واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: كريميصارمي خبر دادحضور چشمگير آثار مذهبي در پنجمين جشنواره عكس كودك
گروه هنر: به گفته كريميصارمي دبير پنجمين جشنواره عكس كودك كانون پرورش فكر كودكان و نوجوانان بخش عمدهاي از آثار رسيده به دبيرخانه اين جشنواره از تم مذهبي برخوردار است.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، نشست خبري ويژه پنجمين جشنواره عكس كودك كانون پرورش فكر كودكان و نوجوانان سهشنبه 22 مرداد راس ساعت 9 صبح در موزه كودك مركز آفرينشهاي فرهنگي، هنري كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان با حضور «مهدي باقري» معاون توليد كانون و «عليرضا كريميصارمي» دبير پنجمين جشنواره عكس كودك و نمايندگان رسانهها برگزار شد.
اين جشنواره در بخش 3 بخش كودك، نوجوان و بزرگسال برگزار شده كه در بخش كودك و نوجوان موضوع عكاسي آزاد بوده كه در قالب كلي «كودكان سرزمين من» عنوان شده و در بخش بزرگسال موضوع عكاسي «عكاسي از كودك» بوده كه در اين ميان تم بسياري از آثار مذهبي است.
در ابتداي اين نشست «مهدي باقري» معاون توليد كانون گزارشي از روند پيشرفت مراحل مختلف اين جشنواره و اخبار مربوط به آن ارايه كرد و گفت: ما در تلاش هستيم با جريانات فرهنگي در حوزه عكس كودك تاثير در مطبوعات و اهتمام ويژه در اين زمينه بهوجود آيد.
وي افزود: در كانون 2 مرحله كاري صورت گرفته است. مرحله اول مربوط به سالهاي پيش است كه كار عكس را با كودك و نوجوان در كتابخانه داشتيم كه اين مرحله دچار ركود شد. در اين مرحله مربي عكاسي در كتابخانه داشتيم و يكي از فعاليتهاي اصلي در كتابخانه كانون در تمامي مجتمعهاي فرهنگي كانون بحث آموزش تئوريك و عمل بوده و اين اتفاق خوبي است كه از شروع جشنواره آغاز شده است.
معاون توليد كانون در ادامه بيان كرد: چون دنياي عكس با ورود به دنياي ديجيتال دستخوش تغيير شد، اكنون امكان عكاسي و دوربين ديجيتال در اختيار تمام بچهها به صورت آماتور وجود دارد. اين جشنواره در تهران بهعنوان پنجمين جشنواره عكس برگزار ميشود و به صورت گردشي در مراكز ويژه كانون نمايش داده ميشود تا كودكان با نگاه حرفهاي عكاسان بزرگسال و عكاسان هم و سال خودشان آشنا شوند و در ضمن مربي هم توضيحاتي راجع به مجموعه ميدهد.
باقري به ارايه آمار كتابخانههاي كانون در سطح كشور پرداخت و افزود: بالغ بر 750 كتابخانه در سطح شهر داريم و در حدود 650 كتابخانه سيار شهري و روستايي و كتابخانه پستي و نيز كتابخانه مرزي. در مسئوليت جشنواره در حوزه توليد در چند نكته اعم از جشنواره عكس در بخش حوزه مديريت سينمايي كانون است كه خود مشتمل بر سه بخش سينمايي، موسيقي و عكس است.
وي نكته دوم را چنين توضيح داد: نكته دوم به اموري چون: توليد از امور انتشارات، سينمايي، توليد تئاتر و تئاتر عروسكي، سرگرميهاي سازنده و شوراي نظارت بر اسباببازي خلاصه ميشود. اين جشنواره شايد تنها نمايشگاهي است كه كتاب نمايشگاه همزمان با افتتاح نمايشگاه در اختيار علاقمندان قرار ميگيرد. انتشارات كانون و حوزه پژوهش در نظر دارد از حوزه عكس كودك حمايت خاص به عمل آورد و كتابهاي نفيس منتشر كند و در نهايت عكسهاي منتخب نمايشگاه در سايت كانون قرار خواهد گرفت.
«عليرضا كريميصارمي» دبير پنجمين جشنواره عكس كودك نيز توضيحاتي راجع به جشنواره ارايه كرد و گفت: جشنواره عكس كودك از 26 تا 31 مرداد در كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان برگزار خواهدشد و اين دوره با دورههاي پيش تفاوتهايي از نظر كيفيت ارايه آثار و برگزاري نمايشگاه دارد.
وي افزود: سعي كرديم با عاليترين امكانات موجود در كشور عكسها را در قطع 70*100 cm چاپ كنيم و طبق تعريف آئيننامه جشنواره را در قالب 3 بخش كودك، نوجوان و بزرگسال برگزار كنيم. با توجه به مشكلات مالي تلاش شد كه كتاب نمايشگاه امسال نفيس باشد و همزمان با افتتاحيه و اعلام برگزيدگان كه روز شنبه 26 مرداد مصادف با نيمه شعبان ساعت 20 خواهد بود، توزيع و رونمايي شود. اين كتاب در قطع وزيري با 150 صفحه و 124 عكس خواهد بود.
كريمي صارمي ادامه داد: طي فراخواني كه اعلام شد 2586 قطعه عكس از 89 شهر ايران به دبيرخانه جشنواره رسيد و پوستر و كارت دعوت جشنواره امسال از همين عكسهايي ارسالشده به دبيرخانه جشنواره است. در بخش الف (كودك) 175 عكس به دبيرخانه رسيد و در بخش ب (نوجوان) 231 عكس و در بخش بزرگسال 2080 قطعه عكس كه 124 عكس به مسابقه راه يافتند.
وي تصريح كرد: در گروه الف عكاسان كودك 20 عكس كه 6 تا مربوط به خانمها و 8 عكس مربوط به آقايان است و در گروه نوجوان 21 عكس كه 11 عكس مربوط به خانمها و 8 عكس مربوط به آقايان است و در بخش بزرگسال 83 عكس كه 19 عكس مربوط به خانمها و 50 عكس مربوط به آقايان است، به مسابقه راه يافته است و در مجموع 36 شركتكننده خانم و 66 شركتكننده آقا داريم.
دبير پنجمين جشنواره عكس كودك در اهميت هنر عكاسي گفت: عكاسي هميشه حرف براي گفتن داشته و بسياري معتقدند يك عكس ميتواند به اندازه مقالههاي متعددي تاثيرگذار باشد. امروزه با توجه به مرسومشدن موبايلهاي دوربيندار كمتر خانوادهاي را ميبينيم كه دوربين عكاسي نداشته باشد و سعي ما بر اين است كه همراه با واردشدن دوربين عكاسي در زندگي روزمره مردم، فرهنگ و تفكر عكاسي را نيز در ذهن كودك وارد كنيم و جشنواره عكس كودك بازتاب اين نگرش است.
وي افزود: در ميان تمام شركتكنندهها از شهرهاي مختلف مثل برازجان، بم، دماوند، لاهيجان، نراق و... تهران با 960 عكس بالاترين آمار را داشته است و كمسنترين كودك عكاس، محمدامين اعتمادي 8 ساله از بندرعباس و كهنسالترين عكاس گوهرتاج كياني با 52 سال سن از تهران است.
وي در پاسخ به خبرنگار ايكنا مبني بر اين كه چگونه زمينه مناسبي براي ارتباط كودك با فطرت خويش از طريق هنر عكاسي ايجاد كرديد، بيان كرد: ما اين بستر را ايجاد نكرديم بلكه اين تفكري است كه در طول سالها با تعريفي كه از فرهنگ ما شده به وجود آمده و سازمانهاي ذيربط از جمله كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان و آموزش و پرورش كه به كار تعليم و تربيت مشغول هستند اين زمينه را ايجاد ميكنند. همچنين در بين عكاسان حرفهاي ما اين نگرش به شدت وجود دارد و اين عكاسان غالباً هنرمنداني هستند كه بعد از انقلاب اسلامي پرورش يافتند و اتفاقاً دانشكدههاي عكاسي از سال 1362 به بعد تاسيس شدند و نتيجه آن اين است كه ما اكنون شاهد عكاسي انديشمند در كشور هستيم.
دبير پنجمين جشنواره عكس كودك با اعلام خبر در نظر گرفتن دبيرخانه دائمي براي جشنواره عكس كودك، در پاسخ به يكي از خبرنگاران مبني بر اعضاي هيات داوران گفت: اعضاي هيات داوران سيد عباس ميرهاشمي، مهدي رحيميان، يداله عبدي، محمود عبدالحسيني و گيتي نوروزيان است كه گيتي نوروزيان به عنوان محقق و پژوهشگر در هيات داوران است.
كريميصارمي در پايان جلسه در پاسخ به يكي ديگر از خبرنگاران حاضر در جلسه در معرفي جوايز جشنواره اذعان كرد: جوايز در بخش كودك و نوجوان 3 دوربين عكاسي به 3 برگزيده در هر بخش خواهد بود و در بخش بزرگسال سكه بهار آزادي تقديم خواهد شد.
سه شنبه 22 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 252]