واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: تهران - در دیدار وزیر بازرگانی با وزیر کشاورزی، دامداری و شیلات جمهوری اروگوئه، دو کشور بر ترسیم مدل جدید تجاری جهت افزایش سطح مبادلات و توسعه مناسبات بازرگانی تاکید کردند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا، مهدی غضنفری اظهار داشت : در مدل جدید همکاری باید ابتدا برنامه ها مشخص شده، سپس درباره مشارکت در حوزه خدمات فنی و مهندسی، کشاورزی، مناسبات سه جانبه (با کشور ثالث در آمریکای جنوبی) و یا تهاتری به توافق رسید.
به اعتقاد وزیر بازرگانی، آگاهی اندک تجار دو کشور نسبت به یکدیگر موجب شده تا رقم مبادلات تجاری در سطح پایینی قرار گیرد.
براساس آمارهای رسمی، حجم مبادلات ایران و اروگوئه در سال ۲۰۱۰میلادی کمتر از چهار میلیون دلار بوده است.
تیزابی بی دانه (انگور خشک کرده) ، فرش و سایر کف پوش های نساجی از پشم یاموی نرم (کرک) حیوان، گره باف حنابه غیر از عصاره آن صادرات ایران به اروگوئه را در بر می گیرد.
همچنین در مقابل سایر قطعات گوشت بی استخوان یخ زده از نوع گاو، فتیله پشم، پشم شانه زده، داروهای خرده فروشی از اروگوئه به ایران وارد می شود.
غضنفری، در این دیدار بر ایجاد همکاری های متقابل بخش خصوصی و دولتی در آینده ای نزدیک و افزایش سطح مناسبات تجاری، سیاسی و فرهنگی میان دو کشور تاکید کرد.
وی خطاب به تاباره آکوئره اظهار داشت: درحالی که زمینه های همکاری بسیاری میان دو کشور وجود دارد اما تا حدودی این وضعیت مورد کم توجهی قرار گرفته که باید نسبت به شناسایی و استخراج توانمندی ها، ظرفیت ها و امکانات همکاری دو کشور اقدامات جدی تری صورت گیرد.
وزیر بازرگانی سپس تصریح کرد: علاوه بر حوزه کشاورزی زمینه های متنوع همکاری همچون فعالیت های بانکی، بیمه های مشترک دریایی و حمل ونقل مشترک وجود دارد.
غضنفری، بی تاثیربودن تحریم برخی کشورهای غربی علیه اقتصاد ایران را یادآور شد و گفت: در چنین شرایطی بازرگانان بسیاری از کشورها به ویژه فعالان بخش خصوصی اروپا بی توجه به مسائل مطرح شده خواهان مبادلات بیشتر با ایران هستند و آنها بارها نارضایتی خود را از رفتار دولتمردانشان اعلام کردند.
وی، حجم مبادلات تجاری جمهوری اسلامی ایران با دنیا را افزون بر ۱۵۰ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: حتی اگر ایران و اروگوئه یک درصد این سهم را به خود اختصاص دهند ، به رقم ۱.۵میلیارد دلار می رسیم.
وزیر بازرگانی در پاسخ به درخواست وزیر کشاورزی اروگوئه مبنی براینکه ایران از این کشور برنج خریداری کند، اظهار داشت: هم اکنون نزدیک به نیاز کشور در داخل تولید می شود در صورتی که نیاز به واردات باشد تحت شرایط توسط بخش خصوصی اقدام می شود .
غضنفری درباره درخواست بعدی مقام خارجی مبنی بر خرید پشم، دانه های روغنی، محصولات لبنی، گوشت، میوه وسایر محصولات کشاورزی از این کشور گفت : وزارت بازرگانی از چرخه واردات خارج شده و تمامی واردات از طریق بخش خصوصی انجام می شود با این وجود مدیریت واردات را عهده دار است.
در ادامه این دیدار، وزیر کشاورزی، دامداری و شیلات جمهوری اروگوئه نیز با تشریح توانمندی های کشورش در حوزه کشاورزی ابراز امیدواری کرد تا نشست روز سه شنبه فعالان بخش خصوصی دو کشور در اتاق بازرگانی منجر به حصول نتایج خوبی شود.
اکوئره از سال های خرید بالای برنج اروگوئه ای توسط ایران به عنوان دوران طلایی نام برد و گفت: با این وجود اروگوئه نیز بخشی از نیازهای خود را از ایران تامین می کند که به عنوان نمونه در سال ۲۰۱۰میلادی بسیاری از کارخانه های تولید کود اروگوئه مواد اولیه را از ایران خریداری کردند.
در این دیدار همچنین امنیت غذایی یکی از دیگر محورهای مورد گفت وگو دو وزیر ایرانی و اروگوئه ای بود.
حجم مبادلات اروگوئه در سال ۲۰۱۰میلادی با جهان ۱۵.۹میلیارد دلار بوده که از این رقم ۸.۵میلیارد دلار واردات و مابقی صادرات این کشور را در بر می گیرد.
اروگوئه کشوری در آمریکای لاتین که با بیش از یک میلیون کیلومتر مربع ۳.۵ میلیون نفر جمعیت را در خود جای داده و مرز آبی این کشور ۶۶۰کیلومتر است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]