واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: شماري از شهروندان خراسان شمالي: صرفهجويي بايد فرهنگ شود
داخلي. اجتماعي. فرهنگي. صرفهجويي.
شماري از شهروندان خراسان شمالي بر لزوم تبديل شدن "صرفهجويي" به يك فرهنگ در جامعه تاكيد كردند.
يكي از شهروندان بجنوردي در گفت و گو با ايرنا گفت: مسوولان بايد از طريق رسانهها و مطبوعات فرهنگ صرفهجويي را نهادينه كنند.
مريم فيروزهاي با بيان اينكه در بسياري از احاديث و روايات امامان معصوم(ع) و بزرگان ديني برضرورت صرفهجويي و پرهيز از اسراف تاكيد كردهاند افزود: با وجود اين رهنمودها نبايد جامعه اسلامي به تجملگرايي و اسراف روي بياورد.
وي اظهار داشت: صرفهجويي و استفاده درست بايد از زمان كودكي آموخته شود و اين ميطلبد كه آموزش و پرورش و ديگر نهادهاي فرهنگي نيز در اين خصوص بيشتر كار كنند.
او گفت: آنگاه كه انتقال يك پيام همراه با هنر و ظرافت باشد آن پيام در ذهن نهادينه شده و هيچگاه فراموش نخواهد شد.
وي افزود: مسوولان بايد پيام صرفهجويي و پرهيز از اسراف را با بهرهگيري از هنرهايي مانند نمايش، فيلم، نقاشي و ساير هنرها به افراد جامعه و به خصوص كودكان بياموزند.
او به عنوان مثال به فرهنگ غلط خريد نان اشاره و بيان كرد: با وجودي كه نخستين نمود استقلال اقتصادي و خودكفايي هر كشوري در تامين نان خود ديده ميشود برخي از مردم در مصرف نادرست نان فرهنگ بسيار غلطي دارند.
يك شهروند اسفرايني هم در گفت و گو با ايرنا گفت: اگر همه اقشار درست مصرف كنند هيچگاه كمبود گريبانگير جامعه نميشود.
عليرضا رباني با بيان اينكه صرفهجويي تنها مختص به افراد ضعيف جامعه نيست افزود: افرادي كه از تمكن بالايي برخوردار هستند كمتر صرفهجويي ميكنند.
وي اظهار داشت: روحانيان ميتوانند در نهادينه كردن فرهنگ صرفهجويي نقش مهمي را ايفا كنند و در منابر، مساجد و در سخنرانيهاي خود به اهميت صرفه جويي پرداخته و آموزههاي ديني را براي مردم تبيين كنند.
يك شهروند شيرواني نيز با تاكيد بر اهميت صرفهجويي گفت: از كودكي به ما گفتهاند كه خداوند اسرافكاران را دوست ندارد.
سميه بهرامي افزود: مسوولان و مديران حوزههاي مختلف بايد با اطلاعرساني شفاف و ارايه آمار دقيق عموم مردم را نسبت به وضعيت جامعه آگاه كنند.
وي ادامه داد: آنگاه كه مردم بدانند بارش باران كاهش يافته و اين كاهش چه عواقبي به دنبال دارد، خود را با شرايط موجود وفق ميدهند و صرفهجويي را سرلوحه كار قرار ميدهند تا با بحران مواجه نشوند.
او اطلاعرساني را مهمترين راه براي نهادينه شدن فرهنگ صرفهجويي ذكر و بيان كرد: علاوه بر نقش كمنظير رسانههاي گروهي در اين خصوص محيطهاي آموزشي نيز بايد به اين مهم بپردازند.
وي به برخي از شيرآلات قديمي، وسايل پرمصرف برق، آب و گاز و ساير موارد اشاره كرد و اظهار داشت: وسايل جديد و كممصرف بايد جايگزين وسايل پرمصرف شود.
او افزود: مديران بايد افراد خلاق و مبتكر را تشويق كنند تا با طرح و ايدههاي نو روشهاي جديدي براي كاهش مصرف در بخشهاي مختلف بيابند و اين شيوهها را در جامعه به اجرا بگذارند.
وي همچنين با بيان اينكه اگر مديران جامعه بخواهند يك فرهنگ را در جامعه نهادينه كنند بايد نخست از خودشان آغاز كنند گفت: اگر ارباب رجوع در اتاق و زندگي يك مدير شاهد اسراف باشد ديگر نبايد انتظار داشت كه او صرفهجويي پيشه كند. ك/۴
پنجشنبه 24 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]