واضح آرشیو وب فارسی:مهر: رضويان در گفتگو با مهر:"ميناي شهر خاموش" در ستايش فرهنگ و تاريخ ايران است
كارگردان فيلم سينمايي "ميناي شهر خاموش" اين فيلم را اثري در ستايش فرهنگ و تاريخ ايران و معرفي آنها را به نسل امروز از امتيازهاي سومين ساخته سينمايي خود ميداند.
اميرشهاب رضويان درباره نگارش متن و ايده اوليه "ميناي شهر خاموش" به خبرنگار مهر گفت: ايده اوليه فيلمنامه سال 82 به ذهنم رسيد و قصهاي كه در آن مقطع در ذهن داشتم بارها بازنويسي شد و تغيير كرد. قصه اوليه درباره پيرمردي بود كه بايد چشم خود را عمل ميكرد و با پزشكي آشنا ميشد و اين پزشك، به واسطه اين آشنايي به شناختي از خود و دنياي اطراف ميرسيد.
اين فيلمساز در ادامه افزود: در بازنويسيها موضوع بازگشت به وطن كه از ابتدا مد نظرم بود حفظ شد، اما شخصيتها تغيير كردند. ضمن اينكه بيماري و عمل چشم پيرمرد حذف و شخصيت اصلي فيلم تبديل به پزشكي شد كه در سفر به بم، به شناختي تازه از خود و زندگي ميرسد.
نشست رسانهاي "ميناي شهر خاموش" در جشنواره فيلم فجر
وي درباره نگاه نوستالژيك به گذشته در "ميناي شهر خاموش" گفت: من به گذشته به عنوان محرك حركتهاي امروز نگاه ميكنم. گذشته ما وجوهي مثبت و جذاب داشته كه متاسفانه در جامعه امروز نشاني از آن نيست. براي من گذشته فقط نمايش لاله، شمعداني، حوض، آينه، سيب و... نيست. حس و حال گذشته برايم مهم است و دوست دارم در فيلمهايم اين نگاه وجود داشته باشد.
رضويان درباره روايت بخشي از قصه در شهر بم گفت: در قصه اوليه به بم اشاره نميشد. دكتر به زادگاهش سفر ميكرد، اما اين زادگاه مفهومي نمادين داشت. هنگام كار روي فيلمنامه زلزله بم اتفاق افتاد. من بارها به اين شهر سفر كرده و از ارگ بم با عكس گرفته بودم. همانقدر كه از بين رفتن مردم ناراحتم كرد، نابودي ارگ بم هم ناراحتكننده بود.
وي كه در اين فيلم فضايي متفاوت با فيلمهاي قبلياش را تجربه كرده، افزود: شهر بم به دليل تعلق خاطرم به آن و گذشته تاريخي به فيلمنامه "ميناي شهر خاموش" اضافه شد. من دوست ندارم تجربههاي قبليام را تكرار كنم. هر سه فيلم من فضاهايي متفاوت دارند، اما در همه آنها ميتوان ردي از شيوه نگاه و تعلق خاطرم را ديد. فيلم كوششي است براي تجربه فضاهايي تازه.
كارگردان "ميناي شهر خاموش" درباره مخاطب فيلم هم گفت: دوست دارم قصههايي را انتخاب كنم كه با مخاطب ارتباط برقرار كند. قصهها بايد طوري باشند كه هم مرا ترغيب به ساخت كنند و هم سليقه مخاطب را بالاتر ببرند. ميتوان براي اين فيلم صفت فرهنگساز را اطلاق كرد. چون به شعور مخاطب توهين و قصهاش را با سهلانگاري روايت نميكند.
رضويان با اشاره به حضور سه شخصيت از سه نسل در فيلم گفت: اينها نماينده سه نسل هستند كه كنار هم قرار ميگيرند و از هم ميآموزند. نسل امروز ميتواند از نسل قبل نكاتي بياموزد و از اين طريق زندگي را بهتر درك كند. اما معضل روابط اجتماعي در روزگار ما، ناديده گرفتن گذشته و فراموش شدن الگوهاي اخلاقي است كه در فرهنگ ايراني تنيده شده است.
وي درباره انتخاب شهباز نوشير براي بازي در نقش اصلي "ميناي شهر خاموش" گفت: من در سايتهاي ايراني آلمان براي انتخاب بازيگر مناسب اين نقش آگهي دادم. عده زيادي فرمها را پر كردند كه نوشير يكي از آنها بود. ما در هامبورگ از او تست گرفتيم و به نظرم انتخابي مناسب براي اين نقش بود.
كارگردان "سفر مردان خاكستري" با اشاره به جنس بازي نوشير در "ميناي شهر خاموش" گفت: شيوه بازي او براي ما كه به بازيهاي سينمايي ايران عادت كردهايم، متفاوت است و به همين دليل ممكن است عدهاي اين تفاوت را دوست نداشته باشند. اما اجراي او از نقش درست و مطابق با ذهنيت من بود.
رضويان با اشاره به استقبال از "ميناي شهر خاموش" در جشنوارههاي خارجي گفت: با وجودي كه نمايش فيلم در اين جشنوارهها با استقبال مواجه شد، اما اين فيلم اثري كاملا ملي است كه براي مخاطب ايراني ساخته شده است. اگر تماشاگر غيرايراني هم با آن ارتباط برقرار كند خوشحال ميشوم. اما اولويت اين است كه مخاب ايراني فيلم را بپسندد.
وي كه "تهران ساعت هفت صبح" را نيز در كارنامه دارد، به زودي ساخت چهارمين فيلمش را با موضوعي درباره فوتبال آغاز ميكند. در "ميناي شهر خاموش" كه از 16 مرداد در 10 سالن روي پرده رفته، عزتالله انتظامي، مهران رجبي، شهباز نوشير و صابر ابر بازي ميكنند. اين فيلم براي اولين بار در جشنواره بيست و پنجم فيلم فجر به نمايش درآمد و چند جايزه برد.
دوشنبه 28 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]