واضح آرشیو وب فارسی:آشپز آنلاین: Doostane aziz kasi dar mored rejimhaye ghazaee ba tavajjoh be groohe khooni ettela dare
تاثير گروههای خونی در تعیین سلامت و تندرستی
---------------------------------------------------------
خون، رمز سلامتی و تندرستی؛ وسیلهٔ دفاعی و غذارسان سلولها؛ نمایشگر و نشاندهندهٔ وضع درونی افراد و وسیلهٔ محکم ارتباطی بین بسیاری از ملتها و اقوام دنیاست.
همخونی، خود ایجاد وابستگی و ارتباط میکند. با مطالعهٔ گروه خونی خود، میتوانیم خود را بهتر بشناسیم. خون، مهمترین قسمت بدن ما را تشکیل میدهد.
انسانهای اولیه، دارای گروه خونی ”O“ بودهاند که بهتدریج با تغییر وضع غذای انسان از گوشتخواری به گیاهخواری، گروه خونی ”A“ بهوجود آمد و در نتیجهٔ مهاجرت انسانها از قارهٔ آفریقا به اروپا و آمریکا، گروه خونی ”B“ بهوجود امد و سرانجام گروه خونی ”AB“ به عرصهٔ وجود گذاشت که جوانترین و تازهترین گروه خونی است و فقط ۵درصد از مردم جهان، دارای این گروه خونی هستند. خون را براساس عامل دیگری به نام ”Rh“ نیز طبقهبندی میکنند که در برخی افراد، مثبت و در برخی دیگر، منفی است و هر گروه خونی، حامل پیام ژنتیکی و یا امتیاز ارثی است.
● رژیم غذائی
گروه خونی افراد، رابطهای مستقیم با رژیم غذائی آنان دارد. برای نمونه، فردی با گروه خونی ”A“، پروتئینهای حیوانی مانند گوشت گاو، گوسفند و مانند آنها را کمتر جذب و تحمل میکند؛ در صورتیکه همین فرد با استفاده از پروتئینهای گیاهی مانند لوبیا، عدس، سویا و ماش، شرایط بسیار عالی و خوبی را کسب خواهد کرد. استفاده از لبنیات در افراد گروه خونی ”A“ باعث زیاد شدن ترشح سینوسها شده و دستگاه تنفسی را رنجور میسازد؛ بههمین دلیل باعث کاهش نیروی درونی و خستگی زودهنگام در آنان میگردد. فردی با این گروه خونی، باید از ورزشهای سنگین پرهیز و برعکس از ورزشهای سبک مانند یوگا و پیادهروی استفاده نماید. برعکس، در افراد با گروه خونی ”O“، خوردن پروتئینهای حیوانی باعث قدرت درونی فراوان میشود و آنان میتوانند به خوبی از فایدههای ورزشهای سنگین بهرهمند شوند.
پس با شناخت گروه خونی، هر انسان میتواند با استفاده از رژیم غذائی مناسب، به وزن ایدهآل خود دست یابد.
برای نمونه، فردی چاق که دارای گروه خونی ”O“ است، با استفاده از پروتئینها خیلی سریعتر از افراد دیگر گروهها، وزن کم میکند و برعکس، استفاده از سبزیجات، برنج، میوه، لوبیا، سویا و غلات در افراد گروه خونی ”A“، باعث لاغر شدن آنان میگردد.
مطالعههای پزشکان نشان داده است که افرادِ برخی از گروههای خونی، در معرض خطر ابتلا به بیماریهای خاص هستند؛ برای نمونه، کسانی که گروه خونی ”O“ دارند، بیشتر از سایر گروهها به بیماری زخم اثنیعشر دچار میشوند؛ زیرا در این گروه خونی، میزان اسید معده خیلی بیشتر از گروههای دیگر است؛ پس این گروه، باید پروتئینهای حیوانی، گوشت، تخممرغ و ماهی بیشتری را بخورند و برعکس، افراد با گروه خونی ”A“، ترشحهای اسیدی معدهشان خیلی کم است؛ بههمین جهت، نسبت به سایر گروهها بیشتر در معرض سرطان معده هستند.
حالتهای روحی، روانی و خلقیات افرادنیز به نوع گروه خونی آنان بستگی دارد. برای نمونه، خوردن برخی از غذاها برای یک گروه خونی، ممکن است باعث اختلالهای فکری، روانی، عصبی و روحی شود. متأسفانه تا بهحال، اهمیتی که باید، به گروههای خونی داده نشده و بسیاری از افراد نمیدانند که گروه خونی، چه نقشی در سلامت جسم و روان، پویائی و سعادت آنان دارد. در اصل، تمام افراد، باید رژیم غذائی خود را برحسب نوع گروه خونی خود انتخاب نمایند و یا دستکم در هر ماه، یک هفته این رژیم را رعایت کنند.
● شخصیت
شخصیت افراد به گروه خونیشان بستگی دارد. بهطور معمول افراد هرگروه خونی، دارای خوی، عادت، رفتار، کردار، منش و شخصیت خاص خود هستند؛ بههمین دلیل، فرزندی که از ازدواج زن و مردی با گروههای خونی متفاوت به دنیا میآید، برخی از خواص پدر و برخی از صفتهای مادر را دارا خواهد شد.
آنچه مسلم است گروه خونی ما، در ساخت شخصیتمان نقش بسیار مؤثری دارد. دانستن گروه خونی افراد، یک مسئلهٔ واقعی و عملی است.
در ژاپن، مدیر یک کارخانه، وقتی کارگری را استخدام میکند، از گروه خونی او سئوال میکند؛ همچنین در این کشور، دستگاههائی خودکار که بهراحتی گروه خونی را تعیین میکند در مکانها و مرکزهای عمومی نصب کردهاند که مردم بدانند به کدام گروه خونی تعلق دارند. مدیران فنی ژاپن عقیده دارند که افراد برخی از گروههای خونی، بهتر از سایر گروهها کار میکنند و راندمان کارشان، بیشتر است.
کسی که این مسئله را در ژاپن باب کرد، پزشکی به نام ”توشیکاتا نومی“ بود که در سال ۱۹۸۰ کتاب ”گروه خونی شما معرف شما است“ را چاپ کرد که بیش از شش میلیون نسخهٔ آن به فروش رسیده است.
در این کتاب، ذکر شده که شما با گروه خونی که دارید، از چه شخصیتی برخوردار هستید؛ برای بهتر و خوشبختتر زندگی کردن، چه باید بکنید و با چه کسی ازدواج کنید و چه شغلی را بهتر است، عهدهدار شوید.
دلبر بلوری
منبع: ”گروههای خونی عامل تعیین سلامت و تندرستی“ ”دکتر طهمورث فروزین“
از :
http://www.nosazi.ir/comments.asp?id=7232
تو از كدام گروه خونى هستى؟
خيلى از ما جوان ها با معضل چاقى روبه روييم. اگر همت داشته باشيم رژيم مى گيريم، ورزش مى كنيم، سختى مى كشيم و ...
غافل از اينكه بعضى رژيم ها آسيب هاى جبران ناپذيرى به بدنمان وارد مى كنند. در اين مطلب تلاش مى كنيم با ارائه اطلاعاتى در باره گروه خونى، آگاهى بيشترى نسبت به رژيم هاى غذايى مختلف به نسل خودمان بدهيم. نسل جوانى كه به خاطر تغذيه نادرست از معضل چاقى رنج مى برد
يكبار ديگر اميدوار شده بود، هيجان زده مى گفت:« دعا كن، راست گفته باشند!»
پرسيدم، چه اتفاقى افتاده است؟!
در جواب گفت: يك رژيم غذايى مناسب پيدا كرده ام!
از چاقى زياد رنج مى برد. جوان بود ودوست داشت ظاهر خوشايند و حداقل معمولى داشته باشد به هر درى مى زد تا چندگرمى كم كند. رژيم هايى مى گرفت كه حتى باعث ايجاد مشكلات جسمى و روحى در او مى شدند. جالب بود كه يك بار ديگر، قصد داشت رژيم ديگرى را امتحان كند.
بى حوصله پرسيدم چه چيز جديدى كشف كرده اى؟!
با پس زمينه شك و دودلى و حركات و نگاهى كه بوى اميدوارى مى داد گفت:
رژيمى مناسب گروه خونى ام!
گروه خونى ورژيم غذايى
-------------------------------
گروه خون شما يك نشانه ژنتيكى با ارزش است. هركدام از ما متعلق به يكى ازگروه هاى خونى A،B،AB يا O هستيم كه به گفته معتقدان اين نظريه:
«مى توان با استفاده از آن به عنوان راهنمايى براى انتخاب غذاهاى سالم و مناسب عمل كرد با اين روش ، نخست روند افزايش سن را كنترل كنيم و سپس به وزن مطلوب و ايده آل برسيم.»
مناسب گروه خونى غذا بخور
يكى از موضوعاتى كه در زمينه امر تغذيه و سلامت مطرح شده است، طرحى است كه دكتر (Peter Dadamo) ارائه داده است. تئورى او براساس يافته هاى پدرش در ارتباط با اهميت گروه هاى خونى در ويژگى هاى حياتى شخص پايه گذارى شده است.
وى با بررسى گروه خونى در سيرتكاملى انسان، ۴ رژيم غذايى كلى درارتباط با ۴ گروه خونى را مطرح مى كند و به اين نكته اشاره داردكه:
«هر گروه خونى شامل اطلاعات ژنتيكى مرتبط با رژيم غذايى اجداد ماست و نحوه زندگى و تغذيه آنان را خاطرنشان مى كند، اطلاعاتى كه در كمال تعجب او بر بسيارى از ويژگى هاى زندگى امروز ما هم تأثيرگذار است و مى تواند به راحتى سيستم ايمنى بدن را وادار به واكنش كند.
سيستم ايمنى بدن انسان به گونه اى طراحى شده است كه عوامل مهاجم را تشخيص دهد و با استفاده از عوامل شيميايى موجود در بدن عليه آنها عكس العمل نشان دهد.
علاوه بر اين سيستم ايمنى هر فرد عليه ساير گروههاى خونى (ناسازگار با خون خود) واكنش نشان داده و آنتى بادى ترشح مى كند. براى مثال گروه خونى A عليه نوع B و نوع Bعليه نوع A وارد عمل مى شود و به همين جهت فردى با گروه خونى A نمى تواند به شخصى با گروه خون B خون اهدا كند.»
دكتر (Dadamo) با استفاده از همين واقعيت، معتقد است كه آنتى بادى ها عليه نوع خاصى از غذاها هم توليد مى شوند و اين ۴ نوع گروه خونى هستند كه براى تيم ايمنى برنامه ريزى مى كنند كه چه غذايى مناسب است و از چه غذايى مى بايست پرهيز كرد.
مبناى اين برنامه ريزى هم به عادت غذايى اجداد فرد باز مى گردد. اينكه در سيرتكاملى من و شما به كدام گروه از انسان ها متعلق بوده ايم؟!
ملكول پروتئينى مزاحم!
---------------------------
براساس اين نظريه قبول و رد غذاها توسط گروه خونى فرد را، تركيبى به نام (Lectin) تعيين مى كند. «لكتين» كه ملكولى پروتئينى با كربوهيدرات پايين است در اغلب غذاها يافت مى شود. اين ملكول خاصيت چسبندگى دارد و امكان اتصال به ساير ملكولها به خوبى در آن وجود دارد.
«لكتين» موجود در غذاها مناسب با گروههاى خونى مختلف است كه در صورت ناسازگارى مى تواند سلولها را به هم بچسباند و به بدن آسيب برساند.
براى مثال (Lectin) يافت شده در شير را براى گروه خونى A مفيد نمى داند و در نتيجه هضم آن انجام نمى شود و به دنبال يك پاسخ ايمنى هيستامين، كمپمان و آنتى بادى IgA در بدن ترشح شده، منجر به توليد التهاب در لايه معده يا روده شده و سندرم تحريك پذيرى روده ، ناراحتى كبد و بدكارى كليه را ايجاد مى كند.
رژيم غذايى براساس ۱۶ گروه مختلف از غذاهاست كه شامل گوشت قرمز، گوشت سفيد ، غذاهاى دريايى، محصولات لبنى، تخم مرغ ،چربى ، غلات ، سبزيجات و... و چاى گياهى است و غذاهاى موجود در هر گروه به ۳ دسته مفيد، خنثى و مضر براى افراد تقسيم مى شوند.
اجازه دهيد با نگاه دقيق به آنچه اين نوع رژيم درارتباط با هرگروه خونى مطرح مى كند، موضوع را بيشتر توضيح دهم.
گروه خونى O-۴۶درصد جمعيت انسانى
--------------------------------------------
از نظر انسان شناسى اين گروه خونى قديمى ترين، گروه است و بر ساير گروهها تسلط دارد. گروه O متعلق به انسان غارنشين شكارچى است. كه گوشت شكار بالاترين جايگاه را نزد او داشته است افراد اين دسته با سطح بالايى از اسيد معده و آنزيم هاى روده اى در جذب كلسترول، شناسايى مى شوند و مى توانند به راحتى پروتئين هاى حيوانى را تجزيه كنند، اما مصرف حبوبات و غلات خصوصاً گندم و جو براى براى اين گروه مناسب نيست و بايد از آن اجتناب كنند!
گروه خونى A -۴۲ درصد از جمعيت انسانى
-------------------------------------------------
با رشد و پيشر۰فت جوامع انسانى، در زمانى كه بشر دريافت مى تواند از طريق كشاورزى نيز به منبع عظيمى از موادغذايى دسترسى پيدا كند، عادت تغذيه اى اوتغيير كرد. در همين ايام بود كه گروه خونى A بيشتر وجود داشت. ويژگى افراد اين گروه با توجه به نوع رژيم اجدادشان با پروتئين گياهى بيش از پروتئين هاى حيوانى سازگارى دارد. غذاهايى با فيبر بالا وكربوهيدرات هاى پيچيده از جمله سبزيجات و حبوبات با سيستم گوارش اين افراد هماهنگ تر است. اما بهتر است از لبنيات و گوشت پرهيز داشته باشند.
گروه خونى B - ۷ درصد جمعيت
------------------------------------
در راستاى تكامل انسان، اين گروه خونى بوجود آمد و افراد بيش از هرگروه مستعد رژيم همه چيزخوارى هستندو درميان مواد غذايى متنوعى كه مى توانند مصرف كنند ماهى و لبنيات بيش از سايرين با آنان سازگار است. اما بهتر است از موادغذايى حاوى ذرت و بادام زمينى پرهيز داشته باشند.
گروه خونى AB - ۴ درصد جمعيت
----------------------------------------
اين گروه، كه مدرن ترين و جديدترين نوع در ميان گروه هاست خودمعمايى است كه حاصل تركيب ويژگى هاى دو گروه A و B است. بنابراين انتظار مى رود تحمل بيشترى در مقابل انواع غذاها داشته باشند. با غذاهاى گياهى، لبنيات و غذاهاى دريايى به خوبى كنار مى آيند.
آنچه از اين نظريه استنباط مى شود اين است كه «D Adamo » معتقد است ، نبايد اجازه داد آهنگ طبيعى ژنتيك بدن تغيير كند!
براستى آيا اين نظريه قابل قبول است؟
بيشترين و اساسى ترين بخش تئورى مطرح شده براساس فعاليت (Lectin) عنوان شده است؛ پروتئينى كه در سطح غذاهاى خاصى يافت شده و باعث چسبندگى سلولها و ملكولهاى معينى مى شود. او لكتين را عامل آشفتگى هاى جدى در بدن مى داند. (ناراحتى هايى از چسبندگى گلبولهاى خونى گرفته تا ناراحتى كبد و كليه) و مى گويد پروتئين لكتين پس از مصرف در عضلات رسوب كرده و عمل آن ها را دگرگون مى كند و به دنبال آن با تغيير اسيديته ظرفيت فعاليت هاى جسمى را در فرد كم مى كند.
اما سؤالى كه مطرح مى شود اين است كه:
براى چنين دليلى چه شاهد و مدركى وجود دارد؟!
از آن جاييكه اكثر مردم گروه خونى خود را نمى دانند و در نتيجه از رژيم پيشنهادى مناسب اين نظريه هم آگاهى ندارند چرا هر روز در اثر خوردن غذاى نامناسب دچار آسيب نمى شوند (براى مثال گروه O گندم، گروه A گوشت و...)
و سؤال ديگر اينكه اگر گروه خونى O نمى تواند گندم بخورد يعنى چه؟ و اگر اين كار را بكند چه مى شود؟
اين سؤال مهم و ارزشمندى است كه ساير پزشكان و متخصصين علوم تغذيه از طراح اين نظريه داشته اند؟!
از :
http://www.iran-newspaper.com/1384/8410 ... /young.htm
http://barsa.tebyan.net/mavara-view_for ... forumId=23
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آشپز آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12891]