واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: رييس سازمان نظام مهندسي کشاورزي خراسان رضوي:
تنها 0.8 درصد كشاورزان داراي سواد دانشگاهي مرتبط هستند
رييس سازمان نظام مهندسي کشاورزي و منابع طبيعي خراسان رضوي گفت: تنها 0.8 درصد كشاورزان داراي سواد دانشگاهي مرتبط هستند.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) – منطقه خراسان، مهندس محمد سميعي در همايش گراميداشت روز مهندسي در مشهد اظهار كرد: بخش كشاورزي يك بخش فرابخشي است و تمام افراد روزانه با اين بخش به صورت مستقيم وغير مستقيم سرو كار دارند بنابراين توجه به دانش در اين بخش ضروري است.
وي نقص و كمبود قوانين و مقررات جامع در بخش كشاورزي را از ديگر مشكلات اين بخش عنوان كرد.
او با بيان اينكه بيشترين فرآوري در بخش كشاورزي مربوط به زراعت است كه بيشتر از 38 درصد است، افزود: هم اكنون سازمان نظام مهندسي كشاورزي استان در20 رشته در حال فعاليت است.
رييس سازمان نظام مهندسي کشاورزي و منابع طبيعي استان اظهار داشت: در حال حاضر سازمان مهندسي كشاورزي و منابع طبيعي بالغ بر 10 هزار و 573 نفر عضو حقيقي در مقاطع ليسانس، فوق ليسانس و دكترا در عضويت خود دارد كه تعداد اعضاي حقوقي تشكلها و شركتهاي وابسته در بخش كشاورزي 780 شركت است كه آماده ارايه خدمات فني و مهندسي به بخش كشاورزي هستند.
وي گفت: سازمان نظام مهندسي كشاورزي و منابع طبيعي از سازمان هاي غير دولتي است كه به موجب قانون تشكيل شده است و تلاش در جهت تحقق بخشيدن به اهداف عالي نظام جمهوري اسلامي و ارتقا اخلاق حرفهاي در كليه امور كشاورزي، منابع طبيعي، دانش و گسترش فناوري جديد در كشاورزي و رشتههاي وابسته، حفظ و پايداري محيط زيست و منابع تجديد شونده، افزايش كمي و كيفي در بخش كشاورزي، حفظ و حمايت از حقوق صنفي مهندسان كشاورزي در برابر اشخاص حقيقي و حقوقي و كمك به صدور خدمات كشاورزي به خارج كشور از وظايف ماست.
سميعي فعاليت هاي مهم سازمان را اهداي رتبه به مهندسان دانست و اظهار كرد: با اهداي رتبه به مهندسان موجبات فرستادن مهندسان صاحب صلاحيت را به كمك كشاورزان فراهم كرده ايم كه اين كمكها در سه گروه فني ومهندسي، پيمانكاران و مشاوران دارايي تقسيمبندي شده كه 1700 نفر عضو حقيقي و 450 نفر عضو حقوقي در حال انجام وظايف هستند.
وي از وظايف مهم نظام مهندسي كشاورزي را تدوين آيين نامه در بخش كشاورزي دانست و اظهار داشت: يكي از اين وظايف نظام مهندسي كشاورزي تهيه نظام جامع گلخانه هاست كه به موجب اين نظام نامه تمام گلخانهها بايد از سازمان نظام مهندسي پروانه دريافت كرده و براي ارائه خدمات فني و مهندسي به اين بخش كارشناسان صاحب صلاحيت در گل خانهها مشغول به كار شوند.
رييس سازمان نظام مهندسي کشاورزي و منابع طبيعي خراسان رضوي در ادامه اظهار داشت: قانون افزايش بهرهوري در مجلس تصويب شد كه به موجب اين قانون سازمان نظام مهندسي محور قرارگرفت تا درجهت افزايش بهرهوري بخش كشاورزي اقدامات لازم را انجام دهد و با استفاده از ورود دانش فني و فارغ التحصيلان بخش كشاورزي بهرهوري را افزايش دهد.
وي درباره تهيه قانون نظام جامع و ابلاغ آن به دولت اظهاركرد: كمك در تهيه قانون نظام جامع كه در مجلس مصوب شده و جهت ابلاغ به دولت اعلام شده است كه سازمان نظام مهندسي نقش اساسي در جهت ارتقاي مهندسي بخش كشاورزي و ارائه خدمات فني مهندسي دارد؛ سازمان نظام مهندسي در رايزني صورت گرفته با سازمان ها و دستگاه هاي اجرايي تفاهم نامههايي منعقد كرده است كه به موجب آن تعداد زيادي از فارغ التحصيلان عضوء سازمان نظام مهندسي تحت عنوان كارشناسان ناظر و فني مشغول به كار شده اند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]