تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):رسول خدا صلى‏الله‏عليه‏و‏آله، هرگز بدگويى كسى را نمى‏كردند، سرزنش نمى‏نمودند و در ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850121749




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

شخصيت‌هاي‌مذهبي؛سبقت‌سينماو‌تلويزيون‌‌از‌ادبيات‌/10 انتقاد «رضا رييسي» به ديالوگ‌نويسي سريال‌هاي مذهبي تلويزيون


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: شخصيت‌هاي‌مذهبي؛سبقت‌سينماو‌تلويزيون‌‌از‌ادبيات‌/10 انتقاد «رضا رييسي» به ديالوگ‌نويسي سريال‌هاي مذهبي تلويزيون
خبرگزاري فارس: «رضا رئيسي»، نويسنده رمان انقلابي «قطار 57» معتقد است كه زبان ديالوگ‌نويسي در فيلم‌ها و سريال‌هاي مذهبي اخير تلويزيون چندگانه و دچار شكاف است و اين موضوع به كم‌توجهي نويسنده فيلم‌نامه باز مي‌گردد.


«رضا رييسي» نويسنده و منتقد در گفت‌وگو با خبرنگار ادبي فارس، اظهار داشت: من به اين مسئله اعتقادي ندارم كه بايد در رمان چيزي را ياد دهيم. اما اين كه ما يك داستان را مطرح كنيم و در آن به نكات اخلاقي بپردازيم و بحث خير و شر را مطرح كنيم، قابل قبول است.
نويسنده رمان قطار 57 اضافه كرد: اين كه ما از رمان براي طرح مسائل به صرف اخلاقي‌ و مذهبي استفاده كنيم، زياد مورد قبول من نيست. زيرا در اين ميان بيشتر بحث انسان مطرح است، وقتي شما محوريت رمان را انسان قرار مي‌دهيد، خواه‌ناخواه به لايه‌هاي دروني او مي‌پردازيد و تنها آموزه‌هاي مذهبي در آن متبلور نمي‌شود.
وي ادامه داد: اگر اين گونه به ماجرا نگاه كنيم رمان مي‌تواند در درون خود آموزه‌ها را حمل كند. بسياري از افراد در حوزه نگارش رمان‌هاي ديني و مذهبي ديد كاسب‌كارانه پيدا مي‌كنند و مسائل خودشان را مطرح مي‌كنند. زماني‌كه درمي‌يابند كه اين ژانر بازار خوبي دارد، سريع قلم را به اين سمت مي‌چرخانند و شروع به نوشتن در اين حوزه مي‌كنند. اكثر ‌كارهاي سفارشي از اين مسير ريشه مي‌گيرد، از آن جهت كه اسم دين‌ روي آن است مي‌خواهند كه از اين روند كاسب‌ شوند.
اين منتقد ادبي تصريح كرد: هر زماني كه در رمان انسان محور قرار مي‌گيرد مسائل ديني و احساسي و آموزشي در آن مطرح خواهد شد. وقتي محوريت كار، انسان است همه اين‌ آموزه‌ها هم در آن شكل مي‌گيرد. از نظر من اين دسته‌بندي‌ها جز اين كه يك عده بوسيله آن كاسب مي‌شوند سودمندي ندارد.
اين داستان‌نويس درباره جايگاه عنصر تخيل در اين داستان‌ها بيان داشت: ما در اين گونه داستان‌ها وقتي مي‌خواهيم محتوا را در ظرف مورد نظرمان بريزيم، موظفيم كه يك رنگ و لعابي هم به آن بزنيم. زماني كه يك انديشه در ذهن آدم است بايد راهي براي مطرح كردن آن پيدا كند. اين‌جا خواه‌ناخواه، بحث تخيل نقش مؤثري دارد و چيزي نيست كه بتوان آن را نديده گرفت.
وي اذعان داشت: اگر از تخيل بيش از حد استفاده كنيم در دام غلو افتاديم در اين صورت آن فكري را كه ما مدنظر داريم، يا در بيانش قصور مي‌‌شود و يا افراط و تفريط صورت مي‌گيرد. ما هرگز نبايد فكر را در خدمت تخيل قرار دهيم بلكه بايد تخيل را به خدمت فكر بياوريم.
رييسي درباره قياس آثار ادبي و سينمايي اين حوزه گفت: زماني است كه ما كار را به اهل آن مي‌سپاريم، اما امروز آن‌چه در تلويزيون مي‌بينيم خرابكاري است و بيشتر واقعه تاريخي را از چشم مي‌اندازد، چون به نظرم مي‌رسد كه كار به كاردان سپرده نشده است. فكر مي‌كنم كسي كه مي‌آيد فيلم‌سازي مي‌كند بايد با ادبيات داستاني آشنا باشد. اگر با ادبيات آشنايي نداشته باشند خيلي به متن ضربه خواهد خورد، ولي متاسفانه شاهديم كه اكثر كارگردان‌هاي ما از ادبيات شناخت درستي ندارند.
وي تصريح كرد: در فيلم‌ها و سريال‌هاي اخيرمان هم شاهديم كه زبان ديالوگ‌نويسي چندگانه و دچار شكاف شده است. اين مسائل به كم‌توجهي و كم‌سوادي كارگردان و نويسنده فيلم‌نامه برمي‌گردد. در سال‌هاي اخير ما خودمان را مجبور كرديم كه كار مذهبي بنويسيم و بسازيم. در فيلم‌ها تكنيك فيلم‌سازي غالب مي‌شود و حضور ادبيات كمرنگ مي‌شود.
انتهاي پيام/
 سه شنبه 22 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 239]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن