافقات صورت گرفته از موارد ديگر مطرح شده در مذاكرات به بحث هسته اي ايران اشاره كرد و گفت: «جمهوري تركيه علاقه دارد موضوع هسته اي ايران از طريق مذاكرات و رفع نگراني ها حل و فصل شود و همچنين حق ايران در دستيابي به انرژي هسته اي محفوظ بماند. تركيه سال گذشته ميزبان يك دور از مذاكرات بين سولانا و لاريجاني بود و اميدواريم مذاكرات در اين زمينه به نتايج موفقي برسد.» در ادامه محمود احمدي نژاد رئيس جمهور كشورمان ضمن تشكر از ميهمان نوازي مسوولان تركيه درباره مسائل هسته اي ايران گفت: «ما از تلاش برادران عزيز تركيه در حمايت از حقوق قانوني ملت ايران تشكر مي كنيم. گفت وگو بهترين راه براي حل و فصل اين موضوع است و ما همواره براي گفت وگو درباره مسائل هسته اي اعلام آمادگي كرده ايم.» وي ادامه داد: «ما از مذاكرات ژنو با توجه به حفظ حقوق قانوني و مسلم خود استقبال مي كنيم.»
وي افزود: «موضوع هسته اي ايران كاملاً روشن است. اين موضوع يك مساله حقوقي و فني است، اما قدرت هاي بزرگ مي خواهند آن را سياسي كنند و در اين راستا به بهانه هاي واهي ما را تحريم كرده اند و اين يك بدخواهي عليه ملت ايران است.»
رئيس جمهور كشورمان در ادامه با اشاره به مذاكرات هسته اي ايران گفت: «تاكنون ما يك مسير طولاني را در مذاكرات طي كرده ايم و هر دو طرف متوجه شده اند موضوع تنها از طريق گفت وگو قابل حل است و ما هم از گفت وگو استقبال و فكر مي كنيم در مذاكرات ژنو مسير درستي باز شده است. آنها به ما يك بسته پيشنهادي داده اند و ما هم به آنها يك بسته پيشنهادي داده ايم. منطقي اين است كه روي مشتركات دو بسته به توافق برسيم.» احمدي نژاد افزود: «ما از هر ابتكار عملي در توسعه و تحكيم اين روند استقبال مي كنيم و برادران ترك ما نقش سازنده اي در اين مسير ايفا كرده اند.» رئيس جمهور ايران در ادامه گفت: «ما معتقديم اگر قانون درست است، بايد براي همه باشد و عادلانه رفتار شود. انرژي اتمي چيزي است كه همه ملت ها به آن نياز دارند و چند كشور خاص حق ندارند آن را در انحصار خود نگه دارند. اين خيلي زشت است كه انرژي هسته اي را معادل بمب اتمي مي دانند.»
-
احمدي نژاد: 70هزار اختراع ثبت كرده ايم
رئيس جمهوري پنجشنبه شب پيش از بازگشت به تهران در جمع ايرانيان مقيم تركيه در يك ضيافت شام كه از سوي كنسولگري ايران در استانبول ترتيب داده شده بود، شركت كرد.احمدي نژاد در اين جمع درباره تحريم ها گفت: « 30 سال است كه تحريم شده ايم، آنها حتي اجازه نداده اند كوچك ترين فناوري را هم داشته باشيم. در دوراني كه با آنها رابطه داشتيم و تحريم نبوديم، 99 درصد تجهيزات ما وارداتي بود اما از آن زمان كه ما را تحريم كردند تا امروز توانسته ايم به يك قدرت هسته اي تبديل شويم. ما از تحريم ضرر نكرديم. امروز در بيوتكنولوژي جزء پنج كشور اول جهانيم و در نانوتكنولوژي جزء
10 كشور اول جهان. من مفتخرم كه امروز
در جمع ايرانيان مقيم تركيه اعلام كنم به زودي و به فضل خدا در همين هفته اولين ماهواره مخابراتي ايراني را به وسيله موشك و پرتابگر ايراني به آسمان پرتاب خواهيم كرد. ما
70 هزار اختراع در ايران به ثبت رسانده ايم و اين در حالي است كه آمريكا و غرب در اين ماه ها دچار ركود اقتصادي هستند و در بحران هاي اقتصادي به سر مي برند.»
سفر احمدي نژاد به تركيه تحت تدابير شديد امنيتي برگزار شد كه عبدالله گل رئيس جمهوري تركيه در اين باره به خبرنگاران گفت:« پليس تركيه اطلاعاتي حاكي از وجود تهديدي عليه رئيس جمهوري ايران در جريان سفر به تركيه در دست داشت.»
 دوشنبه 28 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن