واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: قسمت چهارم دولت دفاعشناسنامهآغاز فعالیت 17 مهر 1360پایان فعالیت 25 آبان 1368مدت فعالیت (دو دوره) 7 سال و 10 ماهرئیس جمهور حضرت آیت الله خامنه اینخست وزیر مهندس میرحسین موسویاهم مسائل1. تفوق بر نیروهای بعث، آزادسازی سرزمین های اشغالی2. ورود به خاک عراق و پایان جنگ تحمیلی3. تثبیت نظام نوپای ایران اسلامی4. توجه جدی به محرومان و حفظ حداقل ها با توجه به شرایط جنگ نقش امام(ره)1. تنفیذ حکم اولما ننسخ من آیة او ننسها نأت بخیر منها او مثلها«اینجانب به پیروی از ملت عظیم الشأن و با اطلاع از مقام و مرتبت متفکر و دانشمند محترم، جناب حجة الاسلام آقای سید علی خامنه ای – ایّده الله تعالی – رأی ملت را تنفیذ و ایشان را به سمت ریاست جمهوری اسلامی ایران منصوب نمودم»
2. تعهّد و خدمت«بحمدالله تعالی با تأییدات خداوند متعال – جل و علا – و دعای خیر حضرت ولی الله الاعظم – روحی لمقدمه الفداء – چهار سال ریاست جمهوری اسلامی با خیر و سلامت و قدرت و عظمت سپری شد.اینک به پیروی از آرای محترم ملت عظیم الشأن و آشنایی به مقام تعهد و خدمتگزاری دانشمند محترم،جناب حجت الاسلام آقای سیّد علی خامنه ای – ایّده الله تعالی – آرای ملت را برای پس از پایان دوره ی کنونی، تنفیذ و ایشان را به سمت ریاست جمهوری اسلامی ایران منصوب می نمایم و از خداوند تعالی توفیق ایشان را در خدمت به اسلام و ملت و کشور اسلامی خواستارم».3. خدمت به مردم«شما اگر گمان بکنید که در تمام دنیا، رئیس جمهورها و سلاطین و امثال اینها، یک نفر را مثل آقای خامنه ای پیدا بکنید که متعهد به اسلام باشد و خدمتگزار، و بنای قلبی اش بر این باشد که به این ملت خدمت کند، پیدا نمی کنید. ایشان را من سالهای طولانی می شناسم، و در آن زمانی که اول نهضت بود ایشان وارد بودند و به اطراف برای رساندن پیامها تشریف می بردند، و بعد از این هم که این انقلاب به اوج خودش رسید، ایشان حاضر واقعه بود همه جا، تا آخر و حالا هم هست؛ یک نعمت خدا به ما، این است». 4. تشکر از نخست وزیر«من همچون گذشته شما را فردی لایق و دلسوز برای انقلاب اسلامی می دانم، زحمات شما را در دوران جنگ و تجهیز سپاهیان اسلام فراموش نمی کنم، و الآن نیز شما را تأیید و حمایت می کنم».
5. مخالفت با استعفای آقای موسویاختلاف جناحی در مجلس و دولت سبب شد تا آقای نخست وزیر استعفا دهد. حضرت امام(ره) ضمن نصیحت به ایشان، از وی خواستند تا در موقع عصبانیت تصمیم نگیرند.بسم الله الرحمن الرحیمجناب آقای نخست وزیر محترمنامه ی شما باعث تعجب شد.حق این بود که اگر تصمیم بدین کار داشتید، لااقل من و یا مسؤولین رده بالای نظام را در جریان می گذاشتید.در زمانی که مردم حزب الله برای یاری اسلام فرزندان خود را به قربانگاه می برند چه وقت گله و استعفا است؟ شما در سنگر نخست وزیری، در چهارچوب اسلام و قانون اساسی، به خدمت خود ادامه دهید. در صورتی که نسبت به بعضی از وزرا به توافق نمی رسید، چون گذشته عمل می شود. این حق قانونی مجلس است که به هر وزیری که مایل بود رأی دهد.... همه باید به خدا پناه بریم؛ و در مواقع عصبانیت دست به کارهایی نزنیم که دشمنان اسلام از آن سوءاستفاده کنند.مردم ما از اینگونه مسائل در طول انقلاب زیاد دیده اند، این حرکات هیچ تأثیری در خطوط اصیل و اساسی انقلاب اسلامی ایران نخواهد داشت.از آنجا که من به شما علاقه مندم، ان شاءالله عند الملاقات مسائلی است که گوشزد می نمایم. والسلام.15/6/67روح الله الموسوی الخمینی6. دوست لایق«ما اولاً تشکر می کنیم از هیأت دولت و ملت ایران که در این ایام جنگ با اینکه خیلی تحت فشار بودند، با قدرت و با حفظ عظمت اسلام کارها را به خوبی انجام دادند تا این خارِ سر راه شکسته شد».
7. تأیید برای رهبریمرحوم حجة الاسلام والمسلمین سیداحمد خمینی:وقتی که آیت الله خامنه ای در سفر کره ی شمالی بودند امام گزارش های آن سفر را از تلویزیون می دیدند امام همانجا فرمودند: «الحق که ایشان شایستگی رهبری را دارند». رحلت حضرت امام(ره)به دنبال رحلت جانگداز بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در 14 خرداد 1368، خبرگان مردم حضرت آیت الله خامنه ای را به رهبری نظام برگزیدند.استفعاایشان در تاریخ 25/5/68 طی نامه ای از ریاست جمهوری استعفا دادند تا رئیس جمهور منتخب مردم بتواند فعالیت خود را سریع تر آغاز نماید.بسم الله الرحمن الرحیمجناب حجة الاسلام والمسلمین آقای هاشمی رفسنجانی (دامت تأییداته)با سلام و تحیت و تبریک مجدد کسب اعتماد عظیم ملت انقلابی و فداکار و انتصاب به مسؤولیت افتخار آمیز ریاست جمهوری اسلامی ایران و آرزوی توفیق و تأیید الهی برای جنابعالی در راه خدمت به اسلام و مسلمین و خدمت به این ملت عزیز.به اطلاع جناب عالی می رسانم که اینجانب برای اینکه بتوانید مسؤولیت خطیر خود را سریعاً آغاز نمایید، امروز (25/5/68) از سمت ریاست جمهوری استعفا داده ام».بر گرفته از کتاب دولت عدالتنوشته احمد نیکنام و محمدرضا هلالی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 372]