واضح آرشیو وب فارسی:آشپز آنلاین: اولين بار با او به آرايشگاه رفتيد تا موهايتان را کوتاه کند، اولين بار او به شما ياد داد چطور غذا بپزيد، اولين بار او شما را همراهي کرد تا به تنهايي مسافرت کنيد و اگر به گذشتههاي دورتر برگرديد (به دوراني که اصلا به ياد نداريد)، تمام اولينهاي شما با او آميخته است: اولين گامها، اولين کلمه، اولين بازي و … تمام اولينها با مادر همراه ميشود اما اينها مسايلي است که همه ميدانيد. آيا دوست داريد بدانيد چه چيزهاي ديگري را از مادر کسب کردهايد؟
1) مادر جان، آيا در 21 سالگي هم قد تو به همين اندازه بود؟
اگر مادرتان نسبت به دوران جواني 5/2 تا 5 سانتيمتر کوتاهتر شده است، ميتواند نشانه پوکي استخوان او باشد و يا ذخاير استخواني او رو به اتمام رفته است. اين اظهارات پروفسور ليبرمن، ارتوپد و استاد دانشگاه پزشکي فلوريداست. او معتقد است که اگر مادرتان به پوکي استخوان دچار شده 50 درصد احتمال دارد شما هم با همين مشکل روبهرو شويد. به عبارت ديگر، اگر مادر سالمند شما همچنان قد و قامت 35 سالگي خود را دارد، خيالتان راحت باشد که در پيري احتمال گوژپشتي و لنگيدن به دليل شکستگي استخوان ران در اثر پوکي استخوان در شما بسيار اندک است. دکتر ليبرمن توصيه ميکند که براي فرار از اين مشکل و براي آنکه سيستم اسکلتي خوبي داشته باشيد از جواني روزانه حداقل هزار ميليگرم کلسيم دريافت کنيد که بهترين منبع آن لبنيات کم چرب است و در ضمن از مواد غذايي حاوي ويتامين D و يا مکمل ويتامين D استفاده کنيد تا بدنتان بتواند کلسيم مصرفي را جذب کند. در اين ميان، انجام ورزشهاي قدرتي فراموش نشود چون استخوانها در پاسخ به نيروي وارده، قويتر ميشوند.
2) آيا بارداري سختي را پشتسر گذاشتي؟
دکتر کولکر، دستيار آموزشي بخش زنان و زايمان کالج پزشکي نيويورک معتقد است که قرار نيست بارداري دختران همانند مادران باشد اما بعضي عوارض مشخص ريشه ژنتيک دارد. براي مثال، اگر مادر به دليل مشکل لگن و باريک بودن آن به اجبار سزارين شده باشد، ممکن است شما هم به همين دليل مجبور به سزارين باشيد. در ضمن، مسايلي مانند خطر لخته شدن خون در دوران بارداري، ديابت بارداري و پرهاکلامپسي (مسموميت بارداري: فشارخون بالا و بالا بودن سطح پروتئين در ادرار) نيز ارثي است. حتي اگر مادر و يار بسيار بسيار سختي داشته باشد، ممکن است شما چنين تجربهاي نداشته باشيد ولي احتمال ويار آزاردهنده در شما هم دور از ذهن نيست. به طور مثال، اگر مادرتان سابقه پرهاکلامپسي (مسموميت بارداري: فشار خون بالا و بالا بودن سطح پروتئين در ادرار) داشته، پزشک به شما توصيه ميکند در دوران بارداري ميوه و سبزي بيشتري مصرف کنيد و ورزشهاي ويژه انجام دهيد تا خطر در شما کمتر شود.
3) آخرين معاينات چشمپزشکي شما چطور بود؟
اگر مادرتان از عينک يا لنز استفاده ميکند امري غيرعادي نيست اما از او بپرسيد به آبسياه يا تحليل ماکولا (نازک شدن شبکيه) مبتلا شده است يا خير؟ پروفسور سوآن، چشمپزشک دانشگاه ميشيگان هشدار ميدهد که اين دو بيماري چشم ميتواند ارثي باشد و متاسفانه در اغلب مواقع پيش از بروز نشانهها، به حد خطرناک رسيده است. اگر اين دو بيماري در مراحل اوليه شناسايي نشوند، بسيار خطرناک است چون ممکن است به آسيب بينايي و حتي نابينايي منجر شوند. توصيه ميشود اگر اين بيماريها در خانواده شما وجود دارند حتما معاينات منظم چشمي را دنبال کنيد و در ضمن، سيگار نکشيد چون جريان خون ناحيه چشم را کاهش داده، سطوح آنتياکسيدانها که سلامت چشم را تضمين ميکنند، کم شده و به بافت ظريف چشم آسيب ميرسد.
4) مادر جان، آيا تا به حال افسرده و نااميد بودهاي؟
اگر مادرتان مدتها داروي ضدافسردگي مصرف ميکرده و اين قضيه را از شما پنهان کرده است، تعجب نکنيد چون اغلب آدمها تمايل ندارند سايرين از مشکلات رواني آنها مطلع شوند حتي اگر دخترشان باشد! مطالعات نشان ميدهد که اگر يکي از والدين دچار بيماري افسردگي يا اضطراب باشد، فرزندان دو يا سه برابر بيشتر مستعد ابتلا به اين بيماريها هستند. در ضمن، مسايل اکتسابي را فراموش نکنيد. سعي نکنيد اداي آدمهاي خوشحال را درآورده و وانمود کنيد شاد هستيد. شادي نيرويي است که بايد واقعا در وجودتان رشد کرده و با تار و پود ذهنتان آميخته باشد. اگر با دوستان و اقوام ارتباط برقرار کنيد و شبکه حمايتي رواني خوبي تشکل دهيد، روحيه شما تقويت ميشود. فراموش نکنيد که اگر از درون حس افسردگي و نااميدي داريد حتما اين مساله را با افراد معتمد و کاردان در ميان بگذاريد. در مطالعهاي که در دانشگاه ارگون انجام شد، دريافتند که احتمال آنکه زنان افسردهاي که از حمايت اجتماعي ضعيفي برخوردارند همچنان افسرده باقي بمانند، بيشتر از آنهايي است که ارتباطات قوي داشته و از شبکه حمايتي خوبي برخوردارند.
5) درباره مشکلات پوستي چطور؟ آيا تا به حال دچار مشکل شدهاي؟
اگر مادرتان دچار مشکلات پوستي باشد، احتمال بروز اين مساله در شما که دخترش هستيد بيشتر است. دکتر دوريسواي، متخصص پوست دانشگاه نيويورک توصيه ميکند که از مادرانتان بپرسيد آيا خال آنها به علت بودن در مرحله پيشسرطاني يا سرطاني برداشته شده است و يا ضايعه پوستي خاصي داشتهاند؟ اگر اينطور بوده شما هم بايد بيشتر مراقب پوستتان باشيد، حتما از ضد آفتاب مناسب استفاده کنيد. اگر پوست او به شدت و به سرعت چروک شده حتما با مشورت پزشک از ضدچروک استفاده کنيد و اگر سابقه سرطان پوست در خانواده شما وجود داشته، استفاده از ضدآفتاب را بسيار جدي بگيريد. در ضمن، تغييرات خال و يا ضايعات پوستي را سرسري نگرفته و پيگيري کنيد.
منبع: webMD
گزارش از : هفته نامه سلامت
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آشپز آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 219]