واضح آرشیو وب فارسی:آشپز آنلاین: سلام به همگي دوستان
من پريسا هستم. از اينكه اينجا عضو شدم خوشحالم.و مطمئن هستم كه اينجا دوستاي خوبي پيدا مي كنم.
اگر ممكن هست در مورد نحوه صحيح درست كردن قهوه ترك به من بگين ممنون ميشم.
پريسا جان خوش اومدي
اميدوارم اينجا حسابي بهت خوش بگذره .
طرز تهيه قهوه ترك اعلا
يك قهوه جوش روحي تهيه كنيد
به تعداد نفرات يك فنجان آب سرد(آب معدني توصيه مي شود)
به تعداد نفرات يك قاشق چايخوري قهوه ترك(بهتر است قهوه تازه باشد و بهترين محل خريد قهوه ريو در خيابان جمهوري است)
به ميزان دلخواه شكر
مواد را در قهوه جوش خوب به هم مي زنيم تا يكدست شوند سپس روي شعله بسيار ملايم مي گذاريم. حدود 7 دقيقه صبر مي كنيم و وقتي قهوه كف كرد و به اصطلاح خامه دار شد قبل از اينكه به جوش بيايد آنرا از روي شعله برميداريم
نحوه سرو قهوه ترك بسيار مهم است. بايد خامه به همه فنجانها يكسان برسد پس اول يكمقدار از قهوه در همه فنجان ها مي ريزيم (نبايد يك فنجان را پر كنيم بعد برويم سراغ فنجان بعدي)بعد دوباره از اول شروع به پر كردن مي كنيم.
نوش جان
هم آوا
بهاره جان
ممنونم. درست كردم عالي شد.
اگر میشه طرز استفاده از قهوه جوش های برقی را بدید
من قهوه جوش بلک انددکر دارم اما بلد نیستم باهاش کار کنم
salam asal jan
to mahfazeye balaye coffee maker bayad filter bezari va ghahveh ro tosh berizi. baghalesh ham ye mahfazeye ab dare ke onja ham ab mirizi.
vaghti ke coffee maker ro roshan koni ab az makhzane khodesh dagh mishe va mire roye coffee ha bad rikhte mishe to ghorie payinesh.
omidvaram ke tonesteh basham komaket konam.behem bego ke tonesti ghahve dorost koni ya na
شهره عزیز سلام
ممنون از راهنمایت حتماً انجام می دم اما فعلا به خاطر اسباب کشی که در پیش داریم مجبور شدم تمام اثاثیه هارو جمع کنم انشااله تو خونه جدید امتحان می کنم و خبر می دم
سلام عسل جان
ديزوز پيغام گذاشتم ولي نمي دونم كجا غيب شده . يادت باشه توي قهوه جوش برقي از قهوه فرانسه استفاده كني . قهوه ترك خوب نميشه .
موفق باشي
سلام به همه اساتيد
ببخشيد كسي تست كرده كه در قهوه جوش به جاي آب شير بريزيد يا امكان نداره بعد حتما بايد قهوه فرانسه باشه چرا با قهوه ترك نميشه فرقش چيه؟؟/
موفق باشيد.
salam elli joon
man khodam ta hala shir jaye ab narikhtam
vali to cataloguesh neveshte ke faghat az ab estefade beshe.
vali age khili dost dari ke ghahveh mazzeye shiresh ziad bashe mitoni ba abe kamtar dorost koni bad shir ro joda garm koni tosh berizi ya shir ro mostaghim berizi to ghori ke ta vaghti abe josh o ghahve az bala rikhte mishe tosh onam garm beshe.
(ba in tozih dadanam )
قهوه ترک
مواد لازم:
آب سرد=نصف فنجان
شير=به مقدار لازم
قهوه ترک=يک قاشق مرباخوري
شکر=يک قاشق مرباخوري
طرز تهيه:
نصف فنجان اب سرد +شير(مقدار مخلوط شده به سليقه شما بستگي دارد)را درون قهوه جوش ريخته يک قاشق مرباخوري قهوه ترک و يک قاشق شکر به ان اضافه ميکنيم قهوه جوش را روي حرارت ملايم گاز ميگذاريم و مرتب به هم ميزنيم تا کف قهوه روي ان ظاهر ضود. قهوه اماده ميل کردن است.دقت کنيد قهوه جوش نيايد
آشنایی با روش تهیه قهوه ترک
قهوه ترک به نامهایی چون قهوه یونانی و ارمنستانی هم شناخته میشود و نوشیدن آن در مناطق خاورمیانه، شمال آْفریقا، ارمنستان، سومالی و کشورهای حوزه بالکان رایج است.
میگویند روش تهیه این قهوه در دمشق ابداع شد و در زمان امپراتوری عثمانی گسترش یافت. فرهنگ خوردن قهوه در کشورهای حوزه بالکان بسیار رایج است؛ به ویژه خوردن قهوههایی که با روشهای ویژه تولید میشوند.
این روزها قهوه ترک هنوز هم به عنوان یک نوشیدنی سنتی در کشورهایی چون یونان، مصر و رستورانهای ترکی در سراسر جهان رواج دارد.
در شبه جزیره عربستان هم سنتی خاص برای قهوه وجود دارد. نخستین بار درخت قهوه در 1100 پس از میلاد به این منطقه آورده شد و پس از آن نوشیدن آن در میان اعراب گسترش یافت.
در سال 1475 نخستین قهوهخانه در پایتخت امپراتوری بیزانس راهاندازی شد که در آن قهوه ترک سرو میشد. بر اساس روایات، صاحب این قهوهخانه اهل یونان بود. پس از آن یک قهوهخانه در استانبول احداث شد.
حدود سال 1600 میلادی بود که قهوه به اروپای مرکزی راه یافت و در سال 1607 در بندر ونیز به دنیای جدید معرفی شد. چندی نگذشت که قهوه به محبوبترین نوشیدنی دنیا تبدیل شد که تا امروز هم این روند ادامه دارد.
امروزه در هر سال بیش از 400 میلیارد فنجان قهوه در جهان مصرف میشود و بزرگترین تولیدکننده قهوه در جهان برزیل است.
قهوه و قهوه ترک
در ترکیه تا سال 1980 به قهوه ترک همان قهوه میگفتند. در این سال بود که قهوههایی که به روشهای اروپایی حاضر میشدند وارد این کشور شدند و از آن زمان به بعد واژه "ترک" پس از قهوه برای نشان دادن قهوه سنتی به کار برده شد.
برای درست کردن قهوه ترک به روش سنتی آن، مواد خاصی لازم است. ترکها قهوه را در فنجانهای دستهدار نمینوشیدند. آنها از فنجانهای کوچک بیدسته استفاده میکردند و فنجان را در ظرفی مسی با دسته چوبی قرار میدادند.
برای قهوه ترک به یک ظرف کوچک قهوهجوش، اجاق و یک قاشق چایخوری هم نیاز دارید. اجزای تشکیل دهنده قهوه شما هم قهوه، آب سرد و شکر (در صورت علاقه) است.
از قاشق برای اندازهگیری قهوه و شکر استفاده میکنند. قاشقهای چایخوری که ترکها از آن استفاده میکنند معمولا یک سانتیمتر طول و نیم سانتیمتر عرض دارند.
روش کار: راز یک قهوه خوشمزه در پخت آن بر حرارت ملایم است. میگویند قهوه نباید زودتر از پنج دقیقه حاضر شود. برای قهوه ترک، مانند همه انواع دیگر قهوهها باید از پودر دانههای قهوه تازه برشته شده استفاده کنید. قهوهای که زیاد برشته شده باشد، ترجیح دارد اما حتی آنهایی که به طور متوسط هم برشته شدهاند عطر و بوی خوبی میدهند.
برای آسیاب کردن دانههای قهوه میتوانید از آسیبهای قدیمی یا امروزی استفاده کنید. فرقی ندارد؛ مهم این است که در پایان پودر قهوهای یکدست داشته باشید. دانههای قهوه ترک باید خیلی خوب آرد شوند و پودر کاملا ریز و یکدستی داشته باشند. پودر قهوهای که برای طبخ قهوه ترک به کار میرود، معمولا بهترین نوع پودر قهوه است.
برای گرفتن نتیجه بهتر، باید از آب سرد استفاده کنید. اگر هم میخواهید شکر در آن بریزید، از شکرهایی استفاده کنید که به راحتی در آب حل میشوند.
میزان آب مورد نیاز را هم میتوانید با یک فنجان اندازه بگیرید. معمولا ابتدا آب را داخل ظرف قهوهجوش میریزند و بعد قهوه و شکر را به آن اضافه میکنند.
برای هر فنجان قهوه، یک تا دو قاشق قهوه لازم است. در ترکیه، برای میزان شیرینی قهوه چهار درجه دارند. به قهوه بدون شکر میگویند: ساده. قهوهای که یک نصفه قاشق چایخوری شکر داشته باشد «شکرلی» است. قهوهای که یک قاشق شکر دارد: «ارتا شکرلی» و قهوهای با شکر زیاد «چوخ شکرلی».
قهوه را تا زمانی که شکر حل شود، هم بزنید. بعد از این مرحله، قاشق را از قهوهجوش بیرون بیاورید و قهوهجوش را روی اجاق بگذارید. در مدتی که قهوه روی حرارت قرار دارد اصلا آن را هم نزنید زیرا باعث میشود کف قهوه از بین برود. زمانی که قهوه شروع به جوشیدن کرد، ظرف را از روی اجاق بردارید و قهوه را در ظرف بریزید.
قهوه ترکی که درست آماده شده باشد، یک لایه نازک از کف روی خود دارد. چنین کفی تنها زمانی به دست میآید که آب استفاده شده سرد باشد و قهوه با حرارت اندک به جوش بیاید.
میتوانید 20 ثانیه پس از جوش آمدن قهوه صبر کنید سپس قهوه را از روی چراغ بردارید. اما به این ترتیب قهوه یکدست و خوش طعمی دارید که کفی روی آن نیست.
برای اینکه هم قهوه یکدست را داشته باشید و هم کف روی آن را، میتوانید زمانی که کف تشکیل شد آن را در فنجان بریزید و بگذارید باقی قهوه بیشتر بجوشد.
البته روشهای دیگری هم برای تهیه قهوه ترک وجود دارد. مثلا در برخی از مدارس آشپزی، میگویند ابتدا آب را داغ کنید، بعد شکر را به آن اضافه کنید و بگذارید خوب حل شود. محصول این کار شربتی است که دمای جوش بالاتری نسبت به آب دارد. آنگاه قهوه و هل را به آن اضافه کنید و بگذارید که مخلوط به قلقل بیفتد.
وقتی مایع به جوش آمد، پیش از آنکه آن را در فنجان بریزید، یک بار آن را از روی حرارت بردارید و دوباره پس از چند لحظه روی حرارت قرار دهید. (برخی تا سه بار این حرکت را انجام میدهند) دوباره بگذارید جوش بیاید. با این کار قهوه خوش عطرتری خواهید داشت.
آداب نوشیدن
معمولا قهوه ترک را خیلی به آرامی مینوشند. در کنار آن یک لیوان آب سرد هم سرو میشود. آب را پیش از قهوه مینوشند تا دهان تازه باشد و طعم قهوه را بهتر درک کنند. بعضیها هم پیش از خوردن قهوه (به ویژه بعد از غذا) یک لیوان عرق نعنا مینوشند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آشپز آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 7432]