واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: با کثیف ترین های خانگی آشنا شوید! کجای خانه کثیف تر است: ماشین لباس شویی، میز کار، کیف پول، موبایل یا...؟
اگر بخواهید محل اختفای میکروب ها را در خانه تان نابود کنید، شروع به نظافت می کنید....
همه جا را جارو و گردگیری می کنید و بعضی از جاها را هم ضدعفونی. اما آیا تا به حال به این فکر کرده اید که ماشین لباسشویی را بشویید؟!
تحقیقات یک استاد دانشگاه آریزونا نشان می دهد که ماشین لباسشویی معدن سرشاری از میکروب هاست! دکتر چارلز گربا، استاد میکروب شناسی، معتقد است لباس های کثیف، بعد از شستشو در ماشین لباسشویی ممکن است حتی کثیف تر هم بشوند. این موضوع به خصوص در مورد لباس های زیر صدق می کند، تا حدی که اگر یک بار ماشین لباسشویی را فقط با لباس های زیر پر و آن را روشن کنید، حدود ۱۰۰ میلیون باکتری ای کولای در آب مشغول شنا می شوند و این باکتری ها می توانند به لباس هایی که دفعه آینده می شویید هم انتقال پیدا کنند.
اما علت وجود این همه میکروب در ماشین لباسشویی چه می تواند باشد؟ علت اصلی وجود میکروب ها در ماشین لباسشویی رطوبت است. مخزن ماشین لباسشویی محیط مناسبی برای رشد باکتری های رطوبت دوست است و قرار دادن ماشین لباسشویی در جاهای مرطوب و دربسته مثل حمام یا انبار این موضوع را بدتر می کند. بعضی هابرای نگه داشتن لباس های کثیف تا زمان شستشو، به جای سبد لباس های چرک، از مخزن ماشین لباسشویی استفاده می کنند. در صورتی که حبس کردن لباس های کثیف در این مخزن باعث می شود عرق، رطوبت و آلودگی لباس ها محیط مناسبی برای تولید انواع باکتری ها ایجاد کند.
علت دیگر تجمع میکروب ها در ماشین لباسشویی ماندن طولانی مدت لباس های شسته شده در مخزن آن است. هرچه باکتری ها زمان بیشتری را در محفظه دربسته مرطوب طی کنند، بیشتر تکثیر می شوند. بنابر این بعد از اتمام شستشو حتما باید ظرف مدت نیم ساعت لباس ها را از ماشین لباسشویی بیرون بیاورید. برای اینکه رطوبت در ماشین لباسشویی باقی نماند بهتر است لاستیک دور در مخزن را با دستمال تمیزی خشک کنید. برای حفظ بهداشت ماشین لباسشویی بهتر است پس از هر سه یا چهار بار استفاده، یکبار آن را بدون لباس و با مواد ضدعفونی کننده روشن کنید.در مورد لباس های زیر هم که از لباس های دیگر بیشتر آلوده به میکروب هستند، باید آن ها را جدا از سایر لباس ها و یا با دست بشویید.
و اما ماشین لباسشویی تنها وسیله پرمیکروبی نیست که در روز با آن کار می کنیم. دکتر گربا به دقت سایر وسایل آلوده ای را که ما هر روز با آن ها سروکار داریم، بررسی کرده و لیستی از کثیف ترین آن ها را در اختیار شما می گذارد!
● میکروب ها بعد از ماشین لباس شویی در کجای خانه بیشتر مخفی می شوند؟
یک میز کار معمولی می تواند محل مناسبی برای زندگی چیزی حدود ۱۰ میلیون میکروب باشد. دکتر گربا و همکارانش چند سال پیش به دنبال پژوهشی اعلام کردند که تعداد میکروب هایی که به طور میانگین بر روی میز کار افراد در ادارات یافت می شود، ۴۰۰ برابر بیشتر از میکروب هایی است که در دستشویی های همان محیط کار وجود دارد. آنها در این پژوهش تعداد میکروب های موجود بر روی انواع لوازم اداری را شمارش کرده و گوشی های تلفن با ۲۵ هزار میکروب در هر اینچ مربع، صفحه کلیدهای کامپیوتر با ۳ هزار میکروب و موس ها با هزار و ۶۰۰ میکروب، به ترتیب بزرگ ترین منابع آلودگی شناخته شدند. این در حالیست که در هر اینچ مربع از سنگ دستشویی فرنگی تنها ۴۹ میکروب یافت می شود!
شما برای جنگیدن با این آلودگی ها و حل این مشکل باید هرچند وقت یکبار گوشی تلفن، روی میز، کامپیوتر و دستگیره ها را کاملا پاک کنید. البته بهتر است برای این کار از یک ماده ضدعفونی کننده مثل الکل کمک بگیرید. شستن مرتب دست ها هم کمک بسیار بزرگی به کاهش آلودگی و سلامت شما می کند.
دکتر گربا کیف پول آقایان را نیز یکی از جاهای خوش آب و هوا برای زندگی میکروب ها می داند. وی می گوید کیف پولی که در جیب پشتی نگهداری می شود جای خوب و گرمی برای رشد میکروب هاست.
با کمی دقت می توانید نظر دکتر گربا را در مورد آلودگی شدید دستگاه های خودپرداز بانک هم تایید کنید. اما وسیله دیگری که این روزها تقریبا همیشه همراه همه است و اغلب ما آن را لحظه ای از خودمان جدا نمی کنیم، گوشی موبایل است. طبیعی است که این وسیله از آلوده ترین چیزهای اطرافمان باشد. ۴ سال قبل پژوهشگران از مردم نیویورک سوال کردند که آیا فکر می کنید کف کفش تان کثیف تر است یا توالت خانه یا گوشی موبایل؟! شما هم اگر به جای آن ها بودید احتمالا از این سوال تعجب می کردید. ولی تحقیقات دانشمندان انگلیسی نشان داد که باکتری و میکروب های موجود روی گوشی تلفن همراه از سنگ دستشویی هم بیشتر است. نکته جالب تر اینکه افزایش دمای تلفن های همراه در حین استفاده، این گوشی ها را تبدیل به محیط های مناسبی برای کشت و رشد باکتری ها می کند. بسیاری از باکتری ها برای رشد به محل گرم و تاریک احتیاج دارند و این شرایط بر روی گوشی تلفنی که در جیب یا کیف شما قرار دارد برایشان مهیاست.
با خواندن مطالب بالا شاید این سوال از ذهن تان گذشته باشد که : «چرا ما با وجود این همه میکروب نمی میریم؟!» پاسخ این است که همه میکروب ها نمی توانند بدن انسان را بیمار کنند و آن چه باعث بیمار شدن ما می شود بیشتر نوع میکروب های مهاجم است، نه تعداد آن ها. این را هم بدانید که اغلب بیماری هایی که این میکروب ها برای ما ایجاد می کنند کشنده نیستند. شاید دفعه آخری که به اسهال مبتلا شدید، هیچ علتی برای آن پیدا نکرده باشید!
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 618]