تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دوست ندارم كه در كودكى از دنيا مى رفتم و وارد بهشت مى شدم و بزرگ نمى شدم تا پروردگارم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851233439




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

وقتی قلب‌ هم یخ می‌زند


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: نتایج یك پژوهش جدید نشان داده كه در فصل زمستان خطر بروز حمله قلبی در بیماران قلبی افزایش پیدا می‌كند.
به عبارت دیگر سرما را می‌شود یك عامل خطر برای بروز بیماری‌های قلبی به حساب آورد.
به گفته متخصصان، دوره‌ سرما كه از اوایل دی ماه آغاز شده و تا اواسط بهمن ماه ادامه دارد، خطرناك‌ترین دوره برای بیماران قلبی و بروز حملات قلبی در این بیماران است.
این پژوهش از سوی متخصصان هندی صورت گرفته و آنها این‌طور استدلال كرده‌اند كه قلب در زمستان باید سخت‌تر و شدیدتر كار كند؛ به طوری كه رگ‌های خونی بتوانند گرمای كل بدن را حفظ كنند.
علاوه بر این در زمستان، نرخ ابتلا به امراض دستگاه تنفسی مانند آنفلوآنزا و آسم به بیشترین حد می‌رسد كه باز هم به دلیل بالا رفتن فشار خون، در این بیماری‌ها بار زیادی به قلب تحمیل می‌شود.
توجیه دیگر هم كه البته در كشورهای غربی مصداق دارد این است كه مردم در فصل زمستان برای گرم نگهداشتن بدن به مصرف نوشیدنی‌های الكلی روی می‌آورند و با این كار فشار روی قلب بسیار شدیدتر می‌شود.
با این استدلالات، محققان هندی توصیه كرده‌اند كه بیماران قلبی در زمستان باید از ورزش كردن در فضای باز اجتناب كرده و از مصرف الكل هم خودداری كنند.
متخصصان قلب همه ساله شاهد افزایش میزان مراجعات به كلینیك‌های قلب و عروق در روزهای سرد برفی هستند.
اما شاید مطالعاتی كه نشان می‌دهد سرما با بروز حمله قلبی (مخصوصا در افرادی كه بیماری زمینه‌ای عروق كرونر دارند) ارتباط دارد، از یافته‌های نسبتا جدید به حساب می‌آید.
البته برای علت این ارتباط، فرضیه‌های متعددی وجود دارد. گروهی حتی افزایش آلودگی هوا متعاقب بروز پدیده اینورژن در فصول سرد سال را هم مقصر می‌دانند.
اما مكانیسم اصلی این‌طور شرح داده می‌شود: با كاهش دما فعالیت مكانیسم جبرانی متابولیسم بدن برای تولید گرما و مقابله با سرما افزایش می‌یابد. به‌این ترتیب فعالیت قلب افزایش یافته و افراد در معرض خطر و مستعد سكته‌های قلبی با فعالیت شدید به حملات قلبی دچار می‌شوند.
نكته جالب توجه این است كه مواردی از مراجعات در روزهای سرد، در اثر عارضه قلبی حین برف‌روبی، تعویض زنجیر چرخ یا هل دادن خودرو در روزهای برفی به وقوع می‌پیوندد و از این‌رو، توصیه كارشناسان این است كه افراد با بیماری‌های زمینه‌ای باید از فعالیت سنگین در هوای سرد خودداری كنند؛ چراكه عاملی برای تحمیل فشار مضاعف روی قلب محسوب می‌شود.
سکته قلبی که به آن انفارکتوس (MI) نیز می‌گویند، به معنی مرگ غیرقابل برگشت قسمتی از عضله قلب است و برحسب این که چه مقدار از عضله قلب دچار مرگ یا نکروز باشد، علائم و عوارض آن متغیر است.
علت اصلی سکته قلبی عدم تعادل بین عرضه و تقاضای اکسیژن در عضله قلب است و این خود معمولاً به دلیل کاهش جریان خون عروق کرونری، تصلب شرایین و در پی آن مسدود شدن رگ به وسیله لخته است.
در زمستان عروق بدن به دلیل سرما برای اینکه حرارت از دست ندهند دچار انقباض می‌شوند و کار قلب خسته، بیشتر می شود؛ بخصوص در ساعات اول روز، یعنی وقتی که بیمار ناچار است برای کار صبح زود از خانه بیرون بیاید بیشتر در معرض خطر قرار دارد.
به گفته او، در شهرهای بزرگ در فصل سرما پدیده اینورژن در هوا وجود دارد، یعنی هوای کثیف روز گذشته در طول شب که هوا سرد است به نقاط پایین حرکت می‌کند و در سطح تنفس و زندگی ما قرار می‌گیرد و وقتی که شخص صبح زود از منزل خارج می‌شود در مجاورت این هوای سرد و کثیف قرار می‌گیرد در حالی‌که در زمستان زمانی که به نیمه‌های روز می‌رسیم هوا گرم تر می‌شود این هوای کثیف بالاتر می‌رود و از سطح زندگی ما فاصله می‌گیرد و هوا در وسط روز مناسب تر می‌شود. به این ترتیب حتی می‌توان گفت خطر بروز حمله قلبی، صبح‌های زود بیشتر است.
تحقیقات هم این را ثابت كرده كه سکته‌ها گاهی پس از یک فعالیت بدنی سنگین یا استرس عصبی و روانی بروز می‌کنند و اغلب بین ساعت ۶ صبح تا ظهر اتفاق می‌افتد.
البته گاهی وقت‌ها بیماران فکر می کنند که فقط با پوشیدن پالتو و شال گردن از هوای سرد زمستان در امانند، درحالی‌که فقط کافی است هوای سرد به دهان و بینی فرد بخورد و باعث انقباض کل عروق بدن شود و مقاومت عروق بالا برود.
این مسئله را با انجام یک آزمایش می توان ثابت کرد. اگر یک انگشت خود را در آب سرد بگذارید تمام بدن احساس سرما می‌کند و بالعکس اگر انگشت‌تان رادر آب گرم بگذارید تمام بدن گرم شده و عرق می‌کنید.
پس توصیه متخصصان این است كه بیماران درفصل زمستان هنگام بیرون آمدن از منزل از یک شال گردن که بینی و دهان آنها را بپوشاند استفاده کنند و هرگز صبح زود برای ورزش یا دویدن از منزل خارج نشوند؛ چون وقتی فرد از خواب بیدار می شود، بدن در حالت استراحت نسبی است و درنتیجه وقتی فرد ناگهان شروع به ورزش کند چون قلب آمادگی این فعالیت را ندارد در نتیجه دچار عوارض و خطر می شود.
می‌شود گفت قلب مانند موتور اتومبیلی است که ابتدا در حال سکون برای مدتی باید روشن باشد تا آماده حرکت شود تا بتواند باسرعت بالا حرکت کند.
پس افراد هم قبل از ورود به میدان ورزش ابتدا باید بدن خود را با ورزش‌های سبک گرم کنند تا بتوانند ورزش‌های سنگین را انجام دهند.
نكته دیگر این است كه در سرما عروق محیطی بدن دچار اسپاسم (گرفتگی) می‌شوند و به علت نیاز بدن به گرما و انرژی هورمونی به نام آدرنالین در خون ترشح می‌شود که باعث افزایش ضربان قلب می‌شود و در نتیجه نیاز عضله قلب به اکسیژن و مواد غذایی بیشتر خواهد شد.
اگر فردی عروق کرونرش بین ۸۰ تا ۷۵ درصد تنگی داشته باشد، وقتی نیاز عضله قلب به خون اکسیژن بیشتر می‌شود به‌علت تنگی آن منطقه ازقلب دچار ایسکیمی (کمبود خون) می شود که به دنبال آن سکته قلبی ایجاد می شود.
قرار گرفتن در آب سرد موجب ایسکیمی شدید یا آریتمی (نامنظم شدن ضربان قلب) هم می‌شود كه به نوبه خود منجر به سنكوب (ایست قلبی) می شود.
مسئله دیگری كه متخصصان بر آن تاكید می‌كنند، این است كه بیماران قلبی با شروع فصل سرما باید برای تغییر دوز دارویی شان به پزشک متخصص خود مراجعه کنند تا پزشک دستور جدیدی برای مصرف داروها به آنها بدهد.
توصیه دیگر این است كه بیماران برای خواب از جاهای مناسب استفاده کنند و حتما در اتاق خود یک دستگاه بخور آب قراردهند تا هوای اتاق را مرطوب کند و سرد و خشک نباشد.
همان‌طور كه گفته شد، گذشته از عوارض سرما، در زمستان آلودگی هوا هم مشكل‌ساز است.
عوارض ناشی از آلودگی هوا سردرد‌،‌ خستگی، مشكلات تنفسی، سرگیجه، تهوع و ضعف عمومی و البته ناراحتی‌های قلبی است.
وارونگی هوا در روزهای سرد سال به طور جدی‌تر بروز ‌كرده و سبب حملات قلبی یا تشدید آن می‌شود و از این رو افراد جامعه، به ویژه سالمندان و مبتلایان به بیماری‌های قلبی یا ریوی، با توجه به اعلام رسانه‌ها از سوی سازمان هواشناسی در روزهایی که وضعیت هوا از نظر آلودگی بحرانی اعلام می‌شود تا حد ممكن باید در منزل یا محیط کار بمانند و از باز کردن پنجره خودداری و در صورت ضرورت خارج شدن از محیط‌های بسته از ماسك استفاده كنند.
مونواكسید كربن یكی از آلاینده‌های گازی خطرناک است كه ۴۰۰ برابر اکسیژن تمایل اتصال به هموگلوبین خون داشته و در اکسیژن رسانی بافت‌ها ایجاد اختلال می‌کند؛ یعنی دقیقا همان جایی كه بیماران قلبی در آن با مشكل رو‌به‌رو هستند.
آمارها می‌گوید در سال، ۴ هزار نفر بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند. همچنین تحقیقات نشان داده میزان ابتلای افراد ساكن در شهرهای آلوده به بیماری‌های قلبی ۱۳ درصد بیشتر از سایرین است.
به یاد داشتن این ۲ آمار كمك می‌كند كه بقیه توصیه‌های این مقاله را هم به‌خاطر بسپارید!

دكتر پریسا شبانی





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 236]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن