محبوبترینها
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1854139300
چند سوال مهم آشپزي : سوال و جواب آشپزی
واضح آرشیو وب فارسی:آشپز آنلاین: با سلام چند تا سوال داشتم .ممنون ميشم كمكم كنيد :
1- براي از بين بردن بوي سويا از چه ماده اي استفاده ميكنيد ؟
2- شوهرم مبتلا به كلسترول بالاست.چه غذاهايي براي فرد با كلسترول بالا مناسب است ( ليستي از اين غذاها را ميخواهم در برنامه هفتگي بگنجانم)
3- كيك يا شيريني كه داراي كلسترول نباشد يعني تخم مرغ و روغن جامد نداشته باشد .
با تشكر
سلام خانم خانما
من نمي تونم به همه سوالهاتون جواب بدم ولي مطمپنم كه خانمهاي كدبانوي سايت حتما به دادت مي رسن
براي از بين بردن بوي سويا من سويا رو چند بار مي خيسونم و آبش رو عوض مي كنم چند بار كه اين كار رو بكني بوش كمتر ميشه بعد هم اگه كمي ادويه و و زرد چوبه بزني بوش تقريبا از بين ميره
چرا هيشكي بوي سويا رو دوست نداره به نظر من زياد هم بد نيست
در مورد شوهرت چه زن خوبي داره خوش به حالش كاش يكي هم گير ما بياد مرديم از بس كه دعا كرديم ...
من مطمپن نيستم كه شيريني اي وجود داشته باشه كه كلسترول نداشته باشه ولي اگه خانمهاي سايتن حتما برات پيدا مي كنن
( يكي نيست بگه تو كه نمي خواي سوالها رو جواب بدي براي چي مياي وسط وقت آدمو ميگيري)
ببخشيد من كوچيك همه هستم
سلام
مهر عزيز
توصيه ي نيما براي از بين بردن بوي سويا مناسب است فقط من معمولا تركيب سويا و گوشت چرخ كرده را استفاده مي كنم ( به نسبت 1 به 3 ) و پياز را هم داخل سويا رنده مي كنم
در مورد كلسترول بالا استفاده از براني كدو سبز ( كدو بخار پز يا آبپز با ماست كم چرب به همراه شويد) به عنوان دسر دائم مناسب است .واگر غذا هاي معمولي را آب پز كنيد به جاي سرخ كردن و براي روغن آن از روغن زيتون ( موقع خوردن غذا روي آن بريزيد ) استفاده كنيد كه نتيجه بخش است
مطالب زير را هم بخوان برايت مفيد است
امروزه نقش تغذيه در ايجاد يا پيشگيري از بروز بسياري از بيماريها شناخته شدهاست.
به عنوان مثال مشاهده شده كه در برخي قبايل آفريقايي كه از فيبر غذايي فراواني استفاده ميكنند، سرطان روده وجود ندارد.
در اين ميان، وجود ارتباط بين شيوع بيماري كرونري قلبي و ميزان بالاي كلسترول خون اثبات شده است. به طوري كه با افزايش كلسترول خون، شيوع تصلب شرائين و بيماري كرونري قلب نيز بالا مي رود.
علاوه بر اين، كلسترول بالا، عامل مساعد كننده اي براي سنگ هاي صفراوي است.
بنابراين قبل ازشروع هر بحثي، بهتر است بدانيد كه كلسترول يكي از انواع چربيهاي خون است، از انواع ديگر چربيهاي خون، تري گليسريد را مي توان نام برد كه البته تأثير آن در بروز بيماريهاي قلبي از كلسترول كمتر است و همچنين در صورت بالا بودن، كاهش آن نيز به سختي صورت مي پذيرد.
كلسترول
كلسترول ماده اي بي بو، نرم و مومي شكل است كه معمولاً در همة قسمتهاي بدن از جمله مغز، سيستم عصبي، پوست، كبد، روده، قلب، اسكلت و حتي هورمون هاي جنسي وجود دارد. اين چربي اساساً در كبد ساخته مي شود و توسط صفرا به روده ترشح مي شود. كلسترولي كه در صفرا ترشح مي شود، نقش مهمي در جذب چربيها و برخي از ويتامين هاي محلول در چربي از دستگاه گوارش دارد.
ذكر اين نكات به اين دليل بود تا شما متوجه شويد، كلسترول نه تنها چيز بدي نيست، بلكه وجود آن ضروري هم هست. اما مشكل، زماني رخ مي دهد كه بيش از نياز مصرف شود.در واقع كبد همه كلسترول مورد نياز بدن را از ملكول هاي اوليه مي سازد و حتي اگر ذره اي كلسترول در برنامه غذايي نباشد، هرگز بدن، با كمبود آن مواجه نخواهد شد و در اصل كلسترولي كه در برنامه غذايي افراد وجود دارد براي خالي نبودن عريضه است و نيازي به آن نيست.
هر چه ميزان كلسترول بالاتر باشد، احتمال وقوع حمله قلبي بيشتر خواهد بود، شايد باور نكنيد تا همين اواخر، پزشكان مطمئن نبودند كه پائين آوردن ميزان كلسترول بدن، مفيد باشد، بعضي از محققان اعتقاد داشتند كه درمان آن تأثيري در عامل نهفته بيماري ندارد، پس از سالها تحقيق و بعد از آن كه بر روي هزاران نفر آزمايش انجام شد، اكنون شواهدي در دست داريم كه نشان مي دهد، پائين آوردن كلسترول بسيار مؤثر است.
در واقع با كاهش كلسترول به ميزان 1درصد، حمله قلبي به ميزان 2درصد كاهش مي يابد، علاوه بر اين دانشمندان ثابت كرده اند كه كاهش ميزان كلسترول خون، پلاك هاي سرخرگي مسدود كننده را كوچك مي كند.
برخي از علايمي كه با بالا رفتن چربي خون ظاهر مي شود عبارت است از:
درد در ماهيچه ساق به هنگام راه رفتن، درد در ناحيه شكم، درد در ناحيه بازو و شانه، سرگيجه.
در اصل بالا رفتن چربيها در مراحل اوليه و تا مدتها نشانه هاي خاصي ندارد و تنها با انجام آزمايشات از جمله آزمايش خون قابل اندازه گيري است.
به طور كلي رنج مطلوب براي چربيهاي خون عبارت است از:
-كلسترول كمتر از 200-180 ميلي گرم در دسي ليتر
-تري گليسريد كمتر از 200 ميلي گرم در دسي ليتر
- LDL كمتر از 160 ميلي گرم در دسي ليتر
- HDL براي آقايان بين 50-40 ميلي گرم در دسي ليتر و براي خانم ها بين 60-50 ميلي گرم در دسي ليتر است كه در واقع HDL زير 35 خطرناك است ( مهمترين روش افزايش HDL اجتناب از سيگار ـ كاهش وزن و افزايش فعاليت فيزيكي) است.
آمريكائيها، همان اندازه كه غالباً در مورد وزن، لباس و نوه هاي خود حساس هستند، به ميزان چربيهاي خون خود نيز حساسيت نشان مي دهند، در حاليكه در ايران اين حساسيت تنها زماني پيش مي آيد كه خطر بيماري جدي تلقي شود.
از اين رو بد نيست همه افراد مورد سنجش چربيهاي خون يكبار در هر ماه قرار بگيرند و به آزمايش فاكتورهاي چربي در خون خود بپردازند. البته از آنجائيكه شرايط فردي، خانوادگي، اجتماعي و … در فردي به فرد ديگر متفاوت است، تفسير نتايج آزمايشگاهي را به پزشك خود
بسپاريد.البته ممكن است مقدار بسيار كم كلسترول (كمتر از 140 ميلي گرم در دسي ليتر) با افزايش احتمال ابتلا به سرطان كبد، ريه، لوزالمعده، همراه باشد.
همچنين كم بودن كلسترول مي تواند بروز خونريزي مغزي (پارگي رگها مغزي كه موجب خونريزي در مغز مي شود.) را به دو برابر افزايش داده و با بيماري مزمن ريوي و حتي افسردگي همراه باشد.
براي آگاهي از عوامل خطر بيماريهاي قلبي به ليست كردن آنها براي شما مي پردازيم:
سن: مردان بالاي 45 سال و زنان بالاي 55 سال ( يا آنهايي كه يائسگي زودرس دارند و استروژن درماني نمي كنند) ، سابقه فاميلي بيماري زودرس قلبي و عروقي ، استعمال فعلي دخانيات، پرفشاري خون (فشار بيش از 140 بر 90 ميلي ليتر جيوه يا كساني كه داروي ضد فشارخون دريافت مي كنند)، ديابت ( مرض قند)، كاهش HDL (كلسترول خوب) كمتر از 35 ميلي گرم در دسي ليتر
اكنون بهتر است بدانيد چه غذاهايي براي كنترل چربيهاي خون بهتر است كه حذف يا محدود گردد و جايگزين هاي مناسب غذايي آنها را بشناسيد.
در واقع اين بحث به 2 بخش غذاهايي كه بايد از آنها اجتناب كرد و غذاهايي كه در رژيم غذايي شايسته است كه به آنها پرداخته شود تقسيم مي شود در زير مواردي وجود دارد كه بهتر است آنها را رعايت كنيد:
۱ - به بررسي دقيق برچسب هاي مواد غذايي كه بيرون از منزل تهيه مي كنيد، بپردازيد زيرا در اكثر آنها از كرم، زرده تخم مرغ يا روغن هايي مثل روغن نارگيل و روغن دانه نخل وجود دارد ( از اين ماده هنوز در برخي كافي ميت ها، غذاهاي منجمد، پوشش هاي پر چرب غذا، كراكر، شيريني و كيك هاي آماده استفاده مي شود) كه با مطالعه برچسب ها به اين موارد پي خواهيد برد.
۲ - از دسته مواد قندي، آرد سفيد و آرد برنج (بدون سبوس) و تمام غذاهايي كه با اين دو تركيب تهيه مي شوند نيز جزو غذاهاي افزايش دهنده كلسترول به شمار مي آيند. البته برخي مواد قندي مثل عسل در طبيعت وجود دارند كه مي تواند حتي موجب كاهش كلسترول شود زيرا عسل داراي مواد ضداكسيدكننده بوده، از اين رو فوايدي را در جهت كاهش كلسترول خون خواهد داشت. بنابراين توصيه مي شود از عسل- آن هم عسل هايي كه رنگ تيره تر دارند- در رژيم غذايي خود استفاده كنيد.
۳ - قهوه را بايد صاف شده (فيلتر شده) استفاده كرد، زيرا احتمالاً قهوه جوشيده حاوي مواد مضر است و كلسترول را بالا مي برد و بهتر است در صورت تمايل به مصرف قهوه از نوع بدون كافئين آن استفاده نشود.
مصرف كافي ميت را بهتر است محدود كنيد و از مصرف خامه هاي غيرلبني قهوه جداً بپرهيزيد.
۴ - در واقع رژيم هاي گياه خواري كه مصرف ميوه ها و سبزي ها را همراه با گوشت هاي سفيد و لبنيات كم چرب در برنامه روزانه دارند، بسيار مفيد است، اما رژيم هاي گياه خواري مطلق به دليل امتناع افراد از مصرف هر نوع گوشت و محدوديت در مصرف تخم مرغ و لبنيات، با خطر كمبود ويتامين هاي B12 ( كه كمبود آن منجر به نوعي كم خوني وخيم مي شود)، روي و آهن همراه است.
به خصوص در دوران بارداري، نوجواني و در سنين سالمندي ( كه B12 كمتري جذب مي شود). اين افراد در صورت استفاده از اين رژيم ها بهتر است تا از مكمل ياري (البته با مشورت با پزشك يا رژيم درمان خود) استفاده كنند.
۵ - به طور كلي به كودكان دچار اضافه وزن، رژيم كاهش وزن داده نمي شود و سعي در تثبيت وزن خواهد شد، اما مواردي نيز وجود دارد كه رژيم درمان ها از رژيم كاهش وزن براي كودكان استفاده مي كنند و آن مربوط به شرايطي است كه اضافه وزن در كودك همراه با بالا بودن كلسترول همراه باشد. در اين صورت استفاده از يك رژيم منظم ضرورت دارد.
۶ - مصرف مايعات را فراموش نكنيد و به ميزان زياد آب بنوشيد، اما حين غذاخوردن از مصرف مايعات حذر كنيد. در صورت لزوم فقط كمي آب ميوه يا آب سبزيجات استفاده كنيد.
۷ - غذا را در يك جو آرام ميل كنيد و در زماني كه خستگي زياد غالب است يا در زماني كه عصبي هستيد، به حجم زياد غذا نخوريد و بدانيد استرس و تنش هاي عصبي از عوامل به وجود آورنده انواع بيماري هاست و به خودي خود قادر به بر هم زدن تعادل چربي هاي خون خواهد بود. پس هميشه اين اصل را به خاطر داشته باشيد كه سلامتي در آرامش فراهم مي آيد.
۸ - از چاقي بپرهيزيد و در نظر داشته باشيد كه چاقي، بدن را به سوي بيماري ها سوق مي دهد، بنابراين شيوه هاي غلط طبخ غذا و نگهداري از آن را تغيير دهيد. با چنگال غذا بخوريد يا از بشقاب كوچك استفاده كنيد. غذاها را سرخ نكنيد و به خاطر داشته باشيد براي هضم درست و اصولي، نيازمند جويدن غذا به شكل كامل هستيم.
۹ - در كنار رژيم غذايي كنترل شده براي كلسترول و چربي هاي خون، ورزش را فراموش نكنيد. ورزش كردن به آرامش اعصاب نيز كمك خواهد كرد و ورزش نكردن موجب تحليل عضلات خواهد شد.
http://sehhat.blogfa.com/post-22.aspx
**********************************************************
توصیه هایی خاص برای کاهش کلسترول:
آنچه شما باید انجام دهید، بدین ترتیب است :
1 ) هر روز حتماً 2 عدد سیب یا پرتقال ، چند عدد توت فرنگی خصوصاً پس از غذا میل کنید که باعث کاهش جذب کلسترول مصرف شده با غذا می شود.
2 ) حتماً در کنار غذا، سبزی خوردن و یا سالاد تهیه شده با هویج زیاد و روغن زیتون ( یک قاشق غذاخوری) را میل کنید.
3 ) مصرف تخم مرغ را به هفته ای 3 عدد کاهش دهید، زیرا حذف کلی کلسترول ، تولید داخلی آن را افزایش می دهد.
4 ) میگو و امعاء و احشاء گوسفند مثل: دل و جگر و قلوه ، کله پاچه و مغز و را اصلاً مصرف نکنید .
5 ) مصرف خامه و کره ممنوع است، زیرا باعث افزایش تولید کلسترول در بدن می شوند. به علاوه ازروغن های حیوانی و روغن های جامد پرهیز کنید .
6 ) از نان سبوس دار استفاده کنید.
7 ) از ماست و شیر کم چرب استفاه کنید.
در بین روغن های گیاهی فقط روغن نارگیل و روغن نخل (PALM OIL) دارای مقدار زیادی چربی اشباع هستند و جزء چربی های اشباع طبقه بندی می شوند. به همین دلیل افراد دچار کلسترول خون بالا و بیماران قلبی نباید روغن نارگیل و روغن پالم(نخل) را مصرف کنند.
چه تغییرات دیگری باید انجام گیرد؟
علاوه بر این كه یك رژیم غذایی مناسب میتواند نقش مهمی در كاهش بیماری قلبی داشته باشد، موارد دیگری نیز وجود دارد که باید رعایت آنها را كرد. پس برای اینكه قلبی سالم داشته باشید:
ـ سیگار را ترك كنید.
ـ وزنتان را در محدوده مطلوب و ایده آل نگه دارید.
ـ استرس نداشته باشید.
ـ به طور مرتب ورزش كنید.
نیره ولدخانی- کارشناس تغذیه تبیان
******************************************************
رژیمTLC ، مخففTherapeutic Lifestyle Changes می باشد كه به معنای " تغییرات درمانی شیوه زندگی " است. در این برنامه فعالیت بدنی افزایش و مصرف چربی اشباع كم و كلسترول بد (LDL- كلسترول) كاهش می یابد و وزن بدن نیز كنترل می شود. با رعایت این رژیم احتمال حمله مجدد قلبی و سایر عوارض بیماری قلبی كم می شود.
تغذیه به روشTLC
اگرLDL- كلسترول شما بیشتر از حد طبیعی بود، بایستی فوراً رژیم غذاییTLC را اجرا كنید. این رژیم باعث كاهشLDL- كلسترول و احتمال بیماری قلبی می شود. اگر به بیماری قلبی مبتلا هستید، این برنامه احتمال سكته قلبی مجدد و سایر مشكلات قلبی را كاهش می دهد.
در رژیمTLC باید به روش زیر عمل كنید:
- كمتر از %7 كالری روزانه تان را از چربی اشباع تامین كنید. كاهش چربی اشباع مهمترین تغییر غذایی در جهت كاهش كلسترول است.
- روزانه كمتر از 200 میلی گرم كلسترول مصرف كنید.
- كالری روزانه خود را طوری تنظیم كنید كه در وزن طبیعی باقی بمانید.
اگرLDL- كلسترول شما همچنان بالا بود و با رژیمTLC كاهش نیافت ، باید مجدداً به پزشك و متخصص تغذیه مراجعه كنید. در این صورت احتمالاً در كنار رژیمTLC ، باید از داروهای كاهش دهنده كلسترول استفاده كنید. فراموش نكنید كه حتی با مصرف دارو، به رژیمTLC نیز نیاز دارید.
موقع طبخ غذا چربی اشباع كمی استفاده كنید.
اگر چه تهیه یك غذای سالم زحمت بیشتری دارد، ولی در عوض فواید بسیاری برای سلامتی انسان دارد. در زیر برخی نكات برای كاهش چربی اشباع و كلسترول، آورده شده است. رعایت این نكات به كاهش میزانLDL- كلسترول و خطر بیماری قلبی و نیز بهبود سلامتی افراد كمك می كند. رعایت این نكات بخصوص برای افرادی كه از رژیمTLC پیروی می كنند، مفید است.
مصرف گوشت قرمز، مرغ و ماهی
چربی گوشت قرمز را كاملاً از آن جدا كنید. گوشت قرمز را به تكه های متوسط تقسیم كنید. پوست و چربی مرغ را كاملاً جدا كنید.
به جای سرخ كردن گوشت، از روش آب پز و كباب كردن استفاده كنید. برای سرخ كردن غذا از ماهیتابه نسوز و مقدار بسیار كمی روغن استفاده كنید.
سوسیس، كالباس و غذاهای گوشتی آماده و پر چرب را كمتر مصرف كنید.
مصرف تخم مرغ و لبنیات
به جای خامه یا شیر پرچربی از شیر كم چربی استفاده كنید. به جای پنیر و ماست معمولی از پنیر و ماست كم چرب استفاده كنید. عضی افراد طعم لبنیات كم چربی را نمی پسندند. باید توجه داشت كه در زندگی كم تحرك امروز استفاده از لبنیات پر چرب، نتیجه ای جز بالا رفتن چربی های خون را نخواهد داشت. تجربه نشان داده است حتی این گونه افراد پس از مدتی ،به طعم لبنیات كم چرب علاقه مند می شوند.
زرده تخم مرغ را كم مصرف كنید. سفیده تخم مرغ چربی یا كلسترول ندارد، بنابراین می توانید از آن استفاده كنید. در بسیاری از دستورهای غذایی به جای یك عدد تخم مرغ كامل می توانید از دو عدد سفیده تخم مرغ استفاده كنید.
از روغن گیاهی مایع كه چربی ترانس ندارد یا میزان آن كم است، استفاده كنید (چربی ترانس نوعی چربی خوراكی است كه كلسترول بد "LDL" را بالا می برد).
خورش و سوپ ها
پس از پخت خورش و سوپ، آن را در یخچال خنك كنید و چربی را از بالای آن جمع كنید. در مورد غذاهای كنسرو شده نیز می توانید همین كار را انجام دهید. می توانید غلظت خورش های كم چرب را با آرد گندم و آرد ذرت بیشتر كنید.
در پخت غذای خود بیشتر از برنج، نخود، باقلا و غلات سبوس دار استفاده كنید. برای طعم دادن به غذا از تكه های كوچك گوشت استفاده كنید.
وقتی خودتان نمی توانید غذا بپزید
برچسب غذایی موادغذایی آماده را بخوانید و آنهایی را كه چربی اشباع و كلسترول كمتری دارند، انتخاب كنید. اگر غذایی كه خریده اید ، سبزی، میوه و غلات ندارد، این مواد غذایی را در كنار غذای خود مصرف كنید.
از غذاهای كباب شده كه چربی اشباع، چربی ترانس، چربی هیدروژنه و كلسترول كمی دارند، استفاده كنید ( چربی ترانس یا اسیدهای چرب ترانس، هنگام جامد كردن روغن گیاهی تشكیل می شود) . غذاهایی كه چربی ترانس زیادی دارند، كلسترول را بالا می برند.
برچسب غذاها را بخوانید و برای آنكه چربی ترانس كمی دریافت كنید، مصرف غذاهایی را كه روغن هیدروژنه یا نیمه هیدروژنه ( جامد) دارند ، كاهش دهید. به خاطر داشته باشید كه حتی غذاهای كباب شده بدون چربی و بدون كلسترول ممكن است كالری زیادی داشته باشند، بنابراین مراقب مصرف كالری خود نیز باشید.
غذای خارج از منزل
با اندكی دقت و برنامه ریزی می توانید غذای سالمی در خارج از منزل میل كنید.
در اینجا توصیه هایی ذكر می شود:
- مشتری شمایید. چیزی را سفارش دهید كه می خواهید. بسیاری از رستوران ها به تقاضای شما احترام می گذارند. در هر حال با سفارش دادن چیزی از دست نمی دهید.
- تا جایی كه می توانید غذای كمی سفارش دهید.
- سوال كنید. هرگز برای پرسش در مورد نحوه تهیه غذاها تردید نكنید.
- بپرسید كه :
1- آیا به جای خامه یا شیر پرچرب، شیر كم چرب یا بدون چربی سرو می شود؟
2- روغن استفاده شده از چه نوعی است؟( انواعی را كه دارای چربی اشباع كمتری هستند مانند روغن آفتابگردان، روغن ذرت و روغن زیتون انتخاب كنید.)
3- آیا چربی مرغ یا گوشت قرمز را جدا می كنند؟
4- از آنها بخواهید به جای اینكه سس را روی غذا یا سالاد بریزند، آن را در كنار غذا برایتان قرار دهند. در این صورت می توانید به مقدار كم و مورد دلخواه خود از آن استفاده كنید.
5- سالاد را فراموش نكنید.
غذاهایی را انتخاب كنید كه به روشهای مناسب پخته شده باشند مثل غذاهای آب پز شده، كباب شده و بخار پز. غذاهای پركالری، پرچرب و دارای چربی اشباع فراون را مصرف نكنید. مراقب مصرف غذاهای سرخ شده باشید.
وعده های غذایی سالم را انتخاب كنید:
صبحانه: میوه تازه، یك لیوان كوچك آب مركبات، شیر كم چرب یا بی چربی، ماست، نان های تهیه شده از غلات سبوس دار ، املت تهیه شده از سفیده تخم مرغ.
نوشیدنی:
آب، لیمو، چای، آب گوجه فرنگی كم نمك.
نان : بسیاری از نان های تخمیری كم كالری و كم چرب هستند.
پیش غذا:
میوه های تازه، سالاد كم چرب، سوپ باقلا، غذاهای دریایی بخارپز.
غذای اصلی:مرغ پوست گرفته، ماهی، ماكارونی و سبزیجات با سس گوجه فرنگی.
مصرف كره، مارگارین و نمك را هنگام صرف غذا محدود كنید.
سالاد:كاهوی تازه، اسفناج و سایر سبزی های سبز برگ ، سایر سبزیجات تازه، نخود و لوبیا قرمز. سایر مواد غیرسبزیجاتی را مانند تخم مرغ و پنیر را از سالاد حذف كنید. از طعم دهنده های كم چرب یا بدون چربی مانند آب لیمو یا سركه استفاده كنید.
دسر: میوه تازه ، ماست طعم دار( مثل ماست با طعم توت فرنگی). اگر از قهوه یا چای همراه دسر استفاده می كنید به جای خامه از شیر بدون چربی یا كم چرب استفاده كنید.
زبان برچسب ها
یكی از برنامه های موفق در بسیای از كشورهای جهان برای بهبود وضعیت تغذیه مردم و راهنمایی آنها به سمت تغذیه سالم، استفاده از برچسب های غذایی است. خوشبختانه این كار در ایران نیز در حال اجراست. در حال حاضر برچسب هایی نظیر میزان چربی شیر و ماست و پنیر، روغن بدون كلسترول، نوشابه بدون قند و یا میزان انرژی موادغذایی مختلف نظیر انواع كنسرو ماهی در كشور ما نیز رایج شده است. متاسفانه برچسب نمك هنوز در ایران انجام نشده است.
برچسب مواد غذایی به ما كمك می كند تا مواد كم چرب، كم سدیم، كم كلسترول و كم كالری را انتخاب كنیم.
میزان چربی مواد غذایی را بسنجید
اینكه هر فردی مجاز به استفاده از چه میزان چربی است، بستگی به میزان كالری دریافتی روزانه اش دارد. اگر كلسترول خونتان بالا نیست یا بیماری قلبی ندارید، چربی اشباع غذای شما بایستی كمتر از %10 كالری روزانه تان باشد و كل چربی دریافتی نباید كمتر از %30 باشد. جدول زیر حداكثر میزان چربی اشباع و كل چربی مورد نیاز را بسته به میزان كالری دریافتی روزانه نشان می دهد.
اگر كلسترول بالا دارید یا مبتلا به بیماری قلبی هستید، میزان چربی اشباع مورد نیاز شما متفاوت خواهد بود. نوع تغذیه در رژیمTLCرا ببینید. بر چسب مواد غذایی را چك كنید تا میزان چربی استفاده شده را (هم چربی اشباع و هم چربی كل) در هر واحد ببینید.
چربی اشباع (%9)******** كل چربی مجاز (%30 كالری)***********كالری مصرفی روزانه
13 گرم یا كمتر ****************40 گرم ************************1200
18 گرم یا كمتر **************** 53 گرم **************************1600
22 گرم یا كمتر *****************67 گرم *************************2000
24 گرم یا كمتر ****************73 گرم *************************2200
28 گرم یا كمتر*****************83 گرم**************************2500
31 گرم یا كمتر *****************93 گرم *********************** 2800
میان وعده های سالم
بسیاری از مردم عادت دارند، در بین سه وعده اصلی غذا نیز چیزهایی بخورند. این غذاها را میان وعده می نامند. كنترل میان وعده ها یكی از اصول تغذیه سالم است. بسیاری از میان وعده ها مثل انواع شیرینی، كلوچه و چیپس دارای چربی اشباع، چربی ترانس، كلسترول، سدیم و كالری بالایی هستند/ اما این به این معنا نیست كه مجبور هستید میان وعده ها را به كلی حذف كنید. غذاهایی را كه در زیر فهرست شده، می توانید بعنوان میان وعده در نظر داشته باشید. اما به خاطر داشته باشید ممكن است این میان وعده ها در ضمن اینكه چربی كمی دارند، دارای كالری زیادی باشند. بنابراین مراقب میزان خوردن خود باشید. بخصوص وقتی كه در حال كاهش وزن اضافی خود هستید.
چند میان وعده كم چرب و سالم
آبمیوه %100 طبیعی
شیر بدون چربی یا كم چرب
ماست كم چرب و شربت یخ زده
شیرینی های كم چرب
كلوچه های كم چرب خصوصا انواع كم نمك
شیرینی های خانگی مثل كیك و كلوچه كه با روغن مایع گیاهی و كم نمك تهیه شده باشد.
انواع میوه تازه یا كمپوت میوه هایی كه در آب خودشان بسته بندی شده است.
هویج، كرفس و موارد مشابه
چوب شور كم سدیم، پف فیل بی نمك و بی كره.
مقدار هر واحد غذایی چیست؟
هرم غذایی نشان می دهد كه روزانه باید چند واحد از هر گروه غذایی را مصرف كنید. اما مقدار هر واحد غذایی چیست؟
در جدول زیر خلاصه ای از مقدار واحد مواد غذایی در گروه های مختلف را آورده ایم.
هر واحد معادل******************** تعداد واحد در روز********* گروه های غذایی
یك كف دست ( لواش 4 كف دست ) **********11- 6 ******* نان، غلات، برنج، ماكارونی
یا 30 گرم نان یك لیوان سبوس ********************************************
غلات آماده نصف لیوان غلات و برنج پخته**************************************
یك لیوان سبزیجات خام****************** 5- 3 *****************سبزی
نصف لیوان سبزیجات پخته ******************************************
سه چهارم لیوان آب سبزیجات****************************************
یك عدد میوه متوسط ***************** 4- 3 *********** ميوه
نصف لیوان میوه ریز شده، پخته یا**************************************
كنسرو شده سه چهارم لیوان **************************************
آب میوه****************************************
یك لیوان شیر (بدون چربی یا كم چربی) *********************************
یك لیوان ماست كم چرب********************** 3- 2 ************ شیر و لبنیات
شصت تا نود گرم گوشت لخم، *********************************************
مرغ یا ماهی پخته نصف لیوان حبوبات پخته ***************************************
معادل 30 گرم گوشت قرمز 75 گرم همبرگر **************************************
سویا یا یك عدد تخم مرغ معادل 30 گرم****************************************
گوشت لخم 30 گرم پنیر معادل 30 گرم*****************************************
گوشت ************************** 3 - 2 ********** انواع گوشت ، حبوبات و آجیل
http://www.tebyan.net/Social/Nutrition/ ... /8694.html
دوست عزیز سلام
تنها راه حل برای از بین بردن بوی سویا جوشاندن آن به مدت خیلی کم(در حد دو دقیقه) در آب جوش است مثل برنجی که میخواهیم آبکش کنیم و بلافاصله اون رو در آبکش ریخته و با کمی آب سرد بشوئید و وقتی آبش رفت استفاده کنید.
با احترام ـ ندا
دوستان عزيز
سلام
من يك سوال ديگر دارم. و اينكه آيا اصولا خوردن اين تفاله هاي سويا هيچ خاصيتي دارد؟ شايد تمام صحبتها در مورد سويا در مورد دانه هاي آن است نه اين معجوني كه ما مي خوريم. البته من طعم آنرا خيلي بيشتر از گوشت مي پسندم اما هميشه اين سوال در ذهنم است كه اصلا خاصيتي دارد يا نه؟
فكر نكنم بدون خاصيت باشه رو پاكتش كه كلي چيز نوشته نمي تونه همش دروغ باشه
لوبيـاي سويا (SOYBEAN)
----------------------------
اين لوبيا در رده حـبوبـات قـرار دارد. سويا واژه اي ژاپنـي (SHOYA) ميباشد كه به سس سويا اطلاق ميگردد. لوبياي سويا درسايزهاي مختلف و رنگهاي سياه،قـهوه اي، آبـي، زرد و خالدار موجود ميباشد. لوبياي سويـا بومي جنوب شرقي آسيا ميباشد. بزرگترين توليد كنندگان لوبياي سويا به ترتيب: آمريكا، برزيل، آرژانتين، چين، هند، پاراگوئه، كانادا، بوليوي و ايتاليا مي باشند.
در سال 2005 مــيلادي بالغ بر 215 ميليون تن لوبياي سويا توسط كشور هاي مذكور توليد گرديده است.
مواد تشكيل دهنده لوبياي سويا:
وزن خشك لوبياي سويا از 40 درصد پروتئين، 20 درصد روغن، 35 درصد كربوهيدارت و 5 درصد خاكستر تشكيل يافته است.
-لوبياي سويا منبع پروتئين كامل ميباشد، يعني تمام اسيدهاي آمينه ضروري بدن را دارا است. لوبياي سويا ارزانترين منبع تامين پروتئين محسوب ميگردد. ارزش پروتئين سويا برابر پروتئين تخم مرغ، شير و گوشت ميباشد. پروتئين جوي دوسر(OAT) نيز چنين ويژگي اي دارد. پروتئين سويا براي گياهخواران حائز اهميت ميباشد. پروتئين سويا در برابر حرارت پايدار است.
-كربوهيدراتهاي لوبياي سويا شامل كربوهيدراتهاي محلول در آب: سوكروز(SUCROSE)، رافينوز(RAFFINOSE)، استاكيوز(STACHYOSE) ميباشند. كه دو مورد اخير ايجاد نفخ ميكنند، به استثناي فراورده هاي تخمير شده ي لوبياي سويا از قبيل پروتئين سويا، كنسانتره ي سويا، توفو، سس سويا و جوانه سويا. و كربوهيدراتهاي غير محلول در آب شامل: سلولز، همي سلولز و پكتين ميباشند كه جزو فيبرهاي رژيمي محسوب ميگردند.
- روغن لوبياي سويا از نوع روغنهاي غير اشباع منو و پلي ميباشند و بعنوان روغن گياهي عرضه ميگردند.
فوايد مصرف لوبياي سويا:
-----------------------------
1- لوبياي سويا همچون كانولا، گردو و دانه كتان از ميزان امگا 3 ي فراواني برخوردار است.
2-لوبياي سويا حاوي شبهه استروژن ها و يا فيتواستروژنها (PHYTOESTROGENS) ميباشد.
ساختار شيميايي اين تركيبات مشابه هورمون طبيعي استروژن زنان است، اما اثربخشي آنها 1/1000¬ استروژن ميباشد. عمده فيتواستروژن لوبياي سويا ايزوفلاوون ها(ISOFLAVONES) ميباشند.
خواص ايزوفلاوون ها به شرح زير است:
- باعث كاهش كلسترول بد(LDL) و تري گليسيريدهاي خون گرديده و ريسك ابتلا به بيماريهاي قلبي-عروقي را كاهش ميدهند.
- با رشد تومورها مبارزه ميكنند و باعث كاهش خطر ابتلا به سرطانها (به ويژه پروستات، سينه و قولون) مي گردند.
- از بزرگ شدن و سرطاني شدن پروستات جلوگيري ميكنند.
- با افزايش تراكم استخوانها از پوكي استخوان جلوگيري ميكنند.
- علايم يائسگي (از قبيل گر گرفتگي) را كاهش ميدهند.
- ايزوفلاوون ها آنتي اكسيدانهاي طبيعي بشمار مي آيند.
3- لوبياي سويا فاقد كلسترول است و چربيهاي موجود در آن از نوع غير اشباع است.
4- لوبياي سويا حاوي فيبر و غني از پروتئين ميباشد.
5- لوبياي سويا براي سلامتي كليه ها مفيد است.
مضرات احتمالي مصرف لوبياي سويا:
---------------------------------------------
1- لوبياي سويا از سطح بالاي اسيد فيتيك(PHYTIC ACID=PHYTATE) تشكيل يافته است. اسيد فيتيك شكل اصلي ذخيره فسفر در گياهان است. اين ماده يك عامل كلات كننده (CHELATING AGENT) ميباشد.
يعني با اتصال به مواد معدني ي مهم نظير كلسيم، منيزيوم، آهن و روي (به ويژه روي) ميزان جذبشان را در روده كاهش داده و باعث فقر اين مواد معدني در فرد ميشود.
در افرادي كه مواد معدني به اندازه ي كافي دريافت نميكنند (كودكان، سالخوردگان و افرادي كه از سوء تغذيه رنج ميبرند) بايد لوبياي سويا را با مكمل هاي روي و كلسيم مصرف كنند. اما علاوه بر آن اسيد فيتيك خواص آنتي اكسيداني داشته، از رسوب مواد معدني در مفاصل و عروق خوني جلوگيري كرده و از خطر ابتلا به سرطان قولون (روده بزرگ) ميكاهد.
2- وجود ايزوفلاوونها علاوه بر فوايدشان ايجاد مشكلاتي نيز ميكنند:
- مصرف زياد لوبياي سويا در مردان ممكن است سطح تستوسترون خونشان را كاهش دهد.
- مصرف 35 گرم (10 گرم بيش از ميزان توصيه شده) سويا باعث سركوب غده تيروئيد و كم كاري تيروئيد ميگردد.
- مصرف زياد سويا (2 ليوان شيرسويا در روز) باعث تغيير در سيكل ماهانه زنان ميشود. بطوري كه معمولا سيكل ماهانه را طولاني تر ميسازد.
- مصرف زياد سويا ميتواند كاركرد غدد داخلي را مختل سازد.
3- در حدود 0.5 درصد جمعيت به سويا آلرژي دارند.
4- مصرف زياد سويا كه حاوي ماده ي بازدارنده آنزيم(TRYPSIN) ميباشد، در هضم پروتئين ها ايجاد اختلال كرده و كندي رشد را در نوجوانان سبب ميگردد. اين عوامل بازدارنده همچنين باعث ايجاد اختلالات پانكراس (لوزالمعده) ميشود. اما فرآورده هاي تخميري سويا نظير توفو از اين قاعده مستثني ميباشند. همچنين اين عوامل با حرارت غير فعال ميگردند.
5-اصـلاح ژنتـيـكي سويـا بـاعـث ايجاد نيتروزامين ها(NITROSAMINES) وليزيـنـوآلانـيـن (LYSINOALANINE) ميگردد كه سمي و سرطانزا ميباشند.
6-لوبياي سويا حاوي (HEMAGGLUTININ) ميباشند، كه يك گليكوپروتئين بوده و باعث لخته شدن گلبولهاي قرمز ميشود. اما اين عامل تنها زماني خطر ساز است كه سويا بصورت وريدي وارد خون گردد.
7-مصرف سويا نياز بدن به مصرف ويتامينهاي B12 و D را افزايش ميدهد.
نتيجه گيري: مضرات احتمالي سويا توسط اداره ي دارو و غذاي آمريكا(FDA) بررسي گرديده و بي اساس بودن اغلب آنها را تائيد كرده است. اما بايد توجه داشت كه سويا را بايد همراه با غذاهاي مختلف ديگر مصرف كرد و از مصرف انحصاري و بيش از اندازه آن اجتناب ورزيد (مانند هر نوع مواد غذايي ديگر). همچنين بهتر است سويا را به همراه مكمل هاي كلسيم، روي و ويتامين B12 و يا مواد غذايي اي كه حاوي اين مواد ميباشند، مصرف كرد.
شير سويا(SOY MILK):
---------------------------
يك امولسيون پايدار آب، روغن و پروتئين است كه با خيساندن لوبياي سويا و آسياب كردن آنها توليد ميشود. ميزان پروتئين آن با شير گاو برابري ميكند (به غير از نوع كم چرب آن) اما از كلسيم كمتري برخوردار است، به همين خاطر معمولاً آن را با كلسيم و ويتامين B12 غني سازي ميكنند.
مزاياي شير سويا نسبت به شير گاو:
1-حاوي آنتي بيوتيك، هورمونها و چربي كمتري ميباشد و فاقد كلسترول است.
2-احتمال بروز سرطان را كاهش ميدهد.
3-باعث كاهش كلسترول و پيشگيري از تصلب شرايين ميگردد.
4-منبع ويتامين E و لسيتين است.
5-فاقد كازئين و لاكتوز است. و براي افرادي كه مبتلا به عدم تحمل لاكتوز ميباشند مناسب است.
6-غني از چربيهاي غير اشباع است كه براي سلامتي قلب مفيد است.
پنير سويا(TOFU):
-----------------------
از دلمه شدن شير سويا وسپس پرس كردن شير بسته شده (CURD) تهيه ميگردد. در سه نوع سفت، نرم و خامه اي موجود ميباشد. حاوي ويتامين هاي گروه B بالا بوده، و برخلاف شير سويا حاوي كلسيم بالايي ميباشد. هضم آن آسان است، حاوي پروتئين و ايزوفلاوون هاي بالا بوده و باعث كاهش كلسترول خون ميشود. توفو بايستي حتما در يخچال نگه داري گردد.
سس سويا(SOY SAUCE):
------------------------------
فرآورده ي تخمير شده ي لوبياي سويا ميباشد. همواره بايد در يخچال و بدور از
نور نگهداري گردد وگرنه طعم آن اندكي تلخ ميشود.
شير خشك سويا:
-------------------
مخصوص نوزاداني كه از عدم تحمل لاكتوز رنج ميبرند و يا به شير انسان و يا گاو حساسيت دارند توليد ميشود. اما نبايستي به عنوان منبع غذايي اصلي در كودك مورد استفاده قرار گيرند، چراكه خطر كمبود كلسيم و روي در كودك وجود خواهد داشت.
پروتئين سويا(SOY PROTEINS):
------------------------------------
-(ISOLATES): نوع بسيار تصفيه شده ي پروتئين سويا بوده و غني از پروتئين است بطوري كه محتواي پروتئين آن 90 درصد است. از آرد سويا كه چربي آن گرفته شده تهيه ميگردد و فاقد چربي و كربوهيدرات ميباشد. طعم آن خنثي بوده و به عنوان بهبود دهنده ي بافت فرآورده هاي گوشتي، افزايش محتواي پروتئيني،ب هبود طعم و عامل امولسيون كننده مصرف ميگردد.
- كنسانتره: حاوي 70 درصد پروتئين بوده و در واقع سوياي بدون آب است. فاقد سبوس، چربي و كربوهيدارت است. در فرآورده هاي هاي مخصوص صبحانه، غذاهاي آماده و گوشتي مصرف ميشود.
- آرد سويا: از آسياب لوبياي سويا تهيه ميگردد. در دو نوعِ با چربي ي كامل و بدون چربي موجود است. فاقد گلوتن بوده و نان حاصل از آن بافتي متراكم دارد.
- پروتئين سوياي بافت دار(TSP):از خمير آرد بدون چربي ي سويا و آب تهيه ميگردد.
روش پخت لوبياي سويا:
----------------------------------
لوبياي سويا را درون ظرف آب به مدت 6 ساعت بخيسانيد. سپس به مدت 40 دقيقه درون آب آنها را بپزيد.
نكته: سويا در صنعت در تهيه روغنها، صابون، مواد آرايشي، رزينها، پلاستيكها، جوهرها، حلال ها، مداد رنگي ها، البسه و غيره كاربرد دارد.
www.mardoman.com/diet/soybenefits.aspx
و نیز :
http://search.yahoo.com/search?p=%D8%B3 ... s&ei=UTF-8
شبنم جان
خيلي ممنون از اطلاعاتت
اما حالا اين سويا هاي ما از كدام نوع است؟ همان پروتپين بافت دار است؟
سلام و تشكر از اطلاعات خوبتون در مورد سويا .
روي بسته سويايي كه من خريده بودم نوشته بود موقع خيس كردن نبايد آب روي سويا رو زياد عوض كرد يعني آبش رو نريزيم چون خواص اون كمتر مي شه!!!!
از لطف همه دوستان كه منو راهنمايي كردند واقعا ممنونم . اطلاعات بسيار خوبي در اختيارم قرار داديد . اگر مطلب ديگري بود لطفا مرا در جريان قرار دهيد .با آرزوي سلامتي براي همه دوستان
سلام
كيانوش جان سويا يي كه ما براي غذاها مصرف ميكنيم معمولا همان پروتيين بافت دار است .
جديدا هم نوعي از دانه درسته آن ( كه شبيه به دانه لوبيا چشم بلبلي بدون لكه سياه است ) با طعم هاي شور و شيرين و ادويه دار و تند در ميان تنقلات و آجيل راه پيدا كرده كه بهتر است البته به دليل رعايت رژيم هاي كم نمك و كم شيرين و دوري از حساسيت ها - از نوع ساده تر آن بيشتر استفاده شود .
شبنم جان و دوستان عزيز سلام
راستش من وقتي دانشجو بودم و توي خوابگاه روزگار مي گذروندم
بچه هاي شمالي لوبيا سويا را توي بعضي غذاها مثلا آش رشته درسته مثل لوبياهاي
ديگه استفاده ميكردند . شكل لوبياها شبيه به باقلاي خودمان بود ولي نقشهاي قشنگ و
خوشرنگي داشت . حال توي سايت شماليهاي عزيز مي توانند اطلاعات بيشتري در مورد اين لوبياي مفيد به ما بدهند
سلام
من هم سويا را در شير خيس ميكنم اينطوري طعمش به گوشت نزديكتر ميشه وبراي بو هم از ادويه استفاده ميكنم.
من برای از بین بردن بوی سویا از دارچین استفاده میکنم
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آشپز آنلاین]
[مشاهده در: www.ashpazonline.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1064]
-
گوناگون
پربازدیدترینها