واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: بازتاب پرتاب موفقيت آميز نخستين ماهواره بر ايران به فضا
پرتاب موفقيتآميز موشك ماهواره بر "سفير اميد" به فضا مورد توجه رسانههاي منطقه و جهان قرار گرفته به طوري كه بيشتر مطبوعات و رسانهها به بازتاب وسيع اين خبر پرداختند، پس از انتشار خبر پرتاب موفقيتآميز موشك ماهواره بر "سفير اميد" به دست متخصصان ايراني، مقامات كاخ سفيد مانند گذشته اين دستاورد علمي جمهوري اسلامي را "نگرانكننده" توصيف كردند،همچنين روزنامه صهيونيستي جروزالم پست نوشت: برخي مقامات امنيتي اسرائيل پرتاب موشك ماهواره بر ايران را "نگران كننده " مي شمرند،روزنامه نيويورك تايمز نيز نوشت:پرتاب موشك جديد ايران نشان دهنده گام بسيار مهم و اگرچه با تاخيري در تلاش هاي ايران براي پيوستن به باشگاه فضايي بين المللي است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، در روز ولادت با سعادت حضرت مهدي موعود (عج ) متخصصان افتخار آفرين ايران اسلامي با دستور رئيس جمهور پرتاب آزمايشي ماهواره بر" سفير اميد" را با موفقيت به انجام رساندند.
اين خبر از همان لحظه انتشار مورد توجه رسانههاي منطقه و جهان قرار گرفت و صدر اخبار رسانهها را به خود اختصاص داد.
خبرگزاري فرانسه اولين خبرگزاري بود كه اين خبر را بلافاصله پس از انتشار از خبرگزاري فارس بازتاب داد. پس از آن خبرگزاري رويترز به نقل از خبرگزاريهاي داخلي ايران اين خبر را منعكس كه پس از آن مورد توجه ديگر رسانههاي جهان قرار گرفت كه بازتاب آن همچنان در قالبت خبر و گزارش ادامه دارد.
روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن با تيتري درشت در اين زمينه نوشت:"ايران از پرتاب موفقيتآميز اولين ماهواره ايراني به فضا خبر داد."
به نوشته اين روزنامه، پرتاپ اين موشك ماهوارهبر دومين اقدام از اين نوع از سوي ايران به شمار ميرود. ايران در ماه فوريه نيز اعلام كرد، كاوشگري را براي انجام ماموريت آماده سازي پرتاب ماهواره به فضا فرستاده است.
الشرق الاوسط نوشت، پرتاب اين موشك همزمان با اعلام تهران در تقويت قدرت نيروهاي هوايي اين كشور از جمله امكان پرواز به حريم هواي اسرائيل بدون نياز به سوختگيري مجدد در طي مراحل پرواز صورت ميگيرد.
روزنامه بحريني"اخبار الخليج" نيز به بازتاب اين خبر پرداخت و نوشت ايران با موفقيت موشكماهوارهبر را به فضا پرتاب كرد.
اين روزنامه با اشاره به تحريمهاي آمريكا و غرب عليه ايران طي سه دهه نوشت: تهران با اين اقدام به غرب نشان داد كه اين تحريمها بيفايده است و نتوانسته مانع از پيشرفت ايران شود.
روزنامه لبناني "الانوار " با انعكاس اين خبر به نقل از "رضا تقي پور" رئيس سازمان فضايي ايران نوشت: موشك سفير با موفقيت آزمايش شد.
به گفته وي، تمامي سيستم به ويژه سيستمهاي ارتباطي و هدايت آن در كشور ساخته شده است.
سايت" بيبيسي" عربي نيز با تيتري درشت نوشت: ايران موشكي را كه امكان حمل موشك را دارد به فضا پرتاب كرده است.
به گزارش اين سايت، اين نخستين باري است كه ايران در پرتاب موشك ماهواره به فضا و قرار دادن آن در مدار به موفقيت دست يافته است.
بيبيسي همچنين پرتاب اين موشك را با برنامههاي صلح آميز هستهاي ايران و آنچه فشار غرب عليه تهران ناميد، مرتبط دانست. اين پايگاه خبري همچنين نگراني آمريكا از آزمايش موشك ماهوارهبر ايراني را منعكس كرد.
اين پايگاه خبري همچنين با اشاره به توانمنديهاي موشكي ايران تلاش كرد آن را خطري براي منطقه جلوه دهد و نوشت: ايران موشكهاي با برد دو هزار كيلومتر در اختيار دارد كه ميتواند اسرائيل يا پايگاههاي نظامي آمريكا در منطقه خليج فارس را هدف قرار دهد.
پرتاب ماهواره ايراني به فضا همچنين در خبرگزاري سعودي (واس) نيز بازتاب داشت.
بنا بر اين گزارش، ايران اولين موشك ماهوارهبر بومي "سفير اميد" را به فضا پرتاب كرد و اين دومين آزمايش موشكي از اين نوع به شمار مي رود كه در حضور محمود احمدي نژاد رئيس جمهوري اسلامي ايران از سكوي پرتاب موشك پرتاب شد.
روزنامه سوري "الوطن" نيز پرتاب موفقيت آميز موشكماهوارهبر ايراني را موفقيتي براي ايران و مايع نگراني واشنگتن ارزيابي كرد و نوشت: ايران با موفقيت موشك ماهوارهبر آزمايشي را به فضا پرتاب كرد.
به نوشته اين روزنامه، ايران موشكهايي با برد 2500كيلومتر در اختيار دارد كه توانايي آن را دارد كه اسرائيل و پايگاههاي نظامي آمريكا در منطقه خليج فارس را هدف قرار دهد.
روزنامه بحريني "الوقت" نيز به نقل از خبرگزاري فارس اعلام كرد كه ايران موشك ماهوارهبر ايراني را با موفقيت آزمايش كرده است.
اين روزنامه همچنين پرتاب موشكماهواره را به پرونده صلحآميز هستهاي ايران ربط داد و نوشت: پرتاب امروز ماهواره ايران در بحبوحه تنشها ميان ايران و جامعه بينالمللي درباره خودداري تهران از تعليق فعاليت هاي غني سازي اورانيوم صورت گرفت.
پايگاه خبري "اسلام آنلاين" نيز با چاپ تصاويري از پرتاب موشكماهوارهبر ايراني به انعكاس اين خبر پرداخت.
پرتاب موفقيت آميز موشك ماهوارهبر سفيراميد همچنين در خبرگزاريهاي فرانسه، رويترز و شينهوا و خبرگزاريآلمان بازتاب داشته است.
خبرگزاريهاي غربي در بازتاب اين خبر تلاش كردند تا پرتاب اين موشك را به برنامههاي صلح آميز هستهاي ايران و نيز آنچه منازعه ايران با غرب خواندند ، مرتبط كنند و تاكيد كردند كه آزمايش موشكي ماهوارهبر ايراني در ماه فوريه نيز نگراني جامعه بينالمللي را به همراه داشته است.
خبرگزاري رسمي سوريه(سانا) نيز در صفحه نخست خود با چاپ تصاويري از موشكماهوارهبر و نيز پرچم ايران، پرتاب موفقيت آميز آن را در راستاي گسترش و بهبود سيستم دفاعي ايران دانست كه تهران را در رديف دهمين كشور دارنده اين فناوري در جهان قرار ميدهد.
ديروز چند لحظه پس از پرتاب موشك ماهواره بر مخابراتي ايران با نام "سفير اميد" تمام خبرگزاريها و رسانههاي خبري دنيا به انعكاس اين خبر پرداخته و آن را پرتابي موفقيتآميز خواندند.
اما امروز خبرگزاري فرانسه به نقل از "گوردون جاندرو" سخنگوي كاخ سفيد اعلام كرد كه اعلام خبر پرتاب موشك ماهواره بر ساخت ايران به فضا "نگران كننده" است زيرا چنين فناوري ميتواند براي موشكهاي بالستيك نيز به كار گرفته شود.
جاندرو تاكيد كرد: ساخت و آزمايش راكتها نگرانكننده و سوالات بيشتري درباره مقاصد ساخت آنها بوجود ميآورد.
وي همچنين مدعي شد اين اقدام و امكان استفاده دو منظوره از آن براي برنامه موشك بالستيك موضوع بحثهاي آژانس بينالمللي انرژي اتمي بوده و متناقض با الزامات شوراي امنيت سازمان ملل است.
اين خبرگزاري غربي پس از نقل ادعاهاي سخنگوي كاخ سفيد به اظهارات "رضا تقيپور" رئيس سازمان فضايي ايران مبني بر موفقيتآميز بودن اين پرتاب و در مدار قرار گرفتن آن اشاره كرد.
تقيپور در ادامه تاكيد كرد: ما راه را براي قرار دادن ماهواره در فضا در آينده هموار كرديم.
واشنگتن در حالي سعي دارد اين دستاورد علمي و صلحآميز ايراني زير سوال ببرد كه خود و همپيمانانش مانند رژيم صهيونيستي داراي مخربترين سلاحهاي كشتار جمعي هستند.
همچنين به نقل از خبرگزاري فرانسه، اسحاق بن اسرائيل كه با راديو رژيم صهيونيستي گفتگو مي كرد،مدعي شد: ايران هنوز تا دست يافتن به دانش كامل ماهواره ها راه درازي را در پيش دارد و تلاش تهران در زمينه افزايش موفقيتهاي خود در علوم هوايي و زميني براي منصرف كردن آمريكا و اسرائيل از حمله به ايران است.
رئيس آژانس فضايي رژيم صهيونيستي در ادامه افزود : اين نكته روشن است كه ايران به مدت چندين سال است موشك شهاب 3 را در اختيار دارد و اين موشك توانايي هدف قرار دادن اسرائيل را براي ايران فراهم مي كند، اما آنچه از سوي ايران، ما را تهديد مي كند؛ برنامه هسته اي اين كشور است و نه ماهواره و يا موشكهاي بالستيك آن!
جالب اينكه اقدام ايران در آزمايش "ماهواره بر سفير اميد" با واكنشهاي متناقض و متفاوتي روبرو شده است. در حالي كه سخنگوي كاخ سفيد آزمايش اين ماهواره بر را مشكل ساز مي خواند؛ مقامهاي رژيم صهيونيستي اين مسئله را موضوعي عادي قلمداد مي كنند.
در شب ولادت با سعادت حضرت مهدي موعود(عج) با حضور رياست جمهوري و متخصصان افتخارآفرين كشورمان پرتاب آزمايشي ماهواره بر سفير اميد با موفقيت انجام شد و راه براي نشاندن ماهواره در مدار كره زمين هموار گشت.
اين آزمايش كه با هدف صحه گذاري بر عملكرد ماهواره بر، سيستمهاي داده پردازي از راه دور، دستگاه مركزي زمين،ايستگاههاي زميني تله متري، فرمان از راه دور (تله كامند) و تعيين موقعيت ماهواره صورت گرفت ؛توانست به اهداف از پيش تعيين شده دست يابد.
در اين آزمايش زيرساختهاي ارتباطي گسترده زميني به نحو كاملي از پرتاب آزمايشي پشتيباني كردند.
راديو فرانسه در گزارشي به نقل از منابع ايراني اعلام كرد، ايران ماهواره بري را آزمايش كرده كه قابليت حمل ماهواره را دارد.
اين راديو به نقل از غلامحسين الهام سخنگوي دولت اعلام كرد كه پرتاب ماهواره بر به دستور رييس جمهوري و در حضور وي، گرفته است.
تلويزيون سراسري ژاپن (ان .اچ .كي) نيز روز دوشنبه اين رويداد را بازتاب داد.
اين رسانه ژاپني گزارش داد: دولت ايران مي گويد كه توانسته با موفقيت يك ماهواره بر توليد داخل را با موفقيت آزمايش كند.
اين گزارش با اشاره به پخش صحنه هايي از پرتاب اين ماهواره بر در شب و از يك مركز فضايي در ايران، مي افزايد: هر چند اعلام نشده كه اين ماهواره بر به چه ارتفاعي رسيده است اما محمود احمدي نژاد رييس جمهوري ايران اعلام كرد كه ايرانيان توانسته اند به فناوري بزرگي دست يابند.
رسانه هاي انگليس نيز خبر پرتاب موفقيت آميز ماهواره بر سفير اميد توسط جمهوري اسلامي ايران را بازتاب دادند.
"بي .بي .سي " با انتشار گزارشي در اين خصوص اعلام كرد: ايران روز يكشنبه نخستين ماهواره بر ساخت خود را در حضور محمود احمدي نژاد رييس جمهوري آن كشور، به فضا پرتاب كرد.
اين شبكه خبري با اعلام اينكه ايران در فوريه امسال يك ماهواره بر را به صورت آزمايشي به فضا پرتاب كرده بود، افزود: ايران سال هاست كه برنامه فضايي خود را آغاز كرده است.
شبكه تلويزيوني اسكاي نيوز نيز خبر پرتاب ماهواره بر سفير اميد را انعكاس داد.
اين شبكه تلويزيوني به نقل از خبرگزاري هاي خارجي گفت: ايران امروز نخستين ماهواره بر ساخت داخل را به فضا پرتاب كرد.
روزنامه ديلي تلگراف نيز در پايگاه اينترنتي خود نوشت: ايران روز يكشنبه ماهواره بر ساخت خود را آزمايش كرد.
اين روزنامه چاپ لندن افزود: بر اساس گزارش رسانه هاي ايران، آزمايش اين ماهواره بر با موفقيت انجام شده است.
ديلي تلگراف همچنين نوشت: ماهواره ساخت ايران قرار است در فاصله 650 كيلومتري زمين مستقر شده و در هر 24 ساعت شش بار فضاي ايران را طي كند.
اين روزنامه انگليسي افزود: ايران قصد دارد از ماهواره خود در مدار زمين براي بهبود امكانات ارتباطي و مطالعه درباره حوادث طبيعي بهره بگيرد.
همچنين روزنامه نيويورك تايمز ازمايش ماهواره بر ايراني را گامي به تاخير افتاده در مسير پيوستن به باشگاه فضايي بين المللي توصيف كرد.
به نوشته شماره امروز اين روزنامه در اينترنت، كارشناسان غربي گفتند پرتاب موشك جديد ايران نشان دهنده گام بسيار مهم و اگرچه با تاخيري در تلاش هاي ايران براي پيوستن به باشگاه فضايي بين المللي است.
گزارش اين پرتاب موشك با توجه به نگراني هاي فزاينده غرب از برنامه هسته اي اين كشور و بيم از اين مسئله صورت گرفته است كه مبادا روزي ايران با استفاده از تجارب موشكي اش و با استفاده از كلاهك هاي اتمي دشمنانش را به نابودي تهديد كند.
كاخ سفيد اين پرتاب را مشكل افرين خواند و ان را بخشي از فعاليت ايران براي پيشبرد برنامه هسته اي خود توصيف كرد.
دانشمندان موشكي اذعان دارند كه فناوري كه ماهواره ها را در مدار قرار مي دهد مشابه همان فناوري است كه كلاهك هاي نظامي را پرتاب مي كند.
اين روزنامه نوشت در همين حال يك مقام دولتي كه به علت مسايل امنيتي خواست نامش فاش نشود، گفت اطلاعات امريكا مبين انستكه تلاش ايران شكست خورده است و اين موشك يا اين ماهواره يا هردو ناموفق عمل كرده اند.
چارلز پي ويك كارشناس موشك هاي ايران در گروه تحقيق گلوبال سكيوريتي در اينباره گفت: "اين پرتاب كه با چند ماه تاخير صورت گرفت نشان مي دهد ايراني ها با نارسايي هايي در بخش سخت افزاري خود روبرو بوده اند."
دولت ايران ابراز اميدواري كرد چهار ماهواره ديگر را نيز تا سال دو هزار و ده به فضا بفرستد اما كارشناسان غربي اين هدف را بلندپروازانه و دور از دسترس ارزيابي مي كنند.
دوشنبه 28 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 205]