واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: فيدل كاسترو: گرجستان با موافقت بوش، به اوستياي جنوبي حمله كرد بوش: روسيه بايد توافق صلح با گرجستان را بپذيرد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - فرامنطقهيي
خبرگزاري ايتارتاس گزارش داد: رهبر كوبا در اظهار نظري در مورد وقايع كنوني در قفقاز اعلام كرد كه دولت گرجستان هرگز بدون موافقت اوليه با رييسجمهور آمريكا نيروهاي خود را عليه پايتخت اوستياي جنوبي به كار نميگرفت.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نوشتهي روزنامهي گازيتا، در اظهر نظر فيدل كاسترو رهبر كوبا، تاكيد شده است كه روسيه يك قدرت عظيم هستهيي خواهد شد.
وي با طرح يك پرسش گفت: اگر روسيه كابوس كمونيسم را نشان نميدهد، اگر بيش از 400 زرادخانه اتمي آن پس از فروپاشي اتحاد جماهير سوسياليستي شوروي نابود شدهاند، پس ايجاد سپر اتمي در اطراف روسيه به چه معني است؟
فيدل كاسترو تاكيد كرد: نيروهاي روسي بر اساس ماموريت شناخته شدهي بينالمللي صلحباني در اوستياي جنوبي بودند و آتش گشودند.
وي ميپرسد: لزوم آتش زدن بشكههاي باروت در قفقاز چه بود؟
روزنامهي راسبالت نيز با انتشار اظهارات رهبر پيشين كوبا به نقل از وي خاطرنشان ميكند: جورج بوش در ماه آوريل به ميخاييل ساكاشويلي رييسجمهور گرجستان، وعده داده بود در مورد ورود به ناتو به وي كمك كند.
همچنين بوش در واكنش به گشايش جبههي جديد در درگيريهاي قفقاز جنوبي گفت: روسيه به يك كشور مستقل همسايه خود حمله كرده است و يك دولت دموكرات را كه توسط مردم انتخاب شده است تهديد ميكند. چنين اقدامي در قرن 21 غير قابل پذيرش است. دولت روسيه بايد جريان را عوض كند و توافق صلح را به عنوان نخستين گام به سوي حل اين درگيري بپذيريد.
وي گفت، عميقا نگران است كه روسيه احتمالا هواپيماهاي غير نظامي گرجستان را هدف قرار دهد. اين اقدامات روسيه شديدا به وجههي اين كشور در جهان لطمه وارد كرده است. اين اقدامات روابط روسيه را با آمريكا و اروپا به خطر مياندازد. زمان آن است كه روسيه به حرفهايش عمل كند و به بحران پايان دهد.
وزارت امور خارجهي آمريكا نيز اعلام كرد: كاندوليزا رايس وزير امور خارجه و همتايان وي در گروه هفت قدرت اقتصادي جهان، (بريتانيا، آلمان، كانادا، فرانسه، ايتاليا و ژاپن) وعده دادند كه براي يك راهحل با انجام مذاكرات براي اين درگيري كمك كنند.
گروه هفت اغلب به گروه هشت تبديل ميشود يعني با شامل شدن روسيه، اما سرگئي لاوروف وزير امور خارجه روسيه به طور قابل توجهي در اين بيانيه حضور نداشت.
وود عنوان كرد: آمريكا اميدوار است شوراي امنيت سازمان ملل قطعنامهاي قوي را در مورد اين درگيري كه خواستار توقف حملات از دو طرف و پذيرش ميانجيگري بينالمللي شود، تصويب كند.
ماتيو برايزا يك ديپلمات ارشد آمريكايي و دستيار معاون وزير امور خارجهي آمريكا هم اكنون در تفليس به سر ميبرد و براي پيدا كردن راه حل اين موضوع با مقامات گرجي و اروپايي كار ميكند.
در همين حال، وزارت امور خارجه آمريكا اعلام كرد كه بيش از 170 تن از شهروندان خود را از گرجستان خارج كرده است.
وود اعلام كرد، دو كاروان به همراه اعضاي خانوادهي ديپلماتهاي آمريكايي روز يكشنبه و دوشنبه تفليس را به مقصد ارمنستان ترك كردهاند.
سفارت آمريكا در گرجستان 250 هزار دلار كمك انسان دوستانه به قربانيان اين درگيري اعطا كرده است و براي افراد زخمي تجهيزات اورژانس تهيه ميكند.
وود اما در پاسخ به اظهارات ولاديمير پوتين، نخست وزير روسيه كه بازگرداندن نيروهاي گرجي را از عراق به محل درگيري، عاملي براي كمك به افزايش درگيريها خوانده بود گفت: ما به هيچ درگيري كمك نميكنيم.
انتهاي پيام
سه شنبه 22 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]