پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1850349206
چشـم تـان روز بــد نـبـیـنـد!
واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: چشـم تـان روز بــد نـبـیـنـد!
میزگرد زیبایی درباره مشکل گل مژه خانم نرگس معینی با حضور دکتر مسیح هاشمی چشم پزشک و دکتر حسین طباطبایی و دکتر امیرهوشنگ احسانی متخصصان پوست و مو
گاهی یک اشتباه کوچک ما را به دردسرهای بزرگی می اندازد؛ مثلا مهمان این هفته «میزگرد زیبایی»، خانم نرگس معینی، می گوید که یک روز عجله داشته و برای خرید ریمل به یک فروشگاه لوازم آرایشی در تهرانپارس رفته و ریملی خریده که هیچ بسته بندی و نشان استانداردی نداشته است...
اگر دوست دارید بدانید که همین ریمل خریدن ساده چه دردسرهای بزرگی را برای خانم معینی به وجود آورده، گفت وگوی ما را با ایشان بخوانید و نظر متخصصان «سلامت» را هم در این مورد بدانید.
نرگس معینی از تجربه دردناک و ترسناک اش می گوید:
از چشمم لخته های خون بیرون می زد!
▪ خانم معینی! برایمان توضیح می دهید که آن ریمل غیراستاندارد و فاقد بسته بندی که خریدید، چه بلایی سرتان آورد؟!
بله. همان روزی که این ریمل را خریدم، به مژه هایم زدم و از بعدازظهر تا شب که صورتم را شستم، ریمل روی مژه هایم باقی ماند. صبح روز بعد که از خواب بیدار شدم، احساس کردم که چشم هایم می سوزد و پلک بالای چشم راستم ورم کرده و کبود شده! شاید باور نکنید که چشم راستم آنقدر ورم کرده بود که اصلا باز نمی شد. ۲ روز بعد هم پلک پایینی ام ورم کرد و دیگر حسابی چشم درد گرفته و ظاهر بدی پیدا کرده بودم.
▪ وقتی متوجه شدید مشکل از ریملی که خریده اید بوده، چه کار کردید؟
رفتم و ریمل را به مغازه دار پس دادم. او هم خیلی راحت پذیرفت و یک ریمل بسته بندی شده با مارک دیگری به من داد و گفت که می توانم آن را تست کنم و اگر نخواستم پس بدهم. بزرگ ترین اشتباه من این بود که به خاطر عجله ای که داشتم، یک لوازم آرایش نامناسب و فاقد استاندارد خریدم.
▪ برای درمان، پیش چشم پزشک هم رفتید؟
البته! یک هفته گذشت و دیدم که درد و التهاب چشم هایم اصلا خوب نشده است. به همین خاطر پیش چشم پزشک رفتم و او تشخیص داد که این تورم و التهاب، گل مژه است. بعد برایم پماد تتراسایکلین چشمی، قطره چشمی و کپسول آموکسی سیلین تجویز کرد.
▪ یعنی فقط دارو مصرف می کردید؟
نه! دکتر به من گفته بود که روزی چند مرتبه پنبه را در آب جوش بزنم و روی پلکم بگذارم و بعد از برداشتن پنبه هم کمی پشت چشمم را با دست ماساژ بدهم تا این تورم یک جا جمع و گل مژه بزرگ تر نشود.
▪ با این کارها گل مژه از بین رفت؟
نه! یک هفته تمام داروهایم را مصرف کردم و همه توصیه ها را انجام دادم اما اصلا بهتر نشدم. تازه گل مژه ای که روی پلک پایین ام بود هم داشت متورم تر می شد. یک مدت هیچ اقدام درمانی نکردم تا اینکه گل مژه پلک پایین ام سر باز کرد یا شاید هم ترکید !
▪ چطوری؟
فکر کنم یک روز داشتم صورتم را می شستم که متوجه شدم از چشمم لخته های خون بیرون می ریزد. اول خیلی ترسیدم ولی بعد از اینکه در آینه نگاه کردم، متوجه شدم که گل مژه پلک پایین ام سر باز کرده است.
▪ دوباره رفتید دکتر؟
راستش را بخواهید، نه! یکی از اطرافیانم که چند سال قبل مشکل من برایش پیش آمده بود، توصیه ای به من کرد و آن را انجام دادم.
▪ چه توصیه ای؟
اینکه پیاز را رنده کنم و در حالی که چشمانم بسته است، آن را روی پلک هایم بگذارم. بعد کمی چشم هایم را باز کنم تا آب پیاز داخل آنها برود و چند دقیقه در همین حال بمانم و سپس چشم هایم را بشویم. او توصیه کرد که روزی چند مرتبه هم حوله را داغ کنم و روی پلک هایم قرار دهم.
▪ این کارها برایتان فایده ای هم داشتند؟
بله. چشم من دیگر به همه چیز، حتی گرد و خاک و هوای آلوده بسیار حساس شده بود. حالا که روزی چند مرتبه آنها را با آب پیاز شست وشو می دهم، احساس می کنم که درد و تورم شان خیلی کمتر شده است. شاید جالب باشد بدانید که چشم هایم اینقدر درد می کردند که من خیلی سوزش آب پیاز را حس نمی کردم.
▪ حالا دیگر می توانید برای چشم هایتان از لوازم آرایشی استفاده کنید؟
بله. یکی، دو ماه است که دیگر در اثر استفاده از لوازم آرایش مخصوص چشم مانند ریمل یا سایه، چشم هایم متورم یا ملتهب نمی شوند اما این را هم بگویم که گل مژه ام هنوز به طور کامل از بین نرفته است.
▪ قصد ندارید که برای درمان کامل و از بین بردن گل مژه پشت پلکتان دوباره به پزشک مراجعه کنید؟!
چند وقت پیش دوباره به پزشکم مراجعه کردم و او معتقد بود که چون گل مژه من با دارو از بین نرفته و کم کم دارد به یک توده سفت تبدیل می شود، باید با جراحی آن را بردارد که من فعلا ترجیح می دهم کمی دیگر صبر کنم و اگر دیدم که واقعا با هیچ راهی از بین نمی رود، آن را جراحی کنم.
▪ چرا ترجیح می دهید که بیشتر صبر کنید؟
چون فکر می کنم که گل مژه من بیشتر ریشه عفونی دارد و شاید با همین آب پیاز از بین برود. الان که مدتی از ضدعفونی کردن چشم هایم با آب پیاز می گذرد، گل مژه ام سر باز کرده و دارد کم کم تخلیه می شود. دلیل دیگری که احساس می کنم بدنم عفونت دارد این است که مدام تب خال می زنم. هر وقت عصبی می شوم، استرس دارم، تب می کنم یا می بینم که کسی تب خال زده است، خودم هم تب خال می زنم. من سالی چند مرتبه تب خال می زنم و برای درمان آن هم مدام قطره میرتکس و پماد موضعی فلوئوسینولون استفاده می کنم.
▪ تب خال زدن در خانواده تان ارثی نیست؟
نه! ولی اتفاق عجیبی که در خانواده ما افتاده، این است که بعد از گل مژه زدن من، خواهر و برادرهایم هم گل مژه زدند و آنها هم دارند کارهای درمانی را برای از بین بردن گل مژه شان انجام می دهند.
▪ ممنوعیت غذایی خاصی برای تحریک نشدن تورم پلک تان ندارید؟
راستش از خیلی ها شنیده ام که موادغذایی خیلی چرب مانند چیپس یا سس می توانند مشکل ام را تشدید کنند و به همین خاطر چند وقتی است که این خوراک ها را مصرف نمی کنم.
● نگاه اول
دکتر مسیح هاشمی فوق تخصص شبکیه و لیزر می گوید:
غذاهـای گـرم و گـل مـژه رابـطه دارنـد
▪ آقای دکتر! می شود گل مژه را برایمان تعریف کنید؟
گل مژه یک التهاب عفونی در لبه پلک است. به عبارت دیگر، اگر میکروب استافیلوکوک در حاشیه مژه ها نفوذ و پرورش پیدا کند، یک آبسه چرکی یا غیرچرکی در لبه پلک به وجود می آید که قرمز و برجسته است و به آن گل مژه می گویند. این التهاب گاهی به مرور زمان سر باز می کند و فروکش پیدا می کند و گاهی هم به شکل کیست یا برجستگی سفتی زیر پلک باقی می ماند و تنها با عمل جراحی می توان آن را خارج کرد.
▪ بهترین راه درمان گل مژه چیست؟
مرحله اول این است که ما از بیمار بخواهیم پلک هایش را کمپرس گرم کند. اگر خوب نشد از او می خواهیم که قطره آنتی بیوتیک مخصوص را داخل چشم هایش بریزد یا در موارد حادتر برایش آنتی بیوتیک های خوراکی هم تجویز می کنیم. اگر هم با هیچ کدام از این درمان ها بیماری از بین نرفت، بهتر است که آبسه به وجود آمده، شکافته و چرک داخل آن تخلیه شود.
▪ چرا پزشک معالج خانم معینی، علاوه بر این اقدامات درمانی برای ایشان استفاده از پماد تتراسایکلین را هم ضروری دانسته اند؟
برخی از افراد، بیشتر اوقات، التهاب مزمن لبه پلک دارند و زمینه رشد میکروب و ایجاد گل مژه در آنها فراهم است. این افراد معمولا از پوسته ریزی پلک هایشان هم شکایت می کنند و پماد تتراسایکلین به پیشگیری از ایجاد گل مژه یا باز شدن دهانه آن و تخلیه چرکش کمک می کند. بنابراین به این خاطر است که گاهی پزشکان متخصص چشم از کسانی که گل مژه زده اند، می خواهند که پماد تتراسایکلین هم استفاده کنند. علاوه بر استفاده از این پماد، شست وشوی مژه ها با شامپوبچه و تمیز و خشک نگه داشتن لبه پلک ها در افرادی که زمینه گل مژه زدن را دارند، می تواند در پیشگیری از این مشکل بسیار موثر باشد.
▪ آیا شست وشوی چشم ها با آب پیاز، تاثیری در بهبود وضعیت گل مژه دارد؟
راستش را بخواهید، افرادی که با مشکلاتی مانند گل مژه روبه رو می شوند، توصیه های زیادی از دوستان و آشنایان خود می شنوند؛ توصیه هایی مانند شست وشوی چشم با پیاز یا لیمو یا حتی سوزاندن مدفوع الاغ و دود دادن آن در داخل چشم! اما حقیقت این است که هیچ کدام از این توصیه ها در هیچ کتاب یا متن علمی ذکر نشده و مطالعه خاصی هم در مورد آنها صورت نگرفته است. بنابراین هرچند که شاید برخی از این کارها برای افرادی مانند ایشان موثر بوده باشد اما پایه و اساس علمی ندارند و ما به صراحت آنها را تایید یا تکذیب نمی کنیم.
▪ با توجه به اینکه خانم معینی می گویند چند نفر از اعضای خانواده شان بعد از ایشان گل مژه زده اند، آیا این بیماری مسری است؟
در این مورد باید بگویم که خیلی وقت ها بیشتر افراد یک خانواده زمینه عفونت در چشم هایشان را دارند و ممکن است با کوچک ترین بی توجهی، بیماری های عفونی چشمی بین آنها پخش شود. برای پیشگیری از به وجود آمدن چنین مشکلی اگر کسی در خانواده گل مژه می زند، نباید از حوله مشترک استفاده کند یا سایر اعضای خانواده نباید از حوله او برای خشک کردن دست و صورت شان استفاده کنند. به علاوه، استفاده از صابون مشترک هم در خانواده ای که یکی از اعضای شان گل مژه زده، توصیه نمی شود و حتی چون احتمال ایجاد آلودگی در شامپوهایی که برای مدت زیادی می مانند، وجود دارد، بهتر است کسانی که زمینه عفونت و التهاب چشم دارند، از شامپوهای استاندارد با تاریخ تولید جدید استفاده کنند.
▪ مدت زمان گل مژه چقدر است؟
به طور طبیعی، گل مژه باید یک هفته ای خوب شود و التهابش فروکش کند و اگر هم تبدیل به کیست شد، ظرف ۲ تا ۳ ماه جذب شود و از بین برود. در غیر این صورت و با سفت شدن گل مژه، نیاز به جراحی برای از بین بردن آن ضروری است.
▪ آیا گل مژه درد دارد یا درد چشم خانم معینی دلیل دیگری داشته است؟
درد، سنگینی و افتادگی موقت پلک از جمله علایم گل مژه است که خانم معینی هم تمام آنها را تجربه کرده اند.
▪ به نظر شما این ادعا که غذاهای چرب باعث تشدید و تحریک گل مژه می شوند، درست است؟
بله. درواقع غذاهای محرک و گرم مانند کاکائو و قهوه یا موادغذایی دارای چربی های سنگین مانند فندق، پسته، چیپس و سس مایونز می توانند زمینه فعالیت میکروب ها را بالا ببرند و باعث تشدید و تحریک گل مژه شوند. به همین خاطر کسانی که گل مژه می زنند بعد از مصرف غذاهای بسیار محرک و چرب، احساس تورم و سنگینی پلک شان بیشتر می شود.
▪ استفاده از لوازم آرایش چطور؟ می تواند باعث تحریک گل مژه شود؟
ممکن است که خود گل مژه در اثر استفاده از لوازم آرایش آلوده و نامرغوب به وجود بیاید ولی استفاده از لوازم آرایش سالم و استاندارد، معمولا باعث تحریک گل مژه نمی شود. اما لوازم آرایشی مانند سرمه که از چربی گاو و مواد ناشناخته تولید می شود، می تواند زمینه رشد میکروب را در پلک ها افزایش دهد و چنین لوازم آرایشی حتی می توانند باعث ریختن مژه ها هم بشوند.
▪ آقای دکتر! به نظر شما ترکیدن و خون ریزی گل مژه می تواند امری طبیعی باشد و جای نگرانی ندارد؟
خون ریزی گل مژه می تواند به خاطر التهاب آن باشد. در هر حال، اگر خون ریزی تنها صورت بگیرد، بعید است که برجستگی پلک، گل مژه باشد و باید فرد بیشتر مورد بررسی قرار بگیرد چون ممکن است آن توده یک تومور باشد نه گل مژه! اما اگر در صورت سرباز کردن گل مژه، خون و چرک با هم از آن خارج شوند مشکلی نیست و فرد نباید نگران باشد.
● نگاه دوم
تب خال را هرگز نخارانید!
دکتر امیرهوشنگ احسانی/ متخصص پوست و مو، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران
تب خال، یک عفونت ویروسی است که ویروسی به نام هرپس سیمپلکس عامل به وجود آورنده آن است. این بیماری دوست دارد که خودش را بیشتر روی ریشه های عصبی مانند اطراف لب ها و روی صورت نشان بدهد. وقتی که فعالیت ویروس هرپس روی ریشه های عصبی بیش از حد می شود، افراد تب خال می زنند.
از مهم ترین عوامل به وجود آورنده تب خال می توان به استرس، ابتلای فرد به تب بالا، مصرف برخی داروهایی که ایمنی بدن را پایین می آورند، کم بودن سطح ایمنی بدن و قرار داشتن در دوران پیش از قاعدگی یا حتی حین قاعدگی اشاره کرد.
معمولا تب خال طی یک هفته تا ۱۰ روز باید از بین برود و گاهی به خودی خود ناپدید می شود و گاهی با مصرف داروهای ضدویروسی. قرص آسیکلوویر یکی از همین داروهای ضدویروسی است که باید ۷ تا ۱۰ روز توسط بیمار مصرف شود تا تب خال او از بین برود.
در موارد حادتر و وقتی که فرد بیشتر از ۳ تا ۶ بار در سال تب خال می زند ما از او می خواهیم که قرص را طی دوره های طولانی تر، مثلا دوره های ۶ ماهه، استفاده کند تا عود و تکرر بیماری در او کم شود.
مهم ترین نکته در مورد کسانی که تب خال می زنند، این است که تا حد امکان تب خال شان را نخارانند، لمس نکنند و از وسایل شخصی که تماس مستقیم با پوست دارند به طور مشترک استفاده نکنند. ضمن اینکه هر چند تب خال یک بیماری ویروسی است اما اگر سیستم ایمنی بدن فردی پایین نباشد، او به این بیماری مبتلا نمی شود و بنابراین ما نمی توانیم گفته خانم معینی که ادعا می کنند «من اگر ببینم کسی تب خال زده، تب خال می زنم» را قبول کنیم! در این مورد باید بگویم که شاید سیستم ایمنی بدن ایشان ضعیف است و از وسایل مشترکی با فرد تب خال زده استفاده کرده اند و در نتیجه تب خال زده اند.
● نگاه سوم
لوازم آرایش تان را از داروخانه بخرید
دکتر حسین طباطبائی/ متخصص پوست و مو، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران
اولین نکته ای که باید در مورد خانم معینی به آن اشاره کنیم، این است که بزرگ ترین اشتباه ایشان، خرید لوازم آرایش از یک فروشگاه معمولی بی نام و نشان بوده است. از آنجایی که استفاده از انواع لوازم آرایش می تواند تاثیر مستقیمی روی سلامت ما داشته باشد، خانم ها باید مراقب باشند که به خاطر خرج نکردن پول بیشتر، هرگز سراغ فروشگاه های غیرمعتبر نروند و وسایل آرایشی شان را حتما از فروشگاه های معتبر یا داروخانه ها بخرند. کالاهای آرایشی موجود در داروخانه ها همیشه دارای مجوز بهداشتی هستند و مسوولان داروخانه معمولا کالایی را که به فروش می رسانند از همه نظر کنترل می کنند تا سالم ترین محصول را به دست مشتری برسانند. نکته بعدی این است که لوازم آرایشی مانند ریمل یا مداد چشم به هیچ عنوان تست ندارند و اگر فروشنده به شما اجازه تست داد، مطمئن باشید که به مشتریان دیگری که ممکن است عفونت یا ویروسی در بدنشان داشته باشند هم اجازه تست داده است و این کار می تواند باعث انتقال عفونت و آلودگی از طریق لوازم آرایش، از فردی به فرد دیگر شود.
بنابراین، به هیچ عنوان از مغازه هایی هم که به شما اجازه تست ریمل یا مداد چشم را می دهند لوازم آرایش نخرید. حالا اگر تحت هر شرایطی لوازم آرایشی را خریدید و در اثر استفاده از آن دچار آلرژی یا عفونتی مانند گل مژه شدید به جای اینکه مثل خانم معینی آن را به مغازه دار پس بدهید، برای حفظ سلامت خود و سایر افراد جامعه، آن کالای غیراستاندارد را به وزارت بهداشت ببرید و مجوزدار بودن یا نبودن یا حتی اصل یا تقلبی بودن محصولتان را از طریق مراجع مربوطه پیگیری کنید تا اگر بحث قاچاق یا تقلب در مورد آن وسیله موردنظر مطرح است، موضوع هر چه سریع تر از طریق مقامات وزارت بهداشت پیگیری شود. متاسفانه خیلی از لوازم آرایشی به صورت قاچاق به کشورمان وارد می شوند و این کالاهای قاچاقی، اغلب تقلبی هم هستند و هیچ نهاد بهداشتی در هیچ کجای دنیا آن را مورد تایید قرار نداده است. بنابراین شما به عنوان مصرف کننده باید حواستان به سلامت کالایی که می خرید باشد و اگر دیدید که وسیله آرایشی تان باعث بیماری شما شد، حتما از دست مغازه داری که آن لوازم آرایش را از او خریده اید شکایت کنید تا سرمنشأ چنین تقلب هایی که با جان مردم بازی می کنند، هرچه سریع تر پیدا شوند.
در مورد گل مژه بسیار مقاوم خانم معینی هم باید بگویم که ریمل آلوده می تواند باعث ایجاد حساسیت، قرمزی، خارش، پوسته شدن لبه پلک و حتی گل مژه بشود اما تمام این مشکلات باید بعد از مدت کوتاهی از بین بروند و بنابراین به احتمال زیاد، خود نرگس معینی استعداد گل مژه زدن را داشته و ریمل فقط یک عامل محرک برای او بوده است. ما ۲ نوع آلرژی داریم؛ یکی آلرژی تماسی که در اثر استفاده از لوازم آرایش آلوده در منطقه خاصی از صورت یا استفاده از بدلیجات پیش می آید و دیگری آلرژی عمومی که معمولا از طریق تنفس، خوردن یا تزریق ماده ای در کل بدن به وجود می آید و برای فرد دردسر زیادی درست می کند. بنابراین آلرژی خانم معینی به ریمل، نوعی آلرژی تماسی محسوب می شود که تنها چشم را درگیر می کند و مشکلی برای سایر نقاط بدن پیش نمی آورد. درنهایت نیز باید بگویم که اگر خانم ها عادت کنند که لوازم آرایش خود را از فروشگاه های معتبری که برچسب سلامت کالا را روی آنها نصب می کنند، بخرند هیچ وقت چنین مشکلاتی برایشان پیش نمی آید.
● پیگیری سوژه
از دسـت آنهـا به کجـا بایـد شکـایـت کـرد؟
الناز باقری نژاد
اگر شما هم با چنین مشکلی برخورد کنید، چه کار می کنید؟ اگر کالایی که خریده اید تا این حد به جسم شما آسیب بزند، راه های قانونی برخورد با این موضوع را می دانید؟ در حقیقت ۲ نهاد برای بررسی چنین موضوعات و طرح شکایت وجود دارد؛ وزارت بهداشت و سازمان تعزیرات حکومتی. روش پیگیری و برخورد هر کدام نیز متفاوت است و باید ادله و مدارکی را برای طرح دعوی در اختیار داشته باشید.
در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی واحدی به نام اداره کل نظارت بر مواد دارویی و آرایشی وجود دارد که مرجع ذی صلاح در طرح شکایاتی از این دست است. همراه داشتن جنس، دارو یا ماده غذایی ای که برای شما مشکل ایجاد کرده، ضروری است. در حقیقت مهم ترین مدرک برای اثبات ادعای شماست. مدرک دوم فاکتور خرید است که معمولا کمتر کسی هنگام خرید از مغازه ها، دریافت می کند و سوم، ارائه مدارک از سوی پزشک یا پزشکانی است که بیماری و آسیب های شما را ناشی از مصرف چنین کالایی اعلام کرده اند.
خانم بهبهانی، کارشناس اداره کل نظارت بر مواد دارویی و آرایشی با تاکید بر فعالیت های جدی و پیگیری های مستمر وزارت بهداشت اعلام کرد: «اگر در مواردی شبیه این اتفاق، فرد به هر دلیلی کالا را به فروشنده برگردانده باشد، باز هم امکان طرح شکایت برای او وجود دارد اما از آنجایی که معمولا افراد فاکتوری دریافت نمی کنند، وجود خود کالا کمک بسیاری به پیگیری شکایت می کند. ما پس از بررسی کالا و مدارک پزشکی فرد به واحد تجاری متخلف مراجعه می کنیم. اقدامات ما در کمترین حد تذکر و در بالاترین حد با همکاری واحد قضایی، پلمب و جریمه مالی فرد متخلف است. این امکان برای وزارت بهداشت وجود دارد که در صورت لزوم با دستگاه قضایی مذاکره و احکامی را برای فروشندگان، واردکنندگان و تولید کنندگان چنین محصولاتی ایجاد کند.»
اداره کل نظارت بر مواد دارویی و آرایشی در خیابان انقلاب، خیابان فخررازی، نبش خیابان وحید نظری واقع شده و برای طرح شکایت، باید در این محل حضور پیدا کنید.
این اداره زیرمجموعه معاونت غذا و دارو است و وظیفه رسیدگی به تخلفات را بر عهده دارد. اما روند رسیدگی در تعزیرات حکومتی به شکلی دیگر است. در این شکل از شکایت، شما در حقیقت از فرد فروشنده به عنوان فروشنده اجناس تقلبی شکایت می کنید. در این روند، فرد فروشنده، متهم اصلی است و تولیدکننده یا واردکننده مورد توبیخ قرار نمی گیرد. برای این هدف حتما باید کالای موردنظر و فاکتور را در اختیار داشته باشید. شوراهای حل اختلاف، مرجع رسیدگی به این شکل از شکایات هستند اما نکته مهم این است که باید به شورای حل اختلاف منطقه ای مراجعه کنید که واحد تجاری در آن واقع شده است. با مراجعه به این مرجع و طرح شکایت قضایی، فرد به عنوان مجرم مورد محاکمه قرار می گیرد و با احکامی نظیر پلمب، جریمه های مالی و پرداخت غرامت مواجه می شود. این ۲ راهکار، روش های قانونی برخورد با فروشندگان اجناس تقلبی است و می توانید از هر دو راه برای طرح شکایت اقدام کنید.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
-