واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: مديرعامل شركت بازرگاني پتروشيمي:
قيمت خوراك پتروشيميها بايد با توجه به وضعيت رقبا تعيين شود
خبرگزاري فارس: هدفمندسازي يارانهها شروعي براي حركت صنعت پتروشيمي از سودآوري بر مبناي خوراك ارزان به سودآوري بر مبناي بهرهوري و مزيت رقابتي باشد، اما تنظيم قيمت خوراك بايد با توجه به رقبا هماهنگ شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، رضا حمزهلو امروز در پنجمين نشست اتحاديه صادركنندگان فرآوردههاي نفتي اظهار داشت: ظرفيت توليد محصولات پتروشيمي در سال 89 نزديك 38 ميليون تن بود كه 13 ميليون تن آن صادر شده، بخشي براي تأمين نياز داخلي مصرف و بخشي بين مجتمعهاي پتروشيمي به عنوان خوراك كارخانههاي پتروشيمي پايين دستي مبادله شده است.
مديرعامل شركت بازرگاني پتروشيمي تصريح كرد: رشد شديد توليد پتروشيمي امروزه در شرق آسيا و خاورميانه رخ داده و پيشبيني ميشود، بخش بزرگ توليد تا سال 2015 به خاورميانه منتقل شود.
حمزهلو با بيان اينكه چين و هند دريايي از نياز و تشنه براي دريافت محصولات پتروشيمي هستند، اضافه كرد: توليد محصولات پتروشيمي در گذشته عمدتاً برپايه نفتا و مايعات گازي بود، اما الان به شدت تغيير كرده و به گاز منتقل شده است كه يكي از دلايل اين مسئله تغييرات شديد قيمت نفتا متأثر از تغيير قيمت نفت است.
وي در مقايسه شرايط گذشته و حال بازار جهاني پتروشيمي گفت: در گذشته در بعضي از مقاطع ظرفيت مازاد عرضه وجود داشت كه دليل آن عدم رشد صنعتي و رقابت منطقهاي بود، اما در حال حاضر با رشد نسبي صنعتي كشورهاي جهان سوم رقابت جهاني شده است.
حمزهلو افزود: احداث واحدهاي متوسط در گذشته هدف سرمايهگذاران بود، اما در حال حاضر احداث مگاپروژههايي چون زاگرس هدفگيري شده است.
وي با بيان اينكه انگيزه اصلي قبلاً تنها ارزش افزوده بود، گفت: الان به دنبال سودآوري و كسب بازار هستيم، پيش از اين سرمايهگذاري مستقيم دولتي در صنعت پتروشيمي انجام ميشد، اما در حال حاضر مشاركت گسترده بخش خصوصي عيان شده و هر روز بيشتر ميشود.
مديرعامل شركت بازرگاني پتروشيمي اظهار داشت: تمركز همه تصميمات در گذشته در دولت بود، اما در حال حاضر با پراكندگي نقاط تصميمگيري و واگذاري اختيارات به صورت قطبهاي كوچك اتفاق افتاده است.
مديرعامل شركت بازرگاني پتروشيمي اضافه كرد: در گذشته به دليل دولتي بودن به صورت منسجم در بازارهاي جهاني حضور داشتيم، اما امروز كانالهاي عرضه زياد شده است.
وي تأكيد كرد: در گذشته خوراك ارزان فراون بود، اما در حال حاضر هدفمندي يارانهها به عنوان يك طرح حياتي براي نجات اقتصاد كشور اجرا شده است.
مديرعامل شركت بازرگاني پتروشيمي اولين فرصت اين طرح را تلاش براي افزايش بهرهوري دانست و گفت: موضوع دوم اتكا نكردن صرف به حربه قيمت در صادرات است، چرا كه قيمت خوراك واقعي شده است.
وي تصريح كرد: در گذشته ما صادرات فراوان به دليل خوارك ارزان داشتيم و به اين امر افتخار ميكرديم، در حالي كه اين مسئله هنر نيست.
حمزهلو گفت: عدم مواجهه با آنتيدمپينگ و ممانعت از برخورد با اعمال تعرفههاي سنگين را از ديگر فرصتهاي اجراي هدفمندي يارانهها دانست، وقتي قيمتها واقعي شود، ديگر خارجيها ما را به دامپينگ متهم نميكنند.
مديرعامل شركت بازرگاني پتروشيمي اظهار داشت: در سال گذشته پتروشيمي تندگويان در اروپاي غربي در خصوص محصول پت با وضع قانون ضد يارانه مواجه شد و اروپايي به آنها گفتند، به دليل يارانهاي كه دريافت ميكنيد، بايد محصول خود را گرانتر عرضه كنيد.
وي با بيان اينكه از گرفتاريهاي بزرگ قبلي ما احداث واحدهاي پتروشيمي با سفارش قبلي بود كه با اجراي هدفمند كردن از آن مشكلها رها ميشويم، گفت: پيش از اين هرچند نفر با دلايل غير اقتصادي شروع به تصويب يك طرح ميكردند و آن را نيمهكاره رها ميكردند، اما از اين پس به دليل حضور بخش خصوصي چنين اتفاقي نخواهد افتاد.
حمزهلو برقراري عدالت بين بخشهاي خصوصي و دولتي را از ديگر فرصتهاي هدفمندي يارانه دانست و تصريح كرد: در چنين وضعيتي كه كارآمدتر بودن مديريت بخش خصوصي مشخص ميشود.
وي در ادامه با تأكيد براينكه اين طرح چالشهايي نيز دارد كه بايد به دقت در مورد آنها برنامهريزي كنيم، اضافه كرد: كمرنگ شدن مزيت نسبي صنعت پتروشيمي در مواجهه با كشورهاي منطقه و كاهش قدرت رقابتپذيري بينالمللي افزايش هزينههاي لجستيكي صادرات محصولات مجتمعهاي پتروشيمي داخل كشور از جمله اين چالشها است.
مديرعامل شركت بازرگاني پتروشيمي كاهش تمايل سرمايهگذاران خارجي و داخلي، تعطيلي و توقف توليد برخي واحدها كه در مرز سود و زيان هستند و كاهش استخراج منابع هيدروكربوري از ميادين مشترك به دليل محدود شدن سرمايهگذاري را از جمله ديگر چالشهاي اجراي هدفمند كردن يارانه دانست.
وي در ادامه اظهار داشت: در شرايط تحريم شبكههاي چند لايهاي براي بازرگاني پتروشيمي داريم و از نمايندگانمان در انگليس، امارات، آلمان، چين، سنگاپور و ديگر نقاط براي تجارت استفاده ميكنيم.
حمزهلو با بيان اينكه ارزش فروش داخلي 28 درصد و ارزش صادراتي شركت 45 درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است، گفت: با وجود تحريم 7 ماهه شركت بازرگاني پتروشيمي، تاكنون 12 ميليون تن صادرات پتروشيمي به ارزش 8.5 ميليارد دلار وجود داشتهاست، در حالي كه در سال 2009 ميلادي تنها 5.8 ميليارد دلار صادرات انجام شد.
وي با تأكيد براينكه اين شركت بعد از خصوصيسازي از يك شركت بازرگاني به يك توسعهدهنده تبديل شدهاست، گفت: سهام شركتهاي در حال بهرهبرداري و در حال توسعه پتروشيمي خريداري شد و در بانكها و بيمهها نيز سرمايهگذاري شد، چرا كه بانكها و بيمهها از اجزاي اين سيستم صادراتي موفق هستند.
مديرعامل شركت بازرگاني پتروشيمي تصريح كرد: به دليل گردش مالي 40 ميليارد دلاري در سال نيازمند داشتن يك ساختار مالي قدرتمند و در بانكها و بيمههايي كه واقعاً و كاملاً خصوصي باشند، سرمايهگذاري كرديم.
حمزهلو تصريح كرد: هدفمندسازي يارانهها شروعي براي حركت صنعت پتروشيمي از سودآوري بر مبناي خوراك ارزان به سودآوري بر مبناي بهرهوري و مزيت رقابتي باشد.
وي تأكيد كرد: استراتژي كلان بايد با مشاركت همه بازيگران تعيين شود و نميتوان با بخشنامه و از يك اتاق دربسته در خصوص اين صنعت تصميمگيري كرد.
مديرعامل شركت بازرگاني پتروشيمي اضافه كرد: اگر توليد پتروشيمي در تركيه با نرخ بالاتر گاز وجود داشته و صادرات هم ميشود، كمكهاي ويژه و ماجراهاي ديگري نيز وجود دارد كه بايد به آنها اشاره شود.
وي با تاكيد بر اينكه تنظيم قيمت خوراك را بايد با توجه به رقبا هماهنگ كنيم افزود: قانونگذار پيشبيني كرده از درآمد هدفمندكردن يارانهها چگونه به صنايع كمك شود.
وي تصريح كرد: عربستان گاز را 75 سنت براي هر ميليون بيتييو يعني 280 ريال براي هر متر مكعب ارائه ميكند و خوراك مايع نفتاي پتروشيميهاي عربستان نيز معادل 70 درصد فوب خليج فارس است.
مديرعامل شركت بازرگاني پتروشيمي اضافه كرد: با بهره 24 و 25 درصد و قيمت تمام شده 26 درصد ليزينگ نميتوان كاري از پيش برد علاوه براينكه قيمت خوراك نيز افزايش يافته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 172]