واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: توضيحات مكتوب رييس سازمان ميراث فرهنگي به حداد عادل نمايندگان را قانع نكردمشايي باز هم بايد توضيح بدهد
دنياي اقتصاد: مجلس اگر چه از چهارشنبه هفته گذشته به استقبال نوبت دوم تعطيلات تابستاني رفت، اما ظاهرا كار كميسيون فرهنگي براي رسيدگي به وضعيت رييس سازمان ميراث فرهنگي تازه آغاز شده است.
چرا كه تاكيد مجدد اسفنديار رحيم مشايي به دوستي ايران با مردم اسرائيل پس از چهار صفحه مقدمهچيني در پاسخ كتبي وي به حداد عادل باز هم نتوانست نظر اعضاي كميسيون فرهنگي مجلس را تامين كند. اعضاي كميسيون فرهنگي از اتخاذ مواضعي كه در راستاي مواضع ايدئولوژيك نظام و نظرات مقام معظم رهبري نيست، توسط معاون رييسجمهوري آن هم در شرايطي كه پيش از آن احمدينژاد بحث تكذيب هولوكاست را مطرح كرده و به شدت بر آن تاكيد كرده است، انتقاد دارند.
بر همين اساس هم اعضاي كميسيون فرهنگي بر تكراري بودن اظهارات مشايي انگشت گذاشته و خواستار تصحيح دوباره اين اظهارات شدهاند. رحيم مشايي در آخرين روز كاري مجلس و قبل از شروع تعطيلات تابستاني بنا به درخواست كميسيون فرهنگي مجلس از دقايق اوليه صبح به ميان اعضاي اين كميسيون رفت تا بتواند با توجيه اظهارات خود مبني بر دوستي ايران با مردم آمريكا و اسرائيل نظر مثبت اين اعضا را جلب كند. اما توضيحات يك و نيم ساعته مشايي و اصرار وي بر مواضعش نتوانست اعضاي اين كميسيون را قانع كند. چنين بود كه ساير نمايندگان هم از كنار اين مساله به سادگي نگذشتند و در صحن علني مجلس با امضاي بيانيهاي خواستار برخورد جدي احمدينژاد با معاوني شدند كه به تازگي نسبت خويشاوندي نيز با رييسجمهور پيدا كرده است. اگر چه شايد به جهت همين نسبت فاميلي باشد كه احمدينژاد به رغم همه اصرار و تاكيدش بر افسانه خواندن نسلسوزي يهوديان اسرائيل و البته محو نام اسرائيل از نقشه جهان در برابر اظهارات مشايي واكنش صريحي از خود نشان نميدهد و از ساكنان يهودي سرزمينهاي اشغالي با نام بدبختهاي آواره ياد كرده و دلش براي آنها ميسوزد. با اين حال، اما نمايندگان سرسختانه معتقدند كه مقامها و مسوولان نبايد در سياست خارجي بر خلاف مواضع كلي نظام و مقام معظم رهبري به اتخاذ موضع بپردازند يا ايدههاي جديدي چون جدايي مردم اسرائيل از ملت آن را بيان كنند؛ ايدهاي كه مشايي در نامهاش به حداد عادل آن را مجددا مطرح و بر آن تاكيد كرده است.
مشايي همچنين در پاسخ مكتوب خود به حداد عادل، پس از مقدمهچيني فراوان و دفاع از موضع احمدينژاد در برابر مساله اسرائيل با حمايت از موضع قبلي خود نوشته است: بكارگيري نام اسرائيل پس از عبارت «حتي» صرفا و صرفا براي بيان فراگير بودن پيام دوستي ملت ايران به همه آحاد مردم در جهان است. بديهي است اين كلمه امروز نه تنها در منظر نگاه سياسي ملت ما بلكه در دنيا منفورترين واژهاي است كه شناخته مي شود. اين واژه امروز يادآور نژاد پرستي، نگاه ضد بشري، خيانت و خشونت و مكر و فريب است و اينجانب با همه دلسوزان همعقيدهام كه در فرهنگ اين سرزمين هرگز جايي براي اين واژه سياسي وجود نخواهد داشت و هرچند برخورد سياسي برخي سست عنصران و واماندگان و منفعلان و بريدگان راهي براي شكاف در صفوف انقلابيون و ارزشمداران جستجو كرده است، اما اين مكري است كه به نتيجه نخواهد رسيد. و آفتاب حقيقت درخشانتر از آن است كه پاره ابري را ياراي ايستادگي در برابر آن باشد. همچنين در بخش ديگري از اين نامه كوچ و حضور يهوديان به اسرائيل از سوي رحيم مشايي اجباري يا اكراهي خوانده شده و بر خلاف نظر نمايندگان كه معتقدند حضور مردم اسرائيل باعث جلوه بخشيدن به اين رژيم شده است، تاكيد كرده كه اين حضور و كوچ مبنايي براي مقبول جلوه دادن اين رژيم نيست. مشايي در توجيه اين مطلب در نامه خود آورده است: سوءاستفاده و بلكه استفاده اجباري و يا اكراهي رژيم از بخش زيادي از مردم يهودي آن سرزمين نميتواند هرگز مبنايي بر مقبول جلوه دادن آن رژيم باشد و چنانچه پشتيباني سياسي و نظامي قدرتهاي بزرگ از رژيم مذكور برداشته شود، همگان خواهند ديد كه صهيونيستها در همان سرزمين تا چه اندازه حقير و تنها باقي خواهند ماند. اين نكته مهمي است كه توجه به آن يك ضرورت و استفاده از آن در جهت تفكيك در صفوف و تضعيف جبهه دشمن نشانه تدبير و خردورزي در مبارزه است. زيان ناشي از موجوديت رژيم اشغالگر، فراگير و جهاني است و ادامه ماندن آن به صلاح هيچ كس جز صهيونيستهاي ضدبشريت نيست و خسارات ناشي از اراده صهيونيستها پيش از هر كس متوجه مردمي است كه در سرزمينهاي اشغالي زندگي ميكنند، از اين رو مبارزه جهاني با رژيم مذكور به نفع صلح جهاني و از جمله به صلاح همان مردم است. رحيم مشايي همچنين در بخش ديگري از نامه خود مواضع نظام و مقام معظم رهبري در قبال مساله اسرائيل را يادآور شده و با تاكيد غيرقابل تغيير بودن اين مواضع نوشته است: مواضع برحق و صريح رييس محترم جمهوري در قبال رژيم منحوس مذكور كه موجبات روشني چشم و شادي قلب همه مستضعفان عالم و به ويژه مسلمانان جهان شده، يكي از افتخارات دولت نهم است. به ويژه كه با طرح سوالات اساسي در موضوع هولوكاست و پرده برداشتن از منويات صهيونيسم جهاني اثبات عدم مشروعيت رژيم اشغالگر را در منظر جهانيان جلوهگر ساخت و بيپايگي و بياساس بودن ساختار آن را به ادبياتي عالمگير بدل ساخت.
مشايي در ادامه مجددا تاكيد كرده است: پيام ايران به مردم همه جهان پيام دوستي و مهر است و بين مردمان و قدرتمداران و سردمداران تفاوت قائل است. دامنه اين نيكانديشي و دقت نظر تا بدانجا گسترده است كه همواره حتي مردم يهودي و مسيحي سرزمينهاي اشغالي را نيز شامل بوده است. چنانكه مقام معظم رهبري در تبيين راهبرد منطقي جمهوري اسلاميايران جهت حل مساله فلسطين ... در جهت تعيين تكليف يهوديان و مسيحيان ساكن سرزمينهاي اشغالي ريختن آنان به دريا يا آتش زدن آنان را كه از ناحيه برخي شخصيتهاي سياسي شهير عرب مطرح شده بود، با ذكر نام آنان مطرود دانستند. وي سپس در انتهاي نامه خود به حداد عادل با بيان اينكه پيام ملت ايران به همه جهان نفي جنگ و خشونت، اقامه عدل و قسط و توسعه صلح و آزادي براي كمال و تحقق كرامت بشري است بر جدايي ملتهاي قدرتهاي زورگويي چون آمريكا تاكيدكرده و يادآور شده است: امروز ايران مسوول است تا براي ارائه ثروت عظيميكه خدا در جريان تاريخ به او سپرده است، با دنياي انساني، هرچه بيشتر و گستردهتر ارتباط يابد و از رهگذر تعامل عالمانه و الهي – انساني، انديشههاي تابناك و كارساز خود را براي ارضاي درون آدميان و اداره امور جامعه بشري عرضه نمايد. درك اين حقيقت و استفاده از اين فرصت، مسووليت سنگين همه حقطلبان و مردم آزاده و مومن است و در اين ميان سهم مردم و علماي اين سرزمين بيش از ديگران است.
نمايندگان همچنان ناراضي هستند
نامه اسفنديار رحيممشايي كه در سراسر آن بر تفكيك ملتها از دولتهايي چون آمريكا تاكيدكرده و با همين استدلال سعي در توجيه اظهارات خود مبني بر دوستي ايران با تمام ملتها از جمله مردم آمريكا و اسرائيل داشته است، اما باز هم به ذائقه اعضاي كميسيون فرهنگي خوش نيامد و البته نايبرييس دوم مجلس در موضعي صريحتر خواستار استعفاي رحيم مشايي از مسووليت خود شد.
در كنار اين ابراز عقيده باهنر، اما ديگر اعضاي كميسيون فرهنگي باز هم خواستار توضيح مشايي در مورد بيانات مكتوب وي شدند. به طوري كه حميدرضا رسائي، يك عضو اين كميسيون در اين باره به ايرنا گفت: اين كميسيون از اظهارات مكتوب وي قانع نشده و همچنان خواستار تصحيح مجدد اين اظهارات است.
رسايي با اشاره به بررسي اين پنج صفحه از سوي كميسيون فرهنگي مجلس افزود: مجموعه دوستان در اينكه آقاي مشايي مثل همه ملت، مقام معظم رهبري و رييسجمهوري، رژيم صهيونيستي را فاقد مشروعيت ميداند، شكي ندارند، اما معتقدند كه وي در بيان نظراتش دقت كافي نميكند و از اين رو، سخنان وي شبهه آفرين است.
عضو هياترييسه كميسيون فرهنگي مجلس گفت: وي در اين پنج صفحه اگر چه از عبارت «مردم سرزمينهاي اشغالي» به جاي «مردم اسرائيل» استفاده كرده، اما در بخشهايي مجددا روي حرف قبلي خود پافشاري كرده است.
رسايي اضافه كرد: «وي در مقامي نيست كه بخواهد ايده جديدي را پايهگذاري كند، به ويژه آنكه مواضع رييسجمهوري درخصوص رژيم صهيونيستي و همه كساني كه به تاييد اين رژيم روي آوردهاند، حتي مهاجريني كه با حضورشان رژيم را تاييد كردهاند، از افتخارآميزترين مواضع دولتها پس از انقلاب اسلامي بوده است.»
عضو هياترييسه كميسيون فرهنگي مجلس تاكيد كرد: «هيچ مقام مسوولي در جمهوري اسلامي در مورد سياست خارجي نبايد مواضعي اتخاذ كند كه با مواضع رهبر معظم انقلاب در تضاد باشد.»
تاكيد احمد خاتمي بر عذرخواهي مشايي
علاوهبر اين امام جمعه موقت تهران نيز با تاكيدبر اينكه طبق مواضع رسمي ايران چيزي به نام مليت اسرائيلي وجود ندارد، ساكنان يهودي سرزمينهاي اشغالي را آتش بيار معركه دولتشان خواند و بر ضرورت عذرخواهي سريع رحيم مشايي معاون رييسجمهور به خاطر اظهاراتش در اين باره تاكيد كرد.
عضو مجلس خبرگان رهبري در خطبههاي دوم نماز جمعه با اشاره به سخنان اخير اسفنديار رحيم مشايي، معاون رييسجمهور گفت: در شرايطي كه نظام استكبار همه امكاناتش را صرف مقابله با نظام كرده است، فقط بايد به مسائل اصلي پرداخت.
خاتمي تصريح كرد: در شرايط فعلي كشور، آيا درست است كه برخي از مقامات اجرايي بگويند ما دوست مردم اسرائيل هستيم و مردم آمريكا برترين ملتها هستند، ما اصلا چيزي به عنوان مليت اسرائيلي نميشناسيم، ما يك لحظه هم رژيم اسرائيل را به رسميت نميشناسيم. وي ادامه داد: اين مردم اسرائيل هستند كه آتش بيار معركه دولتشان هستند، همه مردم اسرائيل، ميليشياي دولت اسرائيل هستند. امام جمعه موقت تهران گفت: باتوجه به اينكه اين حرف بازتاب نادرست بينالمللي داشته است، گوينده اين سخن بايد به سرعت حرفش را پس بگيرد و از مردم ايران عذرخواهي كند نه اينكه بگويد «براي بارهزارم هم اين را مي گويم»، اين چه حرفي است، ملت ايران اجازه نميدهد كسي از جايگاه مسووليت، موضعي خلاف سياستهاي ترسيم شده از سوي امام و رهبري اتخاذ كند. به هر روي بهرغم واكنش تند مجلس نسبت به مشايي و رسمي شدن تقاضاي استعفاي وي از سوي نمايندگان، رياستجمهوري هنوز موضع صريحي را در اين خصوص اتخاذ نكرده است.
شنبه 26 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 330]