تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن را بر مؤمن، هفت حق است. واجب ترين آنها اين است كه آدمى تنها حق را بگويد، هر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851214983




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سکوت در برابر ويروس مرگ


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: هزار و 90 نفر، آخرين آمار مبتلايان ايدز و ويروس HIV در کشور است.



آمار غيررسمي هم به حدود 100 هزار بيمار مي رسد، البته سال هاست که گزارش هاي ايدز با همين آمار و ارقام شروع مي شود و با اين جمله که هنوز درباره ايدز پنهانکاري مي کنيم به پايان مي رسد. تابوي ايدز در کشور ما هنوز شکسته نشده است.


گرچه بر اساس تجارب جهاني بروز موج سوم انتشار ايدز از طريق روابط جنسي پيش بيني مي شود، اما به زعم مسوولان هنوز چنين اتفاقي در ايران نيفتاده و کماکان انتقال از طريق اعتياد تزريقي الگوي اصلي انتقال ايدز در ايران است و بر همين اساس اولويت اصلي وزارت بهداشت براي کنترل بيماري روي اين گروه است.


اما محمد اسماعيل اکبري ، مشاور سازمان بهداشت جهاني و معاون سلامت سابق وزارت بهداشت اعتقاد ديگري دارد: متاسفانه با وجودي که الگوي انتقال ايدز در ايران هر چه بيشتر از تمرکز در گروه معتادان تزريقي به گروه بزرگتر جامعه از طريق انتقال جنسي گسترش مي يابد، هنوز عده زيادي ابا دارند که اين نکات را بيان کنند.


وي هشدار مي دهد: انتقال ايدز از طريق الگوي ارتباط جنسي در ايران بمراتب نسبت به همين موضوع در آفريقا يا اروپا پيچيدگي هاي بيشتري دارد. در آن کشورها اگر کسي بخواهد چند شريک جنسي داشته باشد تکليفش مشخص است و فقط بايد تحت نظر باشد، آزمايش هاي لازم را بدهد و اصول بهداشتي را که آموزش مي بيند، رعايت کند.


اکبري مي گويد: اما در کشور ما اين طور نيست. گرچه بيماري ايدز هنوز گرفتاري بزرگ جامعه ما نيست اما اگر به اين نکات ظريف توجه نکنيم در آينده معضل بزرگي براي کشور ما خواهد شد.


به رغم همه اين تهديدها، عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس هنوز اعتقاد ديگري دارد: امکان اجراي الگوي اروپا و امريکا براي مبارزه با ايدز در کشور ما ممکن نيست ؛ چراکه ما بر اساس انقلاب ايدئولوژيکي که انجام داده ايم ، پايبند اخلاق و اسلام هستيم.


دکتر حسينعلي شهرياري ادامه مي دهد: صحبت صريح از موارد ابتلا به ايدز و آموزش پيشگيري از روابط جنسي در رسانه ها حتي مي تواند بدآموزي داشته باشد.


وي به جام جم مي گويد: به جاي صحبت در اين موارد بايد از توجه به ازدواج و استحکام خانواده ها صحبت کنيم.


وي معتقد است : با آموزش چهره به چهره و آموزش در مراکز بهداشتي بايد از ايدز و موارد جلوگيري از ابتلا صحبت شود.


جالب اينجاست که شهرياري در برابر مطرح شدن اين موضوع که با سکوت نمي توان جلوي پيشرفت اين بيماري را گرفت ، مي گويد: حتي اگر ما تاکيد کنيم با صراحت در مورد ايدز صحبت شود، کسي گوش نمي کند و اين مساله در رسانه عنوان نخواهد شد!

وزارت بهداشت چه مي کند؟

عباس صداقت ، رئيس اداره ايدز وزارت بهداشت در آستانه 10 آذر روز جهاني ايدز مي گويد: برنامه دوم استراتژيک کنترل ايدز تدوين شده و پس از بازگشت از کميسيون اجتماعي دولت و اصلاح مجدد آن در وزارت بهداشت ، هفته گذشته مجددا به کميسيون اجتماعي دولت ارجاع شد تا با تصويب آن و تخصيص بودجه هاي لازم ، سهم هر دستگاه براي کنترل اين بيماري در کشور مشخص شود.


وي ادامه مي دهد: اين برنامه 3 ساله است و تا پايان برنامه توسعه چهارم به پايان مي رسد و با وجودي که بودجه اين برنامه امسال تصويب نشد، اما برنامه هاي مندرج آن که شامل مشاوره ، درمان و داروي رايگان براي بيماران و مراقبت از افراد در معرض خطر اين بيماري و نيز آموزش به مردم است کماکان در حال انجام است.


به گفته وي ، يکي از محورهاي استراتژي کنترل / HIV ايدز در ايران آموزش به مردم است که بر اساس آن برنامه نظام جامع آموزش به خانواده ها در حال تدوين است و مراحل نهايي خود را مي گذراند و انتظار داريم از اواخر امسال يا حداکثر اوايل سال آينده به صورت گسترده در کشور اجرايي شود.


صداقت ادامه مي دهد: توانمند کردن خانواده ها و آموزش به کودکان ، نوجوانان ، جوانان و والدين براي پيشگيري از ابتلا به ويروس ايدز، آموزش مهارت هاي زندگي براي حفظ انسجام خانواده و چگونگي برقرار کردن رابطه با دوستان حتي از دوره دبستان و پايين تر از آن محور اين برنامه است تا از رفتارهاي پرخطري که خطر انتقال اين بيماري در آن وجود دارد، پرهيز شود.



سکوت مرگبار رسانه ها

بين 96 تا 100 هزار نفر در ايران آلوده به ويروس ايدز هستند که بدون اين که شناسايي شده باشند از طريق روابط جنسي در حال اشاعه اين بيماري هستند.


مينو محرز، رئيس مرکز تحقيقات ايدز ايران و از منتقدان سياست هاي مسوولان در اين خصوص مي گويد: اعتياد و گسترش ايدز دو معضل و گرفتاري مهم جامعه ايران است که متاسفانه قوانين و سياست هاي قبلي مبني بر جرم بودن اعتياد و سياست پنهانکاري در مورد ايدز موجب گسترش روزافزون اين دو معضل در سال هاي اخير بوده است.


وي ادامه مي دهد: 10 سال پيش من به مسوولان کشور هشدار دادم با توجه به اين که الگوي ابتلا به ايدز در ايران اعتياد تزريقي است ، توزيع متادون را براي کاهش اين معضل و جلوگيري از پيشروي بيماري ايدز آغاز کنيد، اما آن زمان کسي توجه نکرد.


محرز نسبت به سکوت مرگبار رسانه هاي کشور در مورد ايدز انتقاد و اظهار مي کند: البته هنوز هم در مورد بيماري ايدز رسانه هاي کشور سکوت مرگبار گذشته را ادامه مي دهند، صحبت کردن از اين بيماري و راه هاي پيشگيري از آن هنوز بسيار سخت است ، کلمه کاندوم را براحتي نمي توان بر زبان آورد و اين مشکلات بر روند گسترش بيماري ايدز که اکنون الگوي ابتلاي آن در ايران از اعتياد تزريقي به رابطه جنسي تغيير کرده است دامن مي زند.


محرز معتقد است: اکثر معتادان تزريقي کشور در گذشته که الگوي اصلي بيماري ايدز اعتياد تزريقي بود، از اين طريق به ويروس اين بيماري مبتلا شده اند و بخش اعظمي از 100 هزار مبتلاي ويروس ايدز در اين گروه هستند، بنابراين اجراي طرح ضربتي درمان نگهدارنده با متادون يا بوپرنورفين براي اين معتادان يک اصل اساسي است.

آخرين آمارهاي ايدز

موارد شناسايي شده ابتلا به ويروس ايدز در ايران تا ابتداي مهر امسال به 16 هزار و 90 نفر رسيد که 15 هزار و 150 نفر آنها مرد هستند.


از بين اين افراد 1122 نفر اکنون وارد فاز بيماري ايدز شده اند که 1025 نفر آنها مرد و 97 نفر ديگر زن هستند و از سال 65 که نخستين مورد ايدز در کشور شناسايي شده است تاکنون 2121 نفر بر اثر اين بيماري جان خود را از دست داده اند که از اين تعداد نيز 2039 نفر مرد و 82 نفر زن بوده اند.


بر اساس هشدارهاي جهاني ، زنان بشدت در معرض آسيب ابتلا به ايدز هستند چراکه بر اساس روابط جنسي همسران مبتلا در معرض آسيب قرار مي گيرند. از طرفي مشاور سازمان بهداشت جهاني با اشاره به همين موضوع مي گويد: يک جوان ساده روستايي ايراني که بعد از چند سال کار در يکي از کشورهاي جنوب خليج فارس پولدار مي شود و با کت و شلوار شيک مي آيد، خواستگاري هر دختري که برود به او مي دهند، اما بايد قبل از ازدواج وضعيت سلامت او بررسي شود.


اکبري ادامه مي دهد: ما حتي آدم هايي داريم که مسائل شرعي را هم رعايت مي کنند و مثلا در سفر به اين کشورها عقد مذهبي مي کنند؛ اما چون مسائل علمي را رعايت نمي کنند مبتلا مي شوند و بعد که برمي گردند همسر بي گناه آنها چه گناهي کرده که مبتلا شود.

مبارزه با ايدز بايد از انحصار خارج شود

رئيس انجمن ايدز ايران در تحليل تعداد انگشت شمار تشکل هاي مردم نهاد در حوزه مبارزه با ايدز گفت: تشکل هاي مردم نهاد در اين حوزه ، هيچ رديف بودجه مشخصي براي فعاليت ندارند.


دکتر حميدرضا شاعري کنترل ايدز را در ايران سيستمي تک قطبي دانست و توضيح داد: تمام فعاليت ها براي پيشگيري ، درمان و کنترل ايدز در انحصار وزارت بهداشت است.


وي ادامه داد: آماردهي ، سياستگذاري و برنامه ريزي براي طرح هاي مربوط به اين حوزه نيز در اختيار اين وزارتخانه است.


رئيس انجمن ايدز ايران درباره تعامل سازمان بهزيستي (به عنوان نهادهاي ديگر در زمينه کنترل ايدز) با سازمان هاي مردم نهاد توضيح داد: بهزيستي مسووليت نظارت ، اجرا و ارزشيابي فعاليت تشکل هاي مردم نهاد را به عهده دارد؛ اما زماني که اين مسووليت به تصميم گيري و اعمال نظر درباره فعاليت سازمان هاي مردم نهاد تبديل مي شود، فعاليت آنها محدود خواهد شد.
وي با اشاره به بودجه 700 هزار دلاري صندوق جهاني که به منظور پيشگيري از ايدز در اختيار سازمان بهزيستي قرار گرفته است ، تاکيد کرد: بهتر بود اين بودجه به تشکل هاي مردم نهاد داده مي شد و شايد هدايت آن به سمت نهادها و سازمان هاي دولتي کمتر مفيد باشد.


شاعري نقش تشکل هاي مردم نهاد را موثرتر از سازمان هاي دولتي دانست و گفت : ايدز از بطن جامعه است و تشکل هاي مردم نهاد ارتباط نزديک تري با گروه هاي پرخطر و در معرض ابتلا دارند.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 191]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن