تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نـادانى، مايـه مرگ زندگان و دوام بدبختى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851222676




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سياست برترى جويانه دهلى


واضح آرشیو وب فارسی:ابرار: سياست برترى جويانه دهلى
[آلن لامبال ‎/ ترجمه : حسين قنبرى]
هندى ها مى گويند با يك ميليارد و دويست ميليون نفر جمعيت ديگر بيش از اين نمى توانند در جهان با بى توجهى روبه رو شوند. هر چند جايگاه اين كشور با چين قابل مقايسه نيست اما نقش دهلى نو در امور جهان هر روز بحث انگيز مى شود.
هند از زمان استقلالش در سال ۱۹۴۷ تا كنون همواره در پى بالا بردن جايگاه بين المللى خود بوده است اما مشكلات درونى آن موانعى را بر سر سير صعودى اين كشور پديد آورده است كه در اين ميان مى توان از شورش هاى متعددى كه در آن صورت مى گيرد نام برد. علاوه بر منطقه مناقشه برانگيز كشمير، جنبش هاى استقلال طلبانه و جدايى طلب و توسل به اقدامات تروريستى در ايالت آسام و ساير ايالات هاى شمال شرقى مشكلاتى جدى براى دهلى نو پديد مى آورد. همچنين شورش هاى مائوئيست ها در مركز و شرق هند نيز در حال گسترش است. با همه اين اوصاف هند مدعى است كه تا حدودى در مقابله با اين شورش ها موفق عمل كرده اما آنچه پيداست اين امر نيز چه از لحاظ انسانى و چه از لحاظ مالى هزينه هاى هنگفتى براى دهلى نو در پى داشته است.
از سوى ديگر نبايد رودررويى اين كشور با سازمان هاى افراطى كه نيروهاى شبه نظامى و حتى نظامى فراوانى را جذب خود كرده اند را فراموش كرد.
درست است كه ۸۵۰ ميليون هندو و ۱۶۰ميليون مسلمان تا كنون توانسته اند زندگى مسالمت آميزى با هم داشته باشند اماگاهى اوقات درگيرى هايى نيز ميان اين دو جامعه به بهانه هاى مختلف صورت مى گيرد و در مجموع مى توان گفت كه گسست فرهنگى و دينى ميان اين دو جامعه هنوز به طور كامل برطرف نشده است و به نظر مى رسد با رشد جمعيتى مسلمانان كه نسبت به هندو ها بيشتر است اين تنش ها در آينده بيش از گذشته مشاهده شود. بر خلاف گرايش به هندوئيسم، گرايش به اسلام كه در هند بسيار مشاهده مى شود روز به روز برتعداد مسلمانان مى افزايد.
پس از حوزه فرهنگ، بيشترين تحولات در عرصه اقتصاد هند نمايان شده است. هند از اوايل سال هاى ۱۹۹۰ به سمت خصوصى سازى پيش رفت، امرى كه چينى ها از مدت ها پيش به آن روى آورده بودند ‎/ توليد ناخالص داخلى اين كشور هم اكنون بيش از هزار ميليارد دلار است كه با آهنگ كمترى نسبت به چين در حال رشد است و رشد ۹ درصدى آن نيز در مقايسه با رشد جمعيتش ناكافى به نظر مى رسد.
هند تلاش مى كند كه به عنوان قطب بيوتكنولوژى، صنعت دارويى، توليد نرم افزار و صنعت هوا و فضا شناخته شود در اين راستا موشك هايى با برد ۳۵۰۰ كيلومتر را با موفقيت در ۱۲ آوريل ۲۰۰۷ آزمايش كرده است ‎/ نمونه ديگر قدرت هند در صنعت فضايى پرتاب چهار ماهواره تنها با يك موشك است كه در ۱۰ ژوئيه ۲۰۰۷ انجام گرفت.
هند براى رونق اقتصادى خود سياست ايجاد مناطق اقتصادى ويژه را در دستور كار خود قرار داده است تا از اين راه بتواند سرمايه گذارى هاى خارجى را به سمت خود جلب كند و با اين اقدامات ايجاد شغل كرده و صادراتش را نيز افزايش دهد. اما در اجراى اين سياست كه با تصرف اراضى كشاورزى براى ايجاد مناطق ويژه اقتصادى همراه است گاه شاهد اعتراضات شديدى بوده است.
تضادهاى دو حريف شبه قاره
زخم اختلاف هاى تاريخى دو كشور شبه قاره بار ديگر سر باز كرده است.
پاكستان همواره به عنوان مانعى بر سر هند در راه اجراى كامل طرح هاى منطقه اى و تا حدودى جهانى بوده است. به عقيده تحليلگران سياسى، اسلام آباد هميشه از جنبش هاى استقلال طلبانه در كشمير و ساير نقاط هند حمايت كرده است. در واقع هند، پاكستان را به اين متهم مى كند كه در سوء قصد هاى صورت گرفته در سراسر خاك هند نقش داشته است و حتى خود اسلام آباد از طريق سرويس هاى ويژه اطلاعاتى و ساير ارگان ها سوء قصد هايى را سازماندهى مى كند .پاكستان نيز در مراكز بين المللى ادعا كرده است كه هند بويژه در كشمير حقوق بشر را نقض مى كند و كمك هايى را به شورشيان بلوچستان پاكستان كرده است. اتهاماتى كه هنوز هم بين دو كشور رد و بدل مى شود.
آتش بس اعلام شده در ۲۵ نوامبر ۲۰۰۳ بسيار شكننده است و هيچ پيشرفتى در حل و فصل مناقشات و درگيرى ها بر سر كشمير مشاهده نمى شود؛ منطقه اى كه در بخش تحت كنترل هند آن هنوز هم سوء قصد هايى ديده مى شود.
البته برخى همكارى ها ميان دهلى نو و اسلام آباد وجود دارد ‎/ ارتباطات تلفنى منظم ميان ستاد هاى ارتش زمينى و ملاقات ميان فرماندهان محلى نيروهاى شبه نظامى از مدتها پيش وجود دارد و سازمان هاى امنيتى دريايى و ساحلى اطلاعات خود را با يكديگر مبادله مى كنند.
اما اقدام اخير دولت موهان سينگ در انعقاد پيمان دوستى با امريكا همه جوانه هاى اعتماد پاكستان را پژمرده ساخت. اسلام آباد مى گويد هند ديگر به تعهدات خود مبنى بر تبادل فهرست تأسيسات هسته اى دو كشور كه در سال ۱۹۸۸ پيشنهاد و در سال ۱۹۹۱ به تصويب رسيد پايبند نيست. هند برپايه اين پيمان متعهد شده كه به تأسيسات هسته اى يكديگر حمله نكنند. از سوى ديگر هند و پاكستان توافقاتى را در زمينه آزمايش موشك هاى بالستيك و مبارزه مشترك عليه تروريسم دارند كه به نظر نمى رسد هندى ها به طرز رضايت بخشى به آنها پايبند بوده باشند. در سايه اين بدبينى ها مبادلات تجارى ميان هند و پاكستان نيز همچنان محدود مانده است.
على رغم مقاومت پاكستان، هند تلاش مى كند خود را به عنوان يك قدرت منطقه اى در جنوب آسيا مطرح كند. هند با استفاده از موقعيت، جمعيت و اهميت تجارى و اقتصادى خود، خواه ناخواه توانسته است شركاى تجارى براى خود بدست آورد و سلطه خود را افزايش دهد.
دولت مان موهان سينگ همواره بيش از آن كه به ديپلماسى چند مليتى در سازمان همكارى منطقه اى آسياى جنوبى كه هفت كشور پاكستان، بنگلادش ، نپال، بوتان، سريلانكا ، مالديو و هند را شامل مى شود متوسل شود، مذاكرات دوجانبه با همسايگان خود را در اولويت قرار داده است.
هم اكنون دهلى نو از طريق بندر چابهار در ساخت جاده ها و راه آهن در خاك افغانستان فعاليت دارد تا از اين راه بتواند به كشورهاى آسياى مركزى دسترسى داشته باشد. محصولات توليد شده در افغانستان از طريق خاك پاكستان به هند وارد مى شود اما محصولات توليد شده در هند اين امكان را ندارد كه از طريق خاك پاكستان وارد افغانستان شود. علاوه بر اين به علت بى ثباتى طولانى مدت پاكستان و افغانستان و خطرات موجود بر سر حمل و نقل زمينى از طريق اين كشور ها، هم اكنون هندى ها در مذاكره با دولت كرزاى در پى يافتن روش هاى ديگرى براى حضور در كابل است.
ادامه دارد
 سه شنبه 22 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ابرار]
[مشاهده در: www.abrarnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن