واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: رييس جمهور در ديدار جمعي از نخبگان، نويسندگان و اهالي رسانههاي تركيه: احياي شكوه و عظمت تمدن ايران و تركيه دور از دسترس نيست
تهران-خبرگزاري ايسكانيوز:رييس جمهور گفت: ايران و تركيه در گذشتهاي نه چندان دور دو تمدن بزرگ بودند كه در جهان اثرگذاري فراواني داشتند امروزهم آن توانمندي و شكوه قابل دسترسي است و دليلي وجود ندارد كه دوباره احيا نشود.
به گزارش گروه سياسي باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران" ايسكانيوز"به نقل از پايگاه اطلاع رساني رييس جمهور، دكتر احمدي نژاد صبح امروز (جمعه )در ديدار جمعي از نخبگان، نويسندگان و اهالي رسانههاي تركيه با تاكيد بر اينكه كشورهاي زورگو نميخواهند عراق، سوريه، تركيه و ايران در سايه همكاريهاي متقابل به پيشرفت برسند،خاطر نشان كرد : آنها گر چه اقتدار اين چند كشور را نميخواهند، اما مهم نيست. اگر با هم همكاري داشته باشيم بسياري از موانع و مشكلات حل شدني است.
رييس جمهور در پاسخ به سوال يكي از حضار درباره پرونده هسته ايران، گفت: اين پرونده هستهاي را سياسي كرده اند و علت مخالفت كشورهاي قدرتمند هم اين است كه آمريكا و متحدانش نميخواهند كشوري مثل ايران و تركيه به فنآوريهاي پيشرفتهاي نظير فنآوري هستهاي دست پيدا كنند.
وي افزود : 15 سال قبل كه اصلا بحث هستهاي در ايران مطرح نبود، آمريكا ايران را تحريم كرد و حتي در ابتداي پيروزي انقلاب جنگ تحميلي را به وسيله صدام عليه كشورمان به راه انداخت بنابراين روشن است كه آنها با پيشرفت ايران مخالفند و از بمب نميترسند، چرا كه خودشان بمب دارند.
دكتر احمدينژاد با تاكيد بر اينكه جمهوري اسلامي ايران به دنبال بمب نيست و اعتقادي به آن ندارد گفت :دشمنان اين مسايل را بهانه اي براي مقابله با ما قرار داده اند.
رييسجمهور در ادامه با اشاره به روند مذاكرات هستهاي كشورمان خاطر نشان كرد: طرفهاي مذاكرات در ابتداچنين مطرح ميكردند كه اگر بخواهيد 20 سانتريفيوژ را فعال كنيد، بايد 10 سال با ما مذاكره كنيد تا شايد به شما چنين اجازهاي بدهيم،اما امروز كه چند هزار سانتريفيوژ در ايران فعاليت ميكند، تنها از ما ميخواهند كه براي مدتي تعداد اين سانتريفيوژها را اضافه نكنيم. اما ملت ما مسير خود را انتخاب كرده و ايستاده و به فضل الهي پيروز خواهد شد.
وي افزود:تا پنج سال پيش آنها نگران مقتدر شدن ايران بودند و امروز نگران هستند كه مو جوديت و تسلط 60 سالهشان بر جهان از بين برود. آنها فكر ميكردند كه با صدور قطعنامه و تهديد و تحريم ميتوانند ايرانيان را به عقبنشيني وادار كنند، اما چنين نشد و آنها هماكنون نگرانند كه اصل شوراي امنيت زير سوال برود.
دكتر احمدينژاد با تاكيد بر اينكه مردم ايران اهل مذاكره و گفت و گو هستند،تصريح كرد : البته آنها بايد بدانند كه از تقابل با ما سودي نخواهند برد. هماكنون روند به سمت پيروزي ملت ايران و ملتهاي منطقه است و آنها هم كاري نميتوانند بكنند.
رييس جمهوربا اشاره به جايگاه آژانس بينالمللي انرژي اتمي گفت: هدف از تشكيل آژانس اين بود كه راه دستيابي كشورها به انرژي اتمي را فراهم كند و همچنين كشورهاي مسلح به بمب اتمي را خلع سلاح كند، اما اين آژانس به هيچكدام از اهداف خود نرسيده است. نه تنها اين كارها را نميكند، بلكه گاهي مانعي براي دستيابي كشورهاي در حال رشد به انرژي صلح آميزهستهاي است.
وي در ادامه پتانسيلهاي روابط ايران و تركيه را يادآور شد وخاطر نشان كرد: دو كشور توانمنديهاي مختلفي در حوزههاي علمي، سياسي و فنآوري دارند كه ميتواند مكمل همديگر باشد. بايد با تشكيل اتحاديههاي منطقهاي و تقويت اكو و D8 بتوانيم نقش تعيينكننده خود را در منطقه و جهان ايفا كنيم. اگرتركيه و ايران د در همكاريهايشان به نقطه مطلوب برسند در چنين صورتي ديگر نيازي به ديگران نخواهند داشت.
دكتر احمدينژاد در پاسخ به سخنان يكي از حاضران درباره احتمال تغيير سياستهاي خارجي ايران با توجه به انتخابات آينده و همچنين همين ااحتمال در آمريكا گفت: اهداف و استراتژيهاي سياست خارجي ايران با تغيير دولتها تغيير نخواهد كرد؛ چون از عمق تاريخ و اعتقادات مردم ايران برخاسته است.
رييس جمهور ادامه داد: اما درآمريكا امكان تغيير رويكرد بسيار زياد است. در آمريكا هركس به قدرت برسد بايد جهتگيريهاي خود را در سياست خارجي تغيير دهد. آنها نيازمند دواقدام اساسي هستند؛ يكي اينكه توان خود را از كشورهاي مختلف جمعآوري و به داخل كشور خود ببرند، تا مشكلاتشان در حوزههاي اقتصادي حل شود. اقتصاد آمريكا هماكنون در آستانهي فروپاشي است. آمريكا كه روزي مدعي حاكميت مطلق بر اقتصاد جهان بود امروز با بحرانهاي جدي مواجه است.
دكتر احمدينژاد تصريح كرد : در عرصه جهان، آمريكا كه مدعي مديريت دنيا بود امروز از حل كوچكترين مسايل خود ناتوان مانده است از اين رو دوران اثرگذاري آمريكا در دنيا به پايان رسيده است و حوادث گرجستان اين مساله را نشان داد. آنها نتوانستند به دولت متحد خود در گرجستان كمك كنند. در عراق نيز آمريكا از حل مشكلات خود عاجز مانده است. در آمريكا هماكنون 40 ميليون انسان فقير و فاقد هر نوع پوشش بيمهاي زندگي ميكنند و هر دولتي سر كار بيايد بايد اين مساله را حل كند.
وي اضافه كرد: دومين تغيير در سياست خارجي آمريكا بحث گفتوگو با ايران است. آمريكا بدون گفتوگو با ايران قادر نيست به هدف اول خود دست پيدا كند. به همين دليل است كه رقابت اصلي ميان دو كانديداي مطرح در آمريكا بر سر تعامل با ايران است و هركدام در تعامل با ايران مثبتتر حرف ميزند، راي بيشتري دارد. به نظر من امپراطوري آمريكا به پايان راه خود رسيده است.
رييس جمهور گفت: 27 سال است كه آمريكا رابطهاش را با ايران قطع كرده است. آنها فكر ميكردند با اين كار فضاي تنفسي ما را قطع و ما تسليم ميشويم، اما چنين نشد و به زودي اولين ماهواره مخابراتي خود را با موشك و پرتابگر بومي به فضا پرتاب خواهيم كرد. اگر آمريكا در آن زمان با ما قطع رابطه نكرده بود، ما چنين پيشرفتهايي در كشور نداشتيم. پيش از قطع رابطه، 50 سال با آمريكا رابطه داشتيم و هيچ نتيجهاي نگرفتيم، اما الان هم تكنولوژي اتمي را داريم و هم هوافضا. از اين جهت از آمريكا به خاطر قطع رابطه و تحريم تشكر ميكنيم.
دكتر احمدينژاد در بخش ديگري از سخنان خود درباره وضع آزادي در ايران اظهار داشت: امروز در كشورمان مقدار زيادي از آزادي را شاهديم. هماكنون حتي مردم در انتخابات محدود به احزاب هم نيستند و ميزان كانديداها 20 تا 30 برابر بيشتر از ظرفيت كانديداهاست و از همه اقشار جامعه اعم از كارگر، كشاورز و استاد دانشگاه براي انتخابات ثبت نام ميكنند. كساني هم كه در انتخاباتها ردصلاحيت شدند بر اساس معيارهاي قانوني، شرايط ثبت نام را نداشتند.
وي درباره عضويت تركيه در اتحاديه اروپا نيز گفت: ازعضويت تركيه دراتحاديه اروپا خوشحال ميشويم. اين اتفاق هم براي تركيه و هم براي اتحاديه اروپامفيد است چرا كه قبول نداريم ملتهاي منطقه با اروپاييها در جدال باشند. نگاه ما به اين مساله راهبردي و استراتژيك است.
رييسجمهور تصريح كرد :اميدواريم روزي برسد كه ملتها در صلح و دوستي با هم باشند. عضويت تركيه در اتحاديه اروپا اتفاقي است كه به نفع كشورهاي اروپايي است و آنها نادان هستند كه اجازه نميدهند چنين اتفاقي بيافتد. بايد از تركيه خواهش كنند كه عضو اتحاديه شود.. تركيه خواستگاه يك تمدن بزرگ است و هيچكس نميتواند تركيه را حذف كند. تركيه براي دنيا حرف دارد و اتحاديه اروپا و آمريكا نيز نميتوانند آن را در خود هضم كنند.
دكتراحمدينژاد گفت: دوران استفاده از زور و فريب و دوران بمب و هواپيما و موشك به پايان رسيده و دوران انسانيت آغاز شده است .
اخبار مرتبط
• ضرورت ريشه كن شدن رفتارهاي ظالمانه حاكم بر جهان
• اقتصاد ايران و تركيه مي تواند مكمل هم باشد
• تقويت همكاريها براي مبارزه با تروريسم و مواد مخدر
• امضاي پنج سند همكاري بين ايران و تركيه
• آغاز مذاكرات رسمي ايران و تركيه
• توجه به امور بانوان ازاولويتهاي استانداري است
جمعه 25 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]