واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: تنش ها و واكنش هايى كه در مورد حذف ۴ تن از بازيكنان باتجربه و شاخص از اردوى تيم ملى واليبال به وجود آمده، به دليل اعتبارى است كه تيم ملى در نزد جامعه از جمله رسانه ها دارد، امرى طبيعى است اگر نسبت به سرنوشت تيم ملى حساسيت نداشته باشيم، هويت خود را از دست خواهيم داد اما در اين بين هرچه مصاحبه يكى از دستياران وطنى زوران گاييچ سرمربى صربستانى تيم ملى ايران را خوانديم، متوجه نشديم كه بالاخره اين اخوى با تصميم سرمربى تيم ملى موافق بوده يا مخالف، چون طورى حرف زده است كه به اصطلاح خودمان نه سيخ بسوزد و نه كباب! مربى اگر قاطعيت نداشته باشد و مصلحت را فداى حقيقت كند، با رودربايستى و ملاحظه كارى هرگز نمى تواند جايگاه واقعى خود را در نزد ورزشكاران پيدا كند و چنين مى شود كه بعضى از ورزشكاران هميشه خود را محق دانسته و طلبكار تيم ملى و مربى و فدراسيون مى شوند.
گفت و گوى بازيكنان حذف شده از اردوى تيم ملى را كه مرور مى كرديم، برخى از آنها به ويژه سعيد رضايى را منطقى و حرفه اى ديديم و يكى دو نفر هم احساسى و به سبك فوتباليست ها زمين و زمان را به باد انتقاد گرفتند، در صورتى كه واليبال، ورزش فرهيختگان است و بى حرمتى در آن جايى ندارد، يادمان نمى رود، زمانى كه ميلوراد كياچ در ايران حضور داشت، همه از تمرينات عالى وى تعريف و تمجيد مى كردند اما هنگامى كه بر نامه برخى ها قلم قرمز كشيد، موقع رفتن تلفنى با كلماتى موهن چون «فوليش» و... او را بدرقه كردند و اثرى بد از ورزشكاران ايرانى در ذهن اين پيرمرد گذاردند. به نظر مى رسد يكى از وظايف و اصلاً رسالت هاى مربيان، سرپرستان و كارگزاران فدراسيون اين است كه در كنار تمرينات جسمانى و فنى و تاكتيكى، اصول درست رفتار و گفتار ورزشى و اجتماعى را هم به ورزشكاران بياموزند تا در زمان ملى پوشى از هر جهت الگويى شايسته براى جوانان باشند.
پيشنهاد مى كنيم كه مربيان تيم هاى ملى ما در جهت همگامى و همفكرى گام بردارند چون تفرقه فنى و كلامى آنها باعث به هدر رفتن نيروهاى واليبال مى شود در اين باره با مصطفى كارخانه سرمربى موفق تيم جوانان صحبت كرديم او پذيرفت كه با گاييچ و سوت كوويچ جلساتى براى هماهنگى در برنامه ريزى داشته باشد چون وحدت رويه يكى از الزامات برنامه ريزى در تمامى سطوح ورزش است و ما طى يك دهه اخير از اين اصل غافل مانده بوديم در نتيجه مربى صربستانى جوانان كار خودش را مى كرد، مربى لتونيايى نوجوانان با معلومات عهد عتيق، ساز خود را مى زد و مربيان ايرانى هم به راه خود مى رفتند و به همين دليل فدراسيون واليبال ناچار بود با صرف هزينه و وقت زياد بازيكنانى را كه با سلايق مختلف و شيوه هاى متفاوت به تيم ملى مى آمدند، به هماهنگى نسبى برساند.
حالا كه قرار است زوران گاييچ روز ۱۷ تير ماه با يك لشگركشى ۲۰ نفره به اردوگاه بين المللى بلگراد برود، اميدواريم كه زمينه تشكيل تيم اميد ملى هم فراهم شود چون جاى چنين تيمى در واليبال ايران خالى است، تيم اميد از آرزوهاى ديرينه خبرگان واليبال ماست كه متأسفانه جز يك بار آن هم در مقطعى كوتاه از قوه به فعل در نيامده است. با تشكيل تيم اميد و اعزام آن به تورنمنت هاى بين المللى از جمله جام رياست جمهورى قزاقستان و جام شيخ راشد امارات اميدها را جدى گرفت. بازيكنان خوب در سنين زير ۲۳ سال كم نداريم اما اشكال اينجاست كه بسيارى از آنها را تا به سن ۲۸-۲۷ سالگى نرسيده اند باور نمى كنيم و هنگامى هم كه ۳۰ ساله شدند با مارك پيرى از صحنه دور مى كنيم. بايد كارى بكنيم كه عمر قهرمانى ورزشكاران ما طولانى تر شود.
امروز نمايندگان باشگاه ها و رؤساى هيأت هاى استان هاى كشور در فدراسيون واليبال درباره آيين نامه ليگ برتر با هم بحث و تبادل نظر خواهند كرد خدا را لشكر در روزهاى شلوغ و پرترافيك تمرينات و برنامه هاى آماده سازى، تيم هاى ملى واليبال داخلى فراموش نشده است اما با روندى كه مشاهد مى كنيم و با انحلال تيم هاى برق، آذرپيام، پگاه، گل گهر و احتمالاً استقلال گنبد و... بعيد مى بينيم كه ليگى در كار باشد كه نياز به آيين نامه داشته باشد مگر اينكه دستى از آستين حمايت و محبت بيرون بيايد و سرمايه گذارى و تيمدارى را ترغيب و تشويق كند.
تير حاشيه سازان به سنگ خورد و ست كوويچ بداخلاق وقتى كه فهميد بهترين بازيكن تيم نوجوانان يعنى مجتبى شبانى به جوانان پيوست، بر خلاف انتظار همگان گفت: هرچه رييس فدراسيون تصميم بگيرد، خيلى راحت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 182]