واضح آرشیو وب فارسی:حيات: يوسف پيامبر در بوته نقد (7)مشاور هنري رييس جمهور در گفتگو با حيات:يوسف پيامبر از لحاظ ساختار و جذابيت نمره قابل قبولي نمي گيردمنتقدان نقد منصفانه اي از اين اثر تاريخي داشته باشند
تهران – حيات
جواد شمقدري گفت: مخاطبان مجموعه يوسف پيامبر(ع) فراتر از ايران و كشورهاي مسلمان منطقه هستند و اين مجموعه مخاطباني در سطح جهاني دارد و اين مهمترين ويژگي اين سريال است كه منتقدان بي انصافانه از كنار آن گذشتند .
جواد شمقدري مشاور هنري رييس جمهور و كارگردان سينماي دفاع مقدس در گفتگوي اختصاصي با خبرنگار فرهنگي حيات گفت: طبق اطلاعات موجود، اين مجموعه از جهت هزينه، سرعت عمل تيم سازنده و كيفيت بالا در اجراي مراحل توليد در مقايسه با آثاري كه هنوز در دست توليد هستند و مشخص نيست كه مخاطباني در داخل دارند، مجموعه يوسف پيامبر(ع) كارنامه درخشاني دارد البته اين ويژگي از نكاتي است كه منتقدين اين اثر نمي بينند يا نمي خواهند ببينند.
وي افزود: بخشي از انتقادات در ارتباط با اين اثر متوجه مباحث حاشيه اي چون هزينه توليد، زمان صرف شده و كيفيت فني و ساختاري اثراست كه با قضاوتي غيرمنصفانه در اين ارتباط مواجه شده است.
شمقدري با نگاهي منتقدانه در ارتباط با اين مجموعه گفت: يوسف پيامبر از نظر ساختار و جذابيت و به جهت ريتم و داستان پردازي آنچنان كه از كارگردان آن توقع مي رود نمره قابل قبولي نمي گيرد، البته قراردادن فرصت بيشتر در اختيار كارگردان و كاهش حجم مجموعه از 50 قسمت به 40 قسمت قطعا در كيفيت داستان پردازي به عنوان راه حل قابل توجهي در اين ارتباط مورد توجه است.
وي با اشاره به نمايش صحنه هايي از اين مجموعه تاريخي، مذهبي كه با خلاقيت خاص گروه سازنده به تصوير كشيده شده، گفت: يكي از نكات قابل توجه اين مجموعه كه نمره قابل قبولي را در كارنامه سازندگان اين مجموعه ثبت مي كند خلاقيت و ابتكار سازندگان در توليد و به نمايش درآوردن صحنه هاي خاص است.
مشاور هنري رييس جمهور در ارتباط با استفاده از منابع غيرقرآني در ساخت اين مجموعه گفت: داستان حضرت يوسف(ع) در قرآن كريم بسيار موجز و مختصر بيان شده و معارف اسلامي و كتاب آسماني مسلمانان به اين دليل كه يكي از منابع اصلي اين داستان است اطلاعات بسيار كوتاهي در اختيار سازندگان قرار مي دهد، به نظر من نويسنده و تيم تحقيق دو راه پيش رو داشتند يا بايد براي پوشش بخش هايي از داستان كه در مكتوبات اسلامي وجود ندارد از تخيل نويسنده كمك مي گرفتند تا روند داستان كامل شود و يا براي تكميل اطلاعات خود به ديگر منابع ديني چون كتب تاريخي مذهبي، يهود و مسيحيت رجوع مي كردند تا قسمت هاي تهي از منابع قرآني كامل شود.
وي ادامه داد: تيم تحقيق و نويسنده اين اثر راه حل دوم را انتخاب كردند كه از نظر من هيچ مشكلي ندارد به شرطي كه كار از نگاه توحيدي و مباني مذهبي خارج نشود و شبهه اي از نظر صحت اتفاقات در ذهن مخاطب خاص و عام ايجاد نشود.
شمقدري در ارتباط با نكات خاص و حساس اين مجموعه كه بحث برانگيز است گفت: نكات خاصي در اين داستان وجود دارد كه بايد كارشناسي شود و درصورت صحت آن و استناد به منابع تاريخي قابل اعتماد به تصويركشيدن آن مشكلي ايجاد نمي كند. بيان مطالبي كه در اديان آسماني پيش از اسلام و در دوران رسالت ديگر انبيا وجود داشته ولي با ظهور دين مبين اسلام منسوخ شده بهترين دليل براي اثبات جامعيت دين اسلام است.
اين كارگردان سينماي دفاع مقدس با تاكيد بر ضرورت بيان چنين نكاتي گفت: اين مفاهيم بايد عنوان شود، تا دين جامع و مانع اسلام به همگان معرفي شود و دليلي بر اثبات اين امر باشد كه تنها دين اسلام سعادت بشر را تضمين مي كند، اگر در اين سريال دوران رسالت حضرت يعقوب(ع) و يوسف (ع) با قوانين دين اسلام به نمايش در مي آمد ديگر حقانيت دين مبين اسلام بر همگان قابل اثبات نبود.
شمقدري افزود: البته طبيعي است كه در ارتباط با مطالبي كه در صحت آنها شبهه وجود دارد، بايد براساس مدارك و مستندات، صحت آن اثبات شود و در غير اين صورت حذف آن مطالب بهترين اقدام ممكن است ولي با مقوله خودسانسوري درارتباط با موضوعاتي كه در دين اسلام منع شده ولي در ديگر اديان گذشته رايج بوده موافق نيستم.
مشاور هنري رييس جمهور همچنين در ارتباط با بازي نقش آفرينان اين مجموعه گفت: بازي يك دست هنرمندان اين اثر يكي از ويژگي هاي برجسته اين مجموعه است. در اين نوع بازيگري هيچ گونه اغراقي در ارتباط با نقش هاي مختلف صورت نگرفته است و اين مجموعه به دور از هرگونه اغراق در بازي و موقعيت هاي غيرمعمول نقش آفرينان كه بيشتر شباهت به شعبده بازي دارد، بسيار ساده و يكدست به تصوير كشيده شده است.
وي با اشاره به تغيير بازي ها در يك سوم پاياني مجموعه افزود: تصور مي كنم از زماني كه يوسف(ع) حضور پر رنگي در مجموعه دارد و به دليل حضور شخصيت هاي رمانتيك در جريان سريال نقش آفريني قابل توجهي از هنرمندان اين مجموعه را نظاره گر باشيم.
پايان پيام
سه شنبه 22 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]