تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):كسى كه براى زنده كردن حق يك مسلمان، شهادت حقّ بدهد، روز قيامت در حالى آورده مى‏...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851199187




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

صحيفه سجاديه يا زبور آل محمد(ص)


واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: صحيفه سجاديه يا زبور آل محمد(ص)


صحيفه سجاديه، دعاهاي حضرت سيدالساجدين زين‌العابدين علي‌بن الحسين(ع) است كه به صورت گنجينه‌اي ارزشمند دراختيار مسلمانان به ويژه شيعيان قرار گرفته است. آثار سازنده صحيفه فزونتر از آن است كه در اينجا گفته شود، ولي به دو نكته اشاره مي‌كنيم:‌

‌1. سخن گفتن با مقامات برتر براي خود، آداب و آييني دارد؛ چنان كه امروز، شيوه سخن گفتن با سران كشورها، غير از گفتگو با افراد عادي است. اين اصل در مورد خدا نيز كه برتر از حس و درك انساني است، قطعاً حاكم است. چه بسا انسان به خاطر شناخت غيرصحيح، ‌خدا را به گونه‌‌اي ستايش كند كه هرگز در شأن او نباشد و داستان شبان و موسي تكرار شود كه در موقع نيايش چنين گفت:

تو كجايي تا شوم من چاكرت‌

چارقت دوزم كنم شانه سرت‌

ولي صحيفه سجاديه مثلاً به ما مي‌آموزد كه چگونه استغفار كنيم، چگونه از خدا باران رحمت بطلبيم، چگونه دشمنان را نفرين كنيم تا شر آنان را از ما دور كند. از اين جهت، ادعيه ائمه اهل بيت(ع)، بالاخص ادعيه سيدالساجدين(ع) راهگشاي اين مطلب است و كيفيت سخن گفتن با خدا را كه طبعاً مايه استجابت خواهد بود، آموزش مي‌دهد. امام سجاد(ع) سراسر زندگاني خود را در دوران خفقان و ظلم بني‌اميه گذرانده است. كافي است كه بدانيم آن حضرت با چند تن از خلفاي بني‌اميه چون يزيدبن‌معاويه، مروان بن حكم و عبدالملك بن مروان و هشام بن عبدالملك معاصر بود كه هر نوع حركت برخلاف نظام حاكم را تحت نظر داشتند. آن حضرت كوشيد در خلال دعا به تبيين فرهنگ شيعه بپردازد و از اين طريق توانست لطيف‌ترين معارف الهي را آموزش دهد. چون سخن آن حضرت، گفتگو با خدا بود، براي نظام اموي، چندان حساسيتي ايجاد نمي‌كرد. استاد بزرگوار مرحوم امام‌خميني(ره) مي‌فرمود: و لذا خود آن بزرگوار، به مناجات شعبانيه و غير آن بيشتر اهميت مي‌داد.‌

نظريه طنطاوي درباره صحيفه سجاديه‌

يكي از بزرگان حوزه مي‌گويد:

مستدركات صحيفه‌

مجموع ادعيه سيد ساجدين(ع) منحصر به 54 دعاي موجود در صحيفه معروف نيست، بلكه‌آن حضرت، به‌خاطر شدت تقيه، فرهنگ اسلامي را در ضمن دعاهاي ديگر نيز كه در اين صحيفه نيامده، بيان كرده است و علماي ما برصحيفه ياد شده مستدركهايي نوشته‌اند كه برخي را مي‌توان نام برد.

صحيفه دوم را مرحوم شيخ حرعاملي (1104-1036 ه- ق) گرد آورده و به زيور چاپ، آراسته شده است. صحيفه سوم را مورخ معروف، مولف رياض‌العلماء، ميرزا عبدالله تبريزي (م 1134 ه- ق) گردآوري كرده است. صحيفه چهارم تأليف محدث بزرگوار، ‌مرحوم محدث نوري است. غير از اينها كساني نيز مستدركاتي براي آن نوشته‌اند.

صحيفه سجاديه پيوسته مورد توجه علماي بزرگ بوده، و شروحي براي آن نوشته‌اند.‌

صحيفه سجاديه پيوسته مورد توجه علماي بزرگ بوده، و شروحي برآن نوشته‌اند كه بهترين آنها شرح سيدعليخان مدني (م 1118 ه-‌ . ق) به نام است.

اين كتاب، اخيراً به صورت حروفي نيز چاپ شده است و از كتابهاي ارزشمند به شمار مي‌آيد.

صحيفه سجاديه در متن زندگي اجتماعي‌

ادعيه صحيفه سجاديه را نبايد فقط پس از نماز، به عنوان تعقيبات خواند، بلكه بايد بخشهايي از آن در مساجد و مراكز علمي به صورت علمي تدريس شود و بسان نهج‌البلاغه در متن زندگي قرار گيرد.

اگر در جامعه ما حافظان قرآن و اخيراً حافظان نهج‌البلاغه تشويق مي‌شوند، صحيفه سجاديه نيز بايد در همين راستا قرار گيرد، و از حافظان آن نيز تجليل شود. يكي از روشهاي ترويج صحيفه، تشريح معاني آن در مساجد و منابر است، به گونه‌اي كه مردم از واقعيت‌هاي آن از نزديك آگاه شوند.

گاهي سرور عابدان، در لابلاي دعاهاي خود به يك رشته حقايق علمي كه امروز پنجه تحقيق از آن پرده برداشته، اشاره مي‌كند. او در دعاي خود درباره مرزبانان و نفرين بردشمنان اسلام، از خدا مي‌خواهد آنان را از طريق آلوده كردن‌ آب و نان به وبا هلاك سازد، و مي‌گويد: . يكي از مسايل مهم پزشكي امروز، اين است كه وبا، ‌از طريق آب گسترش مي‌يابد.

ايشان در دعايي كه به هنكام ديدن هلال مي خواند، به يك حقيقت علمي اشاره كرده كه هرگز با هيئت بطلميوسي رايج زمان قديم قابل اثبات نبود، ولي هيئت امروز به روشني آن را تأييد مي‌كند. حضرت سجاد(ع) در دعاي پنجاه و پنجم از صحيفه دوم كه آن را مرحوم شيخ حر عاملي گرد آورده است، درباره وزن آسمانها و زمين و خورشيد و ماه و تاريكي و نور و سايه و هوا و باد چنين مي‌فرمايد: 1:

منزهي اي خدايي كه سنگيني آسمان را مي‌داني پيراسته‌اي، اي خدايي كه از سنگيني زمين آگاهي، دور از هر نقصي، اي خدايي كه از وزن آفتاب و ماه باخبري. منزهي اي خدايي كه از وزن تاريكي و نورآگاهي، پاكيزه‌اي اي خدايي كه از وزن سايه و هوا مطلع مي‌باشي پيراسته‌اي، اي خدايي كه وزن باد را مي‌داني.

اصولاً تعيين‌كننده وزن در فلسفه يونان، ميل جسم به مركز خود بود، زمين، مركز اجسام سنگين و افلاك، مركز اجسام سبك بود، ولي چون افلاك را فاقد چنين ميلي مي‌دانستند، براي آنها سنگيني قائل نبودند.

شيخ‌الرئيس در شفا مي‌گويد: : فلك جسم كروي روشني است و مبدا ميل مستدير مي‌باشد... اجسام آسماني نه سنگيني دارند و نه سبكي و در آنها هيچ نوع ميلي به سمتي نيست.

مع‌الوصف امام سجاد(ع) در اين دعا نه تنها خورشيد و ماه را داراي وزن معرفي مي‌كند، بلكه تاريكي و روشني، سايه و هوا و باد را هم داراي وزن مي‌داند و امروزه وزن آنها به شيوه هاي علمي بيان شده و اين نوع آگاهي جز با تعليم الهي قابل بيان نيست.

پي‌نوشت :

1. كتاب الهيئه و اسلام، ص 140.




 دوشنبه 21 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن